Saloufas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Θέλω να ρωτήσω λίγο επειδή έχω καιρό να αγοράσω Hardware και επειδή μου έχει κάτσει μεταχειρισμένο προϊόν που πλήρωσα για καινούριο τι ισχύει τελευταία? Πήγα να παραλάβω μια μητρική και πριν παραλάβω έκανα έλεγχο να δω αν είναι τυχόν μεταχειρισμένο η αν η συσκευασία έχει ανοιχθεί. Προς μεγάλη έκπληξη διαπιστώνω ότι ούτε η εξωτερική συσκευασία έχει ταινία ασφαλείας (αυτή την διάφανη στρογγυλή) αλλά ούτε και η εσωτερική αντιστατική σακούλα δεν είχε κάποια ταινία που να αποδεικνύει ότι το προϊόν είναι καινούργιο και σφραγισμένο. Από την μεριά του μαγαζιού με ενημερώνουν ότι όλα τα καινούργια τα τελευταία χρόνια έρχονται έτσι χωρίς ταινίες. Δεν παρέλαβα το προϊόν και απευθύνθηκα στον προμηθευτή για διευκρινήσεις. Ακόμα και ο προμηθευτής/εισαγωγέα δεν μου έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, μπορεί και ναι μπορεί και όχι μου λέει. Ερωτώ εγώ τώρα, ισχύει αυτό η όλα τα προϊόντα πρέπει να έρχονται με ταινία? Αν θυμάμαι καλά σε κάρτα γραφικών που είχα αγοράσει πριν 2 χρόνια ναι μεν η εξωτερική συσκευασία δεν είχε ταινία αλλά το αντιστατικο σακουλάκι που ήταν η κάρτα μέσα είχε. Υπάρχει κάποια νομοθεσία περί αυτού?
CsIns Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Κούτα μητρικής σφραγισμένη δεν μου έχει τύχει ποτέ. Για το αντιστατικό δεν θυμάμαι.
Saloufas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ένα παράδειγμα με φωτογραφίες από 2 κάρτες γραφικών, με φίλο που επικοινώνησα και έλεγξε κουτιά από μητρική και κάρτα γραφικών (MSI) από πρόσφατη αγορά με διαβεβαίωσε ότι και τα 2 είχαν ταινία ασφαλείας. Πήρα και 2ο εισαγωγέα των μητρικών Asrock (είναι τρεις στο σύνολο) ο οποίος μου ανέφερε ότι θα πρέπει να έχουν ταινία αλλά δεν μπορεί να μου το επιβεβαιώσει γιατί όπως ισχυρίστηκε δεν ανοίγουν οι ίδιοι τις συσκευασίες. 3 πουλάκια κάθονταν δηλαδή. Επόμενη κίνηση να στείλω mail στην ίδια την Asrock να δούμε τι θα μου απαντήσουν. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από Saloufas
htaccess Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Αν έχουν καταργήσει την συσκευασία της μητρικής στην αντιστατική σακούλα, είναι τραγικοί. Τώρα μπορεί να μας πουν και ότι έγινε για την εναρμόνιση στην οδηγία 2015/720/ΕΕ με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης λεπτών πλαστικών σακουλών μεταφοράς. ok .... πάω πάσο.
Saloufas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Την αντιστατική σακούλα την έχει μέσα, απλά δεν έχει ταινία που να αποδεικνύει ότι είναι φρέσκο το πράμα και σπαρταράει. Σε πολλά video unboxing που βλέπω στο youtube δεν είδα σε κανέναν να έχει ταινία η σακούλα, τουλάχιστον για αυτό το μοντέλο, αλλά πάλι μπορείς να βασιστείς εκεί? Μπορεί να την είχε ήδη ανοίξει πριν κάνει το unboxing.
elpenor Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Saloufas είπε Την αντιστατική σακούλα την έχει μέσα, απλά δεν έχει ταινία που να αποδεικνύει ότι είναι φρέσκο το πράμα και σπαρταράει. Σε πολλά video unboxing που βλέπω στο youtube δεν είδα σε κανέναν να έχει ταινία η σακούλα, τουλάχιστον για αυτό το μοντέλο, αλλά πάλι μπορείς να βασιστείς εκεί? Μπορεί να την είχε ήδη ανοίξει πριν κάνει το unboxing. Τα περισσότερα προϊόντα που έχω αγοράσει δεν είχαν ταινία στις αντιστατικές σακούλες. Όμως τα περισσότερα είχαν ένα στρογγυλό αυτοκολλητάκι απέξω (όχι όλα). Και είμαι σίγουρος ότι ήταν όλα καινούργια. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από elpenor 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, Saloufas είπε Την αντιστατική σακούλα την έχει μέσα, απλά δεν έχει ταινία που να αποδεικνύει ότι είναι φρέσκο το πράμα και σπαρταράει. Σε πολλά video unboxing που βλέπω στο youtube δεν είδα σε κανέναν να έχει ταινία η σακούλα, τουλάχιστον για αυτό το μοντέλο, αλλά πάλι μπορείς να βασιστείς εκεί? Μπορεί να την είχε ήδη ανοίξει πριν κάνει το unboxing. Εφόσον έχει εγγύηση 2 χρόνια από την παράδοση, έχει όλα τα παρλεκομενα και δεν έχει σημασία χρήσης, δεν έχει νόημα να ζεις με τον φόβο. Στην αντιστατικη σακούλα ούτε εγώ θυμάμαι να έχω ξεκολλήσει αυτοκόλλητο. 1
Saloufas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δεν έχει να κάνει με θέμα φόβου, απλά μου την δίνει να πληρώνω καινούργιο προϊόν και να μου πλασάρουν είτε ανοιγμένο είτε ξανά χρησιμοποιημένο. Και σε 3 περιπτώσεις τελευταία μου ήρθε τέτοιο προϊόν με εμφανή σημάδια μεταχείρισης, τα οποία φυσικά και γύρισα πίσω. Τι διάολο κατάργησαν τις ταινίες για λόγους κόστους? WTF δηλαδή? Και πως ξέρεις εσύ ότι το προϊόν δεν έχει επιστραφεί από άλλον πελάτη είτε είναι από stock House είτε από reballing πχ?
Saloufas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Έχω στείλει mail στην Asrock να με ενημερώσουν αν όντως έτσι πουλάνε τα προϊόντα τους χωρίς την ταινία ασφαλείας. Επίσης τους ενημέρωσα ότι σε 2 εισαγωγείς που απευθύνθηκα δεν μπόρεσαν να μου δώσουν ξεκάθαρη απάντηση. Σήμερα μου απάντησαν από την Asrock να τους ενημερώσω από ποιο κατάστημα αγόρασα την μητρική και σε ποιους εισαγωγείς απευθύνθηκα. Έπεται συνέχεια....
Silverage Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Απέξω νομίζω έχει αυτό το αυτοκόλλητο αλλά μέσα και εγώ δεν θυμάμαι να έχει κάποια ταινία, νομίζω με σελοτέιπ ήταν κλειστή.
dpolal Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, Saloufas είπε Έχω στείλει mail στην Asrock να με ενημερώσουν αν όντως έτσι πουλάνε τα προϊόντα τους χωρίς την ταινία ασφαλείας. Επίσης τους ενημέρωσα ότι σε 2 εισαγωγείς που απευθύνθηκα δεν μπόρεσαν να μου δώσουν ξεκάθαρη απάντηση. Σήμερα μου απάντησαν από την Asrock να τους ενημερώσω από ποιο κατάστημα αγόρασα την μητρική και σε ποιους εισαγωγείς απευθύνθηκα. Έπεται συνέχεια.... Όσες μητρικές Asrock έχουν περάσει από τα χέρια μου τα τελευταία 3 χρόνια δεν είχαν ταινίες ασφαλείας πάντως, (καμμιά 4-5 ήταν). Σφραγισμένα είναι συνήθως το backplate, τα καλώδια sata και οι βίδες για τους nvme.
Saloufas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η κάρτα γραφικών δεν είχε αυτοκόλλητο στην εξωτερική συσκευασία αλλά εσωτερικά είχε. Απο τι βλέπω στις μητρικές μάλλον έχει να κάνει και με την εταιρεία, πχ σε MSI μου είπαν ότι έχουν μέσα. Να δούμε τι θα μου απαντήσουν και βλέπουμε. Πάντως είναι κουλό να πωλείται ένα προϊόν κατά αυτόν τον τρόπο χωρίς να μπορεί από κάπου να φανεί ότι δεν έχει ξανά ανοιχθεί ή ξανά χρησιμοποιηθεί. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2019 από Saloufas
FasTaker Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Aπο asrock δεν εχω ιδεα παντως απο asus,gigbyte, msi το σακουλακι δεν ηταν σφραγισμενο αλλα το κουτι ειχε ενα στρογγυλο αυτοκολητο.
Saloufas Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Η επίσημη απάντηση από Asrock Ολλανδίας που είναι υπεύθυνη για την Ευρώπη. <[email protected]> "Hi Sir, Nice to meet you. In General channel boxes where is MB are not sealed in plastic or taped. Boxes have secure carton handle which prevent from opening, and only by person could be open. But is not sealed . Inside MB self is wrapped in plastic static bag and around MB is accessories such as manual, IO shield and etc… BR" Άρα οι μητρικές της Asrock δεν φέρουν ταινία ούτε εξωτερικά ούτε και εσωτερικά παρά μόνο την χάρτινη εγκοπή του κουτιού που αποτρέπει το κουτί να ανοίξει μόνο του, αλλά κάποιο άτομο μπορεί και το ανοίγει ελεύθερα, τουλάχιστο αυτό καταλαβαίνω. Case Closed.
RTW4ever Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Και σε εμένα, όσες μητρικές αγόρασα τα τελευταία χρόνια, δεν είχαν καμία ταινία ή αυτοκόλλητο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα