Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Paddy είπε

Καλημέρα.

Είμαι ιδιοκτήτης ακινήτου το οποίο ανακαίνισα πρόσφατα και επιθυμώ να το νοικιάσω.  Είδα πόσο παίζουν οι τιμές στα ανακαινισμένα στην περιοχή εκείνη και έβαλα κάτι λιγότερο για να είμαι εντάξει.

Η αγγελία μπήκε χτες, και από το πρωί απαντάω σε τηλέφωνα και κλείνω ραντεβού.

Επειδή είναι η πρώτη φορά που νοικιάζω διαμέρισμα, υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζω;  Διαβάζω σωστά ότι το χαρτόσημο καταργήθηκε (για ενοικίαση οικίας) και ότι η ΕΥΔΑΠ δεν δέχεται να αλλάξει το όνομα στον μετρητή;  Πόση προκαταβολή παίρνω, ένα ή δύο νοίκια; Εκτός από ενεργειακό πιστοποιητικό χρειάζεται να προβώ σε κάποια άλλη ενέργεια πριν υπογράψω με κάποιον?

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση και πίστευα ότι θα είχα χρόνο να ψαχτώ αλλά από όσο βλέπω υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μάλλον θα κλείσει η υπόθεση πολύ πιο σύντομα για αυτό και ζητάω γνώμες μήπως είναι κάτι που πρέπει να προσέξω.

Ευχαριστώ

Αν επιτρέπεται πόσο ενοίκιο έβαλες ανα τ.μ.;

Ως εκμισθωτής θα σου έλεγα να προσέξεις και τα παρακάτω:

1. Αν είναι επιπλωμένο, η έχει έστω λίγα πράγματα μέσα (πχ ψυγείο, πλυντήριο) γράψε τα σε ένα Α4 και υπογράψτε και οι δύο ακριβώς από κάτω (τραβήξτε μία γραμμή σαν τις επιταγές, ώστε να μη μπορούν να προστεθούν άλλα) και επισυνάψτε το στο χειρόγραφο συμβόλαιο

2. Βγάλε μπολικες φωτογραφίες, σε περίπτωση που γίνουν ζημίες στο μέλλον. 

3.Μπορείς να επιλέξεις να μην είναι καπνιστής, κατοικίδιο, κλπ. Χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό για όσους είναι ή έχουν, απλά είναι δικαίωμα σου

4.   Το βασικότερο είναι να μπορείς να εκτιμήσεις αν είναι καλοπληρωτής η όχι. Το κυριότερο είναι το επάγγελμα αλλα μπορεί να φανεί αν είναι άνετος και από άλλα πράγματα (πχ αυτοκίνητο, κλπ)

5. Αν νοίκιαζε νωρίτερα, ζήτα συστατική επιστολή ή κάνε ένα τηλέφωνο στον πρώην νοικάρη

6. Καλύτερα να επικοινωνείτε μέσω email εξ αρχής, ώστε να έχετε αρχείο για τις συζητήσεις σας και τα θέματα που θα προκύψουν

7. Ως εγγύηση θεωρώ ιδανικό ένα ποσό ίσο με ενάμιση ενοίκιο. Τα 2 ενοίκια ζορίζουν πολύ τον μισθωτή (αν και είναι καλή ένδειξη ρευστότητας) ενώ το ένα είναι λίγο 

8. Να είσαι όσο ευγενικός μπορείς. Δε χρειάζονται νταβατζιλίκια σε τέτοιες δουλειές. Αν προκύψουν προβλήματα, κράτα την ευγένεια σου όσο μπορείς, και επέλεξε τη νομική οδό, χωρίς πολλά τηλεφωνήματα και τραμπουκισμούς, που στην τελική δεν προσφέρουν τίποτα, παρά μόνο τον κίνδυνο να δώσεις αφορμή στον άλλον να σου διαλύσει το σπίτι

9. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινήσεις το ενοίκιο που ζητάς από χαμηλά, ειδικά αυτήν την εποχή. Όπως αναφέρθηκε οι πιο πολλοί ζητάνε καλύτερη τιμή. Επιπλέον, θα τραβήξεις μεγάλο αριθμό εν δυνάμει κακοπληρωτών (πολλοί γίνονται χωρίς να το θέλουν) 

Ξεκίνα από ψηλά και αν ο άλλος αποδειχθεί καλοπληρωτής, μπορείς να το μειώσεις μετά από 6-12 μήνες. Ακούγεται παράδοξο, αλλά είναι πολύ λογικό και είναι θεμέλιο καλής μακροχρόνιας σχέσης.

• Like 3
  • Confused 3
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ζητάς Ε1 και τελειώνεις

Μην βάζεις ανταγωνιστική τιμή. Αφού είναι ανακαινισμένο βάρα στο ψαχνό. Θα βρεις ενοικιαστή έτσι κι αλλιώς. Μια δυο μέρες / εβδομάδες μετά δεν έγινε και κάτι. 

Δεν παζαρευεις προς τα κάτω. Αν σου αρχίσει κανένας κόψε κάτι ξεκινά και εσύ τα φαίνεσαι κονομημενος +50€

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε

Τουλαχιστον 3 ενοικια μπροστα 2 εγγύηση και ενα το τρέχον. Σύνταξη σε δικηγόρο.  Και μετά προσευχές 

Aν επιτρεπεις μια διευκρινιση.

Η συνταξη σε δικηγορο, οσο κι αν ειναι επιβεβλημμενη σε ενα εμπορικο ακινητο και μια επαγγελματικη μισθωση και μαλιστα μεγαλης αξιας, σε ενα ακινητο προς κατοικια, εαν δεν υπαρχουν ιδιαιτεροτητες, πχ μεγαλο ενοικιο, ακριβο ακινητο, κατασκευες ιδιαιτερες οπως μια πισινα κτλ, δεν προσφερει καμια εξασφαλιση περα απο οτι οι οροι που θα αναγραφει θα ειναι και νομοτυποι οπως και δεν θα σηκωνουν παρερμηνειες και αργοτερα διαφωνιες. Το εαν θα πληρωνεται ή οχι το ενοικιο και τα συμφωνημενα, δεν μπορει να το καλυψει και εξασφαλιση κανεις. Ασε οτι θα κοστισει και πανακριβα.

Μια καλυτερη πρακτικη ειναι η εγγραφη στον ΠΟΜΙΔΑ και το κατεβασμα απο εκει των τυποποιημενων συμβολαιων που παρεχει.

Επεξ/σία από 29gk
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gthe είπε

Αυτό με το ρεύμα δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύει το κόσμο ακόμα τόσο πολύ. Ο κάθε ενοικιαστής νοικιάζει το σπίτι ΧΩΡΙΣ ρεύμα, είναι κομμένη η παροχή. Το νοικιάζεις και πας στη ΔΕΗ, πληρώνεις την εγγύηση σου και στο συνδέουν. Και όταν θα φύγεις ζητάς διακοπή και το σπίτι ξαναμένει χωρίς ρεύμα μέχρι τον επόμενο. Σε περίπτωση χρεών υπεύθυνος είναι μόνο ο ενοικιαστής και κανένας άλλος. Αν στο μέλλον ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να μείνει, θα συνδέσει και πάλι το ρευμα στο όνομα του.

Εφαρμόζεται χρόνια, δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό.

Για την ίδρευση ... την ημέρα που υπογράφεις συμβόλαιο πέρνεις μέτρηση στο ρολόι. Νομίζω μπορείς να την δώσεις και στην ΕΥΔΑΠ άμεσα, αν δεν μπορείς στον επόμενο λογαριασμό ξέρει ο καθένας την καταναλωση του, ο παλιός και ο καινούργιος

εγω ειχα πει στον ιδιοκτητη να πάει να αλλάξει το λογαριασμο του νερού και δεν το έκανε :D  Η ΔΕΗ ειναι στο ονομά μου εννοειται. Του λέω τις προάλλες "κοιτα μη γινει κανα αστειο καμια μέρα και μεινω χωρις νερο την έβαψες" :D  δε προκειται να τον κυνηγάω εγω τον καθενα να κανει τις δουλειές του. Μου λεει εκει 40 ευρω το τριμηνο και μου δινει μια αποδειξη και τον πληρώνω και τέλος το παραμυθι. 

γενικα ειναι βολικος άνθρωπος αν και λιγο πέρα βρέχει τωρα τελευταια επειδη παιζει να φυγω το χω αλλάξει και τον πληρωνω στο τέλος του κάθε μήνα γιατι ειμαι ηδη μέσα μια εγγυηση που του ειχα δώσει.

Φυσικα οσοι λέτε για 2 ενοικια .... και παραπανω με τη μια να ξέρετε ειναι λιγο αστειο. Καταλαβαινω οτι με τοσους μλκες που κυκλοφορουν θέλετε να εξασφαλιστειτε αλλα επειδη οι άλλοι ειναι μλκες δεν θα τη πληρώσουμε ολοι. Το τελευταιο ενοικιο συμψηφιζεται με την εγγυηση. Δεν θα κυνηγαω ουτε εγω μετα τον ιδιοκτητη να μου δώσει την εγγυηση ουτε αυτος εμένα. Ξεκάθαρα πράγματα. 

Και φυσικά η κλειδαριά αλλάζει και δεν εχει κλειδι ο ιδιοκτητης. Επισης δαπάνε συντηρησης πρωτου έτους τις πληρώνει ο ιδιος. 

Επειδη ψάχνετε σοβαρους ενοικιαστες να ξέρετε κιολας οτι οι σοβαροι θα ειναι εξαρχης ειλικρινεις και δεν θα λένε ναι σε ολα. Να το χουμε υποψη μας λιγο και αυτο. Δεν ειστε μονο εσεις σοβαροι και ζορικοι :D 

ΥΓ Νομιζω τα 2 ενοικια ειναι και παρανομο συν τοις αλλοις αλλα βαριεμαι τωρα να ψάχνω το νομο.

Α! και κατι πολυ σημαντικο για ολους τους ιδιοκτητες επειδη κάποιοι ανετε συμβολαια χωρις να ξέρετε. Το κολπο ειναι απλο διαβαστε τη νομοθεσια και δε χρειαζεστε δικηγορο. Η νομοθεσια λέει οτι η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ διαμονη ειναι 3 έτη ακομη και αν έχει συμφωνηθει κάτι άλλο στο Ιδιωτικο (μπακαλοχαρτο) εεεε ιδιωτικο συμφωνητικο μεταξυ σας ηθελα να πω! Ο νομος υπερισχυει οποιουδηποτε ιδιωτικου συμφωνητικου. Οποτε ναι θα πρέπει να φροντισετε να βάλετε σοβαρο ανθρωπο στο σπιτι σας αλλιως τη βάψατε και δεν θα σας σώσουν 2 ενοικια προκαταβολη. Για τον απλο λογο οτι δεν προκειται να φυγει πριν την 3ετια. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jmmys είπε

Γιάννη στο site της ΕΥΔΑΠ λέει πάντως ότι μπορεί να γίνει αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό κατανάλωσης υδροληψίας σε ένα ΚΕΠ.Εκτος αν εννοεί κάτι άλλο.Και γενικά αν γκουγκλαρεις αυτά λέει για την ΕΥΔΑΠ.Τι να πω.Σιγουρα γίνεται σε άλλους δήμους της Ελλάδας.

https://www.eydap.gr/CustomerSupport/KepProcedures/

https://www.eydap.gr/CustomerService/AskUs/

Όπως και να έχει καλό είναι να ρωτήσει ο TS στην ΕΥΔΑΠ με φυσική παρουσία,όχι με τηλ.

Πάντως είναι εντελώς παράλογο να είναι υπεύθυνος ο ιδιοκτήτης.

Συμφωνω απολυτα .Πριν μερικα χρονια τουλαχιστον δεν γινοταν.

Δημοσ.

Φιλικη σημειωση: ουτε το επαγγελμα κάποιου αποτελει εγγυηση οτι θα σας πληρωνει ολοκληρο το ενοίκιο στην ωρα του ουτε και το να σας δωσει μπροστα 2+ ενοικια.

Οσο είναι ρισκο για σας να βρειτε καλο ενοικιαστη αλλο τοσο δυσκολο ειναι και για μας να βρουμε καλο ιδιοκτητη.

• Like 6
Δημοσ.

Αρχικά, ευχαριστώ πολύ όσους αναλώσατε χρόνο και μου απαντήσατε.

Μόλις γύρισα από τα πρώτα ραντεβού και όντως η ζήτηση είναι καθολική (100% το ήθελαν να το κλείσουν επιτόπου).  Το χειρότερο είναι ότι μη έχοντας καμία πρωτύτερη πείρα στο αντικείμενο, όλοι μου φάνηκαν μια χαρά υποψήφιοι και φοβάμαι ότι η επιλογή θα είναι δύσκολη.

Το ενδεχόμενο bidding war (δηλαδή να μου δώσουν περισσότερα νοίκια μπροστά / χρήματα) δεν μου κάθεται καλά ως κριτήριο και το απέρριψα σε όσους μου το πρότειναν.  Επιβεβαίωσα ότι η τιμή μίσθωσης είναι αυτό που ήθελα: fair.

Gernion29:

Αναφορά σε κείμενο

α)Ότι διάρκεια και αν συμφωνήσετε, ακόμα και αν τη γράψετε στο ενοικιαστήριο, ο ελάχιστος χρόνος εκμίσθωσης είναι 3 χρόνια. Δηλαδή ακόμα και αν γράψετε δύο χρόνια στο ενοικιαστήριο δε θα μπορείς να τον βγάλεις πριν περάσει η τριετία, εκτός φυσικά αν συμφωνήσει και ο ίδιος.

β)Σε καμία περίπτωση μη δηλώσεις ψευδή στοιχεία, ιδιαίτερα για το ποσό του ενοικίου, προκειμένου να γλυτώσεις εφορία. Ρισκάρεις να χάσεις πολύ περισσότερα από όσα θα κερδίσεις.

ε)Χρειάζεσαι πιστοποιητικό ενεργειακής κατάστασης.

Όπως θέλεις ο ενοικιαστής σου να είναι σωστός και τυπικός σε όλα, έτσι να είσαι κι εσύ. Σε περίπτωση που χρειαστεί να αντικαταστήσεις - επισκευάσεις κάτι να το κάνεις το γρηγορότερο δυνατόν και να δείχνεις ενδιαφέρον για τα όποια προβλήματα προκύπτουν.
Γενικότερα φρόντισε να έχεις μια καλή, τυπική σχέση και να μη δημιουργείς προβλήματα χωρίς λόγο.

Έχοντας διαβάσει πολλά αντίστοιχα θέματα εδώ στο Insomnia κυρίως την διάρκεια τριών ετών την ήξερα, και σίγουρα στο συμβόλαιο θα αναγράφεται το πραγματικό ποσό.  Δεν γνώριζα για το πιστοποιητικό ενεργειακής κατάστασης αλλά κανόνισα ήδη με μηχανικό.  Με την ΕΥΔΑΠ μάλλον θα πρέπει να ρωτήσω τι γίνεται τελικά, θα τους πάρω αύριο τηλέφωνο.  Το διαμέρισμα είναι ανακαινισμένο οπότε δεν έχει κάποιο γνωστό θέμα για επισκευή και όντως είμαι και εγώ της γνώμης ότι αν προκύψει κάτι οφείλω να ανταποκριθώ άμεσα.

29gk:

Αναφορά σε κείμενο

α) δεν βιαζεσαι. Βαζεις ως οριο τον ενα μηνα και αξιολογεις τους υποψηφιους. Η αξιολογηση εχει να κανει με το εαν ειναι και θα ειναι σε θεση να πληρωνουν το ενοικιο και τα παγια εξοδα του σπιτιου, με το ποσα ατομα θα μεινουν στο σπιτι ( εξαρταται εδω αν προκειται για διαμερισμα ή κατοικια ), για το εαν εχουν κατοικιδια στην περιπτωση που δεν θελεις τετοια ( δεν μπορεις να απαγορευσεις ή να απαιτησεις, αλλα σιγουρα μπορεις να ρωτησεις ), για το εαν το ενοικιο θα πληρωνεται πληρως απο τον ενοικιαστη ή καποιο ποσοστο θα πληρωνεται απο ενα επιδομα.

Μιας και μιλαμε για tips.

Στην περιπτωση που καποιος υποψηφιος ζητησει ή και απαιτησει η ΔΕΗ, το τηλεφωνο ή και καποια αλλη  παροχη να ειναι στο ονομα του ιδιοκτητη, το σωστο ειναι ο ιδιοκτητης ΑΥΤΟΜΑΤΑ  να τον διαγραφει απο την λιστα των περιπτωσεων προς εξεταση.

ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΤΕ στο ονομα του καταναλωτη-χρηστη-ενοικιαστη και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ στο ονομα του ιδιοκτητη.

Προσωπικά όντως δεν βιάζομαι (η ανακαίνιση μόνο πήρε πάνω από εξάμηνο).  Οι άνθρωποι όμως που το βλέπουν θέλουν μια απάντηση το συντομότερο δυνατό και δεν νοιώθω πολύ καλά να το τραβήξω.  Σκέψου ότι θα κατεβάσω σήμερα την αγγελία γιατί δεν έχει νόημα να την έχω άλλο, και δεν έχει κλείσει ούτε 20 ώρες.  Δεν είναι πολύς ο ένας μήνας;

Σχέδιο ηλεκτρολόγου υπάρχει προ διετίας οπότε είμαι ok.

Για το λογαριασμό ΔΕΗ έχεις απόλυτο δίκιο και έτσι σκόπευα να το κάνω.  Φυσικά αν γίνεται αλλαγή και στην ΕΥΔΑΠ θα προχωρήσω και σε αυτό.  Το σπίτι είναι τώρα με ανοιχτό συμβόλαιο (χωρίς χρονική δέσμευση γιατί έχει παρέλθει η διετία) στην ΗΡΩΝ και τους πήρα και τους ρώτησα τι γίνεται αν ο ενοικιαστής επιθυμεί να παραμείνει σε αυτούς, και μου είπαν ότι μπορεί να συνεχίσει το ανοιχτό συμβόλαιο με απλή αλλαγή στοιχείων η να συνάψει μαζί τους ένα νέο κλειστό (διετίας) με τις αντίστοιχες ελαφρύνσεις οπότε μου ακούγεται περισσότερο δικό του θέμα το τι θα αποφασίσει.  Κοινόχρηστα το σπίτι δεν έχει (είναι διπλοκατοικία).

Turbat0s:

Αναφορά σε κείμενο

Εννοείται ότι το μίσθιο θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση ώστε, αφενός να μπορεί να προσελκύσει υποψήφιους άνω του μέσου όρου για την κάθε περιοχή, αφετέρου να επιτρέπει στον ιδιοκτήτη, λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας, να έχει δυνατότητα για επιλογή μισθωτή.

Το σπίτι έχει υποστεί σχεδόν ολική ανακαίνιση και είναι πραγματικά σε εξαιρετική κατάσταση, ίσως για αυτό να είχα και αυτή την ανταπόκριση που δεν περίμενα.

Archer100:

Αναφορά σε κείμενο

Αν επιτρέπεται πόσο ενοίκιο έβαλες ανα τ.μ.;

Ως εκμισθωτής θα σου έλεγα να προσέξεις και τα παρακάτω:

1. Αν είναι επιπλωμένο, η έχει έστω λίγα πράγματα μέσα (πχ ψυγείο, πλυντήριο) γράψε τα σε ένα Α4 και υπογράψτε και οι δύο ακριβώς από κάτω (τραβήξτε μία γραμμή σαν τις επιταγές, ώστε να μη μπορούν να προστεθούν άλλα) και επισυνάψτε το στο χειρόγραφο συμβόλαιο

2. Βγάλε μπολικες φωτογραφίες, σε περίπτωση που γίνουν ζημίες στο μέλλον. 

3.Μπορείς να επιλέξεις να μην είναι καπνιστής, κατοικίδιο, κλπ. Χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό για όσους είναι ή έχουν, απλά είναι δικαίωμα σου

4.   Το βασικότερο είναι να μπορείς να εκτιμήσεις αν είναι καλοπληρωτής η όχι. Το κυριότερο είναι το επάγγελμα αλλα μπορεί να φανεί αν είναι άνετος και από άλλα πράγματα (πχ αυτοκίνητο, κλπ)

8. Να είσαι όσο ευγενικός μπορείς. Δε χρειάζονται νταβατζιλίκια σε τέτοιες δουλειές. Αν προκύψουν προβλήματα, κράτα την ευγένεια σου όσο μπορείς, και επέλεξε τη νομική οδό, χωρίς πολλά τηλεφωνήματα και τραμπουκισμούς, που στην τελική δεν προσφέρουν τίποτα, παρά μόνο τον κίνδυνο να δώσεις αφορμή στον άλλον να σου διαλύσει το σπίτι

9. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινήσεις το ενοίκιο που ζητάς από χαμηλά, ειδικά αυτήν την εποχή. Όπως αναφέρθηκε οι πιο πολλοί ζητάνε καλύτερη τιμή. Επιπλέον, θα τραβήξεις μεγάλο αριθμό εν δυνάμει κακοπληρωτών (πολλοί γίνονται χωρίς να το θέλουν) 

Μόλις έκανα τη διαίρεση και βγαίνει 8,2€.  Όσοι το είδαν μου είπαν ότι είναι πολύ οκ, και σπάνιο.  Ίσως έχει να κάνει και με την περιοχή.

Δεν είναι επιπλωμένο, αλλά έχω ήδη τραβήξει φωτογραφίες γιατί είναι πλήρως ανακαινισμένο.

Αυτό με το επάγγελμα το καταλαβαίνω σαν θεωρία αλλά στην πράξη είναι πολύ πιο δύσκολο:  Πραγματικό παράδειγμα: Καπετάνιος, Ιδιωτικός Υπάλληλος σε καλή θέση εταιρίας, Οδηγός ταξί με δικό του ταξί (ήθελε να μου δείξει την άδεια(!)) και στέλεχος επιχείρησης είναι τέσσερις μόνο που πρέπει να αξιολογήσω.  Δεν βλέπω πως ο ένας είναι πιο «επίφοβος» από τον άλλο.  Προσωπικά και οι τέσσερις μια χαρά μου φάνηκαν (όλοι με οικογένεια).

Για το κάπνισμα και το κατοικίδιο καταλαβαίνω, αλλά δεν συμμερίζομαι.  Ήμουν φανατικός καπνιστής μέχρι πρόσφατα και ξέρω πως είναι να θέλεις να καπνίσεις στο σπίτι σου και έχω τρεις γάτες στο δικό μου.  Θα το βρω πολύ υποκριτικό να τους βάλω περιορισμούς.

Συστατικές επιστολές και τηλέφωνα σε προηγούμενο νοικάρη μου δίνουν οι περισσότεροι από μόνοι τους.

Είμαι υπέρ της ευγένειας σε σπαστικό βαθμό 😊

Δεν το ξεκίνησα από χαμηλά το ξεκίνησα από fair.  Περιέργως μόνο ένας ζήτησε καλύτερη τιμή, πολλοί προσφέρθηκαν και για παραπάνω.  Έτσι όπως το σκέφτομαι εγώ θα κάνω το τριετές συμβόλαιο με τα χρήματα που ζήτησα, και θα έχει πάνω όρο σε περίπτωση που η κατάσταση έχει αλλάξει στην τριετία να αναπροσαρμοστεί το ενοίκιο βάσει του ΔΤΚ τότε (ελπίζω να το λέω σωστά).

Και πάλι ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.

• Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, korakios είπε

Το ρεύμα πρέπει οπωσδήποτε να είναι στο όνομα του ενοικιαστή ?

Πάντως σαν εγγύηση τουλάχιστον  3 νοίκια μπροστά...

Για προστασια του ενοικιαστη απο φεσια .Η ΔΕΗ το απαιτει αλλα δεν μπορει να το ελεγξει 

2 ώρες πριν, jmmys είπε

Γιάννη στο site της ΕΥΔΑΠ λέει πάντως ότι μπορεί να γίνει αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό κατανάλωσης υδροληψίας σε ένα ΚΕΠ.Εκτος αν εννοεί κάτι άλλο.Και γενικά αν γκουγκλαρεις αυτά λέει για την ΕΥΔΑΠ.Τι να πω.Σιγουρα γίνεται σε άλλους δήμους της Ελλάδας.

https://www.eydap.gr/CustomerSupport/KepProcedures/

https://www.eydap.gr/CustomerService/AskUs/

Όπως και να έχει καλό είναι να ρωτήσει ο TS στην ΕΥΔΑΠ με φυσική παρουσία,όχι με τηλ.

Πάντως είναι εντελώς παράλογο να είναι υπεύθυνος ο ιδιοκτήτης.

https://www.pagenews.gr/wp-content/uploads/2019/07/eydap-1.pdf   

Η αίτηση υποβάλλεται μόνο από τον ιδιοκτήτη ή από νόμιμο πληρεξούσιο του ιδιοκτήτη 

• Thanks 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Φιλικη σημειωση: ουτε το επαγγελμα κάποιου αποτελει εγγυηση οτι θα σας πληρωνει ολοκληρο το ενοίκιο στην ωρα του ουτε και το να σας δωσει μπροστα 2+ ενοικια.

Απολύτως σωστό, απλά προσπαθείς να περιορίσεις τις πιθανότητες να πέσεις σε μπαταχτσή.

8 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Οσο είναι ρισκο για σας να βρειτε καλο ενοικιαστη αλλο τοσο δυσκολο ειναι και για μας να βρουμε καλο ιδιοκτητη.

Όχι, δεν είναι ίδιο το αναλαμβανόμενο ρίσκο.

Ο εκμισθωτής διακινδυνεύει την αρτιότητα της περιουσίας του, την οποία προσπαθεί να διαφυλάξει.

Ο μισθωτής δεν διακινδυνεύει τίποτε, απλά καταβάλλει ένα μίσθωμα για ένα ακίνητο της αρεσκείας του.

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Paddy είπε

Για το κάπνισμα και το κατοικίδιο καταλαβαίνω, αλλά δεν συμμερίζομαι.  Ήμουν φανατικός καπνιστής μέχρι πρόσφατα και ξέρω πως είναι να θέλεις να καπνίσεις στο σπίτι σου και έχω τρεις γάτες στο δικό μου.  Θα το βρω πολύ υποκριτικό να τους βάλω περιορισμούς.

respect

εγω θα επέλεγα ενα νεό ζευγαρι. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Paddy είπε

29gk:

Προσωπικά όντως δεν βιάζομαι (η ανακαίνιση μόνο πήρε πάνω από εξάμηνο).  Οι άνθρωποι όμως που το βλέπουν θέλουν μια απάντηση το συντομότερο δυνατό και δεν νοιώθω πολύ καλά να το τραβήξω.  Σκέψου ότι θα κατεβάσω σήμερα την αγγελία γιατί δεν έχει νόημα να την έχω άλλο, και δεν έχει κλείσει ούτε 20 ώρες.  Δεν είναι πολύς ο ένας μήνας;

Kαταρχην θα σου προτεινα την αγγελια να μην την κατεβασεις, εως οτου υπογραψεις το συμβολαιο. Καθως πολλα γινονται και εχει ο καιρος πολλους πονηρους. Δυστηχως δεν ειναι σωστη η αντιληψη οτι και ο αλλος θα ειναι οπως ειμαστε εμεις.

Κατα δευτερον, συμφωνα με την δικη μου εμεπιρια του καλοκαιριου οπου και σε διαρκεια μιας εβδομαδας θα πρεπει να δεχτηκα και 20 τηλεφωνα την ημερα, εκεινοι οι οποιοι και βιαζονταν και χωρις να τους ζητησω μου προσεφεραν, σε μια πιο προσεκτικη "αναγνωση" αποδειχτηκαν οι περισσοτεροι εξωσταιοι και με κακο τροπο. Πως το καταλαβα; Μα το ελεγαν μονοι τους κατηγορωντας τους εως τοτε ιδιοκτητες για απαιτηση των υποχρεωσεων τους !! Ενοικιο δηλαδη στην ωρα του, κατοικιδια προβληματικα κτλ. Επισης, και για αυτο επιμενω στην σιγουρια, ενω καμποσοι ηταν εκεινοι που "εκοβαν  το χερι τους" οτι θα ενοικιαζαν αυριο, τελικα με διαφορες δικαιολογιες ....απλα εξαφανιζονταν. Και οι πιο σοβαροι ηταν εκεινοι που απλα φαινονταν σοβαροι, μετρημενοι, με ρουχα της δουλειας κι απο δουλεια, οι χωρις πολλα πολλα και περιεργα και οι με σεμνες κουβεντες που εψαχναν στεγη και οχι αλλου ειδους θεματα.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ενοίκιο σωστά το όρισες σε fair επίπεδο.

Ζητάς 2 μήνες εγγύηση & 1 μήνα να τρέχει , όποιος είναι νοικοκύρης μπορεί να τα δώσει. Το επάγγελμα και ο συμπεριφορά του πιθανού νοικάρη μπορεί να βοηθήσει να διαλέξεις. ΟΛΟ νόμιμο το ποσό στο συμβόλαιο (κατέβασε δωρεάν από το ιντερνέτ). Ο νοικάρης είναι σαν τον πελάτη , είμαστε ευγενείς μαζί του και του προ-καθορίζουμε τους όρους πριν υπογράψει. Αν είσαι εσύ σωστός-τυπικός και παρατηρητικός κατά 99% θα έχεις και καλό ενοικιαστή.

Αν αρχίσεις τα 

α) να βάλουμε λιγότερα στο συμβόλαιο

β) να κλείσουμε με ενοίκια ζημίες/επισκευές

γ) διάφορα του στυλ "θα τα βρούμε" , "πλήρωσε το και αφαίρεσε το από το ενοίκιο" και άλλα τέτοια κατά 99% θα συμφωνήσει μαζί σου προβληματικός ενοικιαστής.

Οι σοβαροί άνθρωποι θέλουν σωστές συμφωνίες και οι σωστές συμφωνίες κάνουν τους καλούς φίλους.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

Συνήθως οι περισσότεροι ζητάνε 1 μήνα εγγύηση.  Εμένα αν μου ζητούσαν περισσότερα δεν θα το δεχόμουν και δεν θα ενοικίαζα... όχι επειδή δεν έχω να τα δώσω αλλά επειδή υπάρχει και εύκολος τρόπος να τα πάρεις πίσω όταν αποχωρήσεις. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...