Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλοι και φίλες, εχοντας κάνει μια ανακαίνιση που μου κόστισε πολλά και, εχοντας τελειώσει πλέον και με την διαδικασία τους προγράμματος εξοικονομώ, έρχεται η ώρα της πληρωμής σύντομα... Φοβάμαι όμως πως ο εργολάβος με κλέβει... Πειτε μου αν είναι λογικό:

Επιλέξιμος Προϋπολογισμός βάσεων 18.800 περίπου, τα οποία έχω βάλει το 100%,τα πλήρωσα. Παραστατικά 18.800.αποδειξη 15.200 και ΦΠΑ 3.600... Έχω επιδότηση 60% (11.300 ευρώ). Ο εργολάβος μου ζητάει τα 3.600 ως Φ. Π. Α στα 18.800 και ότι η επιχείρηση του θα πληρώσει αλλά 4.500 ως φόρο 30% στο τέλος της χρόνια και αυτά τα κρατάει η τράπεζα στην συνναλαγη.. .. Έχω επιχορήγηση 11.300-( 4.500+3.600)= 3.100 τελικά μου λεει ότι θα πάρω και από αυτά μου ζητάει αλλά 1.000 ευρώ για την διαδικασία εξοικονομω. Δλδ θα πάρω 2.100 Παρακαλώ συμβουλές υπεύθυνα από κάποιον που γνωρίζει... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όπως σου τα λέει.Τα προγράμματα αυτά είναι για να κόβουν καμιά απόδειξη  υδραυλικοί,αλουμινάδες,ξυλουργοί,ηλεκτρολόγοι  κ.λ.π. επαγγέλματα που πάντα δουλεύουν μαύρα.

Το δικό σου κέρδος μικρό, η τρεχάλα απερίγραπτη έστω και για αυτά τα λίγα.

Αν τα βάλεις κάτω και πλήρωνες μαύρα μπορεί να είχες κερδίσει και περισσότερα για τις ίδιες δουλειές .Και δεν θα είχες και την τρεχάλα που έχεις τώρα.Άσε η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

• Like 5
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Tasos1124 είπε

Καλησπέρα φίλοι και φίλες, εχοντας κάνει μια ανακαίνιση που μου κόστισε πολλά και, εχοντας τελειώσει πλέον και με την διαδικασία τους προγράμματος εξοικονομώ, έρχεται η ώρα της πληρωμής σύντομα... Φοβάμαι όμως πως ο εργολάβος με κλέβει... Πειτε μου αν είναι λογικό:

Επιλέξιμος Προϋπολογισμός βάσεων 18.800 περίπου, τα οποία έχω βάλει το 100%,τα πλήρωσα. Παραστατικά 18.800.αποδειξη 15.200 και ΦΠΑ 3.600... Έχω επιδότηση 60% (11.300 ευρώ). Ο εργολάβος μου ζητάει τα 3.600 ως Φ. Π. Α στα 18.800 και ότι η επιχείρηση του θα πληρώσει αλλά 4.500 ως φόρο 30% στο τέλος της χρόνια και αυτά τα κρατάει η τράπεζα στην συνναλαγη.. .. Έχω επιχορήγηση 11.300-( 4.500+3.600)= 3.100 τελικά μου λεει ότι θα πάρω και από αυτά μου ζητάει αλλά 1.000 ευρώ για την διαδικασία εξοικονομω. Δλδ θα πάρω 2.100 Παρακαλώ συμβουλές υπεύθυνα από κάποιον που γνωρίζει... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Τα πλήρωσες από την τσέπη σου, και δεν έκανες καν ένα "μαύρο" συμφωνητικό, με την ελπίδα να στα επιστρέψει (εφόσον εσύ δεν εισπράττεις αλλά τα χρήματα μπαίνουν στον λογαριασμό του) 

Τώρα καληνύχτα Μαργαρίτα...

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Tasos1124 είπε

Άρα από τα 18800 πρέπει να σου επιστραφούν 11300. Δεν βλέπω τον λόγο να του επιδοτήσεις τη φορολογία του ή τα όποια διαδικαστικά έξοδα.

Γιατί έδωσες τα λεφτά προκαταβολικά, χωρίς κάποιο συμφωνητικό; Πλέον μιλάς σε δικηγόρο, ή του σπας δημοκρατικά το κεφάλι κάποια στιγμή. Διάλεξε.

• Like 4
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Όπως σου τα λέει.Τα προγράμματα αυτά είναι για να κόβουν καμιά απόδειξη  υδραυλικοί,αλουμινάδες,ξυλουργοί,ηλεκτρολόγοι  κ.λ.π. επαγγέλματα που πάντα δουλεύουν μαύρα.

Το δικό σου κέρδος μικρό, η τρεχάλα απερίγραπτη έστω και για αυτά τα λίγα.

Αν τα βάλεις κάτω και πλήρωνες μαύρα μπορεί να είχες κερδίσει και περισσότερα για τις ίδιες δουλειές .Και δεν θα είχες και την τρεχάλα που έχεις τώρα.Άσε η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

Παππού το πρόγραμμα είναι μια χαρά, και υπάρχουν σοβαροί εργολάβοι που σου κάνουν τη δουλειά και δε ζητάνε ευρώ από εσένα (όπως πρέπει δηλαδή)

Τώρα αν ο TS την πάτησε, άλλο θέμα 

Μη γράφουμε ότι θέλουμε, και στο λέω εντελώς καλοπροαίρετα 

• Like 5
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Άρα από τα 18800 πρέπει να σου επιστραφούν 11300. Δεν βλέπω τον λόγο να του επιδοτήσεις τη φορολογία του ή τα όποια διαδικαστικά έξοδα.

Γιατί έδωσες τα λεφτά προκαταβολικά, χωρίς κάποιο συμφωνητικό; Πλέον μιλάς σε δικηγόρο, ή του σπας δημοκρατικά το κεφάλι κάποια στιγμή. Διάλεξε.

ΝΑ πάει σε δικηγόρο γιατί?

Γιατί ο άνθρωπος ζητά τα λεφτά του?

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Tasos1124 είπε

Μεγαλύτερες μπαρούφες δεν μπορούσε να σου πει.

Η επιδότηση είναι καθαρή, δεν παίρνει ΚΑΜΙΑ κράτηση. Εσύ έδωσες 18.800 (κακώς!) και πρέπει να πάρεις Ο-Λ-Η την επιδότηση πίσω. Ο τύπος είναι απαράδεκτος και για να μην πω τίποτε χοντρό μίλα με δικηγόρο. Ελπίζω να έχεις τις αποδείξεις καταθέσεων (ελπίζω να του έδινες τα λεφτά μέσω τράπεζας και όχι "στο χέρι").

Στο ζουμί των κρατήσεων τώρα. Στο συνολικό ποσό (18.800 για εσένα) είναι ΚΑΙ το ΦΠΑ. Η όποια φορολογία έχει ή δεν έχει αυτός (τα 4.500 δηλαδή) δεν σε αφορά ενώ το ότι τα κρατάει η όποια Τράπεζα είναι μέγα ψέμα. Ασφαλώς και δεν τα κρατάει. Η αμοιβή του για την όλη διαδικασία είναι μέσα στα 18.800 (μέσα στο ποσό που σου έκανε προσφορά, ασφαλώς έβαλε και κέρδος ενώ υπάρχει και αμοιβή του ενεργειακού επιθεωρητή-μηχανικού, αν είναι ο ίδιος).

Επειδή αυτά που λες, όπως τα λες, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ άνω ποταμών, παράνομα και καραμπινάτη απάτη εις βάρος σου η μόνη συμβουλή μου είναι εφόσον δεν σου αποδώσει άμεσα όλο το ποσό να πας σε δικηγόρο.

Έχω δει πολλά εξοικονομώ και εννοείται ότι κάποιες φορές έχω δει "άτυπες αμοιβές" του τύπου πέρα από τα παραστατικά να ζητάει ο εργολάβος άτυπα 500-1000 ευρώ για εξυπηρέτηση, καμιά καλή κουβέντα στην τράπεζα για να πάρεις δάνειο και δεν ξέρω εγώ τι. Αλλά ο δικός σου έχει ξεφύγει...

• Like 11
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Παππού το πρόγραμμα είναι μια χαρά, και υπάρχουν σοβαροί εργολάβοι που σου κάνουν τη δουλειά και δε ζητάνε ευρώ από εσένα (όπως πρέπει δηλαδή)

Τώρα αν ο TS την πάτησε, άλλο θέμα 

Μη γράφουμε ότι θέλουμε, και στο λέω εντελώς καλοπροαίρετα 

Ποιόν λέει ότι πλήρωσε ο TS ? δεν κατάλαβα.

1 ώρα πριν, Tasos1124 είπε

Δεν κατάλαβα κάτι.

Εσύ σε ποιόν έδωσες 18.800 ?

Να έδωσες λεφτά εννωω ότι απλά ότι αυτό είναι να το πληρώσεις γενικά.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, DrLo είπε

ΝΑ πάει σε δικηγόρο γιατί?

Γιατί ο άνθρωπος ζητά τα λεφτά του?

Ποια λεφτά του; Αυτά που έχει ήδη πάρει από τον πελάτη εξ ολοκλήρου και που θέλει επιπλέον να λάβει από την επιδότηση του προγράμματος; 

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Ποια λεφτά του; Αυτά που έχει ήδη πάρει από τον πελάτη εξ ολοκλήρου και θέλει να λάβει επιπλέον την επιδότηση του προγράμματος; 

Δε νομίζω να εννοεί αυτό ο TS.

Αν έχει πληρωθεί το τιμολόγιό του δεν υπάρχει κάτι άλλο. Το "πλήρωσα" του 1ου μυνήματος δε το καταλαβαινω ότι είναι τα έδωσε. Καταλαβαίνω ότι "είναι να τα δώσει" και το "εγω θα πάρω 2100" είναι αυτό που του είπε ο εργολάβος σαν "παράπονο" , δηλαδή ότι το "εγώ" είναι ο εγολάβος όχι ο TS. Σαν να του λέει "μη νομίζεις, από όλο αυτό 2100 θα βγάλω τσεπάτα εγώ", όχι ότι ο TS θα πάρει 2100.

Εκτός αν κατάλαβα άλλο.

ΥΓ:Αυτό που αναφέρθηκε ότι τον φόρο τον κρατά η τράπεζα και η απάντηση ότι "αποκλείεται" αν και δε ξέρω τι όντως σε αυτή την περίπτωση γίνεται στην περίπτωση αυτή δε θα το απέκλεια. Δεν "αποκλείεται" δηλαδή να παρακρατά φόρο κάποιος που πληρώνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Αν έχει πληρωθεί το τιμολόγιό του δεν υπάρχει κάτι άλλο. Το "πλήρωσα" του 1ου μυνήματος δε το καταλαβαινω ότι είναι τα έδωσε. Καταλαβαίνω ότι "είναι να τα δώσει" και το "εγω θα πάρω 2100" είναι αυτό που του είπε ο εργολάβος σαν "παράπονο" , δηλαδή ότι το "εγώ" είναι ο εγολάβος όχι ο TS. Σαν να του λέει "μη νομίζεις, από όλο αυτό 2100 θα βγάλω τσεπάτα εγώ", όχι ότι ο TS θα πάρει 2100.

Εκτός αν κατάλαβα άλλο.

Επιλέξιμος Προϋπολογισμός βάσεων 18.800 περίπου, τα οποία έχω βάλει το 100%,τα πλήρωσα. Παραστατικά 18.800.αποδειξη 15.200 και ΦΠΑ 3.600

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, christakos07 είπε

Επιλέξιμος Προϋπολογισμός βάσεων 18.800 περίπου, τα οποία έχω βάλει το 100%,τα πλήρωσα. Παραστατικά 18.800.αποδειξη 15.200 και ΦΠΑ 3.600

Εγώ θα πάρω 2100 μου λέει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Tasos1124 είπε

Εγώ θα πάρω 2100 μου λέει 

Μέχρι στιγμής έχεις πληρώσει τα 18800 από την τσέπη σου, ώστε να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις; Ναι ή όχι;

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Εκτός αν κατάλαβα άλλο.

Προφανώς δεν ξέρεις πως δουλεύει το Εξοικονομώ. Ο δημιουργός του νήματος ήταν σαφής. Τα 18.800 τα πλήρωσε όλα.

Το Εξοικονομώ δεν δουλεύει έτσι κανονικά. Ο πελάτης πληρώνει το 40% (ή όσο είναι η συμμετοχή του) και όταν ο εργολάβος ολοκληρώσει, η επιχορήγηση πάει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στον εργολάβο. Στην περίπτωση αυτή ο δημιουργός του νήματος του έδωσε ΟΛΟ το ποσό (προφανώς του είπε πώ θα παραγγείλω υλικά, μου τα ζητάνε κτλ.) και τώρα ο εργολάβος αφού μπήκε η επιχορήγηση δεν θέλει να του τα επιστρέψει. Δηλαδή πληρώθηκε 18.800 και επιπλέον 11.300 για τιμολόγιο 18.800 και θέλει να επιστρέψει μόνο 1-2.000. Είναι ξεκάθαρα απατεώνας.

• Like 9
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...