Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Σαν να έχει δίκιο ο @kanesaxo

Αν η ανακαίνιση με τιμές αγοράς κοστίζει 30 χιλιάδες ευρώ, εσύ τι ακριβώς περιμένεις να πάρεις πίσω; Εν τέλει φαίνεται ότι ο εργολάβος υπερκοστολόγησε διάφορες εργασίες, ώστε το ποσό της επιδότησης να φτάσει μαζί με αυτά που πλήρωσες, τα 30 χιλιάδες ευρώ. Ειδικότερα αν πάρεις και επιστροφή όπως σου είπε 2100, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι μεμπτό(εκτός του ότι εξαπατήσατε το κράτος).

Άρα φαίνεται πως εσύ έχεις άδικο.

christakos07 δεν το καταλαβα αυτο τωρα...επισης  η ανακαινιση θα κοστιζε 50 και μου την εβγαλε 70 χιλιαρικα τα οποια αναγκαστηκα του την πληρωσα πιστευωντας πως θα παρω και καποια πισω απο το εξοικονομω...οχι ομως μονο 2.100 απο τα 18 που εβαλε στο εξοικονομω...αλλα  ναι στο εξοικονομω μονο τα 18.800 απο τα 70 γιατι δεν δικαιολογει ολες τις εργασιες μιας ανακαινισης...συγκεκριμενα πραγματα αναγνωριζει μονο... εξηγησε μου σε παρακαλω πως εχει δικιο...δεν θα επρεπε να παρω εγω την επιχορηγηση του 60% απο τα 18?

Επεξ/σία από Tasos1124
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Tasos1124 είπε

christakos07 δεν το καταλαβα αυτο τωρα...επισης  η ανακαινιση θα κοστιζε 50 και μου την εβγαλε 70 χιλιαρικα... εξηγησε μου σε παρακαλω

Τι να σου εξηγήσω; Σε τιμές πραγματικής αγοράς τι κόστος είχαν οι παρεμβάσεις που έκανες στο σπίτι;

Έστω ότι οι εργασίες ανακαίνισης όλου του σπιτιού κόστιζαν περίπου 30000 ευρώ.

Σου λέει ο εργολάβος το εξής απλό και ωραίο: Θα υπερκοστολογήσουμε τις εργασίες του προγράμματος(κουφώματα+φυσικό άεριο) στο μέγιστο ποσό, δηλαδή 18800, όπως ανάφερες πριν. Το πρόγραμμα θα επιστρέψει 60% στους λογαριασμούς του εργολάβου, άρα 11280. 

Πρακτικά αν αθροίσουμε τα δύο ποσά παίρνουμε το εξής: 18800+11280=30160 ευρώ. Άρα ορίστε το αρχικό κόστος ανακαίνισης, με όλες τις εργασίες εντός του. 

Με βάση το παραπάνω σενάριο, δεν παρανομεί κάπου ο εργολάβος(ηθικά τουλάχιστον). Αν βέβαια σου επιστρέψει όπως είπες τα 2100, τότε είσαι κερδισμένος, αφού εν τέλει πλήρωσες περίπου 16700 για εργασίες 30160 ευρώ. Ουσιαστικά το κράτος σου έχει επιδοτήσει περίπου το ~45% (όλων) των εργασιών σου, αντί για 60%.

ΥΓ.Γράψε μας αναλυτικά και με σημεία στίξης(τελείες, κόμματα) τι παρεμβάσεις κάνατε, τι κόστος είχανε, τι του έχεις πληρώσει μέχρι στιγμής. Δεν βγάζουμε νόημα από τα λεγόμενα σου.

ΥΓ1.Ανακαίνιση κάνατε ή χτίσατε νέο σπίτι από τα μπετά με τα 70000;

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Τι να σου εξηγήσω; Σε τιμές πραγματικής αγοράς τι κόστος είχαν οι παρεμβάσεις που έκανες στο σπίτι;

Σου λέει ο εργολάβος το εξής απλό και ωραίο: Θα υπερκοστολογήσουμε τις εργασίες του προγράμματος(κουφώματα+φυσικό άεριο) στο μέγιστο ποσό, δηλαδή 18800, όπως ανάφερες πριν. Το πρόγραμμα θα επιστρέψει 60% στους λογαριασμούς του εργολάβου, άρα 11280. 

Πρακτικά αν αθροίσουμε τα δύο ποσά παίρνουμε το εξής: 18800+11280=30160 ευρώ. Άρα ορίστε το αρχικό κόστος ανακαίνισης, με όλες τις εργασίες εντός του. 

Με βάση το παραπάνω σενάριο δεν έχει κάτι να σου επιστρέψει. Αν βέβαια σου επιστρέψει όπως είπες τα 2100, τότε είσαι κερδισμένος, αφού εν τέλει πλήρωσες περίπου 16700 για εργασίες 30160 ευρώ. Ουσιαστικά το κράτος σου έχει επιδοτήσει περίπου το ~45% των εργασιών σου, αντί για 60%, αφού κάνατε συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τον εργολάβο.

@christakos07  συμπληρωσα με επεξεργασια την προηγουμενη μου αναρτηση,οποτε διαβασε και εκεινη....οπως προειπα λοιπον, τον πληρωσα 70 χιλιαρικα....καναμε εξοικονομω για τα 18.800 τα οποια του τα πληρωσα κανονικοτατα μεσα στα 70...δεν μου ειχε πει τι ποσο θα ειναι το εξοικονομει και τα σχετικα... δεν ειχε γινει καμια αλλη συμφωνια...επισης τον πληρωσα τα πιο πολλα στην τραπεζα...μην με κατηγορεις με δικες σου υποθεσεις....αν εχεις κατι χρησιμο να μου πεις ωστε να μου εξηγησεις γιατι να παιρνω μονο 2100? ενω πληρωσα κανονικα 18.800 οντως για αυτες τις δουλειες...εγω ρωταω γιατι να φορολογηθουν τα ποσα 3600(φπα) και 4500 (30% το οποιο θα παρει εμμεσα το κρατος) αντι να τα παρω εγω? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Tasos1124 είπε

@christakos07  συμπληρωσα με επεξεργασια την προηγουμενη μου αναρτηση,οποτε διαβασε και εκεινη....οπως προειπα λοιπον, τον πληρωσα 70 χιλιαρικα....καναμε εξοικονομω για τα 18.800 τα οποια του τα πληρωσα κανονικοτατα μεσα στα 70...δεν μου ειχε πει τι ποσο θα ειναι το εξοικονομει και τα σχετικα... δεν ειχε γινει καμια αλλη συμφωνια...επισης τον πληρωσα τα πιο πολλα στην τραπεζα...μην με κατηγορεις με δικες σου υποθεσεις....αν εχεις κατι χρησιμο να μου πεις ωστε να μου εξηγησεις γιατι να παιρνω μονο 2100? ενω πληρωσα κανονικα 18.800 οντως για αυτες τις δουλειες...εγω ρωταω γιατι να φορολογηθουν τα ποσα 3600(φπα) και 4500 (30% το οποιο θα παρει εμμεσα το κρατος) αντι να τα παρω εγω? 

Αν η ανακαίνιση κόστισε 70000 και του έχεις πληρώσει όλο το ποσό, τότε πρέπει να σου επιστρέψει το ποσό της επιδότησης.

Αν όμως η ανακαινιση έχει κοστολογηθεί με 80000, τότε τα 70000 που του πλήρωσες ήδη και τα 11000 της επιδότησης, συμπληρώνουν το ποσό.

Περιμένεις σοβαρά τώρα να βρεις το δίκιο σου; Είτε δεν σου έχει εξηγήσει ακριβώς, είτε δεν έχεις καταλάβει. 

Εμένα πάντως η κύρια απορία μου παραμένει. Τι ανακαινίσατε με 70000 ευρώ; Για τι διαμέρισμα/μονοκατοικία μιλάμε;

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Με βάση το παραπάνω σενάριο, δεν παρανομεί κάπου ο εργολάβος(ηθικά τουλάχιστον). Αν βέβαια σου επιστρέψει όπως είπες τα 2100, τότε είσαι κερδισμένος, αφού εν τέλει πλήρωσες περίπου 16700 για εργασίες 30160 ευρώ. Ουσιαστικά το κράτος σου έχει επιδοτήσει περίπου το ~45% (όλων) των εργασιών σου, αντί για 60%.

ΥΓ.Γράψε μας αναλυτικά και με σημεία στίξης(τελείες, κόμματα) τι παρεμβάσεις κάνατε, τι κόστος είχανε, τι του έχεις πληρώσει μέχρι στιγμής. Δεν βγάζουμε νόημα από τα λεγόμενα σου.

ΥΓ1.Ανακαίνιση κάνατε ή χτίσατε νέο σπίτι από τα μπετά με τα 70000;

ανακαινηση παλιας μονοκατοικιας 100τμ καναμε...δεν καταλαβαινω που το πας και τι υποθεσεις ειναι αυτες που λες χωρις να γνωριζεις...νομιζω σου εδωσα ολα τα στοιχεια, δεν χρειαζεται κατι αλλο...καμια υπερκοστολογηση δεν ειχε συμφωνηθει...70 μου τα εβγαλε και 70 πηρε... εχουμε φυγει απο το θεμα...η ερωτηση μου αν ειναι ορθο και αν υπαρχει οντως τετοια φορολογια και ΟΧΙ αν εβαψε κοκκινα η κιτρινα τα καγκελα...δεν νομιζω οτι χρειαζεται να σας παραθεσω ολη την μελετη του σπιτιου...πληροφοριες για την επιχορήγηση του εξοικονομω χρειαζομαι 

Δημοσ.

η φορολογία των ΕΕ δεν βαραίνει τους πελάτες τους, τουλάχιστον όχι άμεσα αλλά οι φόροι για τυχόν παρανόμως εκδοθέντα εικονικά και απλήρωτα τιμολόγια τους βαραίνουν

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nvel είπε

η φορολογία των ΕΕ δεν βαραίνει τους πελάτες τους, τουλάχιστον όχι άμεσα αλλά οι φόροι για τυχόν παρανόμως εκδοθέντα εικονικά και απλήρωτα τιμολόγια τους βαραίνουν

@nvel ειναι ΟΕ η εταιρια

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Tasos1124 είπε

ανακαινηση παλιας μονοκατοικιας 100τμ καναμε...δεν καταλαβαινω που το πας και τι υποθεσεις ειναι αυτες που λες χωρις να γνωριζεις...νομιζω σου εδωσα ολα τα στοιχεια, δεν χρειαζεται κατι αλλο...καμια υπερκοστολογηση δεν ειχε συμφωνηθει...70 μου τα εβγαλε και 70 πηρε... εχουμε φυγει απο το θεμα...η ερωτηση μου αν ειναι ορθο και αν υπαρχει οντως τετοια φορολογια και ΟΧΙ αν εβαψε κοκκινα η κιτρινα τα καγκελα...δεν νομιζω οτι χρειαζεται να σας παραθεσω ολη την μελετη του σπιτιου...πληροφοριες για την επιχορήγηση του εξοικονομω χρειαζομαι 

Δεν ξέρω τι συμφωνία κάνατε. Δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη.

Εν τέλει πλήρωσες και ολόκληρο το ποσό(το οποίο θα ήταν ακόμη μικρότερο εκτός προγράμματος) και θα τσεπώσει ο τύπος τα 11000 της επιδότησης.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Tasos1124 είπε

1) με 700€/τμ ελπίζω να το έκανες βίλα. Γιατί εγώ με 500€/τμ θα στο έκανα βίλα , Χαχα

2) έκανες λάθος συνεννόηση με το εξ οικονομω και επειδή είναι απατεώνας τρέχεις. Πάντως αν δεν έπαιξαν υπερκοστολογήσεις και κόλπα εσυ πρέπει να παρεις το 60% των 18000€ πίσω. Ούτε σεντ λιγότερο. Άντε να δεχτώ ότι θα σου πάρει  και 1000€ για την διαδικασία.

Επεξ/σία από n4sleep
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, n4sleep είπε

1) με 700€/τμ ελπίζω να το έκανες βίλα. Γιατί εγώ με 500€/τμ θα στο έκανα βίλα , Χαχα

2) έκανες λάθος συνεννόηση με το εξ οικομω και επειδή είναι απατεώνας τρέχεις. Πάντως αν δεν έπαιξαν υπερκοστολογήσεις και κόλπα εσυ πρέπει να παρεις το 60% των 18000€ πίσω. Ούτε σεντ λιγότερο. Άντε να δεχτώ ότι θα σου πάρει  και 1000€ για την διαδικασία.

@n4sleep δεν ειμαι ικανοποιημενος απο την ανακαινιση για 700 ανα τμ και προφανως μου φουσκωνε τα ποσα και με εκλεψε αλλα ειχαμε ξεκινησει και με καταφερνε με τροπο να μου παιρνει και αλλα...δεν ξερω να εκανε καποια υπερκοστολογηση για το εξοικονομω...σε ευχαριστω για την συμβολη, ελπιζω οντως να παρω πισω το 60% απο τα 18800...και αυτο ζηταω, αν καποιος γνωριζει γιατι μου λεει οτι θα παρω μονο 2100 (+1000 που μου ζητησε αμοιβη για το εξοικονομω) ας βοηθησει

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Tasos1124 είπε

@n4sleep δεν ειμαι ικανοποιημενος απο την ανακαινιση για 700 ανα τμ και προφανως μου φουσκωνε τα ποσα και με εκλεψε αλλα ειχαμε ξεκινησει και με καταφερνε με τροπο να μου παιρνει και αλλα...δεν ξερω να εκανε καποια υπερκοστολογηση για το εξοικονομω...σε ευχαριστω για την συμβολη, ελπιζω οντως να παρω πισω το 60% απο τα 18800...και αυτο ζηταω, αν καποιος γνωριζει γιατι μου λεει οτι θα παρω μονο 2100 (+1000 που μου ζητησε αμοιβη για το εξοικονομω) ας βοηθησει

Είπες ότι μόνο δυο πράγματα μπήκαν στο Εξοικονομώ και τα αλλά αφορούσαν άλλες δουλειές. Όπως σου είπαν και παραπάνω, για να σε «εξυπηρετήσει» έβαλε τιμολόγια που αφορούν αυτά τα δυο πράγματα με υψηλότερη τιμή και η οποία κάλυπτε άλλες πληρωμές. Αυτός που έκοψε αυτά τα τιμολόγια τον ΦΠΑ και τον φόρο θα τον πληρώσει και σου τον χρεώνει γιατί σου έκανε τη «διευκόλυνση». Ο μόνος χαμένος είναι το ελληνικό δημόσιο και ο Έλληνας φορολογούμενος από αυτή την υπόθεση.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, acomaedo είπε

Είπες ότι μόνο δυο πράγματα μπήκαν στο Εξοικονομώ και τα αλλά αφορούσαν άλλες δουλειές. Όπως σου είπαν και παραπάνω, για να σε «εξυπηρετήσει» έβαλε τιμολόγια που αφορούν αυτά τα δυο πράγματα με υψηλότερη τιμή και η οποία κάλυπτε άλλες πληρωμές. Αυτός που έκοψε αυτά τα τιμολόγια τον ΦΠΑ και τον φόρο θα τον πληρώσει και σου τον χρεώνει γιατί σου έκανε τη «διευκόλυνση». Ο μόνος χαμένος είναι το ελληνικό δημόσιο και ο Έλληνας φορολογούμενος από αυτή την υπόθεση.

@acomaedo 2 εργασιες ναι...τα οποια βγαινουν 18800...οι λοιπες εργασιες ειναι ασχετες και εχουν πληρωθει..γιατι να εβαλε τιμολογια με υψηλοτερη τιμη? φυσικο αεριο λεβητα και κτλ μαζι με κουφωματα, καπου εκει μου πηρε, στα 18800...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, acomaedo είπε

Σου πήρε τόσα γιατί τόσα μπορούσε να δικαιολογήσει το προγραμμα. Όχι γιατί κόστιζαν τόσο.

@acomaedo 11 χιλιαδες εδωσα μονο για τα κουφωματα (9 παραθυρα). Δηλαδη κανανε λιγοτερο ή περισσότερο θεωρείς;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Tasos1124 είπε

@acomaedo 11 χιλιαδες εδωσα μονο για τα κουφωματα (9 παραθυρα). Δηλαδη κανανε λιγοτερο ή περισσότερο θεωρείς;

εξαρτάται το αλουμίνιο, το τζάμι (μονο, διπλό, με argon) και πολλά άλλα

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...