mimisi Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θέλω να ξεκινήσω να πουλάω κάποια πράγματα στο ebay. δεν είμαι έμπορος και δε μιλάμε για τίποτα σπουδαίο. απλά κάποια πράγματα που δε τα χρειάζομαι. ξέρω ότι δεν είναι εύκολο λόγω ανταγωνισμού και δε με συμφέρει να στέλνω στο εξωτερικό αλλά λέω να δοκιμάσω. Τι κινήσεις πρέπει να κάνω; φαντάζομαι δε χρειάζεται να μπλέξω με εφορία για 1-2 πράγματα το μήνα, χρειάζομαι καταρχην λογαριασμό paypal. Εκεί δηλώνω κάποιο αφμ, μην έχω κανένα θέμα μετά από τα έσοδα. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από mimisi
Vasileios-gr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Αν πουλάς δύο αντικείμενα τον μήνα δεν θα εχεις κανένα πρόβλημα. Δεν πρόκειται να χαρακτηριστείς ως έμπορος.
mimisi Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε Αν πουλάς δύο αντικείμενα τον μήνα δεν θα εχεις κανένα πρόβλημα. Δεν πρόκειται να χαρακτηριστείς ως έμπορος. ναι αλλά δε θα έχω θέμα με το paypal? Κοιτάω εδώ και λέει Things Needed Valid email address Customer service information Business address and phone number Bank name Business or personal bank account number Bank routing number εγώ δεν έχω διεύθυνση εταιρείας και τέτοια...
LaMereda Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Υπάρχουν 2 τύποι λογαριασμών στο Paypal, οι προσωπικοί και οι επαγγελματικοί. Αυτά που κοιτάς είναι για επαγγελματικούς λογαριασμούς και προφανώς δεν απευθύνονται σε εσένα.. Όταν θα δημιουργήσεις λογαριασμό στο Paypal να επιλέξεις προσωπικό και δεν θα σου ζητηθεί κανένα στοιχείο εταιρίας κτλ.
kgian Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Και εγώ θα ήθελα να ξεκινήσω να πουλάω κάποια πραγματάκια που δεν χρειάζομαι στο ebay. Από ότι είδα για τον μήνα Φεβρουάριο έχει δωρεάν listings οπότε είναι ευκαιρία να πειραματιστώ. Η απορία μου είναι, σε ποιό ebay πάμε να βάλουμε το listing μας. Στο com, το γερμανικό, το αγγλικό κλπ; Προφανώς το βάζουμε σε ένα μόνο. Τα χρήματα που θα πληρώσουμε αν κατάλαβα καλά είναι αν πουληθεί το αντικείμενο ένα 10% στο ebay και 035€+περίπου 5% στο paypal. Βρήκα και ένα χρήσιμο fee calculator εδώ https://www.ebayfeescalculator.com/de-ebay-fee-calculator/ Αν δεν πουληθεί πρέπει να πλήρώσουμε κάτι;
mimisi Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 15 ώρες πριν, LaMereda είπε Υπάρχουν 2 τύποι λογαριασμών στο Paypal, οι προσωπικοί και οι επαγγελματικοί. Αυτά που κοιτάς είναι για επαγγελματικούς λογαριασμούς και προφανώς δεν απευθύνονται σε εσένα.. Όταν θα δημιουργήσεις λογαριασμό στο Paypal να επιλέξεις προσωπικό και δεν θα σου ζητηθεί κανένα στοιχείο εταιρίας κτλ. ok, ευχαριστώ. προσωπικό λογαριασμό λοιπόν. αλλά δε θα έχω θέμα να μου ζητάει το paypal αφμ και τέτοια μια που θα δέχομαι πληρωμές από πωλήσεις; με εφορία δε θα έχω πρόβλημα; μικρά τα ποσά (αν θα υπάρξουν κιόλας...) αλλά να είμαι και σίγουρος. Αν και πολλοί εδώ στο Insomnia πουλάνε περισσότερα
Vasileios-gr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Όταν πλησιασεις να εισράτεις κοντά στις 2.500 ευρώ τον χρ'ονο (συνήθως γυρω στα 1.800 ) το Paypal θα σου ζητήσει πλήρη ταυτόποίηση . Λογικό μου ακούγεται.
Γιαούρτι Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε Όταν πλησιασεις να εισράτεις κοντά στις 2.500 ευρώ τον χρ'ονο (συνήθως γυρω στα 1.800 ) το Paypal θα σου ζητήσει πλήρη ταυτόποίηση . Λογικό μου ακούγεται. ζητάει ταυτοποίηση αν έχεις έσοδα από πωλήσεις/υπηρεσίες που φτάνουν αυτό το ποσό; ή μετράνε όλοι οι κινήσεις; πχ εγώ έχω μεταφέρει κάποια ποσά σε φίλους (λιγότερα από 1000€) και αυτοί έχουν μεταφέρει σε εμένα και γενικά το χρσησιμοποιώ για αγορές. Δεν έχω έσοδα από πωλήσεις. αν φτάσω αυτό το ποσό λόγω αγορών και μεταφορών θα ζητηθεί ταυτοποίηση;
Hapatingo Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2020 1 hour ago, Γιαούρτι said: ζητάει ταυτοποίηση αν έχεις έσοδα από πωλήσεις/υπηρεσίες που φτάνουν αυτό το ποσό; ή μετράνε όλοι οι κινήσεις; πχ εγώ έχω μεταφέρει κάποια ποσά σε φίλους (λιγότερα από 1000€) και αυτοί έχουν μεταφέρει σε εμένα και γενικά το χρσησιμοποιώ για αγορές. Δεν έχω έσοδα από πωλήσεις. αν φτάσω αυτό το ποσό λόγω αγορών και μεταφορών θα ζητηθεί ταυτοποίηση; Ναι, δεν έχει σχέση με τι τρόπο αποκτήθηκαν τα χρήματα. Όλα τα έσοδα μετράνε.
Γιαούρτι Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, Hapatingo είπε Ναι, δεν έχει σχέση με τι τρόπο αποκτήθηκαν τα χρήματα. Όλα τα έσοδα μετράνε. οπότε κοιτάνε τι χρήμα μπαίνει στο λογαριασμό μου έστω κι αν το μετέφεραν φίλοι μου. Το θεωρούν έσοδο. Αν όμως κάνω μόνο αγορές και φτάσω η ξεπεράσω αυτά τα ποσά; τότε δε νομίζω να έχει και τόσο νόημα η ταυτοποίηση γιατί απλά ξοδεύω. οπότε τους ενδιαφέρει μόνο τι μπαίνει στο λογαριασμό. Κάπου νομίζω είχα διαβάσει ότι από ένα ποσό και πάνω (στην αμερική) ενημερώνουν την IRS (εφορία)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα