Doubt Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, Nikosmile είπε Ο τρόπος που το είπες ήταν σαν να μην χρειαζόσουν κάρτα και στην πάσαραν με το ζόρι για να σου πάρουν τα 6€. Οπότε το λογικό θα ήταν να την επιστρέψεις και να πεις ότι δεν την χρειάζεσαι και να πάρεις τα 6€ πίσω. Αλλά μπήκες έμμεσα σε διαδικασία να πάρεις πίσω τα 6€, και τελικά κράτησες την "τζάμπα κάρτα" για να μη χάσεις τα προνόμια της! Αν απαντάς σε μένα... Έγραψα πως η κάρτα έληξε 06/19 και μου έστειλαν νέα και πρόκειται για χρεωστική. Προνόμια έχει το ελληνικό δημόσιο που με υποχρεώνει να κάνω συναλλαγές έτσι για να πιάσει φορολογικά έσοδα. Αν εννοείς προνόμιο την ανάληψη από ΑΤΜ, αυτό την τράπεζα διευκολύνει που γλιτώνει αμοιβές προσωπικού στα ταμεία. Δεν έχω υπόψιν μου άλλες επιχειρήσεις που να λειτουργούν με καταχρηστικό και ανεύθυνο τρόπο επί τόσα χρόνια, να διασώζονται ξανά και ξανά με το αίμα μας και να κάνουν ξανά τα ίδια και χειρότερα και κάποιοι να τις ανέχονται και να επιδοκιμάζουν. *Off topic Το καλοκαίρι άλλαξα μπαταρία στο ΙΧ και πλήρωσα στο κατάστημα Χ ευρώ. Φεύγοντας είδα πως η επιχείρηση είχε και eshop (είναι και στο Σκρουτζ) και στο eshop είχαν τη μπαταρία που αγόρασα Χ-5 ευρώ. Επειδή δεν είμαι large λοιπόν και πήγα και ζήτησα το λόγο κι όταν με έδιωξαν με αστείες δικαιολογίες τους έκανα καταγγελία στο ΣτΚ και το πήρα πίσω το 5ευρο. Σε κάποιους δεν αρέσει...τι να κάνουμε;; δεν μπορούμε να είμαστε όλοι βουδιστές μοναχοί και να μας ενδιαφέρει μόνο το Ζεν.
crom251 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, ikorolis είπε δεν έχεις καταλάβει μερικά πράγματα αγαπητέ μου φίλε οι όροι στις συμβάσεις των τραπεζών είναι νόμιμοι 100% (το γνωρίζω από το νομικό τμήμα της (πολυεθνικής) εταιρείας όπου εργάζομαι καθώς το έψαξαν αυτοί που είναι οι ειδικοί σε πρόβλημα που είχαμε με χρέωση συναλλαγής) οι χρεώσεις αυτές πήραν την έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ενημερωμένες και οι προηγούμενοι (ΣΥΡΙΖΑ) που κυβέρνησαν και αυτοί (ΝΔ) τώρα που κυβερνούν επαναλαμβάνω δεν σε υποχρεώνει κανείς να έχεις λογαριασμό ή κάρτα στην τράπεζα που νομίζεις ότι θίγουν τα δικαιώματα σου αλλά σε όποια τράπεζα και να πας να ανοίξεις λογαριασμό και να βγάλεις κάρτα την χρέωση θα την φας φίλε μου ενημέρωση για τις χρεώσεις σε περιπτώσεις ανανέωσης (επειδή έχει λήξει) ή επανέκδοσης λόγω απώλειας/κλοπής/καταστροφής έχει γίνει πάρα πολύ καιρό τώρα όπως επίσης έχει γίνει ενημέρωση για χρέωση αν χρειαστεί να επανεκδόσεις το PIN για την κάρτα σου και διάφορες άλλες τραπεζικές υπηρεσίες το γιατί έγινε αυτό (η χρέωση) θα πρέπει να ρωτήσεις τους "ελληναράδες" που ξεχνούσαν το PIN ή έκαναν διάφορα με τις κάρτες τους...έτσι βγήκε η οδηγία για τις χρεώσεις.... Και για ποιο λογο του γυρισαν του doubt το λεφτα εφοσον ηταν απολυτως νομιμοι και κατοχυρωμενοι? Του τα γυρισαν για τον απλο λογο πως δεν ηταν. Εκαναν χρηση ενος καταχρηστικου ορου που δεν εχει νομικη ισχυ αν θελησει καποιος να το παει δικαστικα. Το οτι πηραν την εγκριση οι χρεωσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, απο το να τραβανε λεφτα χωρις εγκριση απο τους λογαριασμος εχει τεραστια διαφορα. Και επαναλαμβανω και εγω. Το γεγονος οτι δεν με υποχρεωνει κανεις να εχω λογαριασμο ή καρτα στην τραπεζα δεν σημαινει πως η τραπεζα μπορει να κανει οτι γουσταρει. Αν θελει να βαλει 6 ευρω χρεωση για ενα προιον που εχει, να με ρωτησει και αν παρει την εγκριση μου τοτε να με χρεωσει. Δεν με απασχολει το οτι αποφασισαν να βαλουν χρεωση το ξαναλεω. Ας βαλουν και 200 ευρω χρεωση αν θελουν. Με απασχολει οταν μου τραβανε λεφτα χωρις να εχω δωσει την εγκριση μου. Το οτι εγινε ενημερωση (χωρις εγω να το αποδεχτω ωστοσο) δεν σημαινει πως δικαιουνται να τραβηξουν λεφτα απο τον λογαριασμο μου. Εγω ημουν σε κωμα στο νοσοκομειο 2 χρονια και δεν ενημερωθηκα, αντε ας στο πω και ετσι. Μια απλη ενημερωση χωρις ταυτοχρονα να γινει αποδοχη δεν λεει τιποτα. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2019 από crom251
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, crom251 είπε Και για ποιο λογο του γυρισαν του doubt το λεφτα εφοσον ηταν απολυτως νομιμοι και κατοχυρωμενοι? Του τα γυρισαν για τον απλο λογο πως δεν ηταν. Εκαναν χρηση ενος καταχρηστικου ορου που δεν εχει νομικη ισχυ αν θελησει καποιος να το παει δικαστικα. Το οτι πηραν την εγκριση οι χρεωσεις, απο το να τραβανε λεφτα χωρις εγκριση απο τους λογαριασμος εχει τεραστια διαφορα. Και επαναλαμβανω και εγω. Το γεγονος οτι δεν με υποχρεωνει κανεις να εχω λογαριασμο ή καρτα στην τραπεζα δεν σημαινει πως η τραπεζα μπορει να κανει οτι γουσταρει. Αν θελει να βαλει 6 ευρω χρεωση για ενα προιον που εχει, να με ρωτησει και αν παρει την εγκριση μου τοτε να με χρεωσει. Δεν με απασχολει το οτι αποφασισαν να βαλουν χρεωση το ξαναλεω. Ας βαλουν και 200 ευρω χρεωση αν θελουν. Με απασχολει οταν μου τραβανε λεφτα χωρις να εχω δωσει την εγκριση μου. Το οτι εγινε ενημερωση (χωρις εγω να το αποδεχτω ωστοσο) δεν σημαινει πως δικαιουνται να τραβηξουν λεφτα απο τον λογαριασμο μου. Εγω ημουν σε κωμα στο νοσοκομειο 2 χρονια και δεν ενημερωθηκα, αντε ας στο πω και ετσι. Μια απλη ενημερωση χωρις ταυτοχρονα να γινει αποδοχη δεν λεει τιποτα. θα το επαναλάβω για τελευταία φορά (καθώς ανακυκλώνουμε συνέχεια τις ερωτήσεις/απορίες/απαντήσεις) και καταντάει κουραστικό ενημέρωση υπήρξε (έπαιξε σε όλα τα ΜΜΕ) υπάρχει και διαδικτυακά υπάρχει και σε προσωπική πληροφόρηση στα συστήματα των τραπεζών οι χρεώσεις είναι απολυτός νόμιμες φίλε μου επίσης σου θυμίσω ότι η χρέωση γίνεται εφόσον "ενεργοποιηθεί" η νέα κάρτα με την πρώτη της επαφή στο μηχάνημα της τράπεζας και πατώντας στο μενού "ενεργοποίηση" αλλιώς δεν υπάρχει καμία χρέωση όσο υπάρχει στον φάκελο σφραγισμένη εκτός αν...είναι τραπεζικός λογαριασμός μισθοδοσίας και χρεωστική κάρτα που στην έβγαλε η επιχείρηση στην οποία εργάζεσαι (εκεί μπορεί να τα παίρνουν "προκαταβολικά" καθώς θα την ενεργοποιήσεις για να πάρεις τον μισθό σου. όπως είπα έχουν την έγκριση από την Τράπεζα Ελλάδος και από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα όπου λογοδοτούν όλες οι συστημικές ελληνικές τράπεζες ότι αφορά την επιστροφή της χρέωσης στον φίλο που προσέφυγε στον τραπεζικό μεσολαβητή (αν θέλει μπορεί να πει τις ενέργειες του ώστε να δείτε και από μόνοι σας πως το έκανε) εγώ λέω του δώσανε τα χρήματα πίσω γιατί απλά επέστρεψε την κάρτα (άθικτη συσκευασία) και αρνήθηκε να έχει χρεωστική κάρτα και πιθανόν να έχει τραπεζικό λογαριασμό καθώς όπως όλοι γνωρίζετε σε αυτήν την ιστοσελίδα πλέον είναι υποχρεωτικό να έχεις τραπεζικό λογαριασμό και χρεωστική κάρτα καθώς δεν μπορείς να κάνεις συναλλαγές π.χ που αφορούν το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ΔΟΥ (ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ/ΕΝΦΙΑ) και το ΕΦΚΑ τα ταμεία (γκισέ) στις τράπεζες σιγά σιγά θα καταργηθούν και οι υπάλληλοι που κάνουν τους ταμίες θα χρησιμοποιηθούν σε άλλες εργασίες στα τραπεζικά υποκαταστήματα (καθώς κάποιοι υπάλληλοι θα οδηγηθούν στην έξοδο) λόγω συνταξιοδότησης ή εθελούσιας εξόδου. όλες οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω μηχανημάτων που έχουν μέσα οι τράπεζες (με τα στοιχεία καρτών ή e-banking) άρα θα υπάρχει χρέωση για έκδοση κάρτας από την οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα έτσι απλά σε λίγο αν έχεις μετρητά θα είναι άχρηστο καθώς δεν θα μπορείς να πληρώσεις τίποτα Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2019 από ikorolis
crom251 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, ikorolis είπε θα το επαναλάβω για τελευταία φορά (καθώς ανακυκλώνουμε συνέχεια τις ερωτήσεις/απορίες/απαντήσεις) και καταντάει κουραστικό ενημέρωση υπήρξε (έπαιξε σε όλα τα ΜΜΕ) υπάρχει και διαδικτυακά υπάρχει και σε προσωπική πληροφόρηση στα συστήματα των τραπεζών οι χρεώσεις είναι απολυτός νόμιμες φίλε μου όπως είπα έχουν την έγκριση από την Τράπεζα Ελλάδος και από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα όπου λογοδοτούν όλες οι συστημικές ελληνικές τράπεζες ότι αφορά την επιστροφή της χρέωσης στον φίλο που προσέφυγε στον τραπεζικό μεσολαβητή (αν θέλει μπορεί να πει τις ενέργειες του ώστε να δείτε και από μόνοι σας πως το έκανε) εγώ λέω του δώσανε τα χρήματα πίσω γιατί απλά επέστρεψε την κάρτα (άθικτη συσκευασία) και αρνήθηκε να έχει χρεωστική κάρτα και πιθανόν να έχει τραπεζικό λογαριασμό καθώς όπως όλοι γνωρίζετε σε αυτήν την ιστοσελίδα πλέον είναι υποχρεωτικό να έχεις τραπεζικό λογαριασμό και χρεωστική κάρτα καθώς δεν μπορείς να κάνεις συναλλαγές π.χ που αφορούν το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ΔΟΥ (ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ/ΕΝΦΙΑ) και το ΕΦΚΑ τα ταμεία (γκισέ) στις τράπεζες σιγά σιγά θα καταργηθούν και οι υπάλληλοι που κάνουν τους ταμίες θα χρησιμοποιηθούν σε άλλες εργασίες στα τραπεζικά υποκαταστήματα (καθώς κάποιοι υπάλληλοι θα οδηγηθούν στην έξοδο) λόγω συνταξιοδότησης ή εθελούσιας εξόδου. όλες οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω μηχανημάτων που έχουν μέσα οι τράπεζες (με τα στοιχεία καρτών ή e-banking) άρα θα υπάρχει χρέωση για έκδοση κάρτας από την οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα έτσι απλά σε λίγο αν έχεις μετρητά θα είναι άχρηστο καθώς δεν θα μπορείς να πληρώσεις τίποτα Συνεχιζεις να αναφερεις πραγματα που ξερουμε ολοι. Ναι υπηρχε ενημερωση και στα ΜΜΕ, και διαδικτυακα κλπ πως οι καρτες πλεον θα χρεωνονται. Τι ακριβως σχεση εχει αυτο ομως με το να τραβανε με το ετσι θελω λεφτα απο τον λογαριασμο μου χωρις να εχω δωσει εγκριση και χωρις να εχω ενεργοποιησει την καρτα και χωρις να με ρωτησουν και να αποδεχτω στην τελικη πως θελω καρτα? Οι χρεωσεις επισης το ξερω πως ειναι νομιμες και εχουν την εγκριση της τραπεζας της Ελλαδος. Οι χρεωσεις αν θελησω καρτα ειναι νομιμες, οχι ο τροπος που τα πηραν, μιας και τιποτα δεν τους νομιμοποιει να μου τραβανε τα λεφτα χωρις την εγκριση μου απο τον λογαριασμο μου. Το τι εγινε με το doubt ας μας το πει ο ιδιος. Εμενα γνωστος μου παντως πηγε στην τραπεζα και αφου τους ξεχεσε του επεστρεψαν τα 6 ευρω και κρατησε και την καρτα. Αλλα ακομα και ετσι να γινεται οπως λες. Με ποια λογικη και με ποιο νομοθεσια χρεωνεται ενα προιον αυθαίρετα χωρις να εχεις την εγκριση του πελατη και πρεπει να αναγκαστει ο πελατης να παει και να πει πως δεν το θελει για να του επιστρεψουν τα λεφτα? Να χρεωνοταν μετα την ενεργοποιηση της καρτας να το δεχτω. Γιατι ουσιαστικα μπορεις να πεις πως αποδεχομαι την χρεωση με την ενεργοποιηση. Χωρις να εχω ενεργοποιησει καν την καρτα απο και ως που με χρεωνουν? Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2019 από crom251
fredd0 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, crom251 είπε Με απασχολει οταν μου τραβανε λεφτα χωρις να εχω δωσει την εγκριση μου. Σε καποια φαση οι τραπεζες βγαλανε μια χρεωση , εξοδα συντηρησης, για ανενεργους λογαριασμους. Καθε μηνα χρεωναν ενα ποσο αν ο λογαριασμος ειχε μεσα λιγοτερα απο x ευρω και ηταν ανανενεργος. Θεωρεις οτι κι αυτο ειναι παρανομο? Θεωρεις δηλαδη οτι επρεπε να σου ζητησουν την αδεια για να χρεωσουν τον λογαριασμο σου εξοδα συντηρησης?
crom251 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, fredd0 είπε Σε καποια φαση οι τραπεζες βγαλανε μια χρεωση , εξοδα συντηρησης, για ανενεργους λογαριασμους. Καθε μηνα χρεωναν ενα ποσο αν ο λογαριασμος ειχε μεσα λιγοτερα απο x ευρω και ηταν ανανενεργος. Θεωρεις οτι κι αυτο ειναι παρανομο? Θεωρεις δηλαδη οτι επρεπε να σου ζητησουν την αδεια για να χρεωσουν τον λογαριασμο σου εξοδα συντηρησης? Αν εγινε εκ των υστερων και δεν προβλεποταν ξεκαθαρα στην αρχικη συμβαση προφανως ειναι παρανομο εφοσον δεν εχω ενημερωθει-αποδεχτει ωστε να μου το χρεωσουν ή ενημερωθει και δεν το αποδεχομαι και τελειωνω την συνεργασια. Εγω παντως αυτη τη στιγμη εχω ανενεργο λογαριασμο εδω και καμια 5ετια τουλαχιστον με 50 ευρω μεσα και δεν μου χρεωνουν τιποτα. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2019 από crom251
stifler12 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) delete Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2019 από stifler12 delete
GoMaR Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Ερώτηση. Αν δεν έχει λεφτά ο λογαριασμός τι γίνεται; Πχ έχω έναν λογαριασμό που δε το κινω καθόλου.
Mr_Terror Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Επειδή το έπαθα μου πήραν τα 6 ευρώ χωρίς να έχει λεφτά ο λογαριασμός.Εδειχνε αρνητικό υπόλοιπο - 6 ευρώ και μόλις έβαλα λεφτά αφαιρέθηκαν τα 6 άμεσα. 1
Doubt Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, ikorolis είπε εγώ λέω του δώσανε τα χρήματα πίσω γιατί απλά επέστρεψε την κάρτα (άθικτη συσκευασία) και αρνήθηκε να έχει χρεωστική κάρτα και πιθανόν να έχει τραπεζικό λογαριασμό Να μη λες. Η κάρτα και ο λογαριασμός υπάρχουν και κινούνται κανονικά. 7 ώρες πριν, ikorolis είπε τα ταμεία (γκισέ) στις τράπεζες σιγά σιγά θα καταργηθούν και οι υπάλληλοι που κάνουν τους ταμίες θα χρησιμοποιηθούν σε άλλες εργασίες στα τραπεζικά υποκαταστήματα (καθώς κάποιοι υπάλληλοι θα οδηγηθούν στην έξοδο) λόγω συνταξιοδότησης ή εθελούσιας εξόδου. Εντωμεταξύ σε άλλους κλάδους που χτυπήθηκαν βαριά από την τραπεζικής προέλευσης κρίση, οι απολύσεις και τα λουκέτα έπεσαν βροχή. Στις τράπεζες μόνο "εθελουσία έξοδος" λες και είναι πολίτες Ελβετίας. *Σχετικό Πάρα πολλές κυβερνητικές αποφάσεις και διατάξεις ψηφισμένων νόμων ανεστάλησαν, καταργήθηκαν, κατέπεσαν κλπ. επειδή κάποιοι δεν αρκέστηκαν στο "μα είναι νόμιμο".
Προτεινόμενες αναρτήσεις