pdiomidis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους και καλη χρόνια! Έχω ένα w176 a class του 2017. Αγορασμένο βέβαια 2018 καινούριο με 24.000 χιλιόμετρα σήμερα. Ένα service έχω μέχρι στιγμής στην αντιπροσωπεία. Το αμάξι είναι diesel, με αυτόματο κιβώτιο και γενικά κάνω περίπου 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο. Η εγγύηση μου τελειώνει τον Ιανουάριο. Έχω την επιλογή να κάνω επέκταση εγγύησης με 350 ευρώ για ένα χρόνο, 800 για 2 και 1350 ευρώ για 3 χρόνια. Καλύπτει μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές βλάβες χωρις λεπτομέρειες. Υπάρχει και ένας μεγάλος πίνακας που λέει και πράγματα που δεν καλύπτει. Πχ λάμπες σκουριά, ξένο υγρό στο σύστημα μετάδοσης κλπ κλπ. η ερώτηση μου είναι αξίζει να δώσω αυτά τα χρήματα για την επέκταση; Ψυχολογικά εντάξει θα έχω εγγύηση όμως δεν ξέρω κατά ποσό οι ασφαλιστικές αν πάθω κάτι θα κάνουν ολόκληρη ιστορία να μην με καλύψουν. ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από pdiomidis
zourman1981 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 NAI ρε φίλε εννοείτε τα δίνεις merceda έχεις μια καλη ζημια αν σου βγαλει θα ειναι σιγουρα πανω απο 1300
babisskg Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, pdiomidis είπε Καλησπέρα σε όλους και καλη χρόνια! Έχω ένα w176 a class του 2017. Αγορασμένο βέβαια 2018 καινούριο με 24.000 χιλιόμετρα σήμερα. Ένα service έχω μέχρι στιγμής στην αντιπροσωπεία. Το αμάξι είναι diesel, με αυτόματο κιβώτιο και γενικά κάνω περίπου 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο. Η εγγύηση μου τελειώνει τον Ιανουάριο. Έχω την επιλογή να κάνω επέκταση εγγύησης με 350 ευρώ για ένα χρόνο, 800 για 2 και 1350 ευρώ για 3 χρόνια. Καλύπτει μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές βλάβες χωρις λεπτομέρειες. Υπάρχει και ένας μεγάλος πίνακας που λέει και πράγματα που δεν καλύπτει. Πχ λάμπες σκουριά, ξένο υγρό στο σύστημα μετάδοσης κλπ κλπ. η ερώτηση μου είναι αξίζει να δώσω αυτά τα χρήματα για την επέκταση; Ψυχολογικά εντάξει θα έχω εγγύηση όμως δεν ξέρω κατά ποσό οι ασφαλιστικές αν πάθω κάτι θα κάνουν ολόκληρη ιστορία να μην με καλύψουν. ευχαριστώ εκ των προτέρων Ναι , μια επέκταση δεν είναι κακή ιδέα , φυσικά σε συνδυασμό με το κόστος . Τώρα το ζήτημα είναι τι καλύπτει αυτή η επέκταση εγγύησης συγκεκριμένα και μάλιστα πολύ συγκεκριμένα είναι κάτι που αξίζει να δείτε . Όπως και μια αναζήτηση σε αντίστοιχα φόρουμ εδώ αλλά και στο εξωτερικό για ζημίες που μπορεί να έβγαλε το συγκεκριμένο μοντέλο , το κόστος επισκευής κλπ . Παράδειγμα , αν η αντλία πετρελαίου καλύπτεται από μια τέτοια εγγύηση , το κόστος αντικατάστασης υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι πάνω από 500 ευρώ , τότε φαίνεται πως υπάρχει όφελος για σας . Καλή χρονιά .
paylidis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Αξίζει να τα δώσεις. Το ίδιο θα έκανα και εγώ (το έχω κάνει στο παρελθόν μάλιστα σε ακριβό γερμανικό). Εν τελεί όντως χρησιμοποιήθηκε αλλά για μικρή βλάβη που σε κανένα λόγο δεν κάλυψε το ποσό. Θα σου πρότεινα να ζητήσεις έκπτωση σε αυτό το ποσό. Εμένα μου ζήταγαν 1200 για 3 χρόνια και τελικά την είχαμε κλείσει στα 660 ή 690.....(η βλάβη που έβγαλε ήταν των 130€ Για την ιστορία )
thanasisxask Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Εμένα ήταν τα μισά λεφτά από αυτά που γράφεις, δεν την έκανα και δεν μου χρειάστηκε. Πάντως αν τα service έχουν γίνει στην επίσημη αντιπροσωπεία υπάρχει πιθανότητα να σου καλύψουν κάποια αστοχία που μπορεί να σου τύχει.
vamvakoolas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 ναι για το συγκεκριμμενο αυτοκινητο. Τα ανταλλακτικα εχουν ενα χρονο εγγυηση και νομιζω οτι σου δινουν και 1 χρονο εγγυηση καλης λειτουργιας. Σιγουρα δε καλυπτει αναλωσιμα (λαδια/φιλτρα/μπουζι κοκ) Περα απο το πρακτικο (κοστος/εγγυηση) αν μια στις 1000 θα το πουλησεις θα ειναι ευκολοτερο αν το αμαξι κανει τα σερβις εκει που πρεπει και οπως πρεπει....
ideal09 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Στις 2/1/2020 στις 8:51 ΜΜ, pdiomidis είπε Καλησπέρα σε όλους και καλη χρόνια! Έχω ένα w176 a class του 2017. Αγορασμένο βέβαια 2018 καινούριο με 24.000 χιλιόμετρα σήμερα. Ένα service έχω μέχρι στιγμής στην αντιπροσωπεία. Το αμάξι είναι diesel, με αυτόματο κιβώτιο και γενικά κάνω περίπου 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο. Η εγγύηση μου τελειώνει τον Ιανουάριο. Έχω την επιλογή να κάνω επέκταση εγγύησης με 350 ευρώ για ένα χρόνο, 800 για 2 και 1350 ευρώ για 3 χρόνια. Καλύπτει μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές βλάβες χωρις λεπτομέρειες. Υπάρχει και ένας μεγάλος πίνακας που λέει και πράγματα που δεν καλύπτει. Πχ λάμπες σκουριά, ξένο υγρό στο σύστημα μετάδοσης κλπ κλπ. η ερώτηση μου είναι αξίζει να δώσω αυτά τα χρήματα για την επέκταση; Ψυχολογικά εντάξει θα έχω εγγύηση όμως δεν ξέρω κατά ποσό οι ασφαλιστικές αν πάθω κάτι θα κάνουν ολόκληρη ιστορία να μην με καλύψουν. ευχαριστώ εκ των προτέρων Με τη χρήση και τη συντήρηση που λες ότι κάνεις δεν πιστεύω ότι αξίζει να την ανανεώσεις. Δεν είναι και από τα πρώτα κομμάτια που να πεις ότι θα κουβαλάει τις αστοχίες που έχουν τα καινούρια μοντέλα. Πέρα απ΄αυτό μιλάμε για ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο και με έναν κινητήρα που έχει φορεθεί αρκετά, δεν θα έχεις θέμα με ανταλλακτικά που να είναι τόσο ακριβά ώστε να σε σώσει η εγγύηση. Για την ιστορία, σε συγγενή μου η a-class του 2012 κι΄ολας, απ' τις πρώτες παρτίδες που πάτησαν Ελλάδα, στις 100.000χλμ χωρίς ιδιαίτερη προσοχή στο καύσιμο που βάζει δεν έχει βγάλει το παραμικρό. 1
d_gkal Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 1 έτος 350€ 2 έτη 800€ 3 έτη 1350€ Μόνο σε εμένα φαίνεται παράλογη η αναλογία έτη/πόσα; Ιδανικά θα ήταν 1 έτος 350 2 έτη 600 3 έτη 850(αν όχι 800) Αν έχεις τα ευρώ και δε θα σου λείψουν κάνε την επέκταση.
Moderators Spect~ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, d_gkal είπε 1 έτος 350€ 2 έτη 800€ 3 έτη 1350€ Μόνο σε εμένα φαίνεται παράλογη η αναλογία έτη/πόσα; Ιδανικά θα ήταν 1 έτος 350 2 έτη 600 3 έτη 850(αν όχι 800) Αν έχεις τα ευρώ και δε θα σου λείψουν κάνε την επέκταση. Οσο περισσότερα χρόνια εγγύηση έχεις αυξάνονται οι πιθανότητες να πάθει κάτι το αμάξι και να χρειαστεί να κάνεις χρήση της εγγύησης οπότε για να συνεχίσουν να έχουν κέρδος τότε ανεβάζουν την τιμή. Λογικό απο την μεριά της εταιρείας παράλογο για σενά γιατί αυτοί κοιτάνε να αυξήσουν τα κέρδη ενω σύ να μειώσεις το κόστος 3
papoys1 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Από τη στιγμή που σου δίνει επιλεκτικά αφήνοντας έξω βασικά μέρη του αυτοκινήτου και ειδικά κλιμακούμενα προς τα πάνω όχι δεν τα δίνεις. Εάν μερσεντές 3,4 χρόνων (στην ουσία καινούργιο) πάθει αυτές τις ζημιές και ειδικά με μόνο 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο που κάνεις τι να πούνε ρε φίλε τα DAEWOO.Κόλπα μάρκετιγκ είναι αυτό να αρμέγουν κάποιους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο νομίζοντας ότι αν πάθουν ζημιά θα είναι καλυμένοι.Αν πάθει ζημιά θα αρχίσουν τα πως και τα γιατί. Δηλαδή τι να πει το οπελάκι το δικό μου που είναι 15 χρόνων με 295.000 χιλιόμετρα και έχω αλλάξει μόνο αναλώσιμα (φρένα αμορτισέρ ψαδίλια κ.λ.π.) Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2020 από papoys1
pdiomidis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καταρχήν να ευχαριστήσω τους πάντες που έδωσαν πολύ αναλυτικές απαντήσεις και μοιράστηκαν τις απόψεις τους. Να έχετε μια καλη χρόνια επίσης! Να σημειώσω ότι είστε από τα λίγα άτομα που μου λένε να ανανεώσω, φίλοι και όχι απλά γνωστοί που ασχολούνται με αυτοκίνητο, και συγκεκριμένα δουλεύουν πάνω στον κλάδο μου είπαν να μην ανανεώσω γιατί είναι πολύ μεγάλο το κόστος. Απλά εγώ λόγω του ψυχολογικού κομματιού θα ένιωθα πιο άνετα αν ήξερα ότι είχα εγγύηση. Βέβαια να σημειώσω τώρα ότι οι καλύψεις είναι μονολεκτικά στο συμβόλαιο. Μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές βλάβες χωρίς καμία επεξήγηση. Εδώ είναι που Θέλω να ρωτήσω ακριβώς τι καλύπτει. Πχ για αυτούς αν χαλάσει ένα dpf η ένα σασμάν θα το καλύψουν η θα μου λένε ιστορίες. Επισης και αυτό με το καύσιμο φοβάμαι. Αν πχ υπάρξει πρόβλημα λόγω καυσίμου θα μου πουν ότι φταίω εγώ ξέρω γώ παρολο που Βάζω μόνο shell v power diesel. Όσο για την τιμή, το αμάξι το θεωρεί non star γιατί έχει λήξει η εργοστασιακή εγγύηση και Γιαυτο οι τιμές είναι λίγο πιο τσιμπημένες. Γιατί όταν είχα κάνει επέκταση πέρυσι ο χρόνος έκανε 250. Ενώ τώρα 350. Αν έκανα τώρα ίσως επέλεγα τα 2 χρόνια λόγω κόστους. Τα 3 ξεφεύγει σε τιμή. 5 ώρες πριν, Spect~ είπε Οσο περισσότερα χρόνια εγγύηση έχεις αυξάνονται οι πιθανότητες να πάθει κάτι το αμάξι και να χρειαστεί να κάνεις χρήση της εγγύησης οπότε για να συνεχίσουν να έχουν κέρδος τότε ανεβάζουν την τιμή. Λογικό απο την μεριά της εταιρείας παράλογο για σενά γιατί αυτοί κοιτάνε να αυξήσουν τα κέρδη ενω σύ να μειώσεις το κόστος Ακριβώς έτσι, η τιμολογιακή πολιτική προφανώς είναι με βάση την πιθανότητα να πάθει το αμάξι κάτι. Όσο περνάνε τα χρόνια μεγαλώνει η πιθανότητα. Όπως και ασφαλιστικά προγράμματα υγείας, όσο μεγαλώνεις και παρουσιάζεις προβλήματα υγείας δεν σου κάνουν και την καλύτερη ασφάλεια. Στις 3/1/2020 στις 1:01 ΠΜ, thanasisxask είπε Εμένα ήταν τα μισά λεφτά από αυτά που γράφεις, δεν την έκανα και δεν μου χρειάστηκε. Πάντως αν τα service έχουν γίνει στην επίσημη αντιπροσωπεία υπάρχει πιθανότητα να σου καλύψουν κάποια αστοχία που μπορεί να σου τύχει. Το τελευταίο που γράφεις δεν το κατάλαβα. Αν είμαι εκτός εγγύησης εννοείς θα μου καλύψουν κάτι μόνο και μόνο επειδή κάνω εκεί τα σέρβις; Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2020 από pdiomidis
safridia Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Εαν κανεις φετος την ετησια για τα 350 ευρω, και οταν θα παει να τελειωσει θα μπορεσεις να ξαναβαλεις αλλη μια ετησια; Η ειναι μια φορα και τελος; Η Mercedez, οπως και η Apple, δεν θελουν τσιγγουνιες, τα πληρωνεις οσο πιο ακριβα γινεται γιατι κανεις δηλωση στατους.
pdiomidis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, safridia είπε Εαν κανεις φετος την ετησια για τα 350 ευρω, και οταν θα παει να τελειωσει θα μπορεσεις να ξαναβαλεις αλλη μια ετησια; Η ειναι μια φορα και τελος; Η Mercedez, οπως και η Apple, δεν θελουν τσιγγουνιες, τα πληρωνεις οσο πιο ακριβα γινεται γιατι κανεις δηλωση στατους. Στην επέκταση της εργοστασιακής δεν γινόταν με την πάροδο των 24μηνων και ειχα κάνει ένα έτος μόνο θεωρώντας ότι μπορούσα να κάνω χρόνο με χρόνο και όχι 3 χρόνια μπαμ. Όποτε τώρα δεν μπορώ και θεωρεί το αμάξι non star Γιαυτο πληρώνω πιο ακριβά τα χρόνια. Όποτε δεν ξέρω αν θα μπορεί να μου ανανεώσει. η πληρωμή γίνεται με 12 άτοκες δόσεις αν θέλω. Κάτι που για εμένα αξίζει πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα