papoys1 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Ατυχήματα γίνονταν και θα γίνονται πάντα είτε από λάθος είτε από αμέλεια.Αν δεν γίνονταν δεν θα υπήρχε και από πολλών χρόνων η ασφάλιση πυρός για όποιον κάνει κέφι και έχει φράγκα. Το άσχημο είναι ότι πολλαπλασιάστηκαν οι φωτιές σε σπίτια από ανθρώπους που μη έχοντας λεφτά να βάλουν πετρέλαιο να ζεσταθούν με το κλασικό καλοριφέρ επιστρατεύουν κάθε επικίνδυνο μέσο ηλεκτρικές σόμπες που τις κολάνε πάνω τους να νοιώσουν ζέστη , σόμπες υγραερίου που δεν τις σβήνουν το βράδυ , ξυλόσομπες που ρίχνουν μέσα ότι καίγεται , ακόμη και μαγκάλια και έτσι πολλαπλασιάζεται ο κίνδυνος τόσο να καεί το σπίτι τους αλλά κυρίως να χάσουν και τη ζωή τους. Δυστυχώς θα το δούμε πολλούς χειμώνες ακόμη αυτό το φαινόμενο καθώς δεν υπάρχει κανένα φως στο βάθος όπως μας παραμυθιάζουν αλλά αντίστοιχα σκοτάδι. 1
theoritikos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Πολλοί επίσης αμελούν να καθαρίσουν το τζάκι και την καμινάδα που έχουν σπίτι, είτε από άγνοια είτε από τεμπελιά. Ακόμα και εστιατόρια αμελούν τον καθαρισμό. 2
mechpanos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Lezantas26 είπε αντιδρουν με πια προφαση? Θα πρέπει να ανοίξω ένα νέο τόπικ με τίτλο "Γιατί ο κόσμος αντιδρά σε ότι καινούργιο γίνεται"...Γιατί θεωρούν, ότι δεν θα πηγαίνει ο κόσμος στην λαϊκή (τώρα γίνεται Τετάρτη - Σαββατό, κλείνοντας ο δρόμος σε 3 γειτονιές, 1 κάθε φορά εναλλάξ, ενώ στο νέο χώρο είναι εκτός αστικού ιστού σε ένα μεγάλο ακίνητο του δήμου με οργανωμένους σταθερούς πάγκους και χώρο πάρκινγκ)... https://goo.gl/maps/RxzdaTgCdMMiX9z89 Και θεωρούν ότι, επειδή θα φύγουν από τις γειτονιές, δεν θα έχουν κόσμο... Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2020 από mechpanos 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Θα πρέπει να ανοίξω ένα νέο τόπικ με τίτλο "Γιατί ο κόσμος αντιδρά σε ότι καινούργιο γίνεται"...Γιατί θεωρούν, ότι δεν θα πηγαίνει ο κόσμος στην λαϊκή (τώρα γίνεται Τετάρτη - Σαββατό, κλείνοντας ο δρόμος σε 3 γειτονιές, 1 κάθε φορά εναλλάξ, ενώ στο νέο χώρο είναι εκτός αστικού ιστού σε ένα μεγάλο ακίνητο του δήμου με οργανωμένους σταθερούς πάγκους και χώρο πάρκινγκ)... https://goo.gl/maps/RxzdaTgCdMMiX9z89 Και θεωρούν ότι, επειδή θα φύγουν από τις γειτονιές, δεν θα έχουν κόσμο... Ο δημος δεν τους δινει τις αδειες? Εχει κ το καρπουζι και το μαχαιρι, λιγοτερος κοσμος ειναι καλυτερο απ το καθολου κοσμο επειδη δεν εχεις αδεια, οποτε και να μη θελουν θα το καταπιουν. Πιεστε το δημο σας
mezger Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Αξίζει αυτό το βίντεο με φωτια σε live stream, σαν παράδειγμα για το τι να μην κανεις. H δράση αρχίζει στο 4:50, πιο πριν παίζει με ένα μαραφέτι που παίρνει υγρό αναπτήρα. 1
pontez2 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οι περισσότερες πυρκαγιές, βάσει πάντα των δημοσιευμάτων, έχουν ξεκινήσει απο κάποιο μέσο θέρμανσης. Αερόθερμο, ηλεκτρικό καλοριφέρ, θερμοπομποί, τζάκι. Η πυροσβεστική θεωρεί ως κυριότερη αιτία οικιακής πυρκαγιάς, ξεχασμένες κουζίνες ανοιχτές και ξεχασμένα αποτσίγαρα, αναμμένα κεριά και καντήλια και φυσικά διαρροή από γκαζάκια Πυροσβεστήρας στο σπίτι απαραίτητος πλέον σε κάθε περίπτωση. Με 25 ευρώ παίρνεις έναν αξιόπιστο πυροσβεστήρα που μπορεί να σβήσει φωτιά απο οποιαδήποτε αιτία. Επίσης ειναι απαράδεκτο, πολυκατοικίες να μην έχουν πυροσβεστήρες σε κοινή θέμα. Spoiler Επιτέλους, ας μειώσουν τη φορολογία στο πετρέλαιο. Έχουν καταστραφεί σπίτια λόγω της ανάγκης του κόσμου για θέρμανση. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2020 από pontez2 3
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, pontez2 είπε Οι περισσότερες πυρκαγιές, βάσει πάντα των δημοσιευμάτων, έχουν ξεκινήσει απο κάποιο μέσο θέρμανσης. Αερόθερμο, ηλεκτρικό καλοριφέρ, θερμοπομποί, τζάκι. Η πυροσβεστική θεωρεί ως κυριότερη αιτία οικιακής πυρκαγιάς, ξεχασμένες κουζίνες ανοιχτές και ξεχασμένα αποτσίγαρα, αναμμένα κεριά και καντήλια και φυσικά διαρροή από γκαζάκια Πυροσβεστήρας στο σπίτι απαραίτητος πλέον σε κάθε περίπτωση. Με 25 ευρώ παίρνεις έναν αξιόπιστο πυροσβεστήρα που μπορεί να σβήσει φωτιά απο οποιαδήποτε αιτία. Επίσης ειναι απαράδεκτο, πολυκατοικίες να μην έχουν πυροσβεστήρες σε κοινή θέμα. Απόκρυψη περιεχομένων Επιτέλους, ας μειώσουν τη φορολογία στο πετρέλαιο. Έχουν καταστραφεί σπίτια λόγω της ανάγκης του κόσμου για θέρμανση. καλυτερα να βαλεις το χερι πιο βαθια στη τσεπη και να αγορασεις πυροσβεστηρες co2. κριμα ειναι να προλαβεις τη φωτια και να χαλασεις τις συσκευες
mechpanos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε Ο δημος δεν τους δινει τις αδειες? Εχει κ το καρπουζι και το μαχαιρι, λιγοτερος κοσμος ειναι καλυτερο απ το καθολου κοσμο επειδη δεν εχεις αδεια, οποτε και να μη θελουν θα το καταπιουν. Πιεστε το δημο σας Αν ήθελε, θα το έκανε. Όντως...χέζονται όλοι το "πολιτικό κόστος" 48 λεπτά πριν, mezger είπε Αξίζει αυτό το βίντεο με φωτια σε live stream, σαν παράδειγμα για το τι να μην κανεις. H δράση αρχίζει στο 4:50, πιο πριν παίζει με ένα μαραφέτι που παίρνει υγρό αναπτήρα. Πω ρε φίλε!!! Καλά, η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όριο!!! Μας έλεγε σε σεμινάριο αξιωματικός της ΠΥ, ότι βενζινάδικο πήρε φωτιά όταν ΠΕΛΑΤΗΣ άναψε αναπτήρα για να δει αν έχανε αέρα το λάστιχο (κάτι τέτοιο), την ώρα που ο υπάλληλος του έριχνε βενζίνη....και προκλήθηκε fireball! Ευτυχώς ο υπάλληλος ήταν Ιρακινός και είχε εμπειρία, και έτρεξε και έκοψε αμέσως την παροχή καυσίμου αλλιώς όλο θα είχε γίνει χοντρό ατύχημα. 9 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε καλυτερα να βαλεις το χερι πιο βαθια στη τσεπη και να αγορασεις πυροσβεστηρες co2. κριμα ειναι να προλαβεις τη φωτια και να χαλασεις τις συσκευες Για ηλεκτρικές συσκευές κάνει και της σκόνης, αλλά γεμίζει ο τόπος σκόνες και θα καταστραφεί και η συσκευή!!!
pontez2 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε καλυτερα να βαλεις το χερι πιο βαθια στη τσεπη και να αγορασεις πυροσβεστηρες co2. κριμα ειναι να προλαβεις τη φωτια και να χαλασεις τις συσκευες Συμφωνώ. Και μπορεις να βρεις αξιοπιστες λυσεις με 50 ευρω. Επειδη ομως κάποιοι δε τα διαθέτουν, θεωρω οτι ακομα και ο πυροσβεστηρας των 25 ευρω, μπορει να αποβεί σωτήριος πχ κάτι τέτοιο Spoiler
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, mechpanos είπε Αν ήθελε, θα το έκανε. Όντως...χέζονται όλοι το "πολιτικό κόστος" Πω ρε φίλε!!! Καλά, η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όριο!!! Μας έλεγε σε σεμινάριο αξιωματικός της ΠΥ, ότι βενζινάδικο πήρε φωτιά όταν ΠΕΛΑΤΗΣ άναψε αναπτήρα για να δει αν έχανε αέρα το λάστιχο (κάτι τέτοιο), την ώρα που ο υπάλληλος του έριχνε βενζίνη....και προκλήθηκε fireball! Ευτυχώς ο υπάλληλος ήταν Ιρακινός και είχε εμπειρία, και έτρεξε και έκοψε αμέσως την παροχή καυσίμου αλλιώς όλο θα είχε γίνει χοντρό ατύχημα. Για ηλεκτρικές συσκευές κάνει και της σκόνης, αλλά γεμίζει ο τόπος σκόνες και θα καταστραφεί και η συσκευή!!! μα αυτο λεω παντως αμα μαζευτειτε πολλοι και πιεσετε το δημο τοτε πιστευω θα τα καταφερετε
keravnos21 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Καποτε δουλευα σαν δευτερη δουλεια delivery σε συνοικιακο καταστημα πιτσαρια-σουβλατζιδικο, ο ιδιοκτητης ενω ειχε ενημερωθει οτι τα μπουρια μαζευουν λιπη και υπαρχει κινδυνος φωτιας δεν τα αλλαζε μεχρι που ηρθε η στιγμη που πηραν φωτια,πρωτη φορα ειδα ζωντανα ανοξειδωτα κομματια απο το μπουρι να εχουν γινει κοκκινα απο την υψηλη θερμοκρασια.Παλι καλα που ηρθε γρηγορα η πυροσβεστικη υπηρεσια και δεν καηκε ολη η πολυκατοικια .
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, pontez2 είπε Συμφωνώ. Και μπορεις να βρεις αξιοπιστες λυσεις με 50 ευρω. Επειδη ομως κάποιοι δε τα διαθέτουν, θεωρω οτι ακομα και ο πυροσβεστηρας των 25 ευρω, μπορει να αποβεί σωτήριος πχ κάτι τέτοιο Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου και παλι ομως αυτος που δεν εχει τα λεφτα πως θα συντηρει καθε χρονο τον πυροσβεστηρα. ολοι οι πυροσβεστηρες πρεπει να ελεγχονται, αλλα αμα θες να τσιγκουνευτεις απλα βαρας μια με τον co2 και αμα ριχνει, δεν εχει σημαδια φθορας, εχει πιεση κλπ μπορεις να το ρισκαρεις με σχετικη ασφαλεια. στους ξηρας κονεως δεν ξερεις αμα εχει κανει σβολους η σκονη, θελει οπωσδηποτε ελεγχο. ειδικα αμα χρησιμοποιηθει σιγουρα θελει αναγομωση.. οποτε, ανεπισημα μεν, σε βαθος χρονου πιο φτηνοι ειναι οι co2 Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2020 από Επισκέπτης
georgeps21 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 μια βασική απορία που έχω είναι: ποιος τη πληρώνει τη ζημιά? Και δεν θελω να μπώ σε μονοπάτια που χανονται ανθρώπινες ζωές, αλλα στη περίπτωση παραδειγμα που ο διπλα μου (μενω σε περιοχη πυκνοκατοικημενη) με κάψει από αμέλεια; Για παράδειγμα ξεχάσει αυτός το μάτι της κουζίνας και μου κάψει το δικό μου σπίτι ή αντίστοιχα αν εχω κανω βλακεία και κάψω τους από πάνω μου; Υπάρχει νόμος που να προστατέυει τον οποιοδήποτε για τετοια συμβαν?
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, georgeps21 είπε μια βασική απορία που έχω είναι: ποιος τη πληρώνει τη ζημιά? Και δεν θελω να μπώ σε μονοπάτια που χανονται ανθρώπινες ζωές, αλλα στη περίπτωση παραδειγμα που ο διπλα μου (μενω σε περιοχη πυκνοκατοικημενη) με κάψει από αμέλεια; Για παράδειγμα ξεχάσει αυτός το μάτι της κουζίνας και μου κάψει το δικό μου σπίτι ή αντίστοιχα αν εχω κανω βλακεία και κάψω τους από πάνω μου; Υπάρχει νόμος που να προστατέυει τον οποιοδήποτε για τετοια συμβαν? δε ξερω για νομους, αλλα αμα το πορισμα της πυροσβεστικης πει φταιει η κατσαρολα στο ματι της κουζινας φανταζομαι μπορεις να τον κυνηγησεις δικαστικα. και να θελει να δικαιολογηθει πως ηταν ατυχημα δεν εφταιγε κλπ, αμα δεν εχει φροντισει για την απαραιτητη πυρασφαλεια οπως οριζεται, το 99% των σπιτιων στην ελλαδα, απλα τον ηπιε διοτι η δικια του παρανομια εθεσε τη ζωη/περιουσια σου σε κινδυνο. αμα πεσεις στο 1% που εχει τον απαραιτητο εξοπλισμο και ισχυριστει πως δε προλαβε το κακο ή πανικοβληθηκε, δε ξερω τι θα αποφασιζε ενα δικαστηριο..
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, georgeps21 είπε μια βασική απορία που έχω είναι: ποιος τη πληρώνει τη ζημιά? Και δεν θελω να μπώ σε μονοπάτια που χανονται ανθρώπινες ζωές, αλλα στη περίπτωση παραδειγμα που ο διπλα μου (μενω σε περιοχη πυκνοκατοικημενη) με κάψει από αμέλεια; Για παράδειγμα ξεχάσει αυτός το μάτι της κουζίνας και μου κάψει το δικό μου σπίτι ή αντίστοιχα αν εχω κανω βλακεία και κάψω τους από πάνω μου; Υπάρχει νόμος που να προστατέυει τον οποιοδήποτε για τετοια συμβαν? Για το ποινικό κομμάτι τον κυνηγάνε οι αρχές αυτεπαγγελτα. Για το κομμάτι των αποζημιώσεων του κάνεις αγωγή και περιμένεις χρόνια την εκδίκαση αποζημίωσης. Συνήθως θα είναι πρόκληση πυρκαγιάς από αμελεια και δεν τον γλιτώνουν από κάτι. Αν δεν ειναι αμελεια και εγινε για άλλον λόγο πρέπει να αποδειχτεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις