Moderators Malthador Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δεν είμαστε καν σπίτι, έχουμε βγει να πούμε τα κάλαντα. 1
Zerg13 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, kiriakos500 είπε πρωτον δινεις ενα χαμογελο αληθινο στα παιδακια που δεν εχουν.... η δεν τους δινουν οι γονεις να παρουν παιχνιδια..... και οταν ''τελειωσουν'' τα λεφτα σου και δεν μπορεις κατι να τους δωσεις ...εχεις καβατζα μια χουφτα με σοκολατακια και δινεις στο καθενα παιδακι .......γιατι αυτα ακομα ονειρευονται και ελπιζουν .... ενω εμεις δυστυχως ξυπνησαμε ...... ......καλα χριστουγεννα ! Μπορει εσενα να σου φαινεται καλο αλλα δεν θελουν σοκολατακια διωχτα καλυτερα
Warzycha Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μεσα στο πνευμα των Χριστουγεννων ειστε ολοι...Μα καλα δεν υπηρξατε ποτε παιδια; Ο καθενας δινει οτι θελει κι οτι μπορει.Το θεμα ειναι να υπαρχει καλη καρδια κι οχι μαυριλα στην ψυχη. 15
LIGHT1NG Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Θα γίνετε γονείς μερικοί και θα σας λένε τα παιδιά σας από το τάδε σπίτι έφαγα μούτζα από το τάδε σοκολάτες να δω τι θα πείτε στο παιδί σας μετά.... Anyway αν μιλάμε για μεγάλη πόλη και κάποιος είναι στενά 0,50€ ανά άτομο καλά είναι απλά να σκεφτείτε πως όλοι ήμασταν παιδιά και περιμέναμε τα κάλαντα για να πάρουμε κάτι δικό μας είτε είναι κινητό είτε παιχνίδι άλλα παιδιά βοηθούν τους γονείς με αυτά τα χρήματα κιόλας οπότε αν μπορούμε καλό κάνουμε και φυσικά να μην ξεχνάμε την παιδική μας ηλικία, αν δεν γουστάρεις απλά κλείδωσε την πόρτα είναι καλύτερη λύση απτό να μοιράζεις μουτζες τουλάχιστον. 14 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Τους τα λέμε κι εμείς και πατσιζουμε. 3 1
bluesattack Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πλακα, πλακα , ποσοι θα κρυβονται 😆 Θα κανουν οτι δεν ακουνε, θα περπατατε στις μυτες για να μην ακουστουν, θα παραμεριζουν προσεκτικα την κουρτινα του παραθυρου για να κοψουν...υποπτη κινηση Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από bluesattack
Narayan Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Έχω πολλά χρόνια να ακούσω κάλαντα, κυρίως επειδή εργάζομαι 24/12 αλλά και 31/12, και δεν είναι κανείς σπίτι. Αν ήμουν σπίτι θα έδινα €10 στους πρώτους που θα τα έλεγαν, μετά €2 σε κάθε επόμενο μέχρι να ξεμείνω από ψιλά. 4
haris_216 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι, υπήρξαμε όλοι παιδιά. Κάποιοι "τα λέγαμε" και κάποιοι όχι. Αλλά: Οι πιο παλιοί από εμάς ήμασταν μια χαρά με ένα κουραμπιέ ή ένα μελομακάρονο. Οι νεότεροι θέλαμε φράγκα (σημεία των καιρών) αλλά τουλάχιστον ξέραμε τα κάλαντα. Ενίοτε τα προβάραμε και με το υπόλοιπο team για να "τα πούμε καλά". Οι τωρινοί (αρκετοί τουλάχιστον) δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να τα μάθουν καθώς ψάχνουν ένα γρήγορο/εύκολο "πλουτισμό" (επίσης σημεία των καιρών) προκειμένου να πάρουν το όποιο ηλεκτρονικό έχουν βάλει στο μάτι. Έτσι "τα λένε" λειψά, χωρίς να γνωρίζουν τα λόγια, τη μελωδία ή κοιτώντας το ταβάνι ή τα παπούτσια τους. Ίσως να είμαι παράξενος αλλά, μια που ήδη αναφέρθηκε το "value for money", αφού μιλάμε για το σήμερα, το θέλω κι εγώ να "πιάσουν τόπο τα χρήματά μου" . Θα μου "τα πει" σωστά και τότε θα πάρει το περισσότερο που μπορώ. Αν τα μασάει και μου λέει τα Φώτα τα κάλαντα των Χριστουγέννων (μεγάλη σφαγή με τα κάλαντα των Φώτων), λυπάμαι αλλά δεν θα πάρω. Και ούτε πρόκειται να "τσιμπήσω" σε ενοχές του στυλ "έλα μωρέ παιδιά είναι". Και ειδικά οι γονείς που την άλλη μέρα θα παραπονεθούν στη δουλειά ότι "βγήκαν τα παιδιά αλλά τους έδιναν φραγκοδίφραγκα" ας ασχοληθούν πρώτα εκείνοι με τα παιδιά τους. Ας τους τα μάθουν σωστά και που ξέρεις. Μπορεί οι απολαβές με "μυστήριο" τρόπο να ανέβουν. Συνήθως "εισπράττεις" αυτό που βγάζεις στον άλλο. ΥΓ Για τα "παιδιά" με ορμονικό "πρόβλημα" όπως αγόρια με τριμαρισμένο γενάκι και κορίτσια που "κολάζουν και δεσπότη" (αν και μπορεί να τον "κολάσουν" και αγόρια, απ' ότι ακούω ) εννοείται πως δεν ασχολούμαι καν. Αν είσαι αρκετά μεγάλος για να φας τα φράγκα σε μπύρες ή στα hondos, αυτομάτως είσαι ομοίως μεγάλος για να λες τα κάλαντα. Εκτός αν μιλάμε για φάση με όργανα, όπου εκεί είναι τελείως διαφορετικό. ΥΓ2 Σόρυ για το σεντόνι και την πρωινή (κοινωνιολογική???) ανάλυση Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από haris_216 9 1
melodicpunk Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Φωναζεις πισω απ την πορτα "ΜΑΣ ΤΑ 'ΠΑΝ ΑΛΛΟΙ!" Ενταξει περα απο την πλακα...μακαρι να ειχαμε για να διναμε, θυμαμαι ακομα πως κοιτουσα το χιλιαρικο που μου ειχε δωσει μια γιαγια και με τι χαρα τα εδωσα ολα για να παρω super nintendo. Ολα αυτα ομως σε μια Ελλαδα προ κρισης. Τωρα οπως ανεφεραν και αλλοι απο πανω απο 50 λεπτα μεχρι 1 ευρω και γλυκα. 1
LIGHT1NG Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, melodicpunk είπε Φωναζεις πισω απ την πορτα "ΜΑΣ ΤΑ 'ΠΑΝ ΑΛΛΟΙ!" Ενταξει περα απο την πλακα...μακαρι να ειχαμε για να διναμε, θυμαμαι ακομα πως κοιτουσα το χιλιαρικο που μου ειχε δωσει μια γιαγια και με τι χαρα τα εδωσα ολα για να παρω super nintendo. Ολα αυτα ομως σε μια Ελλαδα προ κρισης. Τωρα οπως ανεφεραν και αλλοι απο πανω απο 50 λεπτα μεχρι 1 ευρω και γλυκα. Τι προ κρίσης προ Χριστού έφτασες 😂 ααα ρε δραχμές με 100 δραχμές αγόραζες όλο το περίπτερο ένα πράγμα και τώρα ούτε μπουκάλι με νερό δεν παίρνεις. 1 1
chill Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Από τη στιγμή που η πλειονότητα όσων λένε τα κάλαντα τα τελευταία χρόνια είναι γύφτοι και ελμπασανιώτες κρεμάμε στην πόρτα αυτό και ξεμπερδεύουμε (Kudos @Lucifer) 4
ManFromEarth Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Προσωπικά έχω ένα μπολάκι με ψιλα και δίνω από 1 έως 5 ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών αλλά και το ποσό κρίνω εγώ ότι το νοιώθουν. Αν είναι τίποτα βαριεστημένα που λένε τις πρώτες 2 στροφές 1 ευρω και πολύ τους είναι. Αν σκάσει καμία μπάντα με κιθάρες ακορντεόν κλπ τότε δίνω το μαξ Γενικά έρχονται ~10 παρέες κάθε χρόνο. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από ManFromEarth 3
afragorn Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Όταν ήμασταν παιδιά, ανυπομονούσαμε να ξυπνήσουμε και τρέχαμε γεμάτοι χαρά (αν είχε και καλό καιρό και δε μας τα σκάτωνε) να πούμε τα κάλαντα στους γείτονες, να μας ανοίξουν με χαμόγελο και να μας δώσουν κανένα κατοστάρικο ή και χιλιάρικο (αν ήταν γνωστός). Μετά, γεμάτοι χαρά τρέχαμε σπίτια μας, μετρούσαμε τα λεφτά, τα μοιραζόμασταν με τα αδέλφια και τους φίλους που τα είπαμε μαζί και κατεβαίναμε την ίδια μέρα στα παιχνιδάδικα για να εξοφλήσουμε τον κόπο μας. Αυτά τα παιδιά, 30 χρόνια μετά, ακούνε το κουδούνι και κρύβονται βρίζοντας τα "κωλόπαιδα" που θέλουν λεφτά για να τα "πετάξουν σε μαλακίες". Τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά, δώστε τους ότι μπορείτε- και πενήντα λεπτά! Καλύτερα είναι από κλειστές πόρτες! 21 4
mic2mic Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Πάντως αυτές τις μέρες, αν κάποιος έχει διάθεση να δώσει πχ 50 ευρώ, αντί να τα δώσει στα κάλαντα μπορεί να τα δώσει σε κάποιον ηλικιωμένο. Τα παιδάκια, ακόμα και τα πολύ στερημένα, όλο και από κάπου θα εισπράξουν αγάπη. Όλο και κάποιος θα τα φροντίσει. Και εδώ που τα λέμε, τα περισσότερα δεν θα καλύψουν κάποια βασική τους ανάγκη με τα κάλαντα. Ενώ για έναν ανήμπορο ηλικιωμένο που τον έχουν όλοι στο φτύσιμο, τα 10 και τα 20 ευρώ μπορεί να έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία. Τα μικρά όλοι τα φροντίζουν. Ακόμα και τα ζώα θυσιάζονται για τα παιδιά τους. Αλλά η μεγαλύτερη ένδειξη πολιτισμού είναι να φροντίζεις αυτούς που έχουν πια ελάχιστα ή και καθόλου να δώσουν στην κοινωνία. 10
Προτεινόμενες αναρτήσεις