Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι ένα παράπονο και ταυτόχρονα απορία μου. Είσαι ευγενικός γιατρός, συμπεριφέρεσαι ωραία, δίνεις σημασία στον ασθενή και αυτός απλά δεν. Σε παίρνει τηλέφωνο πολλές φορές απανωτά μέσα στο ίδιο 5λεπτο χωρίς να ναι επείγον το ζήτημα. Αρχίζει και ρωτάει με ενοχλητικό ύφος αν αυτό είναι αποστειρωμένο αν το άλλο είναι αποστειρωμένο. Προσπαθείς να του πεις κάτι και σου λέει κάτι άλλο. Παραπονιέται ότι η θεραπεία πάει αργά. Έχει γενικότερα μια αρνητική στάση. Δεν ξέρω όμως γιατί. Τι κερδίζεις μ το να είσαι έτσι; Θα πάει καλύτερα η θεραπεία; Θα πληρώσεις λιγότερα; Η απλά θα σε φασκελώνει ο γιατρός όταν φεύγεις και θα λέει επιτέλους ξεμπέρδεψα με αυτόν; Και στην τελική, άμα δεν σαρέσει ο γιατρός, πήγαινε σε άλλον.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, lactate είπε

Είναι ένα παράπονο και ταυτόχρονα απορία μου. Είσαι ευγενικός γιατρός, συμπεριφέρεσαι ωραία, δίνεις σημασία στον ασθενή και αυτός απλά δεν. Σε παίρνει τηλέφωνο πολλές φορές απανωτά μέσα στο ίδιο 5λεπτο χωρίς να ναι επείγον το ζήτημα. Αρχίζει και ρωτάει με ενοχλητικό ύφος αν αυτό είναι αποστειρωμένο αν το άλλο είναι αποστειρωμένο. Προσπαθείς να του πεις κάτι και σου λέει κάτι άλλο. Παραπονιέται ότι η θεραπεία πάει αργά. Έχει γενικότερα μια αρνητική στάση. Δεν ξέρω όμως γιατί. Τι κερδίζεις μ το να είσαι έτσι; Θα πάει καλύτερα η θεραπεία; Θα πληρώσεις λιγότερα; Η απλά θα σε φασκελώνει ο γιατρός όταν φεύγεις και θα λέει επιτέλους ξεμπέρδεψα με αυτόν; Και στην τελική, άμα δεν σαρέσει ο γιατρός, πήγαινε σε άλλον.

You know... OCD? 

😉

Δημοσ.

Γιατι πολλοι ανθρωποι εκτος απο ασθενεις ειναι και αγενεις,επισης η χ ασθενεια προκαλει στρες σε ατομα που μπορει σε ιδανικες συνθηκες να ηταν μια χαρα στην συμπεριφορα.Σαν γιατρος θα πρεπει να ξεχωριζεις τον ανθρωπο απο τον ασθενη.

• Like 12
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Shadows είπε

Γιατι πολλοι ανθρωποι εκτος απο ασθενεις ειναι και αγενεις,επισης η χ ασθενεια προκαλει στρες σε ατομα που μπορει σε ιδανικες συνθηκες να ηταν μια χαρα στην συμπεριφορα.Σαν γιατρος θα πρεπει να ξεχωριζεις τον ανθρωπο απο τον ασθενη.

Δεν εννοώ ασθενείς με βαριά πάθηση. Πχ έναν ασθενη που πάει στον οδοντίατρο για καθαρισμό. Κάποιοι άνθρωποι νομιζω απλα ειναι δυστροποι και οτι και να κανεις όσο σωστά και να τους προσεγγίσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, lactate είπε

Εγώ ειμαι στριμενος και θα σου που τι δεν μου αρέσει στους γιατρούς. Όταν σε παίρνω τηλέφωνο με το προβλημα μου απαιτώ να ταυτιστείς μαζί μου και όχι να μου δώσεις μια κρύα συμβουλή. Αλλιώς θα σε πριξω στα τηλέφωνα, γιατί με την ασθένεια μου έχω το στρες μου και το άγχος μου επιπλέον. Σε θέλω άνθρωπο πρώτιστος και μετά επιστήμονα, να με καταλάβεις.οχι να μου πεις πάρε αυτό το χάπι και μου κλείνεις το τηλ.

Επεξ/σία από Lumini
  • Thanks 1
  • Confused 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ ts

Για τον ίδιο λόγο που "μερικοί" πελάτες είναι στριμμένοι. Ή "μερικοί" γείτονες. Ή "μερικοί" συνεργάτες. Ή "μερικοί" συμμαθητές/συμφοιτητές. Ή γενικότερα "μερικοί" άνθρωποι.

Αν τώρα προσθέσεις, σε όποιον έχει γενικά τέτοια προδιάθεση, και το stress από το όποιο μικρό ή μεγάλο ιατρικό θέμα, ε τότε κάνε σούμα και βγάλε αποτέλεσμα.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη οπτική. Αυτή του ασθενή προς εσένα όπου κι εκείνος μπορεί να ανοίξει θέμα "γιατί μερικοί γιατροί είναι στριμμένοι" αφού θα αισθάνεται ότι δεν συμπάσχεις μαζί τους και κοιτάς να τον "ξεπετάξεις" ;)

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 5
Δημοσ.
Μόλις τώρα, haris_216 είπε

@ ts

Για τον ίδιο λόγο που "μερικοί" πελάτες είναι στριμμένοι. Ή "μερικοί" γείτονες. Ή "μερικοί" συνεργάτες. Ή "μερικοί" συμμαθητές/συμφοιτητές. Ή γενικότερα "μερικοί" άνθρωποι.

Αν τώρα προσθέσεις, σε όποιον έχει γενικά τέτοια προδιάθεση, και το stress από το όποιο μικρό ή μεγάλο ιατρικό θέμα, ε τότε κάνε σούμα και βγάλε αποτέλεσμα.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη οπτική. Αυτή του ασθενή προς εσένα όπου κι εκείνος μπορεί να ανοίξει θέμα "γιατί μερικοί γιατροί είναι στριμμένοι" αφού θα αισθάνεται ότι δεν συμπάσχεις μαζί τους και κοίτα να τον "ξεπετάξεις" ;)

Αν υπάρχουν στριμμένοι γιατροι; ουυ
Και λέω εγώ θα ήθελα έναν γιατρό ευγενικό και χαμογελαστό. Μιλάω με γιατρούς που επισκέπτεσαι τακτικά. Οδοντίατρο, παθολόγο, οφθαλμίατρο που έχεις και μια "σχέση" επειδή τους επισκέπτεσαι για χρόνια. Έχω γνωρίσει ακατάλληλους γιατρούς, όπως έχω δει και συμφοιτητές που λέω καλά τώρα αυτός τι θα λέει στους ασθενείς του. Έχω απλά διώξει ασθενή γιατί δεν άντεχα άλλο τη γκρίνια (με τρόπο).

Δημοσ.

@ ts

Το ερώτημα που θα μπορούσες να θέσεις είναι "γιατί οι...άλλοι είναι στριμμένοι ή περίεργοι" :)

Αυτό μου συμβαίνει εμένα, καθώς βλέπω συνήθως το δίκιο να με ακολουθεί. :wacko:

πχ Οδηγώ. Το πόσοι μ...κες πεζοί υπάρχουν είναι απίστευτο. Τελείως μοσχάρια.

Παρκάρω. Κλειδώνω το αυτοκίνητο και αρχίζω το περπάτημα. Θαύμα. Αντίθετη κίνηση έκαναν τώρα όλοι οι προηγούμενοι πεζοί που τώρα πήραν τα αυτοκίνητά τους και ξαμολήθηκαν στους δρόμους. Γέμισε ο τόπος μ...κες οδηγούς.

Αν πεις δε για την φάση που παίρνω το ποδήλατο; Τότε οι μ...κες είναι οι μισοί με τα πόδια και οι άλλοι μισοί εποχούμενοι :D

Άντε βγάλε άκρη τώρα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, lactate είπε

Δεν εννοώ ασθενείς με βαριά πάθηση. Πχ έναν ασθενη που πάει στον οδοντίατρο για καθαρισμό. Κάποιοι άνθρωποι νομιζω απλα ειναι δυστροποι και οτι και να κανεις όσο σωστά και να τους προσεγγίσεις.

Συμβαινουν αυτα,εμενα αντιστοιχα οδοντιατρος επειδη βαριοταν να ασχοληθει με τον καθαρισμο στο στομα,μου παρουσιασε την πετρα και τον καθαρισμο ως κατι εντελως επιφανειακο και οτι εν ετη 2019 δεν υπαρχει θεραπεια εκτος απο μπουκωματα με αλατονερο αν εχεις πρησμενα ουλα.Τι συνεβει στην πραγματικοτητα?Εγω ημουν επισκεψη των 60 ευρω,ενω οι γιαγιαδες απεξω δινανε 300αρια γιατι φτιαχνανε μασελες.

• Like 1
Δημοσ.

Οι   παλιοτεροι   ελεγαν   πολυ  σοφα...."Στην   αρρωστια   και  στην  τραπουλα   φαινεται   ο  πραγματικος   χαρακτηρας   του   ανθρωπου".

• Like 6
Δημοσ.

Για μένα όταν κάποιος γίνεται "μάχιμος" γιατρός, πρέπει να γουστάρει ακόμα και τη συναναστροφή με ρεμάλια όταν πρόκειται για ιατρικά θέματα. Δηλαδή αυτό είναι η ιατρική, δεν είναι συμπτώματα-διάγνωση-θεραπεία. Αυτά σε μεγάλο βαθμό μπορεί (ή θα μπορεί πολύ σύντομα) να τα κάνει κι ένας υπολογιστής ή ένα ρομπότ. 

Αν δεν γουστάρεις την συναναστροφή με όλων των ειδών τους ανθρώπους και αν δεν μπορείς να βγάλεις από μέσα τους έστω και ένα ελάχιστο καλό που μπορει να έχουν και αν δεν έχεις ενσυναίσθηση, τότε ασχολήσου με την έρευνα καλύτερα.

Φυσικά έτσι είναι ένα ελάχιστο ποσοστό των γιατρών. Όχι ότι άλλα επαγγέλματα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό "ανθρώπων", αλλά ειδικά στην Ιατρική παίζει κεφαλαιώδη ρόλο το να συμπάσχεις και να ανέχεσαι.

Βλέπω συνέχεια γιατρούς όπου το μόνο που γουστάρουν από την δουλειά τους είναι τα λεφτά που πιθανόν βγάζουν και το κοινωνικό status που τους δίνει ο τίτλος "ιατρός". Κατά τα άλλα, όταν βλέπουν ασθενή έχουν ένα ύφος σα να πρέπει να σφουγγαρίσουν τίποτα βρωμόνερα.

• Like 2
Δημοσ.

Ο συγκεκριμένος ασθενής θα είναι στριμμένος με οποιαδήποτε ιδιότητα, είτε λέγεται ασθενής είτε πελάτης,συνάδελφος,γείτονας,πωλητής κτλ. Απλά στην προκειμένη περίπτωση μέσω του επαγγέλματος σου αναγκάζεσαι να έρχεσαι σε επαφή μαζί του.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, lactate είπε

Κάποιοι άνθρωποι νομιζω απλα ειναι δυστροποι 

Αυτή η διαπίστωση αρκεί,απάντησες μόνος-η σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ασε που ο στριμενογλου φωναζει και του δινουν σημασια . Ο κακομοιρογλου που θελει να ειναι ευγενικος και ντρεπεται να επιμείνει τον αφήνουν να πεθανει :P . Ειδικα σε δημοσιο νοσοκομειο αμα παραεισαι ευγενης φευγεις οριζοντιως .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Φίλε μου νομίζω αν διαβάσεις τα ποστ, θα βρεις γιατί υπάρχουν «στριμμένοι» ασθενείς.

Οι λόγοι ειναι διάχυτοι στα ποστ. Αν καταφέρεις να τα αλιεύσεις θα καταλάβεις ότι δεν επαφίεται σε σένα. Οπότε ξεκόλλα και κάνε τη δουλειά σου, η ιατρική είναι δουλειά.

Οι μισοί από αυτούς που λένε «ο γιατρός πρέπει ναναι άνθρωπος» θέλουν να την βγάλουν τζάμπα, οι άλλοι μισοί θέλουν να ασχοληθείς τον διπλάσιο χρόνο από αυτό που θα ασχολιόσουν για να «νιώσουν καλά». Κάποτε είναι μέρος της θεραπείας και μπορείς να το κάνεις, κάποτε όχι. Όταν δε γίνεται να ασχοληθείς 20 λεπτά με το βηχαλάκι της 20χρονης, επειδή δίπλα ήρθε η γιαγιά με την γαστρορραγία, δεν θα ασχοληθείς κι ας σου μουτρώσει η 20χρονή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...