likoyrgos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα. όπως λέει και ο τίτλος θέλω αγοράσω για τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο 2 μπαταρίες. Οι παλιές λένε "2S 3200 mAh 7.4V 20C LITHIUMPOLYMER". Δεν πολυκαταλαβαίνω αυτά τα νούμερα. Πήγα σε μαγαζιά στην Αθήνα που ειδικεύονται σε μπαταρίες αλλά μου είπαν ότι δεν έχουν τέτοιες. Ψάχνοντας στο Internet βρήκα παρόμοια (πιστεύω ) προϊόντα αλλά όχι ακριβώς το ίδιο. Πχ μια που βρήκα ήταν 5200mAh. Μια άλλη ήταν ακριβώς η ίδια μόνο που είχε την ένδειξη 30C. Ξέρετε κάποιο site μοντελισμού που να έχει τέτοιες μπαταρίες? Ευχαριστώ!
Haldol Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) To "2S" είναι ο αριθμός των κελιών σε σειρά. Δηλαδή, το συγκεκριμένο battery pack έχει 2 κελιά σε σειρά. Αδιάφορο το πως είναι φτιαγμένη, αλλά πιθανώς επηρεάζει το μέγεθος και το σχήμα. Το 3200 mAh είναι η χωρητικότητα. Όσο μεγαλύτερη, τόσο πιο πολλή ώρα θα δουλεύει το τηλεκατευθυνόμενο. Αλλιώς δεν ενοχλεί, ούτε το πιο μεγάλο, ούτε το πιο μικρό. Τα 7.4V είναι η τάση και πρέπει να είναι ίδια, αλλιώς μπορείς να κάνεις ζημιά. Το 20C είναι ο μέγιστος δυνατός ρυθμός εκφόρτισης. Μεγαλύτερο σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να δώσει πιο πολλή ένταση (καλό). Το LITHIUMPOLYMER είναι η χημεία (από τι αποτελούνται τα στοιχεία της μπαταρίας). Πρέπει να είναι ίδια, ώστε να μπορέσει να τη φορτίσει ο φορτιστής σου. Οπότε, τώρα που ξέρεις τι πρέπει να είναι ίδιο και τι δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ίδιο, ψάξε ξανά. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από Haldol
djcat Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, likoyrgos είπε Καλησπέρα. όπως λέει και ο τίτλος θέλω αγοράσω για τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο 2 μπαταρίες. Οι παλιές λένε "2S 3200 mAh 7.4V 20C LITHIUMPOLYMER". Δεν πολυκαταλαβαίνω αυτά τα νούμερα. Πήγα σε μαγαζιά στην Αθήνα που ειδικεύονται σε μπαταρίες αλλά μου είπαν ότι δεν έχουν τέτοιες. Ψάχνοντας στο Internet βρήκα παρόμοια (πιστεύω ) προϊόντα αλλά όχι ακριβώς το ίδιο. Πχ μια που βρήκα ήταν 5200mAh. Μια άλλη ήταν ακριβώς η ίδια μόνο που είχε την ένδειξη 30C. Ξέρετε κάποιο site μοντελισμού που να έχει τέτοιες μπαταρίες? Ευχαριστώ! o καλφάκης δεν έχει;
basilis_k6 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) θες μια τυπική δισελη (2s) lipo για rc. Σχεδόν όλες (αν οχι όλες) οι lipo 2s ειναι 7,4v. Λογικά θα βρείς σε όλα τα καταστήματα με rc. 20c ειναι τυπικο δεν ειναι τιποτα φοβερο. το θεμα ειναι το σχήμα/μεγεθος. λογικα και αυτο ειναι τυπικο. στο σκρουτζ δεν εχει? δες εδω https://heliland.com/product-category/8/lipo-2/2s-7-4v/ τον κοννεκτορα να προσεξεις δεν ειναι ολοι ιδιοι. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2020 από basilis_k6
likoyrgos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Η μπαταρία που έχω είναι αυτή (ακριβώς) που βρήκα στο eBay (δυστυχώς από Αυστραλία) . https://www.ebay.com/itm/BSD-7-4V-3200Mah-Lipo-Battery-Bs803-028-/232970549838 Απ’ ότι κατάλαβα αυτό που προσέχω είναι η τάση να είναι η ίδια 7.4V , το μέγεθος- σχήμα , και οι κονέκτορες να είναι ίδιοι. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι περισσότερα mAh καθώς και αν είναι περισσότερα απο 20C. Στο site Heliland δεν βρήκα κάτι με τους ίδιους κονέκτορες. Θα πάρω όμως τηλ και θα τους στείλω φωτό . Στον Καλφάκη που κοίταξα τώρα βρήκα μάλλον μια που ταιριάζει (είναι 25C αλλά αυτό είπαμε είναι καλύτερο) . Θα πάρω αύριο για να στείλω και εκεί φώτο και να μου πούν. Σας ευχαριστώ όλους!
fuz10n Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 εχε υποψη οτι τα περισσοτερα mah σημαινουν και μεγαλυτερο μεγεθος. διπλασια mah δλδ χοντρικα θα ειναι διπλη σε μεγεθος-βαρος η μπαταρια. παρε ιδια καλυτερα με μεγαλυτερο C rating, αν και ειναι μεγαλη συζητηση και αυτο
basilis_k6 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 https://hobbyking.com/en_us/catalogsearch/result/?q=2s 3200mah Νομίζω έχει και αποθήκη στην Ευρώπη
Haldol Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Να αναφέρω και τον Δήσιο (πλατεία Καρύτση, Αθήνα). Ακόμα και αν δεν έχει έτοιμη, μπορεί να σου φτιάξει με πόντα, μιας και ασχολείται αποκλειστικά με μπαταρίες. 1
gokuthelegend Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2020 12 ώρες πριν, fuz10n είπε εχε υποψη οτι τα περισσοτερα mah σημαινουν και μεγαλυτερο μεγεθος. διπλασια mah δλδ χοντρικα θα ειναι διπλη σε μεγεθος-βαρος η μπαταρια. παρε ιδια καλυτερα με μεγαλυτερο C rating, αν και ειναι μεγαλη συζητηση και αυτο Και όχι μόνο. Τα περισσότερα mah σημαίνουν επίσης ότι θα θέλει περισσότερα ώρα να φορτιστεί η μπαταρία, οπότε πρώτον θα ζεσταίνεται περισσότερο κατά τη φόρτιση και κατά δεύτερον θα ζορίζεται περισσότερο το κύκλωμα της φόρτισης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα