Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έστω ότι κάποιος είναι δικαιούχος του επιδόματος.

Βάζει πετρέλαιο, αλλά τον λογαριασμό τον πληρώνει με χρεωστική-πιστωτική ένας τρίτος (αδελφός, κουμπάρος, φίλος,...) ο οποίος δε δικαιούται επίδομα.

Θα υπάρξει πρόβλημα στο να πάρει το επίδομα ο δικαιούχος; Μήπως χτυπήσει το σύστημα λόγω της πληρωμής;

Η απόδειξη μπορεί να κοπεί σε άλλο ένα άτομο και το λογαριασμό να τον πληρώσει άλλος; Αυτό θεωρητικά φαίνεται.

Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά όταν ήθελα να ζητήσω τιμολόγιο στα στοιχεία μιας επιχείρησης και πήγα να πληρώσω με την προσωπική μου κάρτα, μου είπαν καλύτερα να μη το κάνω.

Δημοσ.

Λογικά γίνεται, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης που μου νοίκιαζε διαμέρισμα πλήρωνε το πετρέλαιο και έκοβε την απόδειξη με δικά μου στοιχεία.

Και φέτος που έχω αλλάξει σπίτι έτσι θα γίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δικαιουμαι επιδομα θερμανσης 200 ευρω. 
Για να το δικαιουμαι ομως πρεπει να βαλω τουλαχιστον 400 ευρω πετρελαιο(τα διπλασια).
Διαβασα οτι το επιδομα των 200 ευρω θα δοθει εως 31 Δεκ - βαλεις δε βαλεις πετρελαιο - απλα πρεπει να φροντισεις να βαλεις τουλαχιστον τα διπλα εως 31 Δεκ 2019, αλλιως το επιδομα θα επιστραφει (ή ενα ποσοστο αυτου) μετα τις 15 Ιαν 2020.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης:

1) Βαζω τωρα 200 πετρελαιο απο τη τσεπη μου (αντι για 400).
2) Καποια στιγμη μπαινουν τα 200 ευρω επιδομα (δε χρειαζεται να μπει το επιδομα στις 31 - ας πουμε οτι μπαινει μια βδομαδα νωριτερα)
3) Χρησιμοποιω τα 200 του επιδοματος και τα ξαναβαζω πετρελαιο
4) Συνολικα εγω εβαλα 400 (απο τα οποια τα 200 ηταν το επιδομα)

Αυτο που με μπερδευει ειναι οτι στην ουσια εγω απο τη τσεπη μου εβαλα μονο 200 ευρω αντι για 400, αλλα στο συστημα τους θα φανει οτι εβαλα 400 γιατι χρησιμοποιησα το επιδομα τους. Και ολο αυτο διοτι το επιδομα θα το δοσουν ετσι κ αλλιως και απλα θα επιστραφει αν δε τηρησεις τους ορους βαζοντας τα διπλα σε πετρελαιο.

Ειναη ορθο το σκεπτικο μου να χρησιμοποιησω το ιδιο το επιδομα τους ωστε να καλυψω τα χρηματα που πρεπει να βαλω για να μην επιστραφει;;
Ειναι σωστα τα μαθηματικα μου;;

Επεξ/σία από andybbgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστο ειναι.Αρκει να πληρωθει το επιδομα πριν τις 31/12 για να προλαβεις να βαλεις πετρελαιο ξανα.Εξαλλου το συστημα δεν ξερει οτι εδωσες τα 200 του επιδοματος βλεπει οτι πηρες 400 ευρω πετρελαιο οσο απαιτειται δηλαδη για να παρεις το επιδομα.Αυτο αρκει

Επεξ/σία από giorgosvet
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τι κάνουμε όταν μας βγάζει το παρακάτω;

Τα τετραγωνικά μέτρα της οικίας στην αίτησή σας είναι περισσότερα από τα τετραγωνικά της κύριας κατοικίας σας στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του Φορολογικού Έτους 2018. Εάν αυτό είναι σωστό επιβεβαιώστε το παρακάτω.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, phanispal είπε

Τι κάνουμε όταν μας βγάζει το παρακάτω;

Τα τετραγωνικά μέτρα της οικίας στην αίτησή σας είναι περισσότερα από τα τετραγωνικά της κύριας κατοικίας σας στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του Φορολογικού Έτους 2018. Εάν αυτό είναι σωστό επιβεβαιώστε το παρακάτω.

Κατά αρχήν, ΙΣΧΥΕΙ ?

Δημοσ.

Βάζω τα τετραγωνικά των κύριων χώρων, δεν προσθέτω και τα τετραγωνικά των βοηθητικών.

Ορθά πράττω ή όχι;

Αν πράττω ορθά, τότε βάζω το σωστό νούμερο και δεν ξέρω γιατί τρώει σκάλωμα το σύστημα.

Επίσης, η Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του Φορολογικού Έτους 2018 δεν είναι η πιο πρόσφατη που κάναμε φέτος;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, phanispal είπε

Βάζω τα τετραγωνικά των κύριων χώρων, δεν προσθέτω και τα τετραγωνικά των βοηθητικών.

Ορθά πράττω ή όχι;

Αν πράττω ορθά, τότε βάζω το σωστό νούμερο και δεν ξέρω γιατί τρώει σκάλωμα το σύστημα.

Επίσης, η Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του Φορολογικού Έτους 2018 δεν είναι η πιο πρόσφατη που κάναμε φέτος;

Ενώ, στο Ε1, τι δηλώνεις ? Λιγότερα η περισσότερα ?

Δημοσ.

Εάν κάνω την αίτηση εγκριθεί αλλά εγώ βάλω πετρέλαιο όχι μέχρι την 31 Δεκεμβρίου αλλά στις 20 Ιανουαρίου τότε τι γίνεται.Δεν αναγνωρίζετε και ζητούν τα λεφτά της επιδότησης πίσω;;;;;

Άλλες χρονιές δεν γινόταν αυτό και απλά έπαιρνες τα χρήματα της επιδότησης π.χ. τον Ιούνιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ενώ, στο Ε1, τι δηλώνεις ? Λιγότερα η περισσότερα ?

Μάλλον κατάλαβα τι έγινε. Όταν έγινε η δήλωση, έμενα σε άλλο σπίτι με λιγότερα τετραγωνικά.

Αλλά γιατί το νοιάζει το σύστημα το Ε1, όταν βάζω Αριθμό Παροχής της κατοικίας που μένω τώρα και μάλιστα μου βγάζει αυτόματα την τωρινή διεύθυνση;

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μάλλον κατάλαβα τι έγινε. Όταν έγινε η δήλωση, έμενα σε άλλο σπίτι με λιγότερα τετραγωνικά.

Αλλά γιατί το νοιάζει το σύστημα το Ε1, όταν βάζω Αριθμό Παροχής της κατοικίας που μένω τώρα και μάλιστα μου βγάζει αυτόματα την τωρινή διεύθυνση;

καταλοιπο της περσυνης αιτησης ειναι, δεν εχει καμια απολυτως σημασια, δεν αλλαζει το ποσο του επιδοματος οσα τετραγωνικα και να δηλωσεις. Και 1 τμ να βαλεις και 1000τμ το ιδιο ποσο δικαιουσε. Απλα αποδεξου το "λαθος" η δηλωσε εξ αρχης οτι εχει το Ε1

22 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εάν κάνω την αίτηση εγκριθεί αλλά εγώ βάλω πετρέλαιο όχι μέχρι την 31 Δεκεμβρίου αλλά στις 20 Ιανουαρίου τότε τι γίνεται.Δεν αναγνωρίζετε και ζητούν τα λεφτά της επιδότησης πίσω;;;;;

Άλλες χρονιές δεν γινόταν αυτό και απλά έπαιρνες τα χρήματα της επιδότησης π.χ. τον Ιούνιο.

με το γραμμα της υπουργικης αποφασης ναι, πρεπει να βαλεις τουλαχιστον το διπλασιο του οποιου επιδοματος σε πετρελαιο πριν τις 31/12. Δε ξερω αν θα αλλαξει, αλλα με οτι ισχυει αυτη τη στιγμη αν δεν εχεις βαλει το απαιτητο πετρελαιο για να δικαιολογησεις το επιδομα πριν τις 31/12, θα επιστρεψεις το επιδομα (η τη διαφορα) στο κρατος.

Εστω οτι δικαιουσαι επιδομα 100 ευρω

Πρεπει μεχρι 31/12 να βαλεις 200 ευρω πετρελαιο

Αν μεχρι 31/12 βαλεις 100 ευρω θα επιστρεψεις 50 ευρω απο το επιδομα στο κρατος

Αν μεχρι 31/12 βαλεις 0 θα επιστρεψεις 100 ευρω στο κρατος

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, retrob8 είπε

καταλοιπο της περσυνης αιτησης ειναι, δεν εχει καμια απολυτως σημασια, δεν αλλαζει το ποσο του επιδοματος οσα τετραγωνικα και να δηλωσεις. Και 1 τμ να βαλεις και 1000τμ το ιδιο ποσο δικαιουσε. Απλα αποδεξου το "λαθος" η δηλωσε εξ αρχης οτι εχει το Ε1

Πώς βγαίνει το ποσό επιδότησης;

Δεν είχαν πει ότι θα υπάρχει προσαύξηση 10% για κάθε τέκνο;

Εγώ δεν είδα πουθενά τέτοιο πεδίο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...