iphotographer Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) ...που θα μου μάθει πως μπορώ να φτιάξω μία απλή εφαρμογή (εγκαταστάσιμη) που θα έχει: α) installer. Δηλαδή ο τελικός χρήστης θα πατάει next, next, next και θα εμφανίζεται ένα εικονίδιο στην οθόνη του. β) τοπική βάση δεδ. Δηλαδή ο χρήστης θα μπορεί και χωρίς ιντερνετ να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του. γ) λειτουργία που θα συγχρονίζει σε cloud που θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του σε άλλες συσκευές, όταν θα έχει πρόσβαση σε ιντερνετ δ) Η λειτουργία να γίνεται με api ωστέ να μπορεί να επεκταθεί και σε εφαρμογές κινητών, σε άλλες σελίδες υπηρεσίες κλπ. Η εφαρμογή δεν με ενδιαφέρει και αν θα είναι ένας τηλεφωνικός κατάλογος. Το τρόπο θέλω να μάθω... Δηλαδή αυτό που ζητάω είναι το εξής: Ξέρω sql querys, ξέρω αλγοριθμικές δομές, λόυπες, ελέγχους κλπ, πιάνω την φιλοσοφία του api κλπ. Δεν μπορώ να τα "δέσω" όμως σε ένα πρόγραμμα. Απλά δεν ξέρω ποια γλώσσα είναι κατάλληλη για κάτι τέτοιο; python(?), java(?), c++(?) και με ποια βάση mysql(?), mongodb(?), sqlite(?). Βλέπω για παράδειγμα tutorial για python, c κλπ που πάντα βλέπω αποτελέσματα σε ένα terminal ή ide και μέχρι εκεί. ΠΩΣ βάζω στο παιχνίδι και μια τοπική βάση? πως βάζω και γραφικό κομμάτι, πως βάζω και έναν installer? Δεν ξέρω πως να ψάξω κάτι τέτοιο ρε γαμώτο στο udemy κλπ EDIT: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΝΤ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2020 από iphotographer
Moderators Kercyn Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 α) Αν μιλάμε για windows, υπάρχουν προγράμματα που το αναλαμβάνουν αυτό. Εξαρτάται από τη γλώσσα που χρησιμοποιείς, αλλά αν ψάξεις κάτι όπως "make an installer" θα βρεις πράγματα να διαβάσεις. β) Διαλέγεις μια βάση και ψάχνεις API ή bindings για τη γλώσσα που θέλεις. γ) Πρέπει να φτιάξεις έναν server και να κάνεις την εφαρμογή σου να επικοινωνεί μαζί του όποτε θέλεις. δ) Αναλόγως την γλώσσα που θα επιλέξεις, θα πρέπει να κοιτάξεις κατάλληλα. Αλλιώς φτιάχνεις ένα service σε PHP και αλλιώς σε Ruby. Για να φτιάξεις μια εφαρμογή με GUI πρέπει, πάλι αναλόγως της γλώσσα που χρησιμοποιείς, να βρεις μια βιβλιοθήκη ή ένα framework για GUI. Για C# πχ υπάρχει το WPF, ένα άλλο πιο γενικό είναι το Qt κλπ... Γενικότερα να κάνεις όλο αυτό που θες είναι αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο, ειδικά για κάποιον αρχάριο που δεν έχει ασχοληθεί με τίποτα απ' αυτά. Θα σου έλεγα να επιλέξεις ένα και να κάνεις μόνο αυτό για αρχή.
k33theod Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν γίνεις πιο συγκεκριμένος ίσως πάρεις καλύτερες απαντήσεις. Όταν λες τοπική βάση δεδομένωv τι έννοεις. Εγώ πχ έχω στον υπολογιστή μου και mysql και postgres και sqlite. Πού είναι το πρόβλημα στην έγκατάσταση ; Οδηγίες εγκατάστασεις με ένα google θα βρείς px https://dev.mysql.com/downloads/installer/ https://www.postgresql.org/download/ Σε όλα τα turorial/curses αφιερώνουν τα πρώτα κεφάλαια στο installation για όλο το environment που θα χρειαστείς. Με τα διαχειριστικά προγράμματα των βάσεων μπορείς να συνδεθείς και με τις βάσεις που έχεις σε servers εκτός local. Πας δηλαδή στο new connection ή new server ή όπως αλλιώς το λένε και συνδέεσαι. Για να συνδεθείς σε μία βάση με μια γλώσσα προγραμματισμού η βάση διαθέτει έτοιμους connectors για ολές τις γνωστές γλώσσες c,c++,java, python κλπ κατεβάζεις αυτόν τον connector και μετά συνδέεσαι στην βάση. Μπορεί και η γλώσσα να έχει έτοιμους connectors. 8 ώρες πριν, iphotographer είπε Βλέπω για παράδειγμα tutorial για python, c κλπ που πάντα βλέπω αποτελέσματα σε ένα terminal ή ide και μέχρι εκεί. ΠΩΣ βάζω στο παιχνίδι και μια τοπική βάση? πως βάζω και γραφικό κομμάτι, πως βάζω και έναν installer? Δεν ξέρω πως να ψάξω κάτι τέτοιο ρε γαμώτο στο udemy κλπ Δεν χρειάζεται να ψάξεις όλα στο udemy. Αν πας στο documentation μιας γλώσσας τα έχει μέσα όλα. H python πχ και standar library για γραφικά έχει και για setup και για βάση sqlite. Installer που λες μερικές γλώσσες έχουν έτοιμα πακετα, και τα λειτουργικά συστήματα διαθέτουν συνήθως installers για να εγκαταστήσεις κάτι. Αν μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος τι ακριβώς χρειάζεσαι Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2020 από k33theod
MitsarasAth Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 12 ώρες πριν, k33theod είπε Αν γίνεις πιο συγκεκριμένος ίσως πάρεις καλύτερες απαντήσεις. Όταν λες τοπική βάση δεδομένωv τι έννοεις. Εγώ πχ έχω στον υπολογιστή μου και mysql και postgres και sqlite. Πού είναι το πρόβλημα στην έγκατάσταση ; Οδηγίες εγκατάστασεις με ένα google θα βρείς px https://dev.mysql.com/downloads/installer/ https://www.postgresql.org/download/ Σε όλα τα turorial/curses αφιερώνουν τα πρώτα κεφάλαια στο installation για όλο το environment που θα χρειαστείς. Με τα διαχειριστικά προγράμματα των βάσεων μπορείς να συνδεθείς και με τις βάσεις που έχεις σε servers εκτός local. Πας δηλαδή στο new connection ή new server ή όπως αλλιώς το λένε και συνδέεσαι. Για να συνδεθείς σε μία βάση με μια γλώσσα προγραμματισμού η βάση διαθέτει έτοιμους connectors για ολές τις γνωστές γλώσσες c,c++,java, python κλπ κατεβάζεις αυτόν τον connector και μετά συνδέεσαι στην βάση. Μπορεί και η γλώσσα να έχει έτοιμους connectors. Δεν χρειάζεται να ψάξεις όλα στο udemy. Αν πας στο documentation μιας γλώσσας τα έχει μέσα όλα. H python πχ και standar library για γραφικά έχει και για setup και για βάση sqlite. Installer που λες μερικές γλώσσες έχουν έτοιμα πακετα, και τα λειτουργικά συστήματα διαθέτουν συνήθως installers για να εγκαταστήσεις κάτι. Αν μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος τι ακριβώς χρειάζεσαι αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι θέλει ο χρήστης με το που πάει να εγκαταστήσει να δημιουργεί μια βάση στο πισι του και να αποθηκεύει πραγματάκια χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο ίντερνετ. αν κατάλαβα καλά τι θέλει να κάνει...
patclo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 23 ώρες πριν, iphotographer είπε ΠΩΣ βάζω στο παιχνίδι και μια τοπική βάση? πως βάζω και γραφικό κομμάτι, πως βάζω και έναν installer? Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι και μπορώ να το κάνω και εγώ που είμαι ερασιτέχνης. Χρησιμοποιείς σαν τοπική βάση sqlite και γλώσσα προγραμματισμού c#. To γραφικό κομμάτι γίνεται με xaml μέσα από το visual studio, βάζεις ότι στοιχεία θες να έχει πχ textbox , buttons κτλ Υπάρχουν εκατοντάδες tutorials που λένε πως να φτιάξεις τέτοιες εφαρμογές. Το δύσκολο κομμάτι είναι αυτό που ζητάς να κάνει συγχρονισμό σε άλλες συσκευές. Υπάρχουν κάποια api του onedrive έτοιμα να συγχρονίζει ο χρήστης πχ αρχεία στο onedrive αλλά για την πιο σύνθετη περίπτωση που υποθέτω ότι ζητάς έχω την εντύπωση ότι θα χρειαστείς κάποια συνδρομητική λύση στο azure για παράδειγμα. Αυτό το κομμάτι (του συγχρονισμού) είναι ολίγον σύνθετο και δεν νομίζω ότι μπορεί αρχάριος να βγάλει άκρη με tutorial.
iphotographer Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Στις 11/1/2020 στις 1:22 ΜΜ, MitsarasAth είπε αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι θέλει ο χρήστης με το που πάει να εγκαταστήσει να δημιουργεί μια βάση στο πισι του και να αποθηκεύει πραγματάκια χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο ίντερνετ. αν κατάλαβα καλά τι θέλει να κάνει... Αυτό ακριβώς Στις 11/1/2020 στις 4:35 ΜΜ, patclo είπε Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι και μπορώ να το κάνω και εγώ που είμαι ερασιτέχνης. Χρησιμοποιείς σαν τοπική βάση sqlite και γλώσσα προγραμματισμού c#. To γραφικό κομμάτι γίνεται με xaml μέσα από το visual studio, βάζεις ότι στοιχεία θες να έχει πχ textbox , buttons κτλ Υπάρχουν εκατοντάδες tutorials που λένε πως να φτιάξεις τέτοιες εφαρμογές. Ωραία. Αυτό είναι μια αρχή. Δηλαδή στο να στραφώ σε c# αντί για python, c++ κλπ. Επειδή σε αρκετά πραγματάκια με εχουν βοηθήσει κάποια tutorial από udemy, έχεις να προτείνεις κάποιο/κάποια για αυτή την δουλειά? Εννοείται θα ψάξω και εγώ αλλά φοβάμαι μην πάρω κάποιο λάθος. @Kercyn & @k33theod Αυτό που ψάχνω στην ουσία είναι λενα tutorial που απλά να σου δείχνει πως υλοποιεί κάτι τέτοιο. Επειδή δεν ξέρω με ποια γλώσσα πρέπει να ψαχτώ. Τώρα έγραψε ο @patclo για C# που δεν την είχα στο μυαλό μου (βασικά προτιμούσα κάτι σε multi platform καθώς ο σταθερός μου είναι imac, αλλά δεν πειράζει, θα δοκιμάσω στο laptop).
patclo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε όποια γλώσσα σε βολεύει το κάνεις όλες μπορούν να χειριστούν βάσεις δεδομένων sqlite, την c# την ανέφερα ενδεικτικά αν δουλεύεις σε windows. Αν βάλεις στο google την γλώσσα που θέλεις να φτιάξεις το πρόγραμμα και sqlite έχει αμέτρητα παραδείγματα να φτιάξεις ένα πρόγραμμα που θα χειρίζεται μια οφλάιν βάση δεδομένων. Πχ ενδεικτικά αν δούλευες σε c# και ήθελες να δημιουργήσεις ένα τοπικό αρχείο sqlite με όνομα mydatabase.db που θα αποθηκεύει τα δεδομένα σου θα είχες κάτι τέτοιο void CreateDB() { using (SQLiteConnection con = new SQLiteConnection(@"Data Source=mydatabase.db;")) { con.Open(); SQLiteCommand cmd = new SQLiteCommand(con); cmd.CommandText = "DROP TABLE IF EXISTS cars"; cmd.ExecuteNonQuery(); cmd.CommandText = @"CREATE TABLE cars(id INTEGER PRIMARY KEY, name TEXT, price INT)"; cmd.ExecuteNonQuery(); cmd.CommandText = "INSERT INTO cars(name, price) VALUES('Audi',52642)"; cmd.ExecuteNonQuery(); cmd.CommandText = "INSERT INTO cars(name, price) VALUES('Mercedes',57127)"; cmd.ExecuteNonQuery(); cmd.CommandText = "INSERT INTO cars(name, price) VALUES('Skoda',9000)"; cmd.ExecuteNonQuery(); cmd.CommandText = "INSERT INTO cars(name, price) VALUES('Volvo',29000)"; cmd.ExecuteNonQuery(); } } Το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής πάλι εύκολα γίνεται σε οποιαδήποτε γλώσσα, πχ αν θες να εισάγεις και άλλα αυτοκίνητα στην βάση δεδομένων φτιάχνεις μια φόρμα <Grid> <TextBox Name ="CarTextBox" HorizontalAlignment="Left" Height="23" Margin="10,10,0,0" TextWrapping="Wrap" VerticalAlignment="Top" Width="120"/> <TextBox Name ="ValueTextBox" HorizontalAlignment="Left" Height="23" Margin="10,40,0,0" TextWrapping="Wrap" VerticalAlignment="Top" Width="120"/> <Button Content="Enter" HorizontalAlignment="Left" Margin="10,75,0,0" VerticalAlignment="Top" Width="75" Click="Button_Click"/> </Grid> και μόλις κλικάρεις το κουμπάκι προσθέτει ότι εισήγαγες στην φόρμα στην βάση δεδομένων private void Button_Click(object sender, RoutedEventArgs e) { using (SQLiteConnection con = new SQLiteConnection(@"Data Source=mydatabase.db;")) { con.Open(); string car = CarTextBox.Text; string price = ValueTextBox.Text; SQLiteCommand cmd = new SQLiteCommand(con); cmd.CommandText = "INSERT INTO cars(name, price) VALUES('" + car + "'," + price + ")"; cmd.ExecuteNonQuery(); } } Μπορείς να βάλεις στην συνέχεια όσες φόρμες και ότι λειτουργικότητα προσθήκης, διόρθωσης, αναζήτησης θέλεις. Στο οφλάιν κομμάτι δεν θα έχεις κανένα θέμα. Το πρόβλημα είναι τι γίνεται όταν θέλεις συγχρονισμούς με άλλες συσκευές, εκεί είναι σύνθετα τα πράγματα. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2020 από patclo
Moderators Kercyn Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Το tutorial που θέλεις δεν υπάρχει, και δεν υπάρχει γιατί κανείς δε θα κάτσει να φτιάξει project τέτοιου scale για tutorial. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να παίρνεις μία μία ενότητα ξεχωριστά, και όταν θα αποκτήσεις αρκετές γνώσεις και οικειότητα με τις τεχνολογίες αυτές και το πώς χρησιμοποιούνται, μπορείς να τα ενώσεις όλα μαζί. Μάθε πρώτα να μπουσουλάς, και το τρέξιμο θα έρθει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα