Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

O αποκλεισμός ήταν αποτέλεσμα μη συμμετοχής...Με λίγα λόγια, όλα έτοιμα.

Τι θέλει να πει ο "ποιητής";

Αυτό που λες μπορεί να δεχτεί δεκάδες και αντικρουόμενες μεταξύ τους ερμηνείες...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, filipN είπε

Τι θέλει να πει ο "ποιητής";

Αυτό που λες μπορεί να δεχτεί δεκάδες και αντικρουόμενες μεταξύ τους ερμηνείες...

Υποθέτω ότι γνωρίζεις για τις ομάδες μελέτης...Καθένας πρέπει να συνεισφέρει ένα κομμάτι. Αν κάποιος δεν συνεισφέρει, αποκλείεται.

Τώρα αν εννοείς κάτι άλλο, καλώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν, θεωρώ την παρέμβασή σου απόλυτα θετική!

- Το "υπό συγκεκριμένους όρους" αναφέρεται στην επιλογή με άλλα κριτήρια και όχι την συνεισφορά στην ομάδα. Δεν μπορώ να ισχυρισθώ βέβαια ότι αυτό συμβαίνει σε όλες τις Σχολές και σε όλα τα τμήματα, σε μερικά όμως είναι υπαρκτό πρόβλημα. Όσον αφορά τους αποκλεισμούς, έχω ακούσει με τα αυτιά μου σε ΟΣΣ, το "συντονιστή" ομάδας μελέτης να αρνείται να εγγράψει σε αυτήν συμφοιτητές του, με την δικαιολογία ότι οι συμφοιτητές αυτοί προετοιμάζονται σε "φροντιστήριο", κάτι που οι ίδιοι αρνούνταν! Κάτι που δεν μπορεί να γνωρίζει και ούτε μπορεί να υποθέτει ένας που είναι απλός συμφοιτητής.

Εδώ παίρνει ακραία αρνητική χροιά το...

φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα
κι ιστορία οι παρέες.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.
4 ώρες πριν, filipN είπε

Καταρχήν, θεωρώ την παρέμβασή σου απόλυτα θετική!

- Το "υπό συγκεκριμένους όρους" αναφέρεται στην επιλογή με άλλα κριτήρια και όχι την συνεισφορά στην ομάδα. Δεν μπορώ να ισχυρισθώ βέβαια ότι αυτό συμβαίνει σε όλες τις Σχολές και σε όλα τα τμήματα, σε μερικά όμως είναι υπαρκτό πρόβλημα. Όσον αφορά τους αποκλεισμούς, έχω ακούσει με τα αυτιά μου σε ΟΣΣ, το "συντονιστή" ομάδας μελέτης να αρνείται να εγγράψει σε αυτήν συμφοιτητές του, με την δικαιολογία ότι οι συμφοιτητές αυτοί προετοιμάζονται σε "φροντιστήριο", κάτι που οι ίδιοι αρνούνταν! Κάτι που δεν μπορεί να γνωρίζει και ούτε μπορεί να υποθέτει ένας που είναι απλός συμφοιτητής.

Εδώ παίρνει ακραία αρνητική χροιά το...

φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα
κι ιστορία οι παρέες.

Σε όσες ομάδες έχω δει όντως ο αποκλεισμός έγινε μόνο σε άτομα που ήταν σε φάση "Ποιος έχει σημειώσεις ή ακόμα περισσότερο αν ξέρετε κανέναν που αναλαμβάνει εργασίες κτλπ" Δεν έχω δει αποκλεισμό για άλλο λόγο. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Backpacker είπε

Σε όσες ομάδες έχω δει όντως ο αποκλεισμός έγινε μόνο σε άτομα που ήταν σε φάση "Ποιος έχει σημειώσεις ή ακόμα περισσότερο αν ξέρετε κανέναν που αναλαμβάνει εργασίες κτλπ" Δεν έχω δει αποκλεισμό για άλλο λόγο. 

- Τότε πιθανόν να έχεις δει λίγα, και να έχεις πληροφορηθεί και από από τρίτους ελάχιστα.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, filipN είπε

- Τότε πιθανόν να έχεις δει λίγα, και να έχεις πληροφορηθεί και από από τρίτους ελάχιστα.

Ωστόσο να συμφωνήσουμε όμως ότι αυτός δεν είναι ο κανόνας; Ναι; Γιατί κι εγώ παρακολουθώ πρόγραμμα και είμαι σε 5 ομάδες μελέτης και έχουμε και άλλους φίλους σε άλλα προγράμματα μεταπτυχιακά και προπτυχιακά και επιβεβαιώνεις την εξαίρεση του κανόνα.

Δημοσ.

Υπάρχουν ομάδες μελέτης με αγνό χαρακτήρα και ομάδες που λειτουργουν εκ του πονηρού και συνεργάζονται με γνωστά φροντιστήρια. Είναι εύκολο να καταλαβεις που ανήκει η κάθε μία.

Κατά τα άλλα συμφωνόντας με τους περισσότερους και έχοντας εμπειρίες και απο συμβατικό πανεπιστήμιο αλλά και απο το εαπ:

• Το ΕΑΠ ειναι σε κάθε περίπτωση δυσκολότερο από τα περισσότερα συμβατικα πανεπιστήμια. Το έχουν καταλάβει οι 7 στους 10 που το σταματάνε από τα πρώτα βήματα.
  • Η ποιότητα σπουδών αναμφισβήτητα ειναι εξαιρετική διότι σε αντιθεση με τη παπαγαλία των συμβατικών (ειδικά σε προπτυχιακό επιπεδο), εκεί λόγω εργασιών αποκτάς υποχρεωτικά κριτική σκέψη.
  • Όλες οι σχολές αναγνωρίζονται και θεωρούνται ισότιμες. Υπάρχει πρόβλημα εδω και χρονια με τον ΕΛΠ τον ΕΠΟ και τον ΙΣΠ. Πολιτισμό  που δε τους αναγνωρίζουν (κακώς κατ εμέ διότι το επιπεδο σπουδών τους το θεωρω παραπάνω απο εξαιρετικό) το δικαίωμα διδασκαλίας. Με λιγα λόγια τελειώνουν πολιτισμιολόγοι αλλά τους αναγνωρίζουν ως διοικητικούς και οικονομικούς υπαλλήλους και μονο, στις προκυρήξεις του δημοσίου. 
  • Νομίζω οτι η κάθε ενότητα κοστίζει στα 550 ευρω και μπορείς να πάρεις εως και 3. Άρα ένας επιμελής φοιτητής μη εργαζόμενος μπορει σε 4 χρονια να πάρει το πτυχίο του. Σίγουρα 1600 ευρω το χρόνο δε δινεις για να ζησεις σε άλλη πόλη.
  • Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, ειτε το ΕΑΠ τελειώσεις, είτε το Harvard, στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα. Οποτε αυτο μη σε αγχωνει για την ωρα.
  • Like 4
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα ! 

Εχω μια ερωτηση για το ΕΑΠ. Εχω πρωτο πτυχιο Επικοινωνια κ ΜΜΕ ( μαυρη ωρα) αλλα 2 μαστερ στα Οικονομικα + Διδακτορικο.

Εχω σιχαθει τον ιδιωτικο τομεα αμετακλητα κ οριστικα, οποτε με ενδιαφερουν οι  αιτησεις ΠΕ Οικονομικο στο Δημοσιο.

Στις προκυρηξεις σε ΑΣΕΠ , για ΠΕ οικονομικο ζητανε πρωτο πτυχιο Οικονομικα κ παρομοιες ειδικοτητες. 

Θελω να κανω πτυχιο στο ΕΑΠ κατι σχετικο με Οικονομικα φυσικα, ετσι ωστε να μπορω να κανω αιτησεις και για ΠΕ Οικονομικο.

Το μονο πτυχιο κοντα στον τομεα μου στο ΕΑΠ που βρηκα ηταν κατι σε Διοικηση Επιχειρησεων και κοστος ...500 ευρω ανα ενοτητα δηλ 6000???????!!!! 

Σοβαρα τωρα? 

Νομιζα οτι εκανα λαθος οταν εμαθα το κοστος.

Ειχα αλλη εικονα για το ΕΑΠ. Ειναι ακριβο δηλαδη χομπι τελικα.

Μπορειτε να μου επιβεβαιωσετε οσοι γνωριζετε αν οντως το μονο πτυχιο στα Οικονομικα ειναι το Διοικηση Επιχερησεων και αν οντως το κοστος φτανει το εξωπραγματικο- αναλογικα-  ποσο των 6000 ευρω συνολικα?! ( ειδικα αν λαβεις υποψην οτι το ενα μαστερ μου στην ΑΣΟΕΕ κοστισε 8.000 και στην Αγγλια κοστισε 12.000)

Ευχαριστω!

Επεξ/σία από panosdes
Δημοσ.
11 ώρες πριν, panosdes είπε

Καλησπερα ! 

Εχω μια ερωτηση για το ΕΑΠ. Εχω πρωτο πτυχιο Επικοινωνια κ ΜΜΕ ( μαυρη ωρα) αλλα 2 μαστερ στα Οικονομικα + Διδακτορικο.

Εχω σιχαθει τον ιδιωτικο τομεα αμετακλητα κ οριστικα, οποτε με ενδιαφερουν οι  αιτησεις ΠΕ Οικονομικο στο Δημοσιο.

Στις προκυρηξεις σε ΑΣΕΠ , για ΠΕ οικονομικο ζητανε πρωτο πτυχιο Οικονομικα κ παρομοιες ειδικοτητες. 

Θελω να κανω πτυχιο στο ΕΑΠ κατι σχετικο με Οικονομικα φυσικα, ετσι ωστε να μπορω να κανω αιτησεις και για ΠΕ Οικονομικο.

Το μονο πτυχιο κοντα στον τομεα μου στο ΕΑΠ που βρηκα ηταν κατι σε Διοικηση Επιχειρησεων και κοστος ...500 ευρω ανα ενοτητα δηλ 6000???????!!!! 

Σοβαρα τωρα? 

Μπορειτε να μου επιβεβαιωσετε οσοι γνωριζετε αν οντως το μονο πτυχιο στα Οικονομικα ειναι το Διοικηση Επιχερησεων και αν οντως το κοστος φτανει το εξωπραγματικο- αναλογικα-  ποσο των 6000 ευρω συνολικα?! ( ειδικα αν λαβεις υποψην οτι το ενα μαστερ μου στην ΑΣΟΕΕ κοστισε 8.000 και στην Αγγλια κοστισε 12.000)

Ευχαριστω!

Αν υποθέσουμε ότι τα Master σου είναι 120+120 ECTS (μπορεί και 90 για καθένα) με συνολικό κόστος 20.000€ σου φαίνεται υπερβολικό για 240 ECTS να πληρώσεις 6.000€; Σοβαρά τώρα;

You need to think it over dude.

Αφού έχεις τόσες σπουδές και λυπάσαι το εξαχίλιαρο γιατί δεν δίνεις για κατατακτήριες και να επιδιώξεις αναγνώριση μαθημάτων και να τελειώσεις νωρίτερα;

Τα διαθέσιμα προγράμματα στο ΕΑΠ πάντως είναι αυτά: https://www.eap.gr/education/undergraduate/. Αν ο στόχος σου είναι το ΑΣΕΠ, καλύτερα να επικοινωνήσεις με την εκάστοτε γραμματεία (ΔΕΟ) να σου πουν τι ισχύει για τα επαγγελματικά δικαιώματα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα ο ανθρωπος απλα θελει να μπει στο Δημοσιο επειδη σιχαθηκε τον Ιδιωτικο τομεα. Δεν θελει να ιδρωσει για κατατακτηριες, ουτε να δωσει 6 χιλιαρικα στο ΕΑΠ. Κάποια λυση θα υπάρχει. 🙃

Επεξ/σία από zenwalk23
  • Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε

Μα ανθρωπος απλα θελει να μπει στο Δημοσιο επειδη σιχαθηκε τον Ιδιωτικο τομεα. Δεν θελει να ιδρωσει για κατατακτηριες, ουτε να δωσει 6 χιλιαρικα στο ΕΑΠ. Κάποια λυση θα υπάρχει. 🙃

Ας βρει μία άκρη, να του δώσει τα 6k και να τον βάλει στο δημόσιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, panosdes είπε

18 ώρες πριν, panosdes είπε

Καλησπερα ! 

Σοβαρα τωρα? 

Ευχαριστω!

Πήρα Πτυχίο από το ΕΑΠ, σε 5 χρόνια, ξοδεύοντας συνολικά γύρω στα 750 ευρώ. Μου στοίχισε 750 ευρώ γιατί μια χρονιά έπαθα ατύχημα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου σε διαφορετική περίπτωση θα μου στοίχιζε γύρω στα 150-250 ευρώ. Βεβαίως ξόδεψα γύρω στα 3000 ευρώ για αγορά βιβλίων, τα οποία όμως μπορούσα να δανειστώ από πολλές βιβλιοθήκες ή να τα διαβάσω επιτόπου.

- Στο ΕΑΠ υπάρχουν και οι υποτροφίες αριστείας και οι υποτροφίες με κοινωνικά κριτήρια που είναι εύκολο να τις πάρει ένας άνεργος και ένας που έχει πάρει στο παρελθόν πτυχίο (ή πτυχία) από το συμβατικό Πανεπιστήμιο. Την προηγούμενη δεκαετία, μόνο μια χρονιά δεν δόθηκαν οι υποτροφίες με κοινωνικά κριτήρια.

Δυσκολεύονται να πάρουν υποτροφία μόνο όσοι μπαίνουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση (στο ΕΑΠ) 20-30 χρόνια μετά την Μέση Εκπαίδευση και δεν έχουν καμία εμπειρία από την Τριτοβάθμια. Επίσης, έχουν πρόβλημα-μικρό ή μεγάλο- μόνο όσοι δεν μπορούν να ασχοληθούν με το αντικείμενο των σπουδών τους 3-4 ώρες την ημέρα και σε καθημερινή βάση.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, filipN είπε

Πήρα Πτυχίο από το ΕΑΠ, σε 5 χρόνια, ξοδεύοντας συνολικά γύρω στα 750 ευρώ. Μου στοίχισε 750 ευρώ γιατί μια χρονιά έπαθα ατύχημα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου σε διαφορετική περίπτωση θα μου στοίχιζε γύρω στα 150-250 ευρώ. Βεβαίως ξόδεψα γύρω στα 3000 ευρώ για αγορά βιβλίων, τα οποία όμως μπορούσα να δανειστώ από πολλές βιβλιοθήκες ή να τα διαβάσω επιτόπου.

- Στο ΕΑΠ υπάρχουν και οι υποτροφίες αριστείας και οι υποτροφίες με κοινωνικά κριτήρια που είναι εύκολο να τις πάρει ένας άνεργος και ένας που έχει πάρει στο παρελθόν πτυχίο (ή πτυχία) από το συμβατικό Πανεπιστήμιο. Την προηγούμενη δεκαετία, μόνο μια χρονιά δεν δόθηκαν οι υποτροφίες με κοινωνικά κριτήρια.

Δυσκολεύονται να πάρουν υποτροφία μόνο όσοι μπαίνουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση (στο ΕΑΠ) 20-30 χρόνια μετά την Μέση Εκπαίδευση και δεν έχουν καμία εμπειρία από την Τριτοβάθμια. Επίσης, έχουν πρόβλημα-μικρό ή μεγάλο- μόνο όσοι δεν μπορούν να ασχοληθούν με το αντικείμενο των σπουδών τους 3-4 ώρες την ημέρα και σε καθημερινή βάση.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες!

Για τα υπολοιπα τρολ, μπορουν να δωθουν οι απαντησεις κι αλλου, για οποιον θελει,  για τους λογους που  σιχαθηκα τον ιδιωτικο τομεα και αν βαριεμαι να κοπιασω (μετα απο 2 μαστερ με αριστεια,  διδακτορικο με υποτροφια  και 10 χρονια σε εταιρειες). 

Επεξ/σία από panosdes
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, panosdes είπε

Ευχαριστω για τις πληροφοριες!

Για τα υπολοιπα τρολ, μπορουν να δωθουν οι απαντησεις κι αλλου, για οποιον θελει,  για τους λογους που  σιχαθηκα τον ιδιωτικο τομεα και αν βαριεμαι να κοπιασω (μετα απο 2 μαστερ με αριστεια,  διδακτορικο με υποτροφια  και 10 χρονια σε εταιρειες). 

Για να είμαστε ένθεν κακείθεν σωστοί, η "τρολλιά" δεν ξεκίνησε από το γεγονός πως σιχάθηκες τον ιδιωτικό τομέα και πως θες να επιδιώξεις να εξασφαλίσεις μια θέση στο δημόσιο. Με γειά σου με χαρά σου και μπράβο σου που έχεις έναν συγκεκριμένο στόχο να υλοποιήσεις. Η "τρολλιά" ξεκίνησε από την τοποθέτησή σου για το ΕΑΠ και το σχετικό κόστος κτήσης πτυχίου που παρά τις σπουδές σου, δείχνεις σαν να έχεις άγνοια για την ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Με φιλική διάθεση.

Επεξ/σία από MiKe-Dee
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...