Whargoul Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Οπότε να τα κρατήσει ένα χρόνο ακόμα; Εάν τα δει κάποιος ειδικός και κρίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα τότε ναι μπορεί να τα κρατήσει ακόμα ένα χρόνο σύμφωνα με τις οδηγίες και της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά και των άλλων εταιρειών ανάλογης ποιότητας. Simple as that. Δεν υπάρχει κάτι που υποδηλώνει ότι τα συγκεκριμένα ελαστικά είναι επικίνδυνα μόνο και μόνο από την ηλικία. Εάν τα ελαστικά ήταν αμφίβολης μάρκας ή η εταιρεία δεν ανάφερε μέγιστη ηλικία αλλαγής, τότε θα έπρεπε να αλλαχθούν πριν καιρό σύμφωνα με τις "γενικές" οδηγίες. Εάν ήταν 10+ χρονών, τότε ναι, ευλόγως ο κάθε ένας θα μπορούσε να τα θεωρεί εξ ορισμού αναξιόπιστα καθώς ξεπερνούν τα recommendations της εταιρείας Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2019 από Whargoul 1
bromiaris Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, Whargoul είπε H Βridgestone (Αυστραλίας κιόλας με ήλιους και τις ζέστες του θανατά) γράφει ότι τα ελαστικά της θα πρέπει να εποπτεύονται χρονιαία μετά τα 5 χρόνια, και να αλλάζονται υποχρεωτικά στην 10ετία (δλδ υπό κατάλληλες συνθήκες αντέχουν σε ασφαλή κατάσταση μέχρι και τα 10 χρόνια), αλλά εδώ μέσα τα βγάλαν απευθείας και με σιγουριά χαρτόνια, άχρηστα, τραγικά, επικίνδυνα, και τον άνθρωπο ουσιαστικά εν δυνάμει δολοφόνο, χωρίς να τα δουν καν, απλά από υποθέσεις.... Προφανώς δεν θα είναι στην optimum κατάσταση, αρκετά πιθανό να είναι άχρηστα αλλά δεν σημαίνει εξ ορισμού ότι όντως είναι μόνο και μόνο από την ηλικία. Τα ελαστικά γενικά αλλάζονται στα 4-6 χρόνια εάν είναι μάρκα αμφιβολίας, αλλά υπάρχουν εταιρείες που μπορούν να κρατήσουν την ποιότητα αρκετά περισσότερο από την γενική οδηγία. Εκτός από την Bridgestone και η Michellen προτείνει να αλλάζονται το μέγιστο στην 10ετία. Μπορείς να μας παρουσιάσεις τις σελίδες των κατασκευαστών που τα αναγράφει αυτά;;;
piiii Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, Xacti είπε Γιατί να βάλεις καινούρια? βάλε 4ετίας με κανά 50αρικο και καθάρισες για τα επόμενα 5 χρόνια. Πολύ γελάω με κάτι τέτοιους σαν και εσάς όταν βρέχει. Βλέπω κάτι γρήγορους να πηγαίνουν με 30 χλμ σαν κότες χεσμένοι πάνω τους και να τους περνάω σαν σταματημένους. Ή κάτι αμαξάκια να προσπαθούν να ανέβουν την ανηφόρα έξω απ' το σπίτι μου και να σπινιάρουν σαν τρελοί. Πότε θα του φύγει κανενός και θα πέσει σε κανένα παρκαρισμένο δεν ξέρω. Εγώ πάλι γελάω και με αυτούς που έχουν καινούργια και υπερεκτιμούν την δυνατότητά τους και νομίζουν ότι έχουν σλίκ λάστιχο και κινούνται σε πίστα. 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 17 λεπτά πριν, Whargoul είπε Εάν τα δει κάποιος ειδικός και κρίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα τότε ναι μπορεί να τα κρατήσει ακόμα ένα χρόνο σύμφωνα με τις οδηγίες και της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά και των άλλων εταιρειών ανάλογης ποιότητας. Simple as that. Δεν υπάρχει κάτι που υποδηλώνει ότι τα συγκεκριμένα ελαστικά είναι επικίνδυνα μόνο και μόνο από την ηλικία. Εάν τα ελαστικά ήταν αμφίβολης μάρκας ή η εταιρεία δεν ανάφερε μέγιστη ηλικία αλλαγής, τότε θα έπρεπε να αλλαχθούν πριν καιρό σύμφωνα με τις "γενικές" οδηγίες. Εάν ήταν 10+ χρονών, τότε ναι, ευλόγως ο κάθε ένας θα μπορούσε να τα θεωρεί εξ ορισμού αναξιόπιστα καθώς ξεπερνούν τα recommendations της εταιρείας Για ζωή ελαστικού τα 10 χρόνια το ξέρω για συνθήκες αποθήκευσης που και πάλι υπάρχουν συνθήκες,να μην τα πίανει ο ήλιος και να αλλάζουν θέση κάθε τόσο. Σε αμάξι που λεει ο φίλος ότι δεν το προσέχουν τόσο οι πιθανότητες είναι να έχει χτυπήματα στο πλάι κλπ φθορές.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, piiii είπε Εγώ πάλι γελάω και με αυτούς που έχουν καινούργια και υπερεκτιμούν την δυνατότητά τους και νομίζουν ότι έχουν σλίκ λάστιχο και κινούνται σε πίστα. Mπράβο
tsiro7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, GranTurismo98 είπε Καλημέρα παιδιά. Ο πατέρας μου θα αλλάξει λάστιχα στο αυτοκίνητο (colt 2004) μιας και αυτά που φοράει (bridgestone turanza er300, τα φορούσε από όταν το πήραμε το 2016) είναι πλέον 9 ετών! Δεν έχουν φθαρεί τελείως, έχει μείνει πέλμα αλλά φαίνονται ξερά και είναι σκισμένα σε πολλά σημεία. 42 λεπτά πριν, Whargoul είπε H Βridgestone (Αυστραλίας κιόλας με ήλιους και τις ζέστες του θανατά) γράφει ότι τα ελαστικά της θα πρέπει να εποπτεύονται χρονιαία μετά τα 5 χρόνια, και να αλλάζονται υποχρεωτικά στην 10ετία (δλδ υπό κατάλληλες συνθήκες αντέχουν σε ασφαλή κατάσταση μέχρι και τα 10 χρόνια), αλλά εδώ μέσα τα βγάλαν απευθείας και με σιγουριά χαρτόνια, άχρηστα, τραγικά, επικίνδυνα, και τον άνθρωπο ουσιαστικά εν δυνάμει δολοφόνο, χωρίς να τα δουν καν, απλά από υποθέσεις.... Προφανώς δεν θα είναι στην optimum κατάσταση, αρκετά πιθανό να είναι άχρηστα αλλά δεν σημαίνει εξ ορισμού ότι όντως είναι μόνο και μόνο από την ηλικία. Τα ελαστικά γενικά αλλάζονται στα 4-6 χρόνια εάν είναι μάρκα αμφιβολίας, αλλά υπάρχουν εταιρείες που μπορούν να κρατήσουν την ποιότητα αρκετά περισσότερο από την γενική οδηγία. Εκτός από την Bridgestone και η Michellen προτείνει να αλλάζονται το μέγιστο στην 10ετία. απο την περιγραφη που δινει εσυ καταλαβες οτι πρεπει να τα κρατησει και αλλο ? Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2019 από tsiro7 1
piiii Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Xacti είπε Mπράβο Εχω άδικο; Οσο βλάκας είναι αυτός που κόβει βόλτες σιγά με τα τελειωμένα λάστιχα, άλλο τόσο βλάκας είναι και αυτός που πάει σφαιράτος επειδή έχει καινούργια και νομίζει ότι θα κολλήσουν παντού και πάντα.
Whargoul Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, bromiaris είπε Μπορείς να μας παρουσιάσεις τις σελίδες των κατασκευαστών που τα αναγράφει αυτά;;; https://www.bridgestonetyres.com.au/how-to-tell-the-age-of-a-tyre https://www.michelinman.com/howLongTireLast.html 22 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Για ζωή ελαστικού τα 10 χρόνια το ξέρω για συνθήκες αποθήκευσης που και πάλι υπάρχουν συνθήκες,να μην τα πίανει ο ήλιος και να αλλάζουν θέση κάθε τόσο. Δεν λένε για 10 χρόνια σε συνθήκες αποθήκευσης, αλλά γενικά 10 χρόνων ελαστικό (εφαρμοσμένο προφανώς για μεγάλο διάστημα αφού απευθύνονται σε οδηγούς). Αναφορά σε κείμενο Σε αμάξι που λεει ο φίλος ότι δεν το προσέχουν τόσο οι πιθανότητες είναι να έχει χτυπήματα στο πλάι κλπ φθορές. Γι αυτό και λένε για χρονιαία επιθεώρηση από ειδικό στα 5 χρόνια. Οι πιθανότητες προφανώς τείνουν στο να είναι άχρηστο, εξάλλου το είπα, αλλά δεν σημαίνει ότι όντως είναι άχρηστο/επικίνδυνο μόνο και μόνο από την ηλικία της συγκεκριμένης μάρκας. Η συμπεριφορά του φορουμ ήταν λες και είπε πως είναι 17 ετών, χιλιοεπιδιορθωμένα και φαίνονται τα σύρματα μέσα. 15 λεπτά πριν, tsiro7 είπε απο την περιγραφη που δινει εσυ καταλαβες οτι πρεπει να τα κρατησει και αλλο ? Ο καθένας μπορεί να περιγράφει όπως νομίζει, η να υπερβάλλει κιόλας. Δεν σημαίνει κάτι, δεν είπε την γνώμη ειδικόυ, ούτε το επιθεωρήσαμε ούτε ανέβασε φωτογραφίες. Οι περισσότεροι εξ΄αλλου κράξαν τα 9 χρόνια της ηλικίας, και όχι την κατάσταση.+ Δεν είπα ότι πρέπει να τα κρατήσει και άλλο. Είπα ότι σύμφωνα με την ετερεία δεν σημαίνει ότι είναι εξ ορισμού άχρηστα όπως αναφέρουν πολλοί. Υπάρχει και το (απομακρυσμένο) ενδεχόμενο όντως να είναι μια χαρά. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2019 από Whargoul 6
piiii Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, tsiro7 είπε απο την περιγραφη που δινει εσυ καταλαβες οτι πρεπει να τα κρατησει και αλλο ? Επειδή έχει τύχει το συγκεκριμένο λάστιχο να το χρησιμοποιήσω ως μετάχειρο για μερικούς μήνες, θα σου πω ότι είναι πανάθλιο-σκοτώστρα. Πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ προσεχτικός ακόμα και στο στεγνό οδόστρωμα. Για το βροχή ξέχασέ το, το abs θα βαρέσει υπερωρίες και αμφιβάλω αν θα καταφέρεις να σταματήσεις εγκαίρως ακόμα και με λίγα χλμ. Ισως φταίει το γεγονός ότι απο την μάνα τους είναι σκληρά και θέλουν ούτως η άλλως ώρα για να ζεσταθούν. Αλλαξε τα ASAP.
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, Whargoul είπε https://www.bridgestonetyres.com.au/how-to-tell-the-age-of-a-tyre https://www.michelinman.com/howLongTireLast.html Δεν λένε για 10 χρόνια σε συνθήκες αποθήκευσης, αλλά γενικά 10 χρόνων ελαστικό (εφαρμοσμένο προφανώς για μεγάλο διάστημα αφού απευθύνονται σε οδηγούς). Γι αυτό και λένε για χρονιαία επιθεώρηση από ειδικό στα 5 χρόνια. Οι πιθανότητες προφανώς τείνουν στο να είναι άχρηστο, εξάλλου το είπα, αλλά δεν σημαίνει ότι όντως είναι άχρηστο/επικίνδυνο μόνο και μόνο από την ηλικία της συγκεκριμένης μάρκας. Η συμπεριφορά του φορουμ ήταν λες και είπε πως είναι 17 ετών, χιλιοεπιδιορθωμένα και φαίνονται τα σύρματα μέσα. Ο καθένας μπορεί να περιγράφει όπως νομίζει, η να υπερβάλλει κιόλας. Δεν σημαίνει κάτι, δεν είπε την γνώμη ειδικόυ, ούτε το επιθεωρήσαμε ούτε ανέβασε φωτογραφίες. Δεν είπα ότι πρέπει να τα κρατήσει και άλλο. Είπα ότι σύμφωνα με την ετερεία δεν σημαίνει ότι είναι εξ ορισμού άχρηστα όπως αναφέρουν πολλοί. Υπάρχει και το (απομακρυσμένο) ενδεχόμενο όντως να είναι μια χαρά. Εσύ κρατάς 10 χρόνια τα λάστιχα στο αμάξι σου;
Whargoul Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Εσύ κρατάς 10 χρόνια τα λάστιχα στο αμάξι σου; Τι σχέση έχει το τι κάνω εγώ με το συγκεκριμένο θέμα. Προσωπικά εγώ ελέγχο τα ελαστικά μου τουλάχιστο κάθε δίμηνο και στον χρόνο τα γυρίζω. Anyhow στο δικό μου δεν αντέχουν πάνω από 3 χρόνια, αλλά εάν άντεχαν και δεν παρουσίαζαν σημάδια φθοράς θα τα κρατούσα όσο λέει ο κατασκευαστής.
KoreanW Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) όπως τα λέει ο Whargoul είναι η Michelin προτείνει μέγιστη διάρκεια χρήσης των δικών της ελαστικών (όχι αποθήκευσης) τα 10 χρόνια, απλά μετά την 5ετία επιθεώρηση των ελαστικών κάθε χρόνο προφανώς αν υπάρχουν σημεία επικίνδυνης φθοράς το ελαστικό αλλάζεται ανεξαρτήτως διάρκειας ζωής ακόμα και την ίδια την πρώτη μέρα τοποθέτησης υγ: ούτε και το κτεο ελέγχει τα ελαστικά στη βάση της ημερομηνίας κατασκευής, παρά μόνο της κατάστασης φθοράς Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2019 από KoreanW 2
alexioannou Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Ουδεμίαν σχέση έχει το DOT για τη αγορά του λάστιχου. Είδα dot 2018 τραγικά και dot 2014 άριστα. Υπάρχει αποθήκη μεταχειρισμένων στην Αθήνα με 200.000 λάστιχα κάθε τύπου. Διάλεξα michelin pilot 3 (Punto gt3). Οι δύο υπεύθυνοι μου έβγαλαν hangonk (Η82) και πρότειναν αυτά.....και όχι τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ pilot που ήθελα εγώ. 6 μήνες εγγύηση 40€ το ζευγάρι..... Άψογα στον δρόμο...... Επαγγελματίες Ούτε που ξέρω τι dot είναι..,..
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Το DOT είναι η ημερομηνία παραγωγης,δεν παίζει ρόλο λες; 1
NikosKallithea Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Και 5ετιας να βάλετε μια χαρα θα είστε σε σχέση με σημερα . τα λάστιχα όταν τα βάζουμε, βάζουμε καινούργια δηλαδή το πολύ εξαμήνου, αλλα τι νοημα εχει η συζήτηση αν τα κρατήσεις 10 χρόνια; κανένα απολύτως!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα