Προς το περιεχόμενο

Eλληναρας στο τιμονι και ο χαρος;;;;;;;

JohnConstantine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γραφει κάποιος παραπάνω:

...... Κανε στην ακρη μωρε, οδηγας, εχε το νου σου στην οδηγηση και στο δρομο. Κοιτα τους διαβολεμενους καθρεφτες, δεν ειναι εκει για να φτιαχνεις το κραγιον σου. Με βλεπεις να ερχομαι??? στην μπαντα !!! Δε θελεις ? καλως καλως καλως... Θα σε περασω απο την μεσαια λωριδα και πηγαινε μετα στην δουλεια να λες ιστοριες για τους Ελληναραδες οδηγους.

τι να λεμε τωρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 ώρες πριν, panostom είπε

Η αριστερη λωριδα χρησιμοποιειται για προσπεραση, και οι οδηγοι πρεπει να χρησιμοποιουν τη μεσαια ή τη δεξια λωριδα κατα την κανονικη κινηση.

Αυτο αναφερεται στα σηματα

Τη δεξια λωρίδα αν είναι άδεια.Δεν εχει καρφια.

Όλοι κατσικωμενοι στη μεσαία και αριστερη είναι στην Ελλάδα.Να δω ποτε θα μαθει ο Ελληνας οδηγός να οδηγει σε εθνική οδο με 3 λωρίδες.

Αυτό το νήμα στις λίγες σελίδες του αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα την κατάντια μας..

Κτηνώδης άγνοια απο την πλειοψηφία άρα και φόβος για το αυτοκίνητο, την ταχύτητα και γενικά δεισιδαιμονία όμοια με των καλαματιανών για το 5g. 

Μιας και το έχω κάνει στο παρελθόν θυμάμαι πάντα την χαώδη διαφορά συμπεριφοράς που έβλεπα ανάμεσα στους οδηγούς των καθημερινών και τους οδηγούς του σαβατοκύριακου στην Αθηνών/Θεσσαλονίκης

θυμάμαι πάντα το φιλοσοφικό ερώτημα του Νίκου Δήμου για το όριο ταχύτητας που είναι κάπως ετσι: “ 80 χιλιόμετρα την μέρα ή την νύχτα; Με βροχή ή με λιακάδα; 80 η καινούργια Porsche 80 και το παλιό Zastava? 80 ο παπούλης που λάδωσε για ανανέωση διπλώματος 80 ο οδηγός αγώνων;

Το πρόβλημα των πιο έμπειρων οδηγών είναι η αμετροέπεια και αυτό απόρροια της ίδιας έλλειψης παιδείας που κάνει τον μπροστινό του να οδηγει καρφωμένος στην αριστερή με 120 γιατι «τόσο είναι το όριο»

Όλοι μας μετατρέπουμε τους δρόμους σε κόλαση με την συμπεριφορά μας και μετά ανάλογα την υποκατηγορία στην οποία ανήκουμε τα βάζουμε με τις άλλες!!!

Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που έχουν καθήκον να μας αστυνομεύσουν που αντί να κάνουν την δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν, την κάνουν όσο πιο ξεκούραστα μπορούν με αποτέλεσμα να προστίθεται και η ανομία στο πρόβλημα..

Μην μασάτε όμως, η λύση στο πρόβλημα έρχεται σύντομα με την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης που θα βάλει την παιδεία στο αυτοκίνητο του Έλληνα και θα κάνει τους δρόμους μας ανθρώπινους.

• Like 8
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, ifaist είπε

Κοιτα απο την παραπανω απαντηση φαινετε οτι εισαι κλασσικος ελληναρας. Ισως οχι οδηγος, αλλα εισαι καμαρι μου, ε λ λ η ν α ρ α ς, που <<εσυ ξερεις>> και εχεις φαει την ζωη με το κουταλι,στιβεις την πετρα και ξεδιψανε οι διψασμενοι, αχχχ.. και να γινοσουν για μερα μερα πρωθυπουργος κ.α τετοια γραφικα. Σε 5 γραμμες καταφεερες και με ψυχολογησες , με εβρισες και ειπες ενα σωρο ασυναρτησιες. Εγραψες, οτι 2 αμαξια κανανε κοντρα σε περασαν απο την μεσαια λωριδα και δε το πηρες χαμπαρι... Ηρθαν πλακωμενοι απο πισω σου και εσυ με την κοπελα σου χαλαρη οδηγηση-βολτιτσα και μπλα μπλα. Δε το αναλυω περισσοτερο διοτι ειμαι σιγουρος οτι θα με κουρασεις.

Το προβλημα πιστευω δεν ειναι μονο η νοοτροπια, αλλα οτι οι μισοι που οδηγουν δεν θα επρεπε. Καθημερινα, τους βλεπω να να βαζουν το μεικ απ, να τρωνε, να χαζευουν , να μιλανε στο κινητο, γενικα πραγματα που τους απασχολουν απο την οδηγηση. 

Δηλαδη η κοντρα ειναι κατι νομιμο. Αυτο μου λες; Δηλαδη το οτι νομιζεις οτι εισαι πιλοτος αλλα στην πραγματικοτητα δεν ξερεις πως να αντιδρασεις αμα σου συμβει κατι. Δεν χρειαζεται και πλ μυαλο για να ψυχολογησω εναν τυπο σαν εσενα. Την αληθεια!Χαλαρη οδηγηση το 120? Νορμαλ ειναι. Ακριβως στα ορια Mr εξυπνε. Ακριβως. Αμα δεν σου αρεσει η αληθεια τραβα σε μια πιστα και ξεφαντωσε. Και μακαρι να εχεις το αμαξι για τα 150 και να μην εχεις κανενα σαραβαλο. Γτ το δικο μου ναι μεν ειναι αρκετα παλιο αλλα απο συντηρηση ειναι σαν καινουργιο.

Επεξ/σία από JohnConstantine
  • Like 1

Να πω ότι προσπέραση από δεξιά σίγουρα απαγορεύεται, αλλά στην Εθνική ή στην Αττική οδό που υπάρχουν τουλάχιστον 3 λωρίδες κυκλοφορίας και κινείσαι π.χ. στη μεσαία , δεν είναι παράβαση να προσπεράσεις τον άλλο που κινείται στην αριστερή λωρίδα.

Το ίδιο συμβαίνει αν κινείσαι κινείσαι στην τέρμα δεξιά και κινείται στη μεσαία κάποιος με πιο αργή ταχύτητα από σένα.

• Confused 1

17 ώρες πριν, ifaist είπε

Γιατι σε προσπερασε απο την μεσαια λωριδα ?

Καθημερινα το συναντω αυτο το πραγμα... Και ναι μου σπατε τα @@ εσεις που νομιζεται οτι οι δρομοι σας ανηκουν (ναι ειναι η αντιθετη αποψη οσων τρεχουν)  και οτι επειδη πηγαινετε κοντα στο οριο ταχυτητας ειναι ΟΚ να ειστε στο αριστερο ρευμα. Οχιιιιι.... Εισαι Εγνατια οδο και πηγαινεις με 120χλμ/ω θελω να σε περασω, ρε φιλε, γιατι ?

Γιατι θελω να παω με 150. Γιατι πατας συνεχεια φρενα και δε σε θελω μπροστα μου, Γιατι εισαι κοπελα/γερος/γρια και δε σε εμπιστευομαι μπροστα μου. Γιατι ειναι 7 ωρα το πρωι ή 6 το απογευμα και δεν εχεις αναψει τα φωτα, γιατι εχεις περιεργο αμαξι και δε βλεπω μπροστα στον δρομο (οποτε πρεπει να σε εμπιστευτω ή να αφησω μεγαλη αποσταση ασφαλειας) Γιατι κλανει το γατι...

Κανε στην ακρη μωρε, οδηγας, εχε το νου σου στην οδηγηση και στο δρομο. Κοιτα τους διαβολεμενους καθρεφτες, δεν ειναι εκει για να φτιαχνεις το κραγιον σου. Με βλεπεις να ερχομαι??? στην μπαντα !!! Δε θελεις ? καλως καλως καλως... Θα σε περασω απο την μεσαια λωριδα και πηγαινε μετα στην δουλεια να λες ιστοριες για τους Ελληναραδες οδηγους.

Τελος, αυτο που εγινε ενα μικρο ατυχημα ή κοβουν χορτα ή επαθε καποιος λαστιχο ή ή ή ή... και σταματατε για να δειτε ποσο μου σπαει τα νευρα! Απιστευτο χαος και μποτιλιαρισμα σε 3 λωριδες χωρις λογο!!!! χαμηλωσε ταχυτητα ΟΚ, μη σταματας το διαβολεμενο το αυτοκινητο , μην πατας φρενα !!! Ακολουθα την ροη της κινησης και ριξε μια κλεφτη ματιά αν τοσο σε καιει. Αφηστε το φρενο , κρατησε λογικες αποστασεις και κοιτατε το δρομο και τους καθρεφτες σας και ολα θα πανε λιγο καλυτερα.

Φιλε, @JohnConstantine δε σε ξερω , δε με ξερεις. Δεν ξερω πως οδηγας και τουμπαλιν... Τιποτα απο τα παραπανω δε σε αφορουν, απλα αδραξα την ευκαιρια να πω και εγω το πονο μου! Το οτι υπαρχουν καγκουρες στους δρομους δε θα το αρνηθω, καθως και παπουδια που δεν θα επρεπε να οδηγουν. Anyways... 🎅

Πολύ σπάνια βλέπω τέτοιο ποστ με τόσο πηχτό καραμπαμπισμό, δίχως προσπάθεια απολογίας ή εκλογίκευσης. 

|

Τα βαθύτατα μου συλλυπητήρια σε όσους βρίσκουν στο δρόμο τους τον τύπο από πάνω και τους ομοίους του.

• Like 6

21 ώρες πριν, afragorn είπε

Που να έρθεις και στη Κρήτη...

Φίλτατε οδήγησα Κρήτη και μπορώ να σου πω ότι μπροστά τα καφριλίκια τον ΕΛ-ληνων στην Αθήνα κανένας....μα κανένας!

15 λεπτά πριν, Dr.Richard Axel είπε

Φίλτατε οδήγησα Κρήτη και μπορώ να σου πω ότι μπροστά τα καφριλίκια τον ΕΛ-ληνων στην Αθήνα κανένας....μα κανένας!

Ναι εχεις δικιο.καμμια σχεση η αθηνα   Πειραια μενω αλλα οποτε ( σπανια ) πηγαινω αθηνα δεν τους μπορω.καφροι.

• Like 1

Πρέπει να γίνουν πολύ πιο αυστηρά τα πράγματα καθώς και οι έλενχοι περισσότεροι, να υπάρξει επιτέλους μια παιδεία στήν οδήγηση (καλά για δρόμους σωστούς δεν συζητώ,είναι το πιο δύσκολο αφού κάθε λίγα χρόνια τρώνε οι ίδιοι και οι ίδιοι που παίρνουν τα έργα με ανάθεση..)τουλάχιστον να σταματήσει επιτέλους το σκατοσύστημα του λαδώματος με το σβύσιμο των κλήσεων καθώς και στα διπλωμάτα  που ακόμη δίνουν κάποιοι χωρίς εξετάσεις χωρίς καν να πατάνε !

Και να προσθέσω στα κακώς κείμενα που αναφέρθηκαν το κινητό στο χέρι ! κάτι πανηλίθιοι οδηγοί,έχουν μάθει να κυκλοφοράνε έτσι,σήμερα είδα 2-3 απο δαύτους στήν Πατησίων να οδηγάνε και να έχουν και κινητό και μια να κοιτάνε μπροστά τον δρόμο και 3 το κινητό ! παρατήρησα και πως και η πλειοψηφία 2 στούς 3 ήταν με ακριβά αυτοκίνητα (αν αυτό έχει κάτι να λέει) 😒

• Like 1

Για ακόμη μια φορά το brainfart αγγίζει δυσθεώρητα επίπεδα στα θέματα της οδήγησης.

Από την μία έχουμε αυτούς που το παίζουν νομοταγείς και αν πας με 131 χλμ αντί για 130 θα σε πουν δολοφόνο, ελληνάρα και θα σου μπαστακωθούν μπροστά για να σου χαλάσουν το σχέδιο καταστροφής του κόσμου που θες να εφαρμόσεις με την υπερβολική σου ταχύτητα, από την άλλη έχουμε αυτούς που αν δεν διακτινιστείς από μπροστά τους μέσα σε 3 sec σου συμπεριφέρονται λες και είσαι κάδος σκουπιδιών με ρόδες.

Υ.γ. αυτό το κόλλημα που η αριστερή λωρίδα είναι "μόνο για προσπεράσεις" πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεραστεί γιατί δεν βγάζει κανένα νόημα και ο καθένας το ερμηνεύει όπως τον συμφέρει (ή ανάλογα με τα κόμπλεξ του)

• Like 1
  • Thanks 2
  • Confused 1

Παλι μου συνεβη και σημερα... Στο λογο της τιμης μου και οτι εχω ιερο.

Μας πιανει φαναρι και εχω μπροστα μου το γνωστο ελληναρα οδηγο που νομιζει οτι ο δρομος του ανηκει...

Ειμαι σε παραδρομο 2 λωριδων, ειμαι 2ος στο φαναρι και διπλα φορτηγο. Αναβει πρασινο και ξεκιναμε. Το οριο στο δρομο αυτο ειναι 90 για να βγεις εθνικη στα 110. Το φορτηγο παει με 50 και ο μπροστα μου με 50.00001 . Κινουμαστε ετσι περιπου 1000 μετρα και εχω σκασει με το γιδι νομοταγη πολιτη. που ταυτίζεστε. Κοβει το φορτηγο (να ειναι καλα ο ανθρωπος) και ξεκιναει ενα ανοιγμα στην δεξια λωριδα 5..10..15..20..40..50 μετρων. Στα @@ του συνεχιζει ακαθεκτος. Βλεπω και την καφτρα απο το τσιγαρο και τα παιρνω.

Αντε γειααααα... Γκαζι - - δεξια λωριδα και προσπεραση... Απο πισω καμια 20αρια αμαξια κανουν το ιδιο..

Για μια στιγμη σκεφτηκα να κοψω να ανοιξω το παραθυρο και να τον ρωτησω αν ειναι μελος του insomnia... 

• Like 5
  • Sad 1

5 λεπτά πριν, ifaist είπε

Παλι μου συνεβη και σημερα... Στο λογο της τιμης μου και οτι εχω ιερο.

Μας πιανει φαναρι και εχω μπροστα μου το γνωστο ελληναρα οδηγο που νομιζει οτι ο δρομος του ανηκει...

Ειμαι σε παραδρομο 2 λωριδων, ειμαι 2ος στο φαναρι και διπλα φορτηγο. Αναβει πρασινο και ξεκιναμε. Το οριο στο δρομο αυτο ειναι 90 για να βγεις εθνικη στα 110. Το φορτηγο παει με 50 και ο μπροστα μου με 50.00001 . Κινουμαστε ετσι περιπου 1000 μετρα και εχω σκασει με το γιδι νομοταγη πολιτη. που ταυτίζεστε. Κοβει το φορτηγο (να ειναι καλα ο ανθρωπος) και ξεκιναει ενα ανοιγμα στην δεξια λωριδα 5..10..15..20..40..50 μετρων. Στα @@ του συνεχιζει ακαθεκτος. Βλεπω και την καφτρα απο το τσιγαρο και τα παιρνω.

Αντε γειααααα... Γκαζι - - δεξια λωριδα και προσπεραση... Απο πισω καμια 20αρια αμαξια κανουν το ιδιο..

Για μια στιγμη σκεφτηκα να κοψω να ανοιξω το παραθυρο και να τον ρωτησω αν ειναι μελος του insomnia... 

Σε τέτοια περίπτωση ασφαλώς περνάς και φεύγεις μπροστά. Δεν είσαι υποχρεωμένος ηθικά να πας με 50 σε δρόμο με όριο 90, και πιθανότατα ούτε και νομικά

33 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Από την μία έχουμε αυτούς που το παίζουν νομοταγείς και αν πας με 131 χλμ αντί για 130 θα σε πουν δολοφόνο, ελληνάρα και θα σου μπαστακωθούν μπροστά για να σου χαλάσουν το σχέδιο καταστροφής του κόσμου που θες να εφαρμόσεις με την υπερβολική σου ταχύτητα

Είναι οι ίδιοι κάθε φορά, και σκάει και κανάς καινούργιος πού και πού.

Οι ίδιοι που ποτέ σε κατοικημένη περιοχή δεν έχουν πάει με 35 km/h.

Οι ίδιοι που ποτέ δεν έχουν διπλοπαρκάρει.

Οι ίδιοι που βγάζουν τη μεζούρα όταν έχει ελεύθερη θέση στάθμευσης κοντά σε γωνία και αν η μεζούρα δείξει <5 μέτρα, δε διανοούνται να παρκάρουν και αρχίζουν (συνεχίζουν) την αέναη αναζήτηση της επόμενης -νόμιμης, γιατί δεν παίζουμε με αυτά- θέσης.

Είναι τόσο πολλοί μαζεμένοι σε αυτό το forum, που σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς γίνεται να βλέπεις αυτή την εικόνα έξω. Μάλλον δεν οδηγούν, δεν εξηγείται αλλιώς.

• Like 2
  • Thanks 3

1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Σε τέτοια περίπτωση ασφαλώς περνάς και φεύγεις μπροστά. Δεν είσαι υποχρεωμένος ηθικά να πας με 50 σε δρόμο με όριο 90, και πιθανότατα ούτε και νομικά

Περιπτωση και νομος, ιθικη και οδηγηση. Δε το σκεφτομαι τοσο πολυ. Οδηγω και ειμαι εκει, δεν κανω αλλα πραγματα καθως το αυτοκινητο για εμενα ειναι οπλο. Σε ακουμπαει με 30-40χλμ/ω και σε αφηνει σεκο. Σεβομαι τους γυρω μου οταν με σεβονται και αυτοι. Δε παταω κορνες δε παιζω φωτα, σταματω οταν εγω νομιζω οτι πρεπει να αφησω καποιον σε μια διασταυρωση και ας εχω προτεραιότητα. Δε σε θελω μπροστα μου για τον χ , ψ λογο θα σε περασω οπως και να εχει. Προσωπικα το αποκαλω ασφαλη οδηγηση. Υπαρχουν τοσοι ασχετοι εκει εξω που απλα δε πρεπει να τους εχει μπροστα σου... Η προσπεραση σωζει ζωες. Κατα τα αλλα, δεν εχω ουτε μια κληση, και το μονο ατυχημα που ειχα, ηταν οταν οδηγουσε αλλος.

...και δε πτοούμαι καθολου απο τα παραπάνω σχολια σε αυτο το θεμα. Καθημερινα σας προσπερναω... 

• Like 3

1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Για ακόμη μια φορά το brainfart αγγίζει δυσθεώρητα επίπεδα στα θέματα της οδήγησης.

Από την μία έχουμε αυτούς που το παίζουν νομοταγείς και αν πας με 131 χλμ αντί για 130 θα σε πουν δολοφόνο, ελληνάρα και θα σου μπαστακωθούν μπροστά για να σου χαλάσουν το σχέδιο καταστροφής του κόσμου που θες να εφαρμόσεις με την υπερβολική σου ταχύτητα, από την άλλη έχουμε αυτούς που αν δεν διακτινιστείς από μπροστά τους μέσα σε 3 sec σου συμπεριφέρονται λες και είσαι κάδος σκουπιδιών με ρόδες.

Υ.γ. αυτό το κόλλημα που η αριστερή λωρίδα είναι "μόνο για προσπεράσεις" πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεραστεί γιατί δεν βγάζει κανένα νόημα και ο καθένας το ερμηνεύει όπως τον συμφέρει (ή ανάλογα με τα κόμπλεξ του)

Aμα εχεις δωσει σηματα το λεει μεσα. Οπως και να εχει εδω προσπαθουμε να δωσουμε σε μερικους τα "αυτονοητα" αλλα δεν τα καταλαβαινουν. Σιγουρα υπαρχουν και δικια απο τις αλλες πλευρες αλλα μιλαμε για τα βασικα. Οποιος εχει την ωριμοτητα καταλαβαινει. Οποιος δεν την εχει τι να σου πω και εσενα. Δηλαδη ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβουμε οτι ο κατα 85% ειμαστε αθλιοι οδηγοι; Η οτι οταν εισαι σε εθνικη οδο δεν μπορεις να προσπερνας ουτε απο την Λεα ουτε απο τερμα δεξια; Τι ειναι τοσο ακατανοητο; Η τι δυσκολο ειναι οπως ανεφερε ο αλλος οτι με 70-80 δεν οδηγας στη μεσσεα λωριδα; Αμα τοσο πλ φοβασαι υπαρχει και το κτελ εδω που τα λεμε για την καθε γυναικα  η καθε ασχετο. Να ειμαστε αντικειμενικοι και οχι εγωιστες , ουτε ξερολες. Π.χ εγω εβγαλα το διπλωμα σχετικα μεγαλος (25) , δεν ενιωθα οτι πρεπει να γινω οδηγος. Τελικα χαιρομαι που δεν ακουω κορνες σχεδον καθολου (μαλλον φταιει οτι κανω κατι καλα) αλλα και παλι βλεπω οτι στο δρομο υπαρχει αναρχια.Και αυτο ειναι το προβλημα. Ερχονται γιορτες παλι , παλι θα κανουνε ο μεσος ορος τον εξυπνο και καποιος αλλος θα προσπαθισει να σπασει μπαλες. Αυτο ειναι το προβλημα.Αμα δεν μπορει καποιος ας το παρατησει το γ.....νο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...