Προς το περιεχόμενο

Vw polo 2018 αξίζει ;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, θέλω να αγοράσω αμάξι ελαφρώς μεταχειρισμένο, με ενδιαφέρει το vw polo του 2018, είμαι ανάμεσα στο 1.0  βενζίνη με 75 άλογα και στο 1.6 diesel με 95 άλογα. Υπάρχει κάποιος που το έχει αγοράσει και έχει εμπειρία? Είναι αξιόπιστο αμάξι? Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι διαβάζω σε πολλά site στο ίντερνετ ότι τα vw βγάζουν ζημιές γενικά συγκριτικά με Toyota yaris η ford fiesta, ισχύει αυτό? Απλά το yaris μου φαίνεται πολύ άσχημο (sorry) , το fiesta καλό είναι αλλά και πάλι συγκριτικά με ομορφιά προτιμώ το polo, το μεγαλύτερο επιχειρήμα που βλέπω υπέρ fiesta είναι ότι είναι πιο fun to drive αλλά δεν είμαι και κανένας πορωμενος με γκάζια , οποιαδήποτε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη

• Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολύ καλό αυτοκίνητο (αν και με τους 75 λογικά θα σέρνεται) αλλά αν το πρώτο σου κριτήριο είναι η αξιοπιστία τότε πιθανότατα κοιτάς λάθος μάρκα.

Δημοσ.

Ολα τα αμαξια τωρα πια,το ιδιο αξιοπιστα ειναι.Και στο λεω εγω που ημουν τερμα πορωμενος Ιαπωνεζοφιλος.

Αν το προσεχεις,και του κανεις τα σερβις του ,μια χαρα αμαξι ειναι,και πολυ ομορφο.

Ψαξε ενα καλομεταχειρισμενο και τσιμπα το.Εχε το νου σου μονο μην παρεις κανα εταιρικο μιας και αυτα συνηθως αγοραζουν οι εταιρειες.Τις βασικες εκδοσεις κινητηρων για πιο φτηνα.Ελεγξε το καλα και καλοταξιδο!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

Θα πέσουν να σε φάνε

Δεν χρειάζονται υπερβολές!

Ο καθένας γράφει την άποψή του προσπαθώντας να βοηθήσει. 

Είναι στο χέρι του ενδιαφερόμενου να αξιολογήσει τις απόψεις για να κρίνει αν έχουν βάση ή όχι.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, VST_1989 είπε

διαβάζω σε πολλά site στο ίντερνετ ότι τα vw βγάζουν ζημιές γενικά συγκριτικά με Toyota yaris η ford fiesta, ισχύει αυτό?

Φυσικά και δεν ισχύει.Ολα θέμα συντήρησης είναι.Το κάθε αμάξι έχει τις αδυναμίες του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

άνοιξες εδώ θέμα για VW; Πας καλά; Θα πέσουν να σε φάνε

Τα έχουμε πει,τα VW καίνε λάδια. Μόνο yaris. Ή και starlet αν βρεις επειδή είναι σκυλιά

αλλος ενα ταλαιπωρημενος πρωην κατοχος vw 

ειδικα μετα τις 100000 αρχισε ζηταγε πολλα

μεχρι τις 180000 που το εδωσα ειχε γινει πραγματικα ασυμφορο

ΑΛΛΑ 

αν εσυ οπως και οι γερμανοι εχεις σκοπο να το αλλαξεις το πολυ σε 3 εως 5 χρονια

ειναι μια χαρα για πιο πολυ απλα δεν θα σε συμφερει η συντηρηση και οι βλαβες

ειναι καλα αμαξια ομως

Επεξ/σία από zourman1981
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jmmys είπε

Ολα θέμα συντήρησης είναι

Όχι πάντα.

Π.χ Οι καδένες-γλίστρες των tsi δεν χαλάνε λόγω κακής συντήρησης. Ούτε οι πολλαπλασιαστές, ούτε οι γρύλλοι των παραθύρων.

5 λεπτά πριν, jmmys είπε

Το κάθε αμάξι έχει τις αδυναμίες του.

Σωστότατο, απλά κάποια έχουν περισσότερες και κάποια λιγότερες.

1 λεπτό πριν, zourman1981 είπε

αν εσυ οπως και οι γερμανοι εχεις σκοπο να το αλλαξεις το πολυ σε 3 εως 5 χρονια

ειναι μια χαρα για πιο πολυ απλα δεν θα σε συμφερει η συντηρηση και οι βλαβες

ειναι καλα αμαξια ομως

+1

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιαούρτι είπε

άνοιξες εδώ θέμα για VW; Πας καλά; Θα πέσουν να σε φάνε

Τα έχουμε πει,τα VW καίνε λάδια. Μόνο yaris. Ή και starlet αν βρεις επειδή είναι σκυλιά

Κουράζει η ίδια καραμέλα...

Βρείτε επιτέλους κάτι πρωτότυπο...

• Like 2
Δημοσ.

Αν το 1000αρι βενζίνη με τα 75 άλογα είναι ατμόσφαιρα μην το παρεις. 
Θα είναι αργό και θα καίει πολύ. 
Αν είναι turbo θα είναι οκ. 

Δημοσ.

Οδηγησα το Corsa του 2018, 1.2/70 hp, ατμοσφαρικο

Ενω ειναι καλο αυτοκινητακι, το χαντακωνει ο κινητηρας του. Για ταξιδι δεν το συζηταμε, στην πολη ειναι ικανοποιητικο για συντομες μετακινησεις. Θεωρω μεγαλο μειον το να προσπαθεις να προσπερασεις και να εισαι πανω απο 8-10 δευτερολεπτα στην αντιθετη λωριδα.

Γενικα μιλωντας 65-70 hp ειναι λιγοι,ειδικα φορτωμενο με εξτρα 150-200 κιλα (επιβατες+μπαγκαζια) θα ειναι πολυ αργο

Το νεο Polo εμενα δεν μου αρεσει προσωπικα, ειναι πολυ generic, ειδικα σε ασπρο. Η προηγουμενη γενια ηταν πιο ομορφη. Αλλα εχει σουπερ χωρους (νομιζω μεγαλυτερο πορτ μπαγκαζ στην κατηγορια) και καλη αναρτηση εαν αυτα ψαχνεις, Ρωτα αν εχει ταμπουρα πισω

Δημοσ.
20 ώρες πριν, VST_1989 είπε

Γεια σας, θέλω να αγοράσω αμάξι ελαφρώς μεταχειρισμένο, με ενδιαφέρει το vw polo του 2018, είμαι ανάμεσα στο 1.0  βενζίνη με 75 άλογα και στο 1.6 diesel με 95 άλογα. Υπάρχει κάποιος που το έχει αγοράσει και έχει εμπειρία? Είναι αξιόπιστο αμάξι? Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι διαβάζω σε πολλά site στο ίντερνετ ότι τα vw βγάζουν ζημιές γενικά συγκριτικά με Toyota yaris η ford fiesta, ισχύει αυτό? Απλά το yaris μου φαίνεται πολύ άσχημο (sorry) , το fiesta καλό είναι αλλά και πάλι συγκριτικά με ομορφιά προτιμώ το polo, το μεγαλύτερο επιχειρήμα που βλέπω υπέρ fiesta είναι ότι είναι πιο fun to drive αλλά δεν είμαι και κανένας πορωμενος με γκάζια , οποιαδήποτε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη

Έχει η γυναίκα μου το τελευταίο μοντέλο Polo 1.6 TDI 80 PS εταιρικό εδώ και κάνα χρόνο περίπου.
Μέχρι και πριν την αλλαγή με το VW πέρασαν τα 2 τελευταία μοντέλα Opel Corsa από τα χέρια της (1.2lt turbo βενζίνη και 1.3lt turbo diesel)
Εννοείτε ότι όλα τα έχω οδηγήσει πάρα πολύ και εγώ είτε μέσα στην πόλη είτε σε μεγάλα ταξίδια και τα συγκρίνω άμεσα.

Το Polo από άποψη κινητήρα είναι χάλια στην πόλη, παρόλα τα 1.6lt και το turbo πρέπει να το έχεις πάντα σε υψηλές στροφές αλλιώς είναι ψόφιο και το 5ρι κιβώτιο δεν σε βοηθάει καθόλου.
Έτσι και πέσουν οι στροφές, ακόμα και αν κατεβάσεις σε 2α θα περιμένεις πολύ μέχρι να φουσκώσει πάλι το τούρμπο και ξυπνήσει.
Στην αρχή ο κινητήρας ήταν υπερβολικά σφικτός αλλά όσο αυξάνουν τα διανυθέντα χιλιόμετρα και «ανοίγει» η κατάσταση γίνεται κάπως ποιό υποφερτή αλλά και πάλι δεν συγκρίνεται με τα Corsa που ήταν πραγματικά πυραυλάκια μπροστά του.
Μου πήρε πολύ καιρό να το συνηθίσω.

Σε ταξίδι όλα διατηρούν σχετικά άνετα υψηλές ταχύτητες αλλά το Polo είναι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα και εξακολουθεί να ανεβάζει ποιό άνετα μετά τα 130 λόγο των κυβικών σε αντίθεση με τα Corsa που πιάνουν μεν 150ρες αλλά ψοφάνε όσο και να το πατάς.
Από καταλάνωση και τα 3 είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με το Polo ελαφρά ποιό οικονομικό.

Το κιβώτιο ταχυτήτων του Polo είναι καλύτερο σε αίσθηση από των Corsa χωρίς φυσικά το κλασσικό και διαχρονικό σκάλωμα στην γρήγορη αλλαγή 1η-2η των Opel.

Από κράτημα όλα είναι καλά θα έλεγα, γέρνουν μεν αρκετά αλλά πάνε άνετα και δεν σε τρομάζουν.

Ποιοτικά το Polo είναι ανώτερο από το Corsa, σκληρά πλαστικά μεν αλλά ούτε τρίζει, ούτε ξεφλουδίζει, ούτε ξεκουμπώνουν διάφορα όπως στα Corsa, έχει ποιό άνετους χώρους και καλύτερη εργονομία.

Στο ταξίδι είναι πολύ ποιό ξεκούραστο από άποψη καθισμάτων, στα Corsa όταν φτάσεις και κατέβεις νοιώθεις σαν να έσκαβες, ενώ είναι ποιό ήσυχο από άποψη θορύβων (κινητήρα και αεροδυναμικών).

Στα 3 χρόνια που είχαμε το κάθε Corsa δεν έβγαλαν σοβαρές βλάβες, για το Polo είναι νωρίς ακόμα.
Service και κόστη δεν ξέρω να σου πώ καθώς όλα είναι leasing και καλύπτονται τα πάντα.

Δημοσ.

Το TDI καινούριο έχει τιμή καταλόγου €17,400. Αν δε κάνεις χιλιόμετρα ταρίφα πάρε το TSI με τα 95 άλογα, είναι €2.500 κάτω. Με τα 75 θα είναι τελείως ψόφιο. Το Polo είναι το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Βασικά είναι αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, μεγάλοι χώροι, καλό πάτημα στο δρόμο, καλή απομόνωση απο θορύβους κλπ. 

Επίσης είναι λάθος να συγκρίνουμε την αξιοπιστία αυτοκινήτων διαφορετικών γενιών. Το Megane που βγήκε το 2009 είναι σκυλί και δε κάνει κιχ. Κι αν κάποιος είχε παλιότερη γενιά θα σου πει: Μακριά απο τα Renault φίλε, με πέθανε στις ζημιές. 

Εκτός απο κάποια χαρακτηριστική ευπάθεια, όπως στον παλιό 1.4 TSI, η αξιοπιστία είναι απόρροια πολλών παραμέτρων: συντήρηση, χρήση, αστοχία κλπ. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Επίσης είναι λάθος να συγκρίνουμε την αξιοπιστία αυτοκινήτων διαφορετικών γενιών.

Δεν είναι απόλυτα σωστό πράγματι, αλλά δεν είναι και λάθος να κοιτάς την προϊστορία.

Όταν μια εταιρεία έχει κακό ιστορικό έχοντας εδραιωθεί στις συνειδήσεις ως αναξιόπιστη, τότε σίγουρα θέλει πολύ χρόνο για να το αλλάξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...