Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά μια αγορά που έκανα από τον κωτσοβολο στην black friday  εκοψα τιμολογίο για μια τηλεόραση  περίπου 1200 ευρώ  χωρίς να πω να αφαιρεθεί το ΦΠΑ μπορώ να ζητήσω τώρα να μου κοπεί το ΦΠΑ και αν γίνεται προφανώς θα πιστωθεί το ποσό εκει; Επίσης επειδή δεν έχω καταλάβει τι παίζει ακριβώς αν μου πιστωθεί το ΦΠΑ στον κωτσο θα το πληρώσω στο τελος του τριμήνου η υπάρχει απαλλαγη; θα με βοηθούσε πολύ μια απάντηση...

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Κανονικά έπρεπε να το είχες κάνει με απαλλαγή από την  αρχή.  Τώρα απλά εκπίπτει το ΦΠΑ.  Στην ουσία είναι το ίδιο.  Αν έχεις κόψει έξοδα 1200 με το ΦΠΑ και έσοδα πάλι 1200 απλά δεν πληρώνεις ΦΠΑ.  Ο νόμος λέει πάντως ότι είναι υποχρεωτικό.  Το βρίσκουν όμως μόνο σε περίπτωση ελέγχου. 

Τα έχουν κάνει  σκατα με τον 39Α

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καταρχην το τιμολογιο ειναι περσυνης χρονιας οποτε καλημερα κατα τα αλλα ο andreas εχει δικηο,το εκπιπτεις κανονικα

Υ.Γ  οι τηλεοραεις δεν ενπιπτουν στο αθρο 39α

Επεξ/σία από slk200gr
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οπότε σε κάθε επικείμενη αγορά αναφέρουμε ότι θέλουμε αποφορολογηση κόβεται το ΦΠΑ από την αγορά και στην ουσία μεταφέρεται στο ΦΠΑ τριμήνου σωστά; αλλιώς το περνάμε κανονικά στα έξοδα και έχουμε πιστωτικό ΦΠΑ όπως πάντα... σόρρυ αλλά με έχουν μπερδέψει...

Δημοσ.

Tώρα έχει περάσει πολύς καιρός και δε παίζει να το διορθώσουν. 

Ο Αντρέας τα έγραψε σωστά, αλλά τώρα που το ξαναβλέπω γιατί να έχεις απαλλαγή στην τηλεόραση; Ο νόμος 39Α αναφέρεται μόνο σε κινητά, λάπτοπ και κονσόλες.

• Super Moderators
Δημοσ.

Είναι συγκεκριμένες οι συσκευές που πωλούνται χωρίς ΦΠΑ εφόσον κοπεί τιμολόγιο. Οι τηλεοράσεις δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα κανονικά στα έξοδα λοιπόν και μόνο στις πιο πανω κατηγορίες για απαλλαγή του ΦΠΑ κατευθείαν από το ταμείο ετσι;

Επεξ/σία από Ducatista
  • Super Moderators
Δημοσ.

Eξαρτάται.

Κανονικά, το όποιο έξοδο, για να γίνει δεκτό ως έξοδο, θα πρέπει να είναι συναφές με την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας/επιχείρησης στα έξοδα της οποίας θα περαστεί.

Αν αγοράσω ένα ρολόι, λ.χ., δεν έχει επιχειρηματική συνάφεια με το επάγγελμά μου. Μπορώ να το περάσω στα έξοδα, αλλά σε τυχόν έλεγχο θα απορριφθεί. Αν αγοράσω υπολογιστή, έχει, άρα σε τυχόν έλεγχο θα γίνει δεκτό (τα laptop είναι απευθείας σε καθεστώς απαλλαγής, μιλάω για desktop).

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Snoob είπε

Eξαρτάται.

Κανονικά, το όποιο έξοδο, για να γίνει δεκτό ως έξοδο, θα πρέπει να είναι συναφές με την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας/επιχείρησης στα έξοδα της οποίας θα περαστεί.

Αν αγοράσω ένα ρολόι, λ.χ., δεν έχει επιχειρηματική συνάφεια με το επάγγελμά μου. Μπορώ να το περάσω στα έξοδα, αλλά σε τυχόν έλεγχο θα απορριφθεί. Αν αγοράσω υπολογιστή, έχει, άρα σε τυχόν έλεγχο θα γίνει δεκτό (τα laptop είναι απευθείας σε καθεστώς απαλλαγής, μιλάω για desktop).

Καλά προφανώς... αλλά το περίεργο είναι ότι βάλανε κονσόλες και όχι tv

Δημοσ.

Γενικά το 39Α είναι πονεμένη ιστορία. Τα μισά μαγαζιά δε στο βάζουν, στο σκρουτζ πρέπει να περάσεις... 10 δοκιμασίες για να πάρεις απαλλαγή, και γενικά πολύ μπέρδεμα.

• Super Moderators
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, afragorn είπε

Γενικά το 39Α είναι πονεμένη ιστορία. Τα μισά μαγαζιά δε στο βάζουν, στο σκρουτζ πρέπει να περάσεις... 10 δοκιμασίες για να πάρεις απαλλαγή, και γενικά πολύ μπέρδεμα.

Η διαδικασία είναι απλούστατη, σε πρόσφτατη αγορά μου κράτησε περίπου 1 λεπτό με το ρολόι.

Αν κάποιος δεν την ακολουθεί ή προβάλει προσκόμματα, φρονώ πως αυτό δεν συμβαίνει επειδή η διαδικασία είναι περίπλοκη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, Snoob είπε

Eξαρτάται.

Τηλεόραση περνάει στα έξοδα σε όλα σχεδόν τα επαγγέλματα γραφείου σαν πάγιος εξοπλισμός μιας και σε περίπτωση ελέγχου δικαιολογείται εύκολα ως "μεγάλη οθόνη παρουσιάσεων" :). ΄Βαση νόμου αν θυμάμαι καλά οι ηλεκτρονικές συσκευές περνάνε με απόσβεση 20% ανα χρόνο στα έξοδα, άρα την περνάς 1/5 κάθε χρόνο κανονικά. Όσον αφορά τον ΦΠΑ της, κανονικά ΦΠΑ εσόδων - ΦΠΑ εξόδων στη τρίμηνη απόδοση. Εννοείται πως αν γίνει έλεγχος στην έδρα η τηλεόραση πρέπει να είναι εκεί για 5 χρόνια από την αγορά της (αν έχεις έδρα στο σπίτι σου, κάνε την ότι θες, σε οικίες δεν γίνεται έλεγχος).

Επεξ/σία από gthe
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, afragorn είπε

κάνοντας εγγραφή στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, απλά πάρθηκε ένα λαπτοπ ΜΟΝΟ με επίδειξη ταυτότητας

καμία απολύτως δοκιμασία 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Moderators
Δημοσ.
25 minutes ago, logistoulis said:

κάνοντας εγγραφή στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, απλά πάρθηκε ένα λαπτοπ ΜΟΝΟ με επίδειξη ταυτότητας

καμία απολύτως δοκιμασία 

Ούτε καν ταυτότητα, αγορά κινητού από το Γερμανό έγινε μόνο με το να περάσει το ΑΦΜ μου στο σύστημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ούτε καν ταυτότητα, αγορά κινητού από το Γερμανό έγινε μόνο με το να περάσει το ΑΦΜ μου στο σύστημα.

εγώ ταυτότητα γιατί είχα οριστεί ο εκπρόσωπος του αγοραστή, δεν είμαι ο ίδιος εταίρος είμαι υπαλληλίσκος και έκανα εγώ την αγγαρεία γιατί όλοι έλειπαν

αλλά γίνεται να εξουσιοδοτήσεις κάποιον άλλο πχ υπάλληλό σου να πάει να αγοράσει αυτός για σένα

μάλιστα υπάρχει και σύστημα με μοναδικούς κωδικούς για να μην πάει ο άλλος να κάνει ανεξέλεγχτα πολλές συναλλαγές στο όνομα της επιχείρησης, εγώ αυτό δεν μου το έβαλα για να μην το κάνω πιο πολύπλοκο 

την πλατφόρμα την είχα ξαναστήσει για πελάτες, αλλά δεν την είχα χρησιμοποιήσει ο ίδιος να δω πώς είναι και στην πράξη όταν πας για την αγορά 

βέβαια έπαιξε μια συνεννόηση από πριν για να γίνει κατάθεση το καθαρό ποσό γιατί κατά την παραγγελία δεν έβγαινε σχετική επιλογή και η παραγγελία έγινε με φπα, αφού τσέκαραν το αφμ και ξεκαθαρίσαμε να κατατεθεί μόνο η καθαρή αξία, πήγα και παρέλαβα για την εταιρεία με ταυτότητα 

Επεξ/σία από logistoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...