Προς το περιεχόμενο

Έχουν μέλλον αυτές οι ειδικότητες


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

Να πω μία καλησπέρα στην παρέα. Λοιπόν παιδιά θέλω τη βοήθειά σας, σκέφτομαι του χρόνου, να πάω σε Εσπερινό επαγγελματικό Λύκειο.Να πάρω ειδικότητα, μία από τις ειδικότητες που μου αρέσει, είναι 

 

Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων Στο Τομέα Ηλεκτρολογίας

 

"Τεχνικού Η/Υ και Δικτύων Η/Υ" Στο Τομέα Πληροφορικής

 

Έχουν μέλλον αυτές οι ειδικότητες

Επεξ/σία από politexnitis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται τι εννοείς έχουν μέλλον .

Αν ρωτάς αν η πληροφορική έχει μέλλον και ψωμί, τότε σίγουρα η απάντηση είναι ναι .

Τώρα αν ρωτάς κατα πόσο με ένα απολυτήριο εσπερινού λυκείου τεχνικού Η/Υ ,θα μπορείς να εργάζεσαι στον τομέα αυτό και να παίρνεις καλα λεφτά τα επόμενα 10-20-30 χρόνια ,μάλλον τα πράγματα ζορίζουν .

Ο κλάδος είναι τέτοιος που εξελίσσεται συνεχώς και αλλάζει .Αν θές να μπείς σε αυτό το παιχνίδι ,το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και εσύ .Να ακολουθάς πιστοποιήσεις ,νέα και εξελίξεις του χώρου και να είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις .Έτσι ναι ,σίγουρα έχει μέλλον η ειδικότητα .

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Look τεχνικός Η/Υ και δικτύων Xmmm λιιιιγο δύσκολο, αλλά είναι κάλη αρχή. Όμως ένα Εσπερινό Τεχνικό Λύκειο είναι well Λυκειο -> Δυνατότητα Εισαγωγικών -> Bachelor -> Master -> PhD.

Καλό ίσως να το δεις περισσότερο για προγραμματιστής όσο υπάρχουν ελλείψεις σε δυναμικό. Αλλά για μια καλή θέση είναι λίγα hackathon μακριά, λίγο λιώσιμο με personal projects ίσως και συνεισφορά σε ελεύθερο λογισμικό. Και πάλι θέλει εξειδίκευση ΚΑΙ σε business lvl το να ξέρεις απο PHP και όχι απο Business κάπου θα σε σταματήσει το τραίνο.

Επεξ/σία από PC_MAGAS
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σας πω ενα μεγάλο ευχαριστώ, για της απαντήσεις σας. Αρα ειναι μονόδρομος το πανεπιστήμιο Να ακολουθάς πιστοποιήσεις ,νέα και εξελίξεις του χώρου και να είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρεξήγησες .Το πανεπιστήμιο δεν είναι μονόδρομος .Η συνεχής εξέλιξη και το να ψάχνεσαι για το τι ισχύει είναι .
Ενδεχομένως το "χαρτί" δημιουργεί ένα ανω περιορισμό ,απο την άποψη οτι χωρίς πανεπιστήμιο δύσκολα θα γίνεις CTO σε μεγάλη εταιρεία πληροφορικής ,αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι το χρειάζεσαι για να ασχοληθείς με το πεδίο .

Εξηγώ τι εννοώ πιο πρακτικά : 
Η μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων που γνωρίζω με πτυχία "τεχνικός Η/Υ" ,"τεχνικός δικτύων" κτλπ ,αρκούνται στο να κάνουν format και να κάνουν συνδέσεις internet ή να ανοίγουν μαγαζία με "service υπολογιστών" και περιφερειακά .Το θέμα εδώ είναι οτι το να κάνεις format πριν κάποια χρόνια ίσως και να ήταν λίγο δύσκολο ,πλέον τα κάνουν τα 10χρονα .Επίσης είναι της μόδας τα tech channels οπότε η πλειοψηφία παιδιών-gamers γνωρίζουν να στήνουν και να λύνουν pc .

Τώρα ,αν εσύ αυτήν την εισαγωγή στον κλάδο την εξελίξεις π.χ. με μια εξειδίκευση στα δίκτυα (βλέπε πιστοποιήσεις cisco κτλπ) ,ή στην διαχείριση servers για sys admin (βλέπε πιστοποιήσεις microsoft) ,μπορείς να δουλέψεις σε πολύ καλές θέσεις που και μέλλον έχουν και θα ασχολείσαι με κάτι ουσιαστικό και σημαντικό.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

Τα δικτυα ειχαν, εχουν, και πιστευω οτι θα εχουν μελλον για πολυ καιρο ακομα μιας και τα παντα πλεον ειναι δικτυωμενα. Επιπλεον, τα δικτυα (networking) ειναι η βαση και απαραιτητη γνωση για πολλες αλλες ειδικοτητες που εχουν γινει της μοδας τα τελευταια χρονια (cloud, cybersecurity).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...