Ukforthemoment Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Mια εβδομάδα κάνει το διαβατήριο.Αλλά η ελληνική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες σε καλύπτει.
biliskov Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Εγω φιλε βγάζω καναδέζικο διαβατήριο δεν εχω ελληνικό γιαυτο και αργεί και κοστίζει 150€ εγω ρωτησα οτι σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης μονο με τη ταυτότητα περνάς και σκοπια Σερβία την δέχονται την ελληνική ταυτότητα όποτε μια χαρά! Μονο για τα σύνορα Ουγγαρίας Σερβίας ανυσιχω γιατι μου είπαν ειναι αυστηροί εκει αλλα εντάξει δεν νομιζω να υπάρχει θέμα με την ταυτότητα.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Με ελληνική ταυτότητα κανονικότατα.Εννοείται με λατινικούς χαρακτήρες. Μονο ο Σκοπιανός μπορεί να πει κάτι επειδη θα θέλει να τσιμπήσει κάνα 2ευρω,αλλά μην ψαρωσεις.
biliskov Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δεν δίνω μια. Εχω ξαναπεράσει τα σύνορα στα σκοπια και δεν ζήτησαν κατι. Αλλα δεν παιζει να τους δωσω λεφτά. Τωρα αν έχουν όρεξη να το τραβήξουν ας κανουν έλεγχο οτι θέλουν! Ήξερα οτι οι Σκοπιανοί ζητάνε κανα τάληρο ετσι στα κρυφά αλλα δεν παιζει να τους δωσω!
ManFromEarth Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 42 λεπτά πριν, biliskov είπε Δεν δίνω μια. Εχω ξαναπεράσει τα σύνορα στα σκοπια και δεν ζήτησαν κατι. Αλλα δεν παιζει να τους δωσω λεφτά. Τωρα αν έχουν όρεξη να το τραβήξουν ας κανουν έλεγχο οτι θέλουν! Ήξερα οτι οι Σκοπιανοί ζητάνε κανα τάληρο ετσι στα κρυφά αλλα δεν παιζει να τους δωσω! Προσωπικα, οπως εχω ξαναγραψει, εγω ειχα πεσει σε στραβοξυλο στα συνορα με Βορεια Μακεδονια που ζητουσε 5 ευρω το κεφαλι. Ειχα την ιδια νοοτροπια οπως εσυ (οτι δεν θα δωσω φραγκο) αλλα επειδη τον ειδα οτι παει να μας ταλαιπωρησει (i.e. να μας κατεβασει για ελεγχο και να μας καθυστερησει) δωσαμε τα μισα. Απο κει και περα εγω δεν θα επαιρνα τετοιο ρισκο , δηλαδη να κανω τοσο μεγαλο οδικο ταξιδι και να διασχισω τοσες χωρες, με ενα τοσο "αδυναμο" εγγραφο οπως η αστυνομικη ταυτοτητα. ΟΚ στα συνορα μπορει να μην εχεις προβλημα (ακομα και σε συνορα που δεν ειναι ΕΕ οπως Βορεια Μακεδονια - Σερβια) αλλα πες οτι γινεται κατι και χρειαζεται να τραβηχτεις πχ σε ενα αστυνομικο τμημα. Θα δειξεις την ελληνικη ταυτοτητα; Δεν ξερω ποσο σοβαρα θα την παρουν.
biliskov Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εχω ζήσει Γερμανία και ήμουν με ελληνική ταυτότητα και εχω πέσει σε έλεγχο σωματικό εξω σε σταθμό και με την ταυτότητα ήμουν μια χαρα! Τωρα δεν ξερω στις άλλες χώρες τι γίνεται. Το δύσκολο με μενα ειναι οτι εχω διαβατήριο Καναδά και θελει καιρο για να βγει και επίσης θελει κοντα στα 100 με 150 δεν θυμάμαι ακριβώς! Τωρα αυτο στα σύνορα δεν ξερω τι να πω. Τι ακριβώς σου λένε δηλαδή; Ζητάνε στη ψυχρά το τάληρο; Εγω θα εχω κάμερες στο αμάξι μεσα ούτως η άλλως. Ένας που ταξίδεψε απο Γερμανία προς Ελλάδα όταν είχε ανοιχτή την κάμερα δεν του έκαναν τιποτα. Έχουν κάποιο συνθηματικό για να σου ζητήσουν τα λεφτά; Και αυτο το κανουν απο σκοπια προς Σερβία; Η απο Ελλάδα προς σκοπια; Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2019 από biliskov
ManFromEarth Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, biliskov είπε Εχω ζήσει Γερμανία και ήμουν με ελληνική ταυτότητα και εχω πέσει σε έλεγχο σωματικό εξω σε σταθμό και με την ταυτότητα ήμουν μια χαρα! Τωρα δεν ξερω στις άλλες χώρες τι γίνεται. Το δύσκολο με μενα ειναι οτι εχω διαβατήριο Καναδά και θελει καιρο για να βγει και επίσης θελει κοντα στα 100 με 150 δεν θυμάμαι ακριβώς! Τωρα αυτο στα σύνορα δεν ξερω τι να πω. Τι ακριβώς σου λένε δηλαδή; Ζητάνε στη ψυχρά το τάληρο; Εγω θα εχω κάμερες στο αμάξι μεσα ούτως η άλλως. Ένας που ταξίδεψε απο Γερμανία προς Ελλάδα όταν είχε ανοιχτή την κάμερα δεν του έκαναν τιποτα. Έχουν κάποιο συνθηματικό για να σου ζητήσουν τα λεφτά; Ζηταγε να βαλουμε 20 ευρω μεσα στο διαβατηριο για να μας "εκδωσει τις βιζες". παπαρια μαντολες δηλαδη. Εφοσον το εχεις αποφασισει για την ταυτοτητα, go for it ,απλα μην συγκρινεις τον ελεγχο που σου εκαναν στη Γερμανια με τα βαλκανια, γιατι δεν ειναι παιξε γελασε (που λεει και ο Νιονιος )
djuan1988 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχεις ελληνική ταυτότητα και δεν μπορείς να βγάλεις ελληνικό διαβατήριο; Μπορεί να εκδοθεί ελληνική ταυτότητα σε μη Έλληνα υπήκοο; Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2019 από djuan1988
biliskov Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Όσοι έχουν παει Σερβία μου έχουν πει οτι εισαι κομπλε με την ταυτότητα. Ούτως η άλλως ενα βραδυ θα καθίσω εκει και την επομενη φεύγω για Βιέννη και κει μια διανυκτέρευση και απο εκει μετα Γερμανία. Δε νομιζω να μας κανουν τέτοια μανούρα για ενα βραδυ αλλα ποτε δεν ξερεις! Επίσης όσοι περνάνε απο Ευζώνους στα σκοπια δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου έλεγχος γιατι ειναι τα καζίνο εκει! Τωρα απο σκοπια για Σερβία ίσως το κανουν αυτο. Εχω περάσει αρκετές φορές τα σύνορα γιατι εχω βάλει βενζίνη στα σκοπια εχω παει και μια φορα στα καζίνο τους και όσες φορές περασα ο έλεγχος ήταν απλά να τσεκάρει ταυτότητες. Στα ελληνικά σύνορα ούτε τις κοιτάνε! Απλά τις σηκώνεις μεσα απο το αυτοκίνητο και περνάς.. Ειμαι εγγεγραμμένος στο ειδικό ληξιαρχείο και χρησιμοποιώ το καναδέζικο! Εχω ελληνική ταυτότητα κανονικά απλά ειμαι Και Καναδός επειδή γεννήθηκα εκει και έζησα μεχρι τα 8 μου. Τωρα ειναι λιγο μπέρδεμα αυτα τα ξέρουν καλύτερα οι δικοί μου.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Σκόπια,Σερβία,Ουγγαρία,Αυστρία,Γερμανία,με ελληνικη ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες,πουθενά δεν υπάρχει πρόβλημα,ούτε στα σύνορα,ούτε στα αστυνομικά τμήματα,ούτε πουθενά. Φυσικά και σε όλες τις άλλες χώρες της Ε.Ε. Την διαδρομή την κάνω πολλές φορές το χρόνο και με ι.χ και με φορτηγό επικαθημενο.
biliskov Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Ευχαριστω πολυ φιλε μου με εχεις βοηθήσει αρκετά με όλο αυτο. Ο δρόμος τωρα στη Σερβία πως ειναι; μου είπαν οτι εγινε ο καινούργιος και ειναι καλός δεν ειναι όπως πριν στα βουνα. Και γενικά στα σύνορα με Ουγγαρία θα εχω μεγάλη αναμονή;
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, biliskov είπε Ευχαριστω πολυ φιλε μου με εχεις βοηθήσει αρκετά με όλο αυτο. Ο δρόμος τωρα στη Σερβία πως ειναι; μου είπαν οτι εγινε ο καινούργιος και ειναι καλός δεν ειναι όπως πριν στα βουνα. Και γενικά στα σύνορα με Ουγγαρία θα εχω μεγάλη αναμονή; Σερβία είναι όλο Autobahn πλέον,ακόμα και στην Κλεισουρα. Στα σύνορα με Ουγγαρία,στο κεντρικό δηλαδη στο Horgos,δεν θα συναντήσεις λογικά πολύ κόσμο,όλοι οι Τούρκοι έχουν ανέβει πλέον.Ειχα ανέβει τέλη Σεπτεμβρίου Βιέννη και γινόταν ακόμα χαμός,επιτόπου αναστροφή και πήγαμε από Tomba,το άλλο σύνορο,το μικρό,15χλμ από το Χοργκος,και δεν είχε ούτε ένα αμάξι.Δεκεμβριο δεν έχει πολύ κόσμο.
biliskov Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Ωραια. Όποτε και εγω αν δω οτι εχει κίνηση θα παω απο τα αλλα σύνορα. Φιλε με εχεις βοηθήσει αρκετά και σε Ευχαριστω!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα