Προς το περιεχόμενο

Custom Ηχοσύστημα


kostask91

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Ψάχνει φίλος να φτιάξει ηχοσύστημα για το σπίτι για χώρο 50-80 τμ (είναι σχεδόν ένας όροφος ενιαίος).

Έχει ήδη περασμένα καλώδια μέσα από τον τοίχο για 6 ηχεία σε γωνίες στο ταβάνι (οπότε και ψάχνουμε ηχεία που να υπάρχει δυνατότητα άμεσης εγκατάστασης στον τοίχο αν είναι δυνατό).

Συγκεκριμένο budget δεν υπάρχει διότι είναι άσχετος, θα ήθελε να ξέρει ποια είναι η πιο οικονομική αλλά και ποιοτική λύση, καθώς και κάποια που θα προτείνατε στην οποία αξίζει να επενδύσει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο χώρος είναι πολύ μεγάλος. Είναι δύσκολο να βρει ηχεία σε οικονομική λύση που να "γεμίσουν" τον χώρο και να τοποθετούνται στο τοίχο. Για τοίχο μπορεί να βάλει: i) ηχεία τύπου βιβλιοθήκης που θα μπούνε με βάσεις στον τοίχο ή πάνω σε ράφια ή ii) ηχεία τοίχου σαν αυτά τα οποία είναι πιο ακριβά απο τα αντίστοιχα βιβλιοθήκης, αλλά έχουν λεπτό προφίλ και είναι σχεδιασμένα για αυτό ακριβώς που ζητάς. (υπάρχει και η λύση να μπούνε τα ηχεία με πρόκα/βίδα στον τοίχο απευθείας, αλλά είναι μπακαλίστικη λύση, θα περιορίσει την κατεύθυνση του ήχου και αυτομάτως σημαίνει ότι τα ηχεία θα πρέπει να είναι μικρά σε μέγεθος για τον χώρο του καθώς δεν θα κρατά η πρόκα/βίδα το βάρος τους).

Την μάρκα DALI δεν στην έβαλα τυχαία, αν δεις reviews θα δεις ότι είναι πολύ υψυλά σε συγκρίσεις με άλλες μάρκες στα ίδια λεφτά. Η Oberon σειρά κάθεται στο low-mid range κομμάτι της Dali. Τα λες στον φίλο σου, ψάχνει και αντίστοιχα ηχεία με τα DALI στα ίδια λεφτά - που δύσκολα θα βρεί- και παίρνει την αποφασή του. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Αρχικά όταν λέω οικονομική εννοώ ποιο είναι το μικρότερο ποσό για να γίνει κάτι τέτοιο διότι δεν έχουμε ιδέα από τιμές. Έστω ότι για αυτό το χώρο μια καλή οικονομική λύση θεωρείται το χιλιάρικο.

Εάν μπορείς να προτείνεις οτιδήποτε και ας μην έχουν τη δυνατότητα εγκατάστασης απευθείας στον τοίχο. Κυρίως μας ενδιαφέρει το value for money.

Επίσης, αν μπορείς να γράψεις ακριβώς τι χρειάζεται, ηχεία, ενισχυτή, woofer?!?, καλώδια διότι είμαστε άσχετοι, θα ήταν πολύ βοηθητικό.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...