Voliminal Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Έχω το PC της υπογραφής μου και πριν καιρό άλλαξα CPU σε 8350. Κάποια στιγμή αποφάσισα να κάνω overclock και μετά από λίγο χρήση λίγων ημερών ενώ δούλευε το PC ξεκίνησε να μυρίζει καμένο ηλεκτρολογικό υλικό και ερχόταν από το κουτί. Κάνω shut down και βάζω χέρι στο πλαϊνό του κουτιού όπου βρίσκετε η mb και ζεματούσε. Λοιπόν έκανα restore τα settings του OC και το έτρεχα σε stock. Από τότε το pc τρώει σε διάφορες φάσεις reboot και στο event viewer βγαίνει το error που έβαλα σαν τίτλο. Με λίγο ψάξιμο είδα ότι λογικά αυτό που έγινε είναι ότι έγινε ζημιά σε κάποιο vrm. Έχω δοκιμάσει διάφορα πράγματα, το PC μπορεί να κάνει reboot είτε σε άσχετη φάση ενώ είναι idle, ή μόλις πάω να παίξω απαιτητικό παιχνίδι. Η μόνη λύση είναι άλλη mb. Το πρόβλημα είναι ότι ο FX-8350 θέλει AM3+ mobo και σχεδόν όλοι λένε πως είναι καλύτερα το 990 chip. Όμως δεν παίζουν πια αυτές οι mobo καινούριες, και μεταχειρισμένες πάλι δύσκολα. Έχετε καμιά ιδέα πως να γλιτώσω το να πάρω νέο pc(cpu+mb+ram);
Xristaras12 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 με τι ρυθμίσεις ήσουν στο OC; ελπιζω οχι παραπανω απο 1.45Vcore. Σαν μητρική πάντως θεωρητικά θα έπρεπε να τον αντέχει, δεν ξέρω για OC πόσο μπορεί να κάνει βέβαια. Σε μένα η 990ΧΑ-UD3 στον 6300 τον πηγε 4.6 με 1.4V αλλα αναβε ολο το συστημα. Επαιζα σταθερα με 1.36 στα 4.4 για χρόνια (και λειτουργεί ακόμα) Κάνε εναν οπτικό έλεγχο με φακο στη μητρική αριστερά για τίποτα καμμένο
Voliminal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 23 ώρες πριν, Xristaras12 είπε με τι ρυθμίσεις ήσουν στο OC; ελπιζω οχι παραπανω απο 1.45Vcore. Σαν μητρική πάντως θεωρητικά θα έπρεπε να τον αντέχει, δεν ξέρω για OC πόσο μπορεί να κάνει βέβαια. Σε μένα η 990ΧΑ-UD3 στον 6300 τον πηγε 4.6 με 1.4V αλλα αναβε ολο το συστημα. Επαιζα σταθερα με 1.36 στα 4.4 για χρόνια (και λειτουργεί ακόμα) Κάνε εναν οπτικό έλεγχο με φακο στη μητρική αριστερά για τίποτα καμμένο Δυστυχώς όλο αυτό έγινε με ένα step up στο vcore... Οπτικά δεν είχα βρει κάτι, ίσως πρέπει να κοιτάξω και από πίσω. Αλλά έστω ότι βρίσκω κάτι καμμένο. Μετά τι;
Crybal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πρωτα απο ολα κάνε οπτικο έλεγχο στην μητρική.Το κουτί μπορεί να ειχε ανεβασει θερμοκρασία, το καμμένο ομως μπορεί να μην είναι απο την μητρική αλλά απο το τροφοδοτικό.Οποτε εαν μπορείς βρες προσωρινά ενα άλλο και δοκίμασε. Αν θελεις μυρισε το πισω μερος του τροφοδοτικου εαν μυριζει καμμενο. ΠΡΙΝ ομως ξεκινησει το pc.ΟΧΙ αναμμένο Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2019 από Crybal
Spirit0r Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το event 41 δεν αναδεικνύει καποιο πρόβλημα του CPU ή της mobo. Άμα απενεργοιήσεις τα power savings και τα speedstep (στην AMD δε ξέρω πως τα ονομαζουν) απο το bios το μύνημα αυτό θα εξαφανιστεί. Άμα λειτουργούν όλα ομαλά μην ανησυχείς και μη μπαίνεις σε τσάμπα έξοδα εκτός εαν ψάχνεις αφορμή για αναβάθμιση 😋. Απλά το λειτουργικό βλέπει την πτωση της τάσης λόγο του throttling και καταγράφει στο log το συμβάν. Edit: Τωρα ειδα οτι τρωει reboot ο υπολογιστής 😕 Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2019 από Spirit0r
koolisk6 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 χασιμο χρονου να παιδευεσαι με 6-7 χρονων πραγματα, δωσε cpu mb ram οσο πιασουν κ παρε ryzen+ b450, το να σκεφτεις να επισκευασεις τη μητρικη ξεχνα το, οπως κ το να βαλεις μτχ ή καινουρια,πεταμενα λεφτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα