marioslefk Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, chessplayer-alexis είπε Έχω σταθεροποιητές τάσης σε όλες τις "ακριβές" συσκευές (τηλεόραση, ψυγείο) UPS στα pc κλπ. Ο "επιτηρητής τάσης" φαντάζομαι πως είναι κάτι διαφορετικό από τον σταθεροποιητή; Καμένες πλακέτες γενικές δεν έχω από υπερ- και υποτασεις (αφού... έμαθα στον 1ο χρόνο στην μονοκατοικία όπου - ειδικά το καλοκαίρι έχουμε αρκετές Καταιγίδες με κεραυνούς). LG έχω πλυντήριο + στεγνωτηριο και δεν έχω κανένα παράπονο. ο επιτηρητης τασης μπαινει στον κεντρικο πινακα στην ουσια εχει καποιες προρυθμισεις και οταν βλεπει οτι ξεπερνιουνται δλδ οταν βλεπει υπερ η υπο ταση περαν του φυσιολογικου ευρους ριχνει τον γενικο μεχρι να επανελθει το ρευμα σε φυσιολογικες τιμες,ουσιαστικα δεν θυμαμαι στα τελευταια χρονια να μου το εχει ρηξει ποτε αλλα θελω να ελπιζω οτι λειτουργει κανονικα..... 1
Conan2046 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Εξαρτάται και από τις τιμές για τις οποίες τον έχεις ρυθμίσει αλλά και τον χρόνο που πρέπει να υπάρχει η διαφορά της τάσης για να "ενεργοποιηθεί" ο επιτηρητής. Νομίζω ότι συμπληρώνει τα surge protectors που προστατεύουν και για τις στιγμιαίες μεταβολές και δεν τα υποκαθιστά.
marioslefk Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Conan2046 είπε Εξαρτάται και από τις τιμές για τις οποίες τον έχεις ρυθμίσει αλλά και τον χρόνο που πρέπει να υπάρχει η διαφορά της τάσης για να "ενεργοποιηθεί" ο επιτηρητής. Νομίζω ότι συμπληρώνει τα surge protectors που προστατεύουν και για τις στιγμιαίες μεταβολές και δεν τα υποκαθιστά. τι να σου πω ηλεκτρολογος το εχει ρυθμισει..... λογικα ειναι ok...
draculias Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους. Ξεθάβω το topic. Διάβασα και τα υπόλοιπα threads περί ψυγείων, θα ήθελα κάποιες διευκρινήσεις και σχόλια/εμπειρίες από κατόχους από τις μάρκες που αναφέρονται παρακάτω από πλευράς προβλημάτων και (κυρίως) υποστήριξης των προβλημάτων καθ' αυτών. Ανεξάρτητα από μάρκα/μοντέλο, στην περίπτωσή μου μιλάμε αποκλειστικά για ψυγείο-ντουλάπα. Ιστορικό: είμαι κάτοχος ενός White-Westinghouse Frost Free... 45ετίας (προίκα-οικοσκευή από Αμερική, εξού και η κατασκευή made in Michigan τότε). Χωρητικότητα μεικτή 709 λίτρα. Ικανοποιημένοι full, το ψυγείο πραγματικό σκυλί, μία φορά στις τόσες δεκαετίες κάηκαν τα 2 μοτεράκια των ανεμιστήρων και αυτό λόγω της πολυαγαπημένης ΔΕΗ (ψήσιμο από ουδέτερο, όχι δλδ από δική του φθορά) αλλάχτηκαν και συνεχίζει να δουλεύει εδώ και 5 χρόνια στον ίδιο turbo ρυθμό. Και καλό και κακό αυτό. Γιατί κακό turbo ρυθμό? διότι καίει σχεδόν 9 κιλοβατώρες ημερησίως... Οπότε είμαι σε στάδιο αγοράς νέου ψυγείου ντουλάπας (τετραμελής οικογένεια). Ενώ είμαι υποστηρικτής Bosch (πλυντήριο ρούχων) και Samsung (τηλεοράσεων), σε ψυγείο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, οπότε είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και εκτός των κλασικών... παρατάξεων (LG/Samsung/Bosch/Pitsos/Siemens). Προαπαιτούμενα: Budget: έως 1000 ευρώ max Full No Frost: ναι Ετήσια Κατανάλωση: από 360kWh και κάτω. Θόρυβος: από 40dB και κάτω Μεικτή χωρητικότητα: 550-650 λίτρα (τα 709 λίτρα του προηγούμενου δυστυχώς δεν τα πλησιάζω το ξέρω) Ενεργειακή κλάση: καταλαβαίνω (κρίνοντας από διάφορα sites) πως οι ενεργειακές κλάσεις που κοιτάζω στο budget μου είναι D/E/F. Οι Α++(+) ξεφεύγουν οικονομικά. Ύψος: έως 1.80 (θα μετακινήσω παραπάνω το υπάρχον ξύλινο ντουλάπι, αλλά όχι πιο πάνω διότι θα είναι και δισλειτουργικό και αντιαισθητικό) Πλάτος: θεωρώ έως 90 εκ. (διότι το διαθέσιμο πλάτος στον χώρο μου είναι 1 μέτρο) Inverter: ναι Μοτέρ: επιθυμώ 2 ξεχωριστά μοτέρ για ψύξη & συντήρηση για πιο εύρυθμη λειτουργία, φαντάζομαι πως αυτό ανεβάζει την τιμή όμως, σωστά? Δεν με ενδιαφέρουν παροχές νερού/παγάκια/συνδεσιμότητες/αλλαγή πόρτας/wifi κτλ. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και το budget μου περιορίζονται αισθητά οι επιλογές μου στις γνωστές μάρκες που προανέφερα. Μου δίνει όμως επιλογές που (προσωπικά) δεν γνωρίζω τίποτε περί αξιοπιστίας, after sales υποστήριξη (η βοήθεια που ανέφερα στην αρχή του παραληρήματος μου και σας ζητάω τώρα απ΄ όποιον μπορεί). οι επιλογές είναι hisense/haier/finlux/beko/candy/midea. Ποια η γνώμη σας για αυτές? και εμπειρία σας με αυτές (εφόσον είναι κάποιος κάτοχος)? ΥΓ. θα μπορούσα να αποφύγω την σύνταξη όλου του παραπάνω... πάπυρου και να ζητήσω απευθείας βοήθεια/συμβουλές απλά για τις μάρκες αυτές. sorry για αυτό, τα έγραψα σκόπιμα όλα τα παραπάνω σε περίπτωση που κάτι δεν γράφω/διατυπώνω/κατανοώ σωστά και να με διορθώσει κάποιος (παραπάνω από εμένα σε ψυγεία) γνώστης. Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποιον έχει την όρεξη.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, draculias είπε Καλησπέρα σε όλους. Ξεθάβω το topic. Διάβασα και τα υπόλοιπα threads περί ψυγείων, θα ήθελα κάποιες διευκρινήσεις και σχόλια/εμπειρίες από κατόχους από τις μάρκες που αναφέρονται παρακάτω από πλευράς προβλημάτων και (κυρίως) υποστήριξης των προβλημάτων καθ' αυτών. Ανεξάρτητα από μάρκα/μοντέλο, στην περίπτωσή μου μιλάμε αποκλειστικά για ψυγείο-ντουλάπα. Ιστορικό: είμαι κάτοχος ενός White-Westinghouse Frost Free... 45ετίας (προίκα-οικοσκευή από Αμερική, εξού και η κατασκευή made in Michigan τότε). Χωρητικότητα μεικτή 709 λίτρα. Ικανοποιημένοι full, το ψυγείο πραγματικό σκυλί, μία φορά στις τόσες δεκαετίες κάηκαν τα 2 μοτεράκια των ανεμιστήρων και αυτό λόγω της πολυαγαπημένης ΔΕΗ (ψήσιμο από ουδέτερο, όχι δλδ από δική του φθορά) αλλάχτηκαν και συνεχίζει να δουλεύει εδώ και 5 χρόνια στον ίδιο turbo ρυθμό. Και καλό και κακό αυτό. Γιατί κακό turbo ρυθμό? διότι καίει σχεδόν 9 κιλοβατώρες ημερησίως... Οπότε είμαι σε στάδιο αγοράς νέου ψυγείου ντουλάπας (τετραμελής οικογένεια). Ενώ είμαι υποστηρικτής Bosch (πλυντήριο ρούχων) και Samsung (τηλεοράσεων), σε ψυγείο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, οπότε είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και εκτός των κλασικών... παρατάξεων (LG/Samsung/Bosch/Pitsos/Siemens). Προαπαιτούμενα: Budget: έως 1000 ευρώ max Full No Frost: ναι Ετήσια Κατανάλωση: από 360kWh και κάτω. Θόρυβος: από 40dB και κάτω Μεικτή χωρητικότητα: 550-650 λίτρα (τα 709 λίτρα του προηγούμενου δυστυχώς δεν τα πλησιάζω το ξέρω) Ενεργειακή κλάση: καταλαβαίνω (κρίνοντας από διάφορα sites) πως οι ενεργειακές κλάσεις που κοιτάζω στο budget μου είναι D/E/F. Οι Α++(+) ξεφεύγουν οικονομικά. Ύψος: έως 1.80 (θα μετακινήσω παραπάνω το υπάρχον ξύλινο ντουλάπι, αλλά όχι πιο πάνω διότι θα είναι και δισλειτουργικό και αντιαισθητικό) Πλάτος: θεωρώ έως 90 εκ. (διότι το διαθέσιμο πλάτος στον χώρο μου είναι 1 μέτρο) Inverter: ναι Μοτέρ: επιθυμώ 2 ξεχωριστά μοτέρ για ψύξη & συντήρηση για πιο εύρυθμη λειτουργία, φαντάζομαι πως αυτό ανεβάζει την τιμή όμως, σωστά? Δεν με ενδιαφέρουν παροχές νερού/παγάκια/συνδεσιμότητες/αλλαγή πόρτας/wifi κτλ. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και το budget μου περιορίζονται αισθητά οι επιλογές μου στις γνωστές μάρκες που προανέφερα. Μου δίνει όμως επιλογές που (προσωπικά) δεν γνωρίζω τίποτε περί αξιοπιστίας, after sales υποστήριξη (η βοήθεια που ανέφερα στην αρχή του παραληρήματος μου και σας ζητάω τώρα απ΄ όποιον μπορεί). οι επιλογές είναι hisense/haier/finlux/beko/candy/midea. Ποια η γνώμη σας για αυτές? και εμπειρία σας με αυτές (εφόσον είναι κάποιος κάτοχος)? ΥΓ. θα μπορούσα να αποφύγω την σύνταξη όλου του παραπάνω... πάπυρου και να ζητήσω απευθείας βοήθεια/συμβουλές απλά για τις μάρκες αυτές. sorry για αυτό, τα έγραψα σκόπιμα όλα τα παραπάνω σε περίπτωση που κάτι δεν γράφω/διατυπώνω/κατανοώ σωστά και να με διορθώσει κάποιος (παραπάνω από εμένα σε ψυγεία) γνώστης. Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποιον έχει την όρεξη. Απο το να ζητας γνώμες απο το forum, παρε την λιστα με αυτα που αναφερεις και σε Kotsovolo, Mediamarket κλπ κλπ κλπ και δες τι σε βολευει! ολοι έχουμε καλες οι κακες εμπειριες απο οικιακες συσκευές οποτε οι γνώμες ειναι αχρηστες!
draculias Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, costas1973 είπε Απο το να ζητας γνώμες απο το forum, παρε την λιστα με αυτα που αναφερεις και σε Kotsovolo, Mediamarket κλπ κλπ κλπ και δες τι σε βολευει! ολοι έχουμε καλες οι κακες εμπειριες απο οικιακες συσκευές οποτε οι γνώμες ειναι αχρηστες! Αυτή η λίστα δεν βγήκε από το μυαλό μου έτσι ξαφνικά, ήμουν (ή και είμαι) άσχετος με ψυγεία και ασχολήθηκα τώρα που ψάχνομαι για την σχετική αγορά. Η συντριπτική πλειοψηφία των κριτηρίων που παρέθεσα προσδιορίστηκε μέσα από την έρευνα που ήδη έκανα στο διαδίκτυο και μου έβγαλε περιορισμένα αποτελέσματα βάσει του budget που διαθέτω από τις γνωστές μάρκες κατασκευαστών. πχ αυτό Αντιθέτως μου εμφάνισε αρκετά αποτελέσματα από τις μάρκες που παρέθεσα με κόκκινο για τις οποίες δεν έχω την παραμικρή εμπειρία, για αυτό και ζητάω γνώμες/σχόλια από κατόχους. όπως αυτό αυτό αυτό αυτό αυτό Το "ποιόν" των εμπορικών καταστημάτων Κωτσόβολος/Πλαίσιο/Media Markt/Electroholic/Electronet κτλ το γνωρίζω (καλώς ή κακώς) και από την καλή και από την ανάποδη με τις εμπορικές τακτικές τους με DOA και τις (μη) καλύψεις τους. Εγώ όμως ρωτάω για σχόλια περί αξιοπιστίας συγκεκριμένων μαρκών, τι τυχόν προβλήματα έχουν παρουσιάσει και τι υποστήριξη έχουν/είχαν από τον κατασκευαστή μέσω αντιπροσωπίας. Καλές και εμπειρίες από διάφορα έχουμε όλοι μας. Ο καθένας μας τα φιλτράρει με τον δικό του (σωστό/λάθος) τρόπο, και κινείται ανάλογα. Ενδείξεις λαμβάνουμε, όχι την απόλυτη μυστική αλήθεια, προσπαθώντας να κινηθούμε με έστω και λίγο μειωμένο ρίσκο γίνεται. Οπότε το "οι γνώμες είναι άχρηστες" καθιστούν τεράστιο κομμάτι του διαδικτύου άχρηστο, τη παρουσία forum αχρείαστη (στην οποία γράφεις) και συνεπώς και το ίδιο σου το σχόλιο σου με αυτή τη λογική. Σε ευχαριστώ για την διαφωτιστικότατη σου παρέμβαση. Κάποιος άλλος έχει εικόνα/εμπειρία από αγορά και χρήση ψυγείων των κινεζοτούρκικων κτλ hisense/haier/finlux/beko/candy/midea να βοηθήσει; ευχαριστώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, draculias είπε Αυτή η λίστα δεν βγήκε από το μυαλό μου έτσι ξαφνικά, ήμουν (ή και είμαι) άσχετος με ψυγεία και ασχολήθηκα τώρα που ψάχνομαι για την σχετική αγορά. Η συντριπτική πλειοψηφία των κριτηρίων που παρέθεσα προσδιορίστηκε μέσα από την έρευνα που ήδη έκανα στο διαδίκτυο και μου έβγαλε περιορισμένα αποτελέσματα βάσει του budget που διαθέτω από τις γνωστές μάρκες κατασκευαστών. πχ αυτό Αντιθέτως μου εμφάνισε αρκετά αποτελέσματα από τις μάρκες που παρέθεσα με κόκκινο για τις οποίες δεν έχω την παραμικρή εμπειρία, για αυτό και ζητάω γνώμες/σχόλια από κατόχους. όπως αυτό αυτό αυτό αυτό αυτό Το "ποιόν" των εμπορικών καταστημάτων Κωτσόβολος/Πλαίσιο/Media Markt/Electroholic/Electronet κτλ το γνωρίζω (καλώς ή κακώς) και από την καλή και από την ανάποδη με τις εμπορικές τακτικές τους με DOA και τις (μη) καλύψεις τους. Εγώ όμως ρωτάω για σχόλια περί αξιοπιστίας συγκεκριμένων μαρκών, τι τυχόν προβλήματα έχουν παρουσιάσει και τι υποστήριξη έχουν/είχαν από τον κατασκευαστή μέσω αντιπροσωπίας. Καλές και εμπειρίες από διάφορα έχουμε όλοι μας. Ο καθένας μας τα φιλτράρει με τον δικό του (σωστό/λάθος) τρόπο, και κινείται ανάλογα. Ενδείξεις λαμβάνουμε, όχι την απόλυτη μυστική αλήθεια, προσπαθώντας να κινηθούμε με έστω και λίγο μειωμένο ρίσκο γίνεται. Οπότε το "οι γνώμες είναι άχρηστες" καθιστούν τεράστιο κομμάτι του διαδικτύου άχρηστο, τη παρουσία forum αχρείαστη (στην οποία γράφεις) και συνεπώς και το ίδιο σου το σχόλιο σου με αυτή τη λογική. Σε ευχαριστώ για την διαφωτιστικότατη σου παρέμβαση. Κάποιος άλλος έχει εικόνα/εμπειρία από αγορά και χρήση ψυγείων των κινεζοτούρκικων κτλ hisense/haier/finlux/beko/candy/midea να βοηθήσει; ευχαριστώ. Μαλιστα....... οταν εχεις (οπως ανεφερες) οικιακη συσκευή πολλων ετων που καιει την Μεγαλοπολη σε ρευμα........ θα είχες μια Κινεζοτουρκικη καθε άχρονο και θα πληρωνες λιγοτερα σε ρευμα αλλα και σε καταστροφη του περιβαλοντος διότι ειναι γνωστο οτι οι παλιες "Αμερικανιες" χρησιμοποιουσαν απαγορευμενα αερια στους κομπρεσορες!! πηγαινε σε καποια απο τις αλυσιδες και ασε τις συνωμοσιολογίες!
draculias Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, costas1973 είπε Μαλιστα....... οταν εχεις (οπως ανεφερες) οικιακη συσκευή πολλων ετων που καιει την Μεγαλοπολη σε ρευμα........ θα είχες μια Κινεζοτουρκικη καθε άχρονο και θα πληρωνες λιγοτερα σε ρευμα αλλα και σε καταστροφη του περιβαλοντος διότι ειναι γνωστο οτι οι παλιες "Αμερικανιες" χρησιμοποιουσαν απαγορευμενα αερια στους κομπρεσορες!! πηγαινε σε καποια απο τις αλυσιδες και ασε τις συνωμοσιολογίες! Αγαπητέ, είσαι μονίμως εκτός θέματος, ρωτάω συγκεκριμένα πράγματα. Δεν ξέθαψα το θέμα άλλου συμφορουμίτη με σκοπό το κλείδωμά του. Κάποιο διαφωτιστικό σχόλιο στην βοήθεια που ζητούσα έψαχνα. Έλεος
Illsigvo Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 22 ώρες πριν, draculias είπε Καλησπέρα σε όλους. Ξεθάβω το topic. Διάβασα και τα υπόλοιπα threads περί ψυγείων, θα ήθελα κάποιες διευκρινήσεις και σχόλια/εμπειρίες από κατόχους από τις μάρκες που αναφέρονται παρακάτω από πλευράς προβλημάτων και (κυρίως) υποστήριξης των προβλημάτων καθ' αυτών. Ανεξάρτητα από μάρκα/μοντέλο, στην περίπτωσή μου μιλάμε αποκλειστικά για ψυγείο-ντουλάπα. Ιστορικό: είμαι κάτοχος ενός White-Westinghouse Frost Free... 45ετίας (προίκα-οικοσκευή από Αμερική, εξού και η κατασκευή made in Michigan τότε). Χωρητικότητα μεικτή 709 λίτρα. Ικανοποιημένοι full, το ψυγείο πραγματικό σκυλί, μία φορά στις τόσες δεκαετίες κάηκαν τα 2 μοτεράκια των ανεμιστήρων και αυτό λόγω της πολυαγαπημένης ΔΕΗ (ψήσιμο από ουδέτερο, όχι δλδ από δική του φθορά) αλλάχτηκαν και συνεχίζει να δουλεύει εδώ και 5 χρόνια στον ίδιο turbo ρυθμό. Και καλό και κακό αυτό. Γιατί κακό turbo ρυθμό? διότι καίει σχεδόν 9 κιλοβατώρες ημερησίως... Οπότε είμαι σε στάδιο αγοράς νέου ψυγείου ντουλάπας (τετραμελής οικογένεια). Ενώ είμαι υποστηρικτής Bosch (πλυντήριο ρούχων) και Samsung (τηλεοράσεων), σε ψυγείο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, οπότε είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και εκτός των κλασικών... παρατάξεων (LG/Samsung/Bosch/Pitsos/Siemens). Προαπαιτούμενα: Budget: έως 1000 ευρώ max Full No Frost: ναι Ετήσια Κατανάλωση: από 360kWh και κάτω. Θόρυβος: από 40dB και κάτω Μεικτή χωρητικότητα: 550-650 λίτρα (τα 709 λίτρα του προηγούμενου δυστυχώς δεν τα πλησιάζω το ξέρω) Ενεργειακή κλάση: καταλαβαίνω (κρίνοντας από διάφορα sites) πως οι ενεργειακές κλάσεις που κοιτάζω στο budget μου είναι D/E/F. Οι Α++(+) ξεφεύγουν οικονομικά. Ύψος: έως 1.80 (θα μετακινήσω παραπάνω το υπάρχον ξύλινο ντουλάπι, αλλά όχι πιο πάνω διότι θα είναι και δισλειτουργικό και αντιαισθητικό) Πλάτος: θεωρώ έως 90 εκ. (διότι το διαθέσιμο πλάτος στον χώρο μου είναι 1 μέτρο) Inverter: ναι Μοτέρ: επιθυμώ 2 ξεχωριστά μοτέρ για ψύξη & συντήρηση για πιο εύρυθμη λειτουργία, φαντάζομαι πως αυτό ανεβάζει την τιμή όμως, σωστά? Δεν με ενδιαφέρουν παροχές νερού/παγάκια/συνδεσιμότητες/αλλαγή πόρτας/wifi κτλ. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και το budget μου περιορίζονται αισθητά οι επιλογές μου στις γνωστές μάρκες που προανέφερα. Μου δίνει όμως επιλογές που (προσωπικά) δεν γνωρίζω τίποτε περί αξιοπιστίας, after sales υποστήριξη (η βοήθεια που ανέφερα στην αρχή του παραληρήματος μου και σας ζητάω τώρα απ΄ όποιον μπορεί). οι επιλογές είναι hisense/haier/finlux/beko/candy/midea. Ποια η γνώμη σας για αυτές? και εμπειρία σας με αυτές (εφόσον είναι κάποιος κάτοχος)? ΥΓ. θα μπορούσα να αποφύγω την σύνταξη όλου του παραπάνω... πάπυρου και να ζητήσω απευθείας βοήθεια/συμβουλές απλά για τις μάρκες αυτές. sorry για αυτό, τα έγραψα σκόπιμα όλα τα παραπάνω σε περίπτωση που κάτι δεν γράφω/διατυπώνω/κατανοώ σωστά και να με διορθώσει κάποιος (παραπάνω από εμένα σε ψυγεία) γνώστης. Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποιον έχει την όρεξη. Οπως εχεις διαπιστωσει και απο μονος σου το budget των 1000 δεν επαρκει για κατι αξιοπιστο και ποιοτικο για αυτο που θελεις να παρεις. Επισης οι νεες ενεργειακες κλασεις βγαινουν με βαση την καταναλωση και οχι την αποδοτικοτητα, οποτε το παλιο Α+++++ δεν υπαρχει ποια, οι μεγαλες συσκευες οπως τα ψυγεια ντουλαπες κτλ θα εχουν σχεδον σιγουρα D ή E καταταξη λογω μεγαλυτερης καταναλωσης ενω τα μικρα ψυγειακια θα βγαινουν σαν Β και Α. Δεν σημαινει οτι δεν ειναι "οικονομικα" ή αποδοτικα, εχει αλλαξει απλα ο τροπος κατηγοριοποιησης. 1
draculias Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Illsigvo είπε Οπως εχεις διαπιστωσει και απο μονος σου το budget των 1000 δεν επαρκει για κατι αξιοπιστο και ποιοτικο για αυτο που θελεις να παρεις. Επισης οι νεες ενεργειακες κλασεις βγαινουν με βαση την καταναλωση και οχι την αποδοτικοτητα, οποτε το παλιο Α+++++ δεν υπαρχει ποια, οι μεγαλες συσκευες οπως τα ψυγεια ντουλαπες κτλ θα εχουν σχεδον σιγουρα D ή E καταταξη λογω μεγαλυτερης καταναλωσης ενω τα μικρα ψυγειακια θα βγαινουν σαν Β και Α. Δεν σημαινει οτι δεν ειναι "οικονομικα" ή αποδοτικα, εχει αλλαξει απλα ο τροπος κατηγοριοποιησης. Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση, λύθηκε η απορία μου σε αυτό, διότι έβλεπα σε διάφορα sites "νέες ενεργειακές κλάσεις" στις οποίες δεν υπήρχε η διαβάθμιση σε C/B/A++/A+++ για τον τύπο ψυγείου που ψάχνω, παρά μόνο D/E/F. Δεν καταλάβαινα δλδ το κριτήριο του νέου διαχωρισμού. Thanks. Από την παράθεσή σου καταλαβαίνω πως οι προαναφερόμενες μάρκες θα ήταν από τις "τελευταίες" επιλογές ποιοτικά. Άρα, με την μέθοδο του αποκλεισμού, θα κατέληγα στο πρώτο link που παρέθεσα (δλδ αυτό). Στην περίπτωση αυτή, με τις όποιες γνώσεις κατέχω, το μόνο αρνητικό που βρήκα (πέρα του ότι φτάνει κοστολογικά στο ταβάνι μου) είναι η μικρή εγγύηση 2 ετών... σε άλλα προϊόντα έβλεπα και εγγύηση 10 ετών για τον συμπιεστή... εκτός αν μιλάμε όπως μία 10ετή εγγύηση σε αντισκωριακή προστασία ή χρώματος στα αυτοκίνητα που σου είναι αδιάφορο έτσι κι αλλιώς. Αν υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση να παραθέσεις (εσύ οποιοσδήποτε), θα την εκτιμούσα. Ευχαριστώ και πάλι. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2022 από draculias
Illsigvo Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Για ακομη μια φορα εισαι στον σωστο δρομο. Οταν βλεπεις μονο 2 χρονια εγγυηση καταλαβαινεις και την ποιοτητα των εξαρτηματων καθως και την εμπιστοσυνη που τους εχει ο ιδιος ο κατασκευαστης. Σε αλλα μπορεις να δεις οτι αναφερεται ξεχωριστα η εγγυηση του συμπιεστη, 2 χρονια η συσκευη και 10 συνηθως ο συμπιεστης ενω παραλληλα σε συσκευη που ειναι λιγο πολυ η ιδια οσον αφορα τα κυρια χαρακτηριστικα της (συρταρια/ραφια/ντουλαπια) να εχει κοστος κοντα διπλασιο αλλα με πολυ καλυτερο συμπιεστη, να δινουν 2 χρονια για τη συσκευη και 20 χρονια για τον συμπιεστη, με την συσκευη να εχει τελικα την μιση σχεδον καταναλωση. Οτι πληρωσεις παιρνεις. Ενδεικτικα ενα παραδειγμα https://www.skroutz.gr/s/17349163/LG-GBB92STAXP-Ψυγειοκαταψύκτης-384lt-NoFrost-Υ203xΠ59-5xΒ67-5εκ-Inox.html?from=catspan#specs https://www.skroutz.gr/s/26526435/LG-GBB92STBAP-Ψυγειοκαταψύκτης-384lt-NoFrost-Υ203xΠ59-5xΒ67-5εκ-Inox.html?from=catspan#specs 1
draculias Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Σίγουρα με αυτά που διαβάζω δεν αποσκοπώ στο να αποκτήσω οικιακή συσκευή που να αντέξει σχεδόν... μισό αιώνα όπως το παλιό (όνειρο απατηλό), απλά με τα σημερινά δεδομένα ακόμα και με διπλασιασμό του budget όπως βλέπω/διαβάζω, δεν τρέφω ελπίδες και για αντίστοιχα διπλασιασμό της ζωής του (συνολικά σαν συσκευή, υλικά, συμπιεστής/ές, ψυκτικό κύκλωμα, πλακέτα κτλ)... Παράλληλα βλέπω και το παλιό όπως λειτουργεί ακόμα (υποδειγματικά) σαν να μου λέει "μέχρι να πάρεις σύνταξη εγώ ακόμα όρθιος εδώ δίπλα σου θα είμαι🙂" και με πιάνει το γ@μώτο. Παρόλα αυτά, τσέπη Vs γ@μώτο σημειώσατε 1, δεν γίνεται διαφορετικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα