mechpanos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, chrisv12 είπε για τα λαδια της shell τι γνωμη εχετε?? Γενικά καλή, έχει όμως από όλες τις ποιότητες δεν σημαίνει δηλαδή ότι επειδή γράφει shell είναι ντε και καλά καλύτερο από ένα άλλο, μπορεί να είναι και χειρότερο. Ανάλογα τις προδιαγραφές που πληροί.
meletis_m Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 13/1/2020 στις 6:20 ΜΜ, chrisv12 είπε παιδια καλησπερα και καλη χρονια.εχω στην κατοχη μου ενα suzuki swift του 92 (1300cc 8v) και δεν ξερω τι λαδι να βαλω (το αμαξι εχει 370.000km).Ολοι η μηχανικοι μου λενε 10w40 αλλα επειδη ειναι παλιο θα χρειαστει να ανεβάσω το ιξώδες;(πχ 15w40 ή 10w50). ευχαριστω. Εφόσον δεν καίει λάδι συνέχισε 10/40 ημισυνθετικά με 5-7€/λτ και σε κάθε αλλαγή μαζί και φίλτρο λαδιού. Να κοιτάς και το φίλτρο αέρα & φίλτρο καμπαινας τακτικά κάθε 10.000 καθάρισμα και αλλαγή μπουζί κάθε 30.000. Σε ανάλογη περίπτωση σε Honda με 420.000 + έβαζα της feg 10/40 ημισυνθετικά 28€ και φίλτρο 4€ . Τα άλλαζα κάθε 8500 Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2020 από meletis_m 1
papoys1 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Γενικά καλή, έχει όμως από όλες τις ποιότητες δεν σημαίνει δηλαδή ότι επειδή γράφει shell είναι ντε και καλά καλύτερο από ένα άλλο, μπορεί να είναι και χειρότερο. Ανάλογα τις προδιαγραφές που πληροί. Τα λάδια είναι σαν τα καύσιμα που όλοι φορτώνουν από την ίδια μάνικα αλλά πουλάει ο καθένας όσο θέλει. Όλοι εισάγουν κυρίως με βαρέλια από τις 2-3 μεγάλες εταιρείες τα βάζουν σε κιλά και τετράκιλα κολάει και ο καθένας τη δική του επωνυμία απέξω με αυτοκόλητο και η τιμή είναι ανάλογη με το μάρκετιγκ.
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, papoys1 είπε Τα λάδια είναι σαν τα καύσιμα που όλοι φορτώνουν από την ίδια μάνικα αλλά πουλάει ο καθένας όσο θέλει. Όλοι εισάγουν κυρίως με βαρέλια από τις 2-3 μεγάλες εταιρείες τα βάζουν σε κιλά και τετράκιλα κολάει και ο καθένας τη δική του επωνυμία απέξω με αυτοκόλητο και η τιμή είναι ανάλογη με το μάρκετιγκ. Δεν εισάγουν όλοι ,υπάρχουν και βιοτεχνίες που παράγουν λιπαντικά στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα.Επίσης οι μεγάλες εταιρίες εισάγουν και έτοιμες συσκευασίες.
papoys1 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν εισάγουν όλοι ,υπάρχουν και βιοτεχνίες που παράγουν λιπαντικά στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα.Επίσης οι μεγάλες εταιρίες εισάγουν και έτοιμες συσκευασίες. Ασπρόπυργο και Ελευσίνα;;;;;; Μάλλον τα ταξί τέτοια βάζουν και ντουμανιάζουν τον τόπο. Έτοιμες ή με βαρέλια δεν νομίζω ότι έχουν διαφορά αν είναι από την ίδια εταιρεία παραγωγής;;;;;
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 24 λεπτά πριν, papoys1 είπε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα;;;;;; Μάλλον τα ταξί τέτοια βάζουν και ντουμανιάζουν τον τόπο. Έτοιμες ή με βαρέλια δεν νομίζω ότι έχουν διαφορά αν είναι από την ίδια εταιρεία παραγωγής;;;;; Δεν γίνεται η εμφιάλωση εδώ ,έρχονται έτοιμα.Τι σχέση έχει το λάδι με τα ντουμάνια ;
mechpanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 13 ώρες πριν, papoys1 είπε Τα λάδια είναι σαν τα καύσιμα που όλοι φορτώνουν από την ίδια μάνικα αλλά πουλάει ο καθένας όσο θέλει. Όλοι εισάγουν κυρίως με βαρέλια από τις 2-3 μεγάλες εταιρείες τα βάζουν σε κιλά και τετράκιλα κολάει και ο καθένας τη δική του επωνυμία απέξω με αυτοκόλητο και η τιμή είναι ανάλογη με το μάρκετιγκ. Υπάρχουν πολλών (πάρα πολλών) ειδών λιπαντικά...άλλα φτιάχνονται εδώ, άλλα εισάγονται σε βαρέλια, άλλα εισάγονται έτοιμα σφραγισμένα. Επίσης κάθε λιπαντικό μπορεί να έχει (όπως οι βενζίνες) ειδικά πρόσθετα γιατί εκτός από λιπαντικές έχει και απορρυπαντικές ιδιότητες.
papoys1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, mechpanos είπε Υπάρχουν πολλών (πάρα πολλών) ειδών λιπαντικά...άλλα φτιάχνονται εδώ, άλλα εισάγονται σε βαρέλια, άλλα εισάγονται έτοιμα σφραγισμένα. Επίσης κάθε λιπαντικό μπορεί να έχει (όπως οι βενζίνες) ειδικά πρόσθετα γιατί εκτός από λιπαντικές έχει και απορρυπαντικές ιδιότητες. Όλα μάρκετινγκ είναι.Το ημισυνθετικό 10/40 του lidl που βάζω εγώ με 3,5 ευρώ το λίτρο δεν έχει διαφορές με πολλά που πωλούνται 4,5,6 και 7 ευρώ το λίτρο. 1
mechpanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, papoys1 είπε Όλα μάρκετινγκ είναι.Το ημισυνθετικό 10/40 του lidl που βάζω εγώ με 3,5 ευρώ το λίτρο δεν έχει διαφορές με πολλά που πωλούνται 4,5,6 και 7 ευρώ το λίτρο. Συμφωνώ... Είναι θέμα μάρκετινγκ και εφοδιαστικής αλυσίδας, βασικά...Το Lidl βάζει μια παραγγελία ξέρω 'γω 1000 τόνους από ένα είδος στο εργοστάσιο, που μετά με σωστό logistics πηγαίνει στα καταστήματα κατευθείαν μετά την παραλαβή του και πωλείται εντός σύντομου χρονικού διαστήματος στην εβδομαδιαία προσφορά (δεν στοκάρεται), ενώ έχει προβλεφθεί η ζήτηση με προσεκτικό σχεδιασμό. Το branded λάδι (έστω επώνυμο εισαγόμενο πχ Shell που αναφέρθηκε) θα φύγει από την εταιρεία θα έρθει στον εισαγωγέα, ο εισαγωγέας θα το δώσει σε διαφορετικές τιμές στον κάθε χονδρέμπορα βάζοντας ένα κέρδος, θα είναι υποχρεωμένος να στοκάρει διάφορες ποσότητες διαφόρων ειδών για να καλύψει ανά πάσα στιγμή την ζήτηση μέχρι την επόμενη εισαγωγή του (ΚΟΣΤΟΣ)....Ο χονδρέμπορας θα εφοδιάσει τα διάφορα καταστήματα - συνεργεία σε διαφορετικές τιμές βάζοντας και ένα κέρδος και έχοντας και αυτός τα σχετικά διαχειριστικά κοστολόγια. Και τέλος ο καταστηματάρχης (βενζινάς, κατάστημα ειδών αυτοκινήτων, συνεργείο) θα δώσει κι αυτός με κέρδος, το προϊόν στον πελάτη. Τα Lidl βασικά είναι ο master της εφοδιαστικής αλυσίδας, κατά την άποψή μου! Εξ' ου και οι καλές τιμές, σε καλές ποιότητες...Τώρα για τα λάδια τους δεν ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά επειδή το έχουμε ξανασυζητήσει θυμάμαι ότι είχες ποστάρει τις προδιαγραφές τους και είχαν όλες τις πιστοποιήσεις για μια ευρεία γκάμα χρήσεων. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 59 λεπτά πριν, papoys1 είπε Όλα μάρκετινγκ είναι.Το ημισυνθετικό 10/40 του lidl που βάζω εγώ με 3,5 ευρώ το λίτρο δεν έχει διαφορές με πολλά που πωλούνται 4,5,6 και 7 ευρώ το λίτρο. Που το ξέρεις ότι δεν έχουν διαφορές;Που ξέρεις την πρώτη ύλη;Την ερευνα που είναι πίσω απο κάθε μάρκα;
papoys1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Τα Lidl βασικά είναι ο master της εφοδιαστικής αλυσίδας, κατά την άποψή μου! Εξ' ου και οι καλές τιμές, σε καλές ποιότητες...Τώρα για τα λάδια τους δεν ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά επειδή το έχουμε ξανασυζητήσει θυμάμαι ότι είχες ποστάρει τις προδιαγραφές τους και είχαν όλες τις πιστοποιήσεις για μια ευρεία γκάμα χρήσεων. Το έχουμε ξανασυζητήσει ότι είναι λάδια της petronas μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής λιπαντικών στο κόσμο. Από την ίδια εταιρεία εφοδιάζονται και οι περισσότεροι λιανοπωλητές στην Ελλάδα αλλά όπως προανέφερες δεν μπορούν να πουλήσουν στην ίδια τιμή γιατί η δική τους αλυσίδα υστερεί κατά πολύ από την αλυσίδα του lidl όπως και οι διακινούμενες ποσότητες και έτσι ανεβαίνει το κόστος.Εξάλλου δεν είναι και πολύ φτηνά στο lidl 19 ευρώ το 5λιτρο και σε προσφορές που αγοράζω εγώ 16. 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Που το ξέρεις ότι δεν έχουν διαφορές;Που ξέρεις την πρώτη ύλη;Την ερευνα που είναι πίσω απο κάθε μάρκα; Δεν το ξέρω φυσικά αλλά εσύ μπορείς με βεβαιότητα να που πεις ότι το ημισυνθετικό λάδι 10/40 που πουλάει το lidl π.χ. 4 ευρώ το λίτρο είναι κατώτερο από ένα παρόμοιο λάδι που πουλάει το πρατήριο 7 ευρώ;;;;;; Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από papoys1
npil Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Liqui Moly Molygen 10W-40 και ασε τους αλλους να τιγανιζουν ..........................
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Το έχουμε ξανασυζητήσει ότι είναι λάδια της petronas μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής λιπαντικών στο κόσμο. Από την ίδια εταιρεία εφοδιάζονται και οι περισσότεροι λιανοπωλητές στην Ελλάδα αλλά όπως προανέφερες δεν μπορούν να πουλήσουν στην ίδια τιμή γιατί η δική τους αλυσίδα υστερεί κατά πολύ από την αλυσίδα του lidl όπως και οι διακινούμενες ποσότητες και έτσι ανεβαίνει το κόστος.Εξάλλου δεν είναι και πολύ φτηνά στο lidl 19 ευρώ το 5λιτρο και σε προσφορές που αγοράζω εγώ 16. Δεν το ξέρω φυσικά αλλά εσύ μπορείς με βεβαιότητα να που πεις ότι το ημισυνθετικό λάδι 10/40 που πουλάει το lidl π.χ. 4 ευρώ το λίτρο είναι κατώτερο από ένα παρόμοιο λάδι που πουλάει το πρατήριο 7 ευρώ;;;;;; Φασον τα φτιαχνει εταιρία,έχω ακούσει για Fuchs & Mannol .4€ το λίτρο δεν το λες και ακριβό.Το έχω βάλει και εγώ στο αμάξι μου το 10w-40 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν είπα ότι είναι κατώτερο,απλά όπως και για τα επώνυμα πχ μακαρόνια πληρώνεις και το σήμα και την διαφήμιση κλπ έτσι πληρώνεις και για τα λάδια. 1
chrisv12 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, papoys1 είπε Όλα μάρκετινγκ είναι.Το ημισυνθετικό 10/40 του lidl που βάζω εγώ με 3,5 ευρώ το λίτρο δεν έχει διαφορές με πολλά που πωλούνται 4,5,6 και 7 ευρώ το λίτρο. Για λαδια pentronas σε αμαξι φιλου (toyota yaris d4d euro 4) με 150.000 km βαζει 5w40 και κανει 80km παραπανω ανα γεμισμα σε σχεση με αλλα 5w40 που εβαζε.Και εγω ρωτω για να κανει 80km παραπανω δεν εχει καποια διαφορα στην ποιοτητα???? Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από chrisv12
papoys1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 31 λεπτά πριν, chrisv12 είπε Για λαδια pentronas σε αμαξι φιλου (toyota yaris d4d euro 4) με 150.000 km βαζει 5w40 και κανει 80km παραπανω ανα γεμισμα σε σχεση με αλλα 5w40 που εβαζε.Και εγω ρωτω για να κανει 80km παραπανω δεν εχει καποια διαφορα στην ποιοτητα???? Όχι δεν υπάρχει περίπτωση τα λάδια να του βγάλουν παραπάνω χιλιόμετρα.Τα λάδια είναι μόνο για προστασία του κινητήρα.Η ιδέα του είναι πως κάνει παραπάνω χιλιόμετρα,όπως η ιδέα είναι και κάποιων πως κάνουν παραπάνω χιλιόμετρα όταν βάζουν shell vpower.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα