zoranb Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Το συγκεκριμένο m/router κάνει για 100άρα VDSL και TV πακέτο; Βλέπετε κάτι μεμπτό στα χαρακτηριστικά του;
jkoukos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Για ποιον πάροχο και η τηλεφωνία θα είναι VoIP;
zoranb Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Μπορεί σε κάποιον πάροχο να έχω πρόβλημα; Για όλους θα με ενδιέφερε καθώς ακόμα δεν έχω αποφασίσει.
jkoukos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Αν ρωτάς μόνο για το Internet δεν θα έχεις θέμα αρκεί να ρυθμίσεις τα σωστά στοιχεία σύνδεσης. Όμως αλλάζει το πράγμα αν θα έχεις VoIP τηλεφωνία. Η συσκευή δεν την υποστηρίζει. Υπάρχει συμβατή το μοντέλο VR200v, αλλά και πάλι μόνο σε Cosmote (σε κανέναν άλλο πάροχο) κι εφόσον πάρεις τον κωδικό της. 1
zoranb Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Γιατί κάποιος να χρειάζεται VoIP τη στιγμή που έχει double play?
jkoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Double Play είναι η εμπορική ονομασία που έχει κυριαρχήσει σε όλους τους παρόχους και αναφέρεται σε ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών Internet και τηλεφωνίας. Η τηλεφωνία μπορεί να είναι είτε TDM (PSTN/ISDN) είτε VoIP όπου δουλεύει μέσω του router. Σήμερα οι πάροχοι δίνουν σχεδόν αποκλειστικά (ειδικά από τις νέες υπαίθριες καμπίνες) VoIP. Όμως μόνο σε ΟΤΕ μπορεί να δουλέψει και σε άλλη συμβατή συσκευή, ενώ σε όλους τους άλλους παρόχους, παντρευόμαστε την συσκευή τους (θέλοντας και μη). Άρα αν μας ενδιαφέρει να λειτουργεί η τηλεφωνία και αυτή είναι VoIP, έχει μεγάλη σημασία ποιος είναι ο πάροχος και αν η συσκευή που θέλουμε να αγοράσουμε είναι συμβατή. 1
zoranb Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Kαι πώς λειτουργεί η τηλεφωνική συσκευή με το Voip, πρέπει να συνδεθεί με το Router και θα πρόκειται για ειδική συσκευή; Επίσης, εγώ έχω τηλεφωνία από πάροχο -όχι Cosmote- χωρίς Voip... γίνεται; Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2019 από zoranb
jkoukos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Σε τηλεφωνία TDM (PSTN ή ISDN), τα 2 σήματα (τηλεφωνικό και DSL) συνδέονται με ένα combiner μετά το DSLAM και έρχονται από το ίδιο καλώδιο, όπου διαχωρίζονται στο Splitter που έχουμε πριν τον DSL Router. Σε τηλεφωνία VoIP, από το DSLAM έρχεται μόνο το DSL σήμα και καταλήγει απευθείας στον DSL Router. Από αυτόν (σε κατάλληλες τηλεφωνικές θύρες) παίρνουμε την τηλεφωνία, αφού αυτή πρώτα συγχρονίσει με τον πάροχο μέσω διαδικτύου. Στην πρώτη περίπτωση η τηλεφωνία δουλεύει ανεξάρτητα με την σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ σε VoIP, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουμε σύνδεση στο διαδίκτυο, σταματά να λειτουργεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα