Προς το περιεχόμενο

***SOS ###FIAT QUBO 1.4 DIESEL 2008 MULTIJET

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ειμαι κάτοχος FIAT QUBO 1.4 DIESEL 2008 MULTIJET, και έχω το εξής θέμα, κάθε φορά που κινούμε σε δρόμο με μεγάλη ανωφερική κλίση (ανηφόρα) μου ανάβει η προειδοποιητική ένδειξη ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ  λαδιού κινητήρα και μου λέει να σβήσω τον κινητήρα. Το παράδοξο βέβαια είναι οτι με το που πιάσω ευθεία και κατηφόρα η ένδειξη σβήνει και δεν ξανανάβει καθόλου , αλλά μονο αν ξαναοδηγήσω για απόσταση δρόμο με μεγάλη ανηφόρα. Τονίζω ότι η στάθμη του λαδιού είναι κανονική την εχω ελέγξει πριν το ταξίδι καθώς και έχω αντικαταστήσει και τον αισθητήρα λαδιού κινητήρα. Επίσης στο διαγνωστικό δεν διαβάζει κανένα  error στο σύστημα . Παρακαλώ αν γνωρίζει κανείς κάτι για το θέμα μου

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, blacknik321 είπε

Καλησπέρα ειμαι κάτοχος FIAT QUBO 1.4 DIESEL 2008 MULTIJET, και έχω το εξής θέμα, κάθε φορά που κινούμε σε δρόμο με μεγάλη ανωφερική κλίση (ανηφόρα) μου ανάβει η προειδοποιητική ένδειξη ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ  λαδιού κινητήρα και μου λέει να σβήσω τον κινητήρα. Το παράδοξο βέβαια είναι οτι με το που πιάσω ευθεία και κατηφόρα η ένδειξη σβήνει και δεν ξανανάβει καθόλου , αλλά μονο αν ξαναοδηγήσω για απόσταση δρόμο με μεγάλη ανηφόρα. Τονίζω ότι η στάθμη του λαδιού είναι κανονική την εχω ελέγξει πριν το ταξίδι καθώς και έχω αντικαταστήσει και τον αισθητήρα λαδιού κινητήρα. Επίσης στο διαγνωστικό δεν διαβάζει κανένα  error στο σύστημα . Παρακαλώ αν γνωρίζει κανείς κάτι για το θέμα μου

Μήπως το πρόβλημα προέρχεται από την αντλία λαδιού ; Είναι εισαγωγής το αμάξι ;

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Μήπως το πρόβλημα προέρχεται από την αντλία λαδιού ; Είναι εισαγωγής το αμάξι ;

Eισαγωγής ειναι, αλλά εαν ηταν αντλια το θεμά δεν θα υπηρχε και στο ρελαντί ή στην οδήγηση σε οποιοδήποτε δρόμο άσχετα με την κλήση

46 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Ρώτησες μηχανικό και τι σου είπε?

Μου απέκλεισε την αντλία διότι την είχε ελέγξει οταν το πήρα απο αυτόν , μου αλλάξε αισθητηρα λαδιού , αλλά παλι τίποτα δεν ξερω τι να πώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, thanasisxask είπε

Αλλαγή λαδιων έχεις κάνει; 

ΝΑΙ κανονικά στην ώρα τους, αλλα τώρα που το λές μηπως να βάλω ποιο λεπτό λάδι;

Επεξ/σία από blacknik321
Δημοσ.

Κοίταξε πόσα λίτρα λέει το βιβλίο και πόσα του βάζεις εσύ (μην έχουν βάλει καμία άλλη βέργα ένδειξης λαδιου). Μετά δες την καλωδίωση του αισθητήρα μην έχει κοπεί και ακουμπάει πουθενά και ανάβει η ένδειξη. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογο του οτι εινα εισαγωγης εγω θα σου προτεινα να βγαλεις το καρτερ να καθαρισεις τη μουργα και κυρίως την σιτα απο το ποδι της αντλίας λαδιου η οποια πολλές φορες φραζει.Το καταλοιπα του πετρελαιου αν δεν αλλαζεις τακτικα τα λαδια τα κανουν σαν τζελ και φράζει τα παντα.Εχεις αλλαξει βαλβιδα πιεσης λαδιου η αισθητηρα σταθμης???

Έχοντας φαει τα νιατα μου ως μηχανικός της μάρκας εκει παει το μυαλο μου............

Επεξ/σία από SPYRER_007
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε

Λογο του οτι εινα εισαγωγης εγω θα σου προτεινα να βγαλεις το καρτερ να καθαρισεις τη μουργα και κυρίως την σιτα απο το ποδι της αντλίας λαδιου η οποια πολλές φορες φραζει.Το καταλοιπα του πετρελαιου αν δεν αλλαζεις τακτικα τα λαδια τα κανουν σαν τζελ και φράζει τα παντα.Εχεις αλλαξει βαλβιδα πιεσης λαδιου η αισθητηρα σταθμης???

Έχοντας φαει τα νιατα μου ως μηχανικός της μάρκας εκει παει το μυαλο μου............

σε ευχαριστω για την συμβουλη , εχω αλλαξει το συννημενο

3605039.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα το αλλαξες, εγω πονταρω στη σιτα της αντλίας  λαδιου.Λαδια περνει κοντα στα 4 λιτρα και 2,5 να χει δεν αναβει το λαμπακι με τιποτα.Επισεις μπορείτε να μετρήσετε την πειση του λαδιου βάζοντας ενα οργανο εκει που βιδωνει η βαλβιδα που εδειξες.Τερμα μα τερμα ζεστο το λαδι η πιεση δεν πρεπει να πεσει κατω απο τα 0,7-0,8 μπαρ στο ρελαντι.

Επεξ/σία από SPYRER_007

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...