Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, georgeps21 είπε

μια βασική απορία που έχω είναι: ποιος τη πληρώνει τη ζημιά?

Και δεν θελω να μπώ σε μονοπάτια που χανονται ανθρώπινες ζωές, αλλα στη περίπτωση παραδειγμα που ο διπλα μου (μενω σε περιοχη πυκνοκατοικημενη)  με κάψει από αμέλεια; 

Για παράδειγμα ξεχάσει αυτός το μάτι της κουζίνας και μου κάψει το δικό μου σπίτι ή αντίστοιχα αν εχω κανω βλακεία και κάψω τους από πάνω μου;

Υπάρχει νόμος που να προστατέυει τον οποιοδήποτε για τετοια συμβαν?

Αποφασίζει το δικαστήριο. Γι' αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι ασφάλειες που να καλύπτουν και εμάς αλλά και την αστική ευθύνει - ζημιές τρίτων (να πληρώνει εμάς αλλά και τον γείτονα)

• Like 1
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Αποφασίζει το δικαστήριο. Γι' αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι ασφάλειες που να καλύπτουν και εμάς αλλά και την αστική ευθύνει - ζημιές τρίτων (να πληρώνει εμάς αλλά και τον γείτονα)

με καλύψατε και οι 3. Το θέμα με τις ασφάλειες εννοειται οτι αξίζει , αλλά όταν προσπαθεις να τα βγάλεις πέρα με τα υπόλοιπα χρέη  ή οταν το 99% που λεμε δεν εχει πυροσβεστηρα (του αυτοκινητου π εχω δεν τον υπολογιζω ) δεν ξέρω τί είναι πρώτο βήμα Πυροσβεστήρες/κουβέρτες ή ασφάλεια? 

Και να πεις τους γονεις μου τους επεισα και πήραν εστω 3 σκονης για τη πολυκατικοια τους , εγώ που ζώ μόνος  με βασικό να περισεψουν τι? :P 

Δημοσ.

Η αλήθεια ειναι πάντως οτι κι εγω δε σκέφτηκα ποτέ να πάρω πυροσβεστήρα co2. Πήρα έναν καλό σκόνης που ειδα οτι μπορεί να σβήσει οποιαδήποτε εστία.

Μάλιστα, όταν έκανα ασφάλεια πυρός σπίτι μου και ήρθε από την εταιρία άνθρωπος να τσεκάρει το σπίτι, του έδειξα τον πυροσβεστήρα και τη θέση που τον ειχα και το μονο που ζήτησε ηταν να τον μετακινήσω σε πιο "εύκολο" σημείο και οτι κατά την άποψή του ήταν μια χαρά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάθε σπίτι θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο. Είτε μας ανήκει (οπότε κάνουμε πληρη ασφάλεια κτηρίου και περιεχομένου)  είτε μένουμε σε ενοίκιο  (οπότε ασφαλίζουμε τουλάχιστον το περιεχόμενο) θα πρέπει να προστατεύουμε όσο μπορούμε την περιουσία μας από τέτοιους κινδύνους.   Το κόστος είναι ακομα σχετικά χαμηλό. 

Επεξ/σία από prometheas
  • Super Moderators
Δημοσ.
22 hours ago, prometheas said:

Το κόστος είναι ακομα σχετικά χαμηλό. 

Αρκεί να μην καλύπτει για σεισμό, εκεί ανεβαίνει κατακόρυφα...

Δημοσ.

Οι γονείς του φίλου σε επαρχιακή πόλη παρα λίγο να πάρουν φωτιά απο βραχυκύκλωμα καταψυκτη που είχαν στο υπόγειο. Αφού, ευτυχ'ώς το πρόλαβαν, η "λύση" που έδωσαν ήταν να πάρουν άλλο καταψύκτη και να το βάλουν σε ένα άδειο δωμάτιο για να το ελεγχουν, αφου προφανώς μόνο απο τον καταψύκτη κινδυνεύουν.. Επίσης παλιότερα λαμπάδιασε ο φουρνος απο καμμένα λίπη, ευτυχώς το έσβησαν και πήραν άλλο. Ούτε πυροσβετήρες, ούτε ασφάλεια πυρός ούτε ανιχνευτές καπνού , τπτ. Ομολογώ πως σας ευχαριστώ για το  θέμα, μόλις έψαξα και και θα παραγγείλω πυροσβεστήρες να τους τους πάμε δώρο, γιατί μυαλό δε βάζουν. Φυσικά θα παραγγείλω ένα και για μας, κι απο Δευτερα ψάχνω ασφάλειες για όλους. Το σπίτι στο χωριό κι αυτό που μένουμε είναι η μοναδική περιουσία μιας οικογένειας, και θα την προστατεύσουν θέλουν δε θέλουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω αντιμετωπίσει αρκετά συμβάντα και δύσκολες καταστάσεις ως επαγγελματίας Μηχανικός και Τεχνικός Ασφαλείας σε επιχειρήσεις.

Βασική αρχή είναι η πρόληψη. Καλό είναι όλοι να έχετε και στο σπίτι σας πυροσβεστήρα(Ξηράς κόνεως ή CO) και οι συσκευές που χρησιμοποιείτε να κοιτάτε εσείς οι ίδιοι ότι είναι σε καλή κατάσταση και έχουν ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ για την χρήση τους.

Επεξ/σία από sot20
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...