Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ΜΑ-620


ecthelion79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αρχικά νόμιζα ότι το πρόβλημα το είχε η μητρική μου, αλλά τελικά φαίνεται ότι είναι ένα αρκετά κοινό πρόβλημα για όσους έχουν τη συσκευή υπερύθρων της mobile action, γι' αυτό αποφάσισα να κάνω ένα post κι εδώ. Πρόσφατα αγόρασα καινούργιο PC. Ενώ η ΜΑ-620 δούλευε κανονικά στο παλιό μου PC, τώρα δε λειτουργεί. Τα XP την αναγνωρίζουν κανονικά, αλλά δε μπορεί με τίποτα να συνδεθεί με το κινητό. Επίσης, μόλις ανοίγω το handset manager βγαίνει το μήνυμα "Δε βρέθηκε το ΜΑ-620!". Δοκίμασα όλα τα κόλπα που κυκλοφορούν στο internet (π.χ. αλλαγή ταχύτητας σύνδεσης) αλλά τίποτα. Το κινητό και η συσκευή λειτουργούν κανονικά (τα δοκίμασα σε άλλο PC και συνεργάζονται άψογα), οπότε υποθέτω ότι πρόκειται για πρόβλημα είτε των Windows XP Pro SP1 που έχω, ή κάποιο conflict με το hardware, ζήσε Μάη μου δηλαδή. Αν κάποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα και βρήκε λύση, please help!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου,

 

όταν πρωτοπήρα την ΜΑ620 μια μου δούλευε, μια δεν "έπαιρνε μπρος"... έκανα και εγώ τα διάφορα μαγικά που λέγανε αλλά τίποτα...

 

Η λύση ήταν πολύ πιό απλή: άλλαξα θύρα USB και ως εκ θαύματος, όλα καλά!! Κάνε και εσύ μια δοκιμή, ποτέ δεν ξέρεις....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

pp6210, δοκίμασα τη συμβουλή σου και παραλίγο να γίνει το θαύμα. Κατάφερα (με τη ταχύτητα του σκότους βέβαια) να κατεβάσω μία φωτογραφία από το κινητό στο Pc, αλλά ως εκεί. Μετά ψόφησε πάλι η σύνδεση. Σα να είναι "αδύναμες"(!) οι υπέρυθρες. Τελικά βρήκα ένα app (http://www.stud.uni-hannover.de/~kiszka/IrCOMM2k/English/index.html) που φτιάχνει μια virtual port, που χρησιμεύει σε περιπτώσεις σα τη δική μου, αλλά και πάλι δε κατάφερα τίποτα. Λέω στο Mrouter να βρει τη συσκευή σε αυτό το port, αλλά εις μάτην. Το εκνευριστικό είναι ότι ενώ οι σχετικές εφαρμογές δεν αναγνωρίζουν τη συσκευή (pc suite, handset manager), τα winxp τη βλέπουν κανονικά.Τέλος πάντων, συνεχίζω τη προσπάθεια, αν και ποτέ δε μου έχει τύχει να ψάχνω τόσο για κάτι χωρίς να βρίσκω λύση. Τhanx για τις απαντήσεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Den pas eipes omws ti mitrikh exeis.

Kane ena bios update.

kane katargisi tous drivers, bgale tis iperi8res, meta bale to cd me tis iperi8res EGKATESTISE TO PROGRAMMA PRWTA (me tous drivers) kai meta vale tin MA-620.

 

Se emena pou tin exw doulevei telia edw kai poliiiii kairo...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε kazantzidis, ακολούθησα τη συμβουλή σου (αν και είχα ξαναδοκιμάσει να επαναεγκαταστήσω τους οδηγούς, αλλά ποτέ δε ξέρεις), αλλά και πάλι δεν είχα αποτέλεσμα. Κι εγώ δεν είχα πρόβλημα με τη ΜΑ-620 με το παλιό PC, το αντίθετο μάλιστα, ήταν πολυ βολική, αλλά τώρα μου έχει βγάλει τη πίστη. Η καινούργια μου μητρική είναι η 7NJL3/4 της Chaintech, πράγμα που έχω σκυλομετανοιώσει, γιατί όπως φαίνεται τελικά αυτή πρέπει να είναι το πρόβλημα, αφού 1. Στο παλιό μου PC η ΜΑ-620 δούλευε μια χαρά και 2. Δεν έχω ξαναψάξει ποτέ για κάτι τόσο καιρό χωρίς να βρίσκω λύση, άρα μάλλον δεν υπάρχει λύση. Δοκίμασα να κάνω update το BIOS κατεβάζοντας το .bin αρχείο από το site της chaintech, αλλά update δε γινόταν! Ούτως ή άλλως, απ' ότι κατάλαβα δεν άλλαζε και τίποτα τρομερό το update. Γενικά είναι η πρώτη περίπτωση που πραγματικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει λύση, αλλά αν έχει κανείς καμμιά άλλη συμβουλή είναι φυσικά ευπρόσδεκτη, αν κι έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Ευχαριστώ για τον κόπο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλες USB devices δουλευουν κανονικα με τη νεα Μ/Β?

Οι συσκευες αυτες τροφοδοτουνται με ρευμα απο το USB κατευθειαν...

Ετσι οπως περιγραφεις το προβλημα σου μου φαινεται οτι δεν δινει αρκετο ρευμα στο infrared.

Δοκιμασε καποιο flash disk, για παραδειγμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μόνη άλλη συσκευή υπερύθρων που χρησιμοποιώ και τροφοδοτείται από τη USB είναι ένα wirelless joypad της logitech, το οποίο δουλεύει μια χαρά. Επίσης το τροφοδοτικό που έχω είναι 350άρι, άρα δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου για το flash disk. Thanx!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν απο λίγο καιρό πήρα την ma-620. Στην αρχή με την πρώτη εγκατάσταση απο το cd δούλεψε μια χαρα. Μέτα όμως μια δούλευε μια οχι, και μερικές φορές απλά έκανε σύνδεση για 2-3 δευτ (αυτό που λες για "αδύναμες" ir) και την έχανε. Μετά κατέβασα τους drivers απο την σελίδα της εταιρίας, δούλεψε η ma-620 και ...χάλασε το modem (έκανε conflict). Μετά απο uninstall/install για 2η φορά τους νέους drivers και το πρόγραμμα απο το cd, τώρα δουλευει... για πόσο ακόμα δεν ξέρω!!! (όλα αυτά σε win me).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

kala kai nomiza oti to eixa pathei mono egw!!!!

 

vazw to kinito mprosta sti thyra tou MA-620 kai de niwthei (enw palia eniwthe) meta apo mia seira apo restart telika apofasizei na niwsei, kai merikes fores kovetai i syndesi!!!!!

 

sto palio pc douleve apsoga!!! (PIII 933 me ena mobo via..)

 

sto kainourio mou ta kanei afta ta kolpa! (ASUS A7N8X Deluxe me Barton 2500+)

 

den mporei na ftaine oles oi mobo... kapou allou einai to provlima.... pote den mou polyarese afti i syskevi poiotikws... :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Dokimase na xamhlwseis to port speed apo ta settings ths ma-620 ston device manager.

Egw thn doulevw 38400 ka8ws pio psila tsou.

Epishs skeftikes to endexomeno twn paremvolwn apo kapoia siskevi??????(p.x. to joypad??).

Vevaa RF me ypery8res ligo xlwmo na paremvaloun alla leme twra. :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...