Προς το περιεχόμενο

archer-vr200 αξίζει;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί σε κάποιον πάροχο να έχω πρόβλημα; Για όλους θα με ενδιέφερε καθώς ακόμα δεν έχω αποφασίσει.

Δημοσ.

Αν ρωτάς μόνο για το Internet δεν θα έχεις θέμα αρκεί να ρυθμίσεις τα σωστά στοιχεία σύνδεσης.

Όμως αλλάζει το πράγμα αν θα έχεις VoIP τηλεφωνία. Η συσκευή δεν την υποστηρίζει. Υπάρχει συμβατή το μοντέλο VR200v, αλλά και πάλι μόνο σε Cosmote (σε κανέναν άλλο πάροχο) κι εφόσον πάρεις  τον κωδικό της.

• Like 1
Δημοσ.

Double Play είναι η εμπορική ονομασία που έχει κυριαρχήσει σε όλους τους παρόχους και αναφέρεται σε ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών Internet και τηλεφωνίας. Η τηλεφωνία μπορεί να είναι είτε TDM (PSTN/ISDN) είτε VoIP όπου δουλεύει μέσω του router.

Σήμερα οι πάροχοι δίνουν σχεδόν αποκλειστικά (ειδικά από τις νέες υπαίθριες καμπίνες) VoIP. Όμως μόνο σε ΟΤΕ μπορεί να δουλέψει και σε άλλη συμβατή συσκευή, ενώ σε όλους τους άλλους παρόχους, παντρευόμαστε την συσκευή τους (θέλοντας και μη).

Άρα αν μας ενδιαφέρει να λειτουργεί η τηλεφωνία και αυτή είναι VoIP, έχει μεγάλη σημασία ποιος είναι ο πάροχος και αν η συσκευή που θέλουμε να αγοράσουμε είναι συμβατή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαι πώς λειτουργεί η τηλεφωνική συσκευή με το Voip, πρέπει να συνδεθεί με το Router και θα πρόκειται για ειδική συσκευή;
Επίσης, εγώ έχω τηλεφωνία από πάροχο -όχι Cosmote- χωρίς Voip... γίνεται;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Σε τηλεφωνία TDM (PSTN ή ISDN), τα 2 σήματα (τηλεφωνικό και DSL) συνδέονται με ένα combiner μετά το DSLAM και έρχονται από το ίδιο καλώδιο, όπου διαχωρίζονται στο Splitter που έχουμε πριν τον DSL Router.

Σε τηλεφωνία VoIP, από το DSLAM έρχεται μόνο το DSL σήμα και καταλήγει απευθείας στον DSL Router. Από αυτόν (σε κατάλληλες τηλεφωνικές θύρες) παίρνουμε την τηλεφωνία, αφού αυτή πρώτα συγχρονίσει με τον πάροχο μέσω διαδικτύου.

Στην πρώτη περίπτωση η τηλεφωνία δουλεύει ανεξάρτητα με την σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ σε VoIP, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουμε σύνδεση στο διαδίκτυο, σταματά να λειτουργεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...