kuzko21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 δεν εχει κρεμα γαλακτος η καρμποναρα... στην Ελλαδα εχει .&-
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 δηλαδη αμα ειχε κρεμα γαλακτος θα ηταν πιο Light?Κρίνοντας από το φούσκωμα ναιπου εβαλες λαδι?Στο μπέικον για να γίνει μπέικο
kuzko21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 αφου το μπεικο εχει λιπος... και , πως σου φουσκωσε ακριβως? αφου τα αυγα ειναι ωμα... εκανες τη συνταγη της ευαςμπιμπι μωρε η καμια αλλη? edit , I see , ετσι λεει τηγανι , λαδι , μπεικον...μπορουσες να μην το βαλεις νομιζω.
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ φούσκωσα όχι το μακαρόνι.... 1
Toufas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2013 την αλλη φορα, οταν ειναι το μπεικον ετοιμο, παρε ενα ψιλο σουρωτηρι, και σουρωσε το. Βαζεις οσο γλινα/λιπος/μπεικονεκταρ θες και το αλλο στο ψυγειο. Τα ποτηρια απο σφηνακια ειναι πολυ καλο storage, και θα κανει τα αυγα σου πολυ πιο νοστιμα
KiapeRas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 http://books.google.co.uk/books?id=9-v6f2NlufwC&printsec=frontcover&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false εδω λογικα θα το βρεις λείπουνε πολλά κομμάτια και τα περισσότερα απ΄'οσα έχει είναι μαγιαρντ για φαρμακευτικούς σκοπούς.Ούτε αναφέρει κάτι ξεκάθαρο για μονοσακχαρίτες, παρά μόνο γενικά σούγκαρς,ούτε κάτι πρακτικό λέει (πχ η τάδε ύλη έχει αυτό για να το χρησιμοποιήσεις στη κουζίνα σου,είναι στο εμπόριο κλπ) τουλάχιστον είχε 1-2 ενδιαφέροντα πράγματα όπως ότι το πεχα>7 λειτουργεί σαν καταλήτης κλπ που δε το είχα δει πουθενά τεσπα θαινκς
fylatos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Ενα πολύ ωραίο βιβλίο πουθα σε καλύψει σε οτι αφορά στη βιοχημεια του φαγητού είναι αυτό http://books.google.gr/books?id=1ZRCMRXbbwoC&pg=PA130&lpg=PA130&dq=maillard+reaction+tymoczko&source=bl&ots=RRWdRVe8Ak&sig=AmR3z1nEyuesp0QHHsM5HT4ErnI&hl=el&sa=X&ei=uyAnUcLeOND34QSQ84CYBg&redir_esc=y#v=onepage&q=maillard reaction tymoczko&f=false Αν και αρκετά εξειδικευμενο έχει όλες τις χημικές αντιδράσεις που θες ή δεν θες να ξέρεις. 1
leftermann Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 ψήσσα/ιππογλωσσα το λεει το λεξικο. σαν το καλκανι ειναι περιπου εδώ σε έχω Φασιά τα λένε στο χωριόμ. Μικρά έχουμε εδώ στο ελλάντα (φασιά ε). Βρήκα σήμερις στην λαϊκή, είχε 4-5 κομμάτια, το πιό μεγάλο είναι αυτό που βλέπεις, 500 γρ. Προφανώς υπάρχουν και υποείδη του υποείδους ξερωγώ, πχ ο πατέραζμ είπε ότι πιο συχνά παίζουν φασόγλωσσες (προφανώς κάτι ενδιάμεσο), καθαρό φασί πιό σπάνια θα βρεις. Πόνεσε λίγο ο κώλος μου, αλλά έπρεπε να δοκιμάσω. Ψάρι λέω. 2
evabb Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 εκανα κι εγω την καρμποναρα με τα αυγα. τσιγαρισα το μπεικον με λιγο νερο για να μην κολλησει κατω μεχρι να βγαλει τα δικα του ζουμια, το στραγγιξα καλα και το αφησα να βγαλει τα λαδια του λιγο πανω σε χαρτι κουζινας. Οσο αφορα τα αυγα, πρεπει να εβαλα μονο 2 κροκους συν ενα αυγο γτ δεν ειχα αλλα (και λιγο νερο απο τα μακαρονια για να αραιωσει) και το ξετιναξα στο πεκορινο. τα μακαρονια τα εβρασα χωρις αλατι. ετσι κι αλλιως βγηκε πολυ αλμυρο λογο του τυριου, ισως θα επρεπε να ειχα βαλει λιγοτερο. σε γενικες γραμμες μου φανηκε πιο ελαφρια απο την fake καρμποναρα με την κρεμα, δεν φουσκωσα καθολου. Επισης, αρχικα φοβομουν οτι θα βρωμαγε αυγουληλα αλλα τελικα δεν ειχε ουτε υποψια μυρωδιας. Η τελικη υφη της σαλτσας ηταν απιστευτη.
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Μιας που μπαινω ολο και πιο πολυ στην κλικα των τροφων και του τι μπορεις να κανεις με λιγα πραγματα κ φαντασια συν της ομαδικοτητας/αποδοσης , με ορεξη και αγαπη για τα πραγματα που μας παρεχει η φυση.. Σημερα εκανα ενα ωραιο πιατακι με εναν συναδελφο, απο το πουθενα και με ελαχιστο χρονο.. χαιρομαι που μου/μας βγαινουν αυθορμητα πλεον καποια πραγματα χωρις καθοδηγηση κ.ο.κ (εχω κ εχει μαθει να μαγειρευει- αν κ πολυ τυπικος ο ορος- σε μολις ενα χρονο απο το 0 - τουλαχιστον τα πολυ βασικα) για πειτε γνωμες μαριναρισμενα φιλετα γλώσσας σε ελαιολαδο/θυμαρι(σωτέ) / καραμελωμενα πατζαρια-καρυδι / μαζι με λαδολεμονο και αφρο πατζαριου Κριμα που ο χειμωνας, ειδικα στην Αθήνα, δεν έχει ιχνος θεσεων εργασιας στο κομματι της εστιασης.. ακομα και με μισθο πρακτικης. Τα εστιατορια ειναι αρκετα μειωμενα με παλια, με λιγοτερο προσωπικο.. κ ετσι δεν δινεται η ευκαιρια της αναπλασης του ταλεντου/γνωσης καποιου νεου.. μενεις στο 0 αν δεν ψαχτεις τρελα μονος, αυτο βλεπω. Ολα αυτα γιατι η ευκαιρια για δουλεια ειναι 3/4/5 μηνες την καλοκαιρινη περιοδο. Με καπου στις 60-80+ ωρες την εβδομαδα βεβαια, αναλογα. Ειμαστε μαγειρια οι Ελληνες που αντεχουμε σε πολλα.Περιεργα εργασιακο μερος/ανθρωποι/αντιμετωπιση.. αναγκαστηκα θα καταφυγουμε στο εξωτερικο οσοι ακολουθησουμε κ το γουσταρουμε οπως παει.. καλο φανεται 1
Toufas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Προχτες σε μια δουλεια εκανα την μαλακια να "βγαλω" το κοτσι απο ενα ποδι φραγκοκοτας με ενα γιαπωνεζικο-λεπτο μαχαίρι μου. Αποτελεσμα να το ξεσκισω Μετα απο 10 λεπτα 1
Haldol Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Μαχαίρι με διπλωμένο ατσάλι! Ούτε που φανταζόμουν ότι θα υπήρχε τέτοιο πράμα! Πες μου ότι είναι κι από ατσαλόσκονη, το tamahagane, να πάθω πλάκα...
evabb Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 του γαμησες το κερατο. χθες εβλεπα σε εναν καταλογο μαχαιρια σαν αυτο εδω με τα ιδια νερα που φαινονται στην λαμα. αυριο παω για γερο shopping και θα παρω και μαχαιρια. θελω ενα μεγαλο παντος χρησης, ενα πριονοτο για ψωμι και ενα κεραμικο γτ γουσταρω. τι αλλο μου χρειαζεται σε γενικες γραμμες; 1
Toufas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Μαχαίρι με διπλωμένο ατσάλι! Ούτε που φανταζόμουν ότι θα υπήρχε τέτοιο πράμα! Πες μου ότι είναι κι από ατσαλόσκονη, το tamahagane, να πάθω πλάκα... http://en.wikipedia.org/wiki/VG-10 αυτο ειναι το ατσαλι του, εσυ λες αυτο http://www.ebay.com/itm/Japanese-Kyoto-Tamahagane-Damascus-Gyuto-Knife-210mm-/230840253621?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35bf26bcb5 του γαμησες το κερατο. χθες εβλεπα σε εναν καταλογο μαχαιρια σαν αυτο εδω με τα ιδια νερα που φαινονται στην λαμα. αυριο παω για γερο shopping και θα παρω και μαχαιρια. θελω ενα μεγαλο παντος χρησης, ενα πριονοτο για ψωμι και ενα κεραμικο γτ γουσταρω. τι αλλο μου χρειαζεται σε γενικες γραμμες; θα σου πω οτι λεω στους φιλους μου: victorinox fibrox! Αρκετα φτηνα, και σκυλια. Ενα chef, ενα πριονοτο αλλα σε pastry (γιατι θα σου ειναι πιο utility), ισως ενα boning/slicing, ενα parer , αντε και ενα tomato knife Tα κεραμεικα δεν μου αρεσουν, εχω δει να σπανε απο κοκκαλα ψαριου! Βγαζει και η victorinox παντως 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα