Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα.

Έχω το χούι να κοιτάζω συχνά πυκνά την ένδειξη του μετρητή ρεύματος για να ξέρω τι μου γίνετε . Επίσης κατά 80% δίνω εγώ τις ενδείξεις στην ΔΕΗ καθώς ποτέ δεν έρχονται για μέτρηση και δε θέλω να πληρώνω έναντι και ξαφνικά να έρθουν να μετρήσουν και να μου έρθει χαστούκι.

Στο θέμα μας. Την περίοδο 11/2019 έως 01/2020 είχα κάψει για 60 ημέρες 731 κιλοβατόρες δηλαδή περίπου 12+ την ημέρα. Δεν έχω ηλιακό , δεν έχω καλοριφέρ οπότε το θεώρησα λογικό λόγω χειμώνα να είναι αρκετές παραπάνω από την συνήθη κατανάλωση μου , που τους υπόλοιπους μήνες είναι πάντα σταθερά από 350-400 κιλοβατόρες στις 60-65 μέρες. Δηλαδή από 5-6,5 κιλοβατόρες την ημέρα. Όλα καλά μέχρι εδώ .

Το θέμα μου και πρόβλημα μου ταυτόχρονα είναι πως πήγα να κοιτάξω τον μετρητή μου όπως συνηθίζω και διαπιστώνω πως για διάστημα 22 ημερών έχω κάψει μόλις 42 κιλοβατόρες.Δηλαδή ούτε 2 την ημέρα. (Την τελευταία ένδειξη την έδωσα και πάλι εγώ στην ΔΕΗ και μάλιστα την έχω φωτογραφίσει κιόλας οπότε δεν παίζει θέμα λάθους μέτρησης ). Αυτό προφανώς δεν παίζει με τίποτα. Μόνο ο αφυγραντήρας που δουλεύει από τις 5-6 το απόγευμα ως τις 7 το πρωί καίει άνετα από 5-7 κιλοβατόρες την ημέρα (είναι 650w , με ρύθμιση επιθυμητής υγρασίας έως 55% , οπότε δεν δουλεύει σερί όλες αυτές τις ώρες , όταν πιάνει επιθυμητή κλείνει κλπ)

Δεν έχω αλλάξει κάτι στις ανάγκες μου για ρεύμα σε σχέση με το προηγούμενο 2μηνο οπότε προφανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον μετρητή ;;;Και άντε τώρα θα πεις τι σε νοιάζει εσένα αν γράφει λιγότερο από ότι καις .Αν όπως σκάλωσε και κόβει κιλοβατόρες , φάει το αντίστροφο σκάλωμα και αρχίζει να μετράει τρελά προς τα πάνω τι κάνω και πως να το αποδείξω ;

Να σημειώσω ότι σφραγίδες κλπ του μετρητή είναι σε άριστη κατάσταση και στη θέση τους και γενικά το κουτί είναι υπέρ του δέοντος σ καλή κατάσταση (Οικοδομή 12 ετών αν δεν κάνω λάθος , ο μετρτής εντός της αυλής μου και κλειστός σε ξεχωριστό ντουλάπι με πορτάκια.

Συγνώμη για το σεντόνι , αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω κάτι και τι .

Επεξ/σία από panos_saxo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο γυρνά και δε φαίνεται σταματημένο μη κάνεις τίποτα...άλλοι παρακαλάνε

Spoiler

Θυμήθηκα πολλά πολλά χρόνια πριν, πάμε στο θείο μου και το σπίτι φούρνος! Είχε χαζοκολλήσει το ρολόι και το μόνο του πρόβλημα ήταν οι ασφάλειες που καιγόταν απο τα πολλά σώματα. Μέχρι που κόλλησε εντελώς (παρά τις σφαλιάρες για να γράψει έστω και λίγο) και αναγκαστικά το ανέφερε στη ΔΕΗ για αντικατάσταση

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ριξε τον γενικο και κατέβα κατω να δεις αν γράφει

λιγοτερες εχει οχι περισσοτερες για να το κανει αυτο

23 λεπτά πριν, korakios είπε

Όσο γυρνά και δε φαίνεται σταματημένο μη κάνεις τίποτα...άλλοι παρακαλάνε

και πληρωνουν κιολας

ενα προβλημα θα εχεις παντως,θα εχεις μεγαλη πτωση και θα χτυπησει στο συτημα αυτο ,το θεμα ειναι οτι εσυ δινεις τις ενδειξεις οποτε δεν ξερω που θα σε βγαλει αυτο

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, slk200gr είπε

λιγοτερες εχει οχι περισσοτερες για να το κανει αυτο

Δεν εχει ουτε λογοτερες, ουτε περισσότερες, εχει ακινησια.

Οποτε αν δεν εχει ακινησια αμεσως ξερεις γιατι ο μετρητης τρεχει περισσοτερο απο οτι πρέπει.

Ειναι το πρωτο που κανεις οταν εχεις τέτοιες ανησυχίες 

Δημοσ.

Το έκανα, δεν γυρνάει κιχ αλλά δεν έχει να κάνει αφού γράφω λιγότερες από ότι πρέπει. 

Τώρα όμως είδα αυτό που φοβόμουν. Οι μετρήσεις που σας έδωσα παραπάνω ήταν μέχρι τις 27/01. Δηλαδή στις 27/01 στις 7 το απόγευμα που πήρα μέτρηση έδειχνε 17192. Τώρα αυτή τη στιγμή γράφει 17271. 79 κιλοβατορες διαφορά μέσα σε λιγότερο από 3 μέρες. Λες και είχε κολλήσει και ξαφνικά ξεκόλλησε και έγραψε και τις υπόλοιπες ξέρω γω.. Στο σύνολο αυτή τη στιγμή είμαι δηλαδή στις 121 κιλοβατορες από 6/01 όπου έγινε η μέτρηση και εκδωθβκε ο λογαριασμός μέχρι και σήμερα 30/ 1. 

Έτσι βγάζει νόημα και είναι σχετικά νορμάλ κατανάλωση γτ βγαίνει λιγότερο από 5 κιλοβατορες γι αυτές τις 23 μερες

Τις κιλοβατορες τις δίνω εγώ για να μην έχω ποτέ έναντι, και 2 με 3 φορές το χρόνο έρχονται και αυτοί για μέτρηση για να δουν και αν τους δίνω λιγότερες κιλοβατορες προφανώς 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panos_saxo είπε

Λες και είχε κολλήσει και ξαφνικά ξεκόλλησε και έγραψε και τις υπόλοιπες ξέρω γω..

Δεν γίνεται. Μήπως απλά είχες πάρει λάθος μέτρηση?

Δημοσ.

Αυτό σκέφτηκα αλλά το τσέκαρα. 

Έχω φωτογραφίες από κάθε μέτρηση για να μην ξεχνάω το νούμερο μέχρι να μπω σπίτι το βγάζω φωτογραφία. 

• Like 1
Δημοσ.

μηπως απλα ειχες λιγοτερη καταναλωση τις προηγουμενες μερες και περισσοτερες τωρα?

πχ αν φυγατε για μερικες μερες και γυρισατε σιγουρα θα εχετε μικρη καταναλωση οσο λειπατε και μεγαλη τωρα που πρεπει να ζεσταθει/αφυγρανθει ολο το σπιτι

Δημοσ.

βάλε μόνο ένα μεγάλο και γνωστό φορτίο (πχ θερμοσίφωνα) να λειτουργεί και μέτρα τις στροφές του δίσκου σε σχέση με τον χρόνο

Δημοσ.

Όχι δεν έχω λείψει από το σπίτι. Κλασικά 7 με 4 δουλειά και μετά μέσα. Μόνος μου μένω οπότε ξέρω τι καίω σε καθημερινή βάση. 

Πάω να ανάψω τον σιφουνα που τον χρειάζομαι έτσι κι αλλιώς και επανερχομαι. 

Λοιπόν έβαλα τον θερμωσιφονα και έχουμε τα παρακάτω. 

Το ρολόι κάνει μια πλήρη περιστροφή ανά 3 δευτερόλεπτα. 

Σε 20 λεπτά ακριβώς η ένδειξη αυξήθηκε κατά 1,2 κιλοβατορα, από 17272,4 σε 17273,6

Στο διάστημα αυτό το 20λεπτο, λειτουργούσε μόνο ο θερμωσιφωνας όλα τα άλλα κλειστά. 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, panos_saxo είπε

Όχι δεν έχω λείψει από το σπίτι. Κλασικά 7 με 4 δουλειά και μετά μέσα. Μόνος μου μένω οπότε ξέρω τι καίω σε καθημερινή βάση. 

Πάω να ανάψω τον σιφουνα που τον χρειάζομαι έτσι κι αλλιώς και επανερχομαι. 

Λοιπόν έβαλα τον θερμωσιφονα και έχουμε τα παρακάτω. 

Το ρολόι κάνει μια πλήρη περιστροφή ανά 3 δευτερόλεπτα. 

Σε 20 λεπτά ακριβώς η ένδειξη αυξήθηκε κατά 1,2 κιλοβατορα, από 17272,4 σε 17273,6

Στο διάστημα αυτό το 20λεπτο, λειτουργούσε μόνο ο θερμωσιφωνας όλα τα άλλα κλειστά. 

Φιλε ασε το μετρητή της δεη θα σε φαει το άγχος :)

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, csontheline είπε

Είσαι σίγουρος ότι το πρόβλημα είναι στον μετρητή; 

Οχι. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν δε φταίει ο μετρητής τι άλλο μπορεί να φταίει. Όταν αποδεδειγμένα μια συσκευή 650 watt δουλεύει επί Χ ώρες , αλλά αυτό δεν αντικατοπτριζεται στον μετρητή με την αντίστοιχη μέτρηση τι άλλο να φταίει? 

Και αν ανάποδα μια συσκευή, ενώ λέει ότι καίει 650 watt, έχει κάποιο πρόβλημα πχ και καίει πολύ παραπάνω η καίει ρεύμα χωρίς να λειτουργεί(?), πάλι δεν εξηγείτε το γεγονός ότι για ένα διάστημα είχα ελάχιστη αύξηση στον μετρητή και για ένα πολύ μικρότερο είχα υλερπολλαπλάσια αύξηση .

Δεν ξέρω θα το παρακολουθήσω. Δε μπορώ να κανω κάτι άλλο. 

15 λεπτά πριν, Doubt είπε

Αφού έχεις φωτογραφίες, ανέβασε τις φωτογραφίες (μεγάλη εφεύρεση) από το να γράφεις κατεβατά.

Αν ανέβαζα δηλαδή 3 4 φωτογραφίες με τις ένδειξεις, χωρίς να γράψω τα κατεβατά, θα καταλάβαινες ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα μου? Και θα μου έδινες ενδεχομένως κάποια λύση /συμβουλή? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...