Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω Ατομική Επιχείρηση πάνω σε Web Development και η λογίστρια μου, μου έδωσε ένα σωρό πίνακες για τους ΚΑΔ.

Το Web Design/Development είναι ένας πάρα πολύ σύνθετος κλάδος, από φιλοξενία ιστοσελίδων, ως γραφική σχεδίαση λογότυπων, προγραμματισμό, βάσεων δεδομένων κτλ.

Το πρόβλημα μου είναι, τι γίνεται αν κάτι για παράδειγμα όπως η Φιλοξενία ιστοσελίδων δεν είναι δηλωμένη στους ΚΑΔ ή αν κάτι που κάνω δεν υπάρχει ως ΚΑΔ;

Θεωρούμαι παράνομος;

Πρέπει οπωσδήποτε τα πάντα να είναι δηλωμένα και να επιλέξω όλες τις δραστηριότητες μου;

Δημοσ.

Αν ζητήσουν τιμολόγιο για τις μη δηλωμένες υπηρεσίες θα μπορείς να κόψεις; Μάλλον όχι! Όσα περισσότερα δηλώσεις θα έχεις οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Αν ζητήσουν τιμολόγιο για τις μη δηλωμένες υπηρεσίες θα μπορείς να κόψεις;

Ναι

Μάλλον όχι! Όσα περισσότερα δηλώσεις θα έχεις οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές;

Οχι

Ετσι και αλλιώς, όταν κάνεις την αρχική δήλωση ΚΑΔ, υπάρχει ο πρωτεύων και μετά δηλώνεις τους δευτερεύοντες ΚΑΔ.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα γιατί δεν ρώτησες την λογίστρια σου. Αν είναι κάτι παρεμφερές δεν χάθηκε ο κόσμος. Μπορείς να βάλεις και τριτοβάθμιους Κ.Α.Δ. και όχι τεταρτοβάθμιους. 

Δηλαδή δεν θα πας να βάλεις τον 62.01.11.04 που αφορά την δημιουργία ιστοσελίδων, θα βάλεις τον γενικότερο 62.01.11 που έχει τον γενικό τίτλο "υπηρεσίες σχεδιασμού και ανάπτυξης τεχνολογιών της πληροφορίας για εφαρμογές" και θα συνεχίσεις έτσι με τριτοβάθμιους. Από την στιγμή που σ' αυτό που κάνεις δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη άδεια (π.χ. ασφαλιστικοί πράκτορες, φαρμακεία, γυμναστήρια, υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.λπ.) δεν θα έχεις πρόβλημα, αν χρειαστεί κάποια στιγμή το να προσθέσεις Κ.Α,Δ γίνεται εύκολα.

Αν κάτι που κάνεις δεν μπορείς να το βρεις υπάρχουν οι κωδικοί που τελειώνουν σε π.δ.κ.α  για ότι δεν μπορεί να ενταχθεί κάπου αλλού.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Αρκει να είναι φορολογικά ενήμερος :P 

Καμία σχέση. Το μητρώο δεν κοιτάζει αν είναι ενήμερος ή όχι στην προσθήκη Κ.Α.Δ. όπως δεν το κοιτάζει και στην έναρξη.

Δημοσ.

Ούτε τον ΕΦΚΑ κοιτάνε ούτε τις οφειλές στην εφορία. Πας στο μητρώο με συμπληρωμένο το Μ6 και κάνεις τις μεταβολές απλά και ωραία (εκτός αν χρειάζεται κάποια άδεια ο συγκεκριμένος Κ.Α.Δ. που και πάλι δεν έχει σχέση με οφειλές)

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...