Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αφου το μπεικο εχει λιπος...

και , πως σου φουσκωσε ακριβως? αφου τα αυγα ειναι ωμα...

 

εκανες τη συνταγη της ευαςμπιμπι μωρε η καμια αλλη? :P

 

edit , I see , ετσι λεει τηγανι , λαδι , μπεικον...μπορουσες να μην το βαλεις νομιζω.

Δημοσ.

την αλλη φορα, οταν ειναι το μπεικον ετοιμο, παρε ενα ψιλο σουρωτηρι, και σουρωσε το. Βαζεις οσο γλινα/λιπος/μπεικονεκταρ θες και το αλλο στο ψυγειο. Τα ποτηρια απο σφηνακια ειναι πολυ καλο storage, και θα κανει τα αυγα σου πολυ πιο νοστιμα

Δημοσ.

λείπουνε πολλά κομμάτια και τα περισσότερα απ΄'οσα έχει είναι μαγιαρντ για φαρμακευτικούς σκοπούς.Ούτε αναφέρει κάτι ξεκάθαρο για μονοσακχαρίτες, παρά μόνο γενικά σούγκαρς,ούτε κάτι πρακτικό λέει (πχ η τάδε ύλη έχει αυτό για να το χρησιμοποιήσεις στη κουζίνα σου,είναι στο εμπόριο κλπ) τουλάχιστον είχε 1-2 ενδιαφέροντα πράγματα όπως ότι το πεχα>7 λειτουργεί σαν καταλήτης κλπ που δε το είχα δει πουθενά 

τεσπα θαινκς

Δημοσ.

Ενα πολύ ωραίο βιβλίο πουθα σε καλύψει σε οτι αφορά στη βιοχημεια του φαγητού είναι αυτό http://books.google.gr/books?id=1ZRCMRXbbwoC&pg=PA130&lpg=PA130&dq=maillard+reaction+tymoczko&source=bl&ots=RRWdRVe8Ak&sig=AmR3z1nEyuesp0QHHsM5HT4ErnI&hl=el&sa=X&ei=uyAnUcLeOND34QSQ84CYBg&redir_esc=y#v=onepage&q=maillard reaction tymoczko&f=false

 

Αν και αρκετά εξειδικευμενο έχει όλες τις χημικές αντιδράσεις που θες ή δεν θες να ξέρεις. 

  • Like 1
Δημοσ.

ψήσσα/ιππογλωσσα το λεει το λεξικο.

σαν το καλκανι ειναι περιπου

 

 

εδώ σε έχω

 

P1050305_zps3ac6fce2.jpg

 

Φασιά τα λένε στο χωριόμ. Μικρά έχουμε εδώ στο ελλάντα (φασιά ε).  Βρήκα σήμερις στην λαϊκή, είχε 4-5 κομμάτια, το πιό μεγάλο είναι αυτό που βλέπεις, 500 γρ. Προφανώς υπάρχουν και υποείδη του υποείδους ξερωγώ, πχ ο πατέραζμ είπε ότι πιο συχνά παίζουν φασόγλωσσες (προφανώς κάτι ενδιάμεσο), καθαρό φασί πιό σπάνια θα βρεις. Πόνεσε λίγο ο κώλος μου, αλλά έπρεπε να δοκιμάσω. Ψάρι λέω.

  • Like 2
Δημοσ.

εκανα κι εγω την καρμποναρα με τα αυγα. τσιγαρισα το μπεικον με λιγο νερο για να μην κολλησει κατω μεχρι να βγαλει τα δικα του ζουμια, το στραγγιξα καλα και το αφησα να βγαλει τα λαδια του λιγο πανω σε χαρτι κουζινας. Οσο αφορα τα αυγα, πρεπει να εβαλα μονο 2 κροκους συν ενα αυγο  γτ δεν ειχα αλλα (και λιγο νερο απο τα μακαρονια για να αραιωσει) και το ξετιναξα στο πεκορινο. τα μακαρονια τα εβρασα χωρις αλατι. ετσι κι αλλιως βγηκε πολυ αλμυρο λογο του τυριου, ισως θα επρεπε να ειχα βαλει λιγοτερο. σε γενικες γραμμες μου φανηκε πιο ελαφρια απο την fake καρμποναρα με την κρεμα, δεν φουσκωσα καθολου. Επισης, αρχικα φοβομουν οτι θα βρωμαγε αυγουληλα αλλα τελικα δεν ειχε ουτε υποψια μυρωδιας. Η τελικη υφη της σαλτσας ηταν απιστευτη.

Δημοσ.

Μιας που μπαινω ολο και πιο πολυ στην κλικα των τροφων και του τι μπορεις να κανεις με λιγα πραγματα κ φαντασια συν της ομαδικοτητας/αποδοσης , με ορεξη και αγαπη για τα πραγματα που μας παρεχει η φυση.. Σημερα εκανα ενα ωραιο πιατακι με εναν συναδελφο, απο το πουθενα και με ελαχιστο χρονο.. χαιρομαι που μου/μας βγαινουν αυθορμητα πλεον καποια πραγματα χωρις καθοδηγηση κ.ο.κ (εχω κ εχει μαθει να μαγειρευει- αν κ πολυ τυπικος ο ορος- σε μολις ενα χρονο απο το 0 - τουλαχιστον τα πολυ βασικα) για πειτε γνωμες :-)

 

μαριναρισμενα φιλετα γλώσσας σε ελαιολαδο/θυμαρι(σωτέ) / καραμελωμενα πατζαρια-καρυδι / μαζι με λαδολεμονο και αφρο πατζαριου

 

830281_10200604439571189_973909264_o.jpg

 

 

Κριμα που ο χειμωνας, ειδικα στην Αθήνα, δεν έχει ιχνος θεσεων εργασιας στο κομματι της εστιασης.. ακομα και με μισθο πρακτικης. Τα εστιατορια ειναι αρκετα μειωμενα με παλια, με λιγοτερο προσωπικο.. κ ετσι δεν δινεται η ευκαιρια της αναπλασης του ταλεντου/γνωσης καποιου νεου.. μενεις στο 0 αν δεν ψαχτεις τρελα μονος, αυτο βλεπω. Ολα αυτα γιατι η ευκαιρια για δουλεια ειναι 3/4/5 μηνες την καλοκαιρινη περιοδο.  Με καπου στις 60-80+ ωρες την εβδομαδα βεβαια, αναλογα.

Ειμαστε μαγειρια οι Ελληνες που αντεχουμε σε πολλα.Περιεργα εργασιακο μερος/ανθρωποι/αντιμετωπιση.. αναγκαστηκα θα καταφυγουμε στο εξωτερικο οσοι ακολουθησουμε κ το γουσταρουμε οπως παει..

 

καλο φανεται

  • Like 1
Δημοσ.

Προχτες σε μια δουλεια εκανα την μαλακια να "βγαλω" το κοτσι απο ενα ποδι φραγκοκοτας με ενα γιαπωνεζικο-λεπτο μαχαίρι μου. Αποτελεσμα να το ξεσκισω  

 

hiG4l3q.jpg
oNn9V4p.jpg
vcmUhIw.jpg

 

Μετα απο 10 λεπτα
BltXZnq.jpg
8ucsxNa.jpg

  • Like 1
Δημοσ.

Μαχαίρι με διπλωμένο ατσάλι! Ούτε που φανταζόμουν ότι θα υπήρχε τέτοιο πράμα! Πες μου ότι είναι κι από ατσαλόσκονη, το tamahagane, να πάθω πλάκα... :o

Δημοσ.

του γαμησες το κερατο. χθες εβλεπα σε εναν καταλογο μαχαιρια σαν αυτο εδω με τα ιδια νερα που φαινονται στην λαμα. αυριο παω για γερο shopping και θα παρω και μαχαιρια. θελω ενα μεγαλο παντος χρησης, ενα πριονοτο για ψωμι και ενα κεραμικο γτ γουσταρω. τι αλλο μου χρειαζεται σε γενικες γραμμες;

  • Like 1
Δημοσ.

Μαχαίρι με διπλωμένο ατσάλι! Ούτε που φανταζόμουν ότι θα υπήρχε τέτοιο πράμα! Πες μου ότι είναι κι από ατσαλόσκονη, το tamahagane, να πάθω πλάκα... :o

 

http://en.wikipedia.org/wiki/VG-10  αυτο ειναι το ατσαλι του, εσυ λες αυτο http://www.ebay.com/itm/Japanese-Kyoto-Tamahagane-Damascus-Gyuto-Knife-210mm-/230840253621?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35bf26bcb5

 

του γαμησες το κερατο. χθες εβλεπα σε εναν καταλογο μαχαιρια σαν αυτο εδω με τα ιδια νερα που φαινονται στην λαμα. αυριο παω για γερο shopping και θα παρω και μαχαιρια. θελω ενα μεγαλο παντος χρησης, ενα πριονοτο για ψωμι και ενα κεραμικο γτ γουσταρω. τι αλλο μου χρειαζεται σε γενικες γραμμες;

 

θα σου πω οτι λεω στους φιλους μου: victorinox fibrox! Αρκετα φτηνα, και σκυλια. Ενα chef, ενα πριονοτο αλλα σε pastry (γιατι θα σου ειναι πιο utility), ισως ενα boning/slicing, ενα parer  , αντε και ενα tomato knife 

Tα κεραμεικα δεν μου αρεσουν, εχω δει να σπανε απο κοκκαλα ψαριου! Βγαζει και η victorinox παντως

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...