MariosX Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Ανοίγω Ατομική Επιχείρηση πάνω σε Web Development και η λογίστρια μου, μου έδωσε ένα σωρό πίνακες για τους ΚΑΔ. Το Web Design/Development είναι ένας πάρα πολύ σύνθετος κλάδος, από φιλοξενία ιστοσελίδων, ως γραφική σχεδίαση λογότυπων, προγραμματισμό, βάσεων δεδομένων κτλ. Το πρόβλημα μου είναι, τι γίνεται αν κάτι για παράδειγμα όπως η Φιλοξενία ιστοσελίδων δεν είναι δηλωμένη στους ΚΑΔ ή αν κάτι που κάνω δεν υπάρχει ως ΚΑΔ; Θεωρούμαι παράνομος; Πρέπει οπωσδήποτε τα πάντα να είναι δηλωμένα και να επιλέξω όλες τις δραστηριότητες μου;
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Αν ζητήσουν τιμολόγιο για τις μη δηλωμένες υπηρεσίες θα μπορείς να κόψεις; Μάλλον όχι! Όσα περισσότερα δηλώσεις θα έχεις οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές;
alexb_10 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, Nikosmile είπε Αν ζητήσουν τιμολόγιο για τις μη δηλωμένες υπηρεσίες θα μπορείς να κόψεις; Ναι Μάλλον όχι! Όσα περισσότερα δηλώσεις θα έχεις οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές; Οχι Ετσι και αλλιώς, όταν κάνεις την αρχική δήλωση ΚΑΔ, υπάρχει ο πρωτεύων και μετά δηλώνεις τους δευτερεύοντες ΚΑΔ.
CyberCr33p Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Για φιλοξενία ιστοσελίδων δες τον ΚΑΔ 63111200.
Conan2046 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δεν κατάλαβα γιατί δεν ρώτησες την λογίστρια σου. Αν είναι κάτι παρεμφερές δεν χάθηκε ο κόσμος. Μπορείς να βάλεις και τριτοβάθμιους Κ.Α.Δ. και όχι τεταρτοβάθμιους. Δηλαδή δεν θα πας να βάλεις τον 62.01.11.04 που αφορά την δημιουργία ιστοσελίδων, θα βάλεις τον γενικότερο 62.01.11 που έχει τον γενικό τίτλο "υπηρεσίες σχεδιασμού και ανάπτυξης τεχνολογιών της πληροφορίας για εφαρμογές" και θα συνεχίσεις έτσι με τριτοβάθμιους. Από την στιγμή που σ' αυτό που κάνεις δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη άδεια (π.χ. ασφαλιστικοί πράκτορες, φαρμακεία, γυμναστήρια, υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.λπ.) δεν θα έχεις πρόβλημα, αν χρειαστεί κάποια στιγμή το να προσθέσεις Κ.Α,Δ γίνεται εύκολα. Αν κάτι που κάνεις δεν μπορείς να το βρεις υπάρχουν οι κωδικοί που τελειώνουν σε π.δ.κ.α για ότι δεν μπορεί να ενταχθεί κάπου αλλού.
Kostasspil Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 19 hours ago, Conan2046 said: αν χρειαστεί κάποια στιγμή το να προσθέσεις Κ.Α,Δ γίνεται εύκολα Αρκει να είναι φορολογικά ενήμερος
Conan2046 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 23 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Αρκει να είναι φορολογικά ενήμερος Καμία σχέση. Το μητρώο δεν κοιτάζει αν είναι ενήμερος ή όχι στην προσθήκη Κ.Α.Δ. όπως δεν το κοιτάζει και στην έναρξη.
Kostasspil Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Μου το χει πάει ο λογιστής μου βασικά αυτό, ότι για να προσθέσεις καδ πρέπει να είσαι κομπλέ με το εφκα
Conan2046 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Ούτε τον ΕΦΚΑ κοιτάνε ούτε τις οφειλές στην εφορία. Πας στο μητρώο με συμπληρωμένο το Μ6 και κάνεις τις μεταβολές απλά και ωραία (εκτός αν χρειάζεται κάποια άδεια ο συγκεκριμένος Κ.Α.Δ. που και πάλι δεν έχει σχέση με οφειλές) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα