k_w_t Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε γιατι ομως ειναι παρανομη? παντα λενε "για λογους μπλα μπλα η συνομιλια καταγραφεται" δεν μας λεει ποιος την καταγραφει, με ποιον τροπο, ουτε που αποθηκευεται. γιατι λοιπον ειναι παρανομη η δικη μου ηχογραφηση της κλησης την οποια και τα δυο μερη γνωριζουν οτι καταγραφεται? και μη μου πεις διοτι η εταιρεια νομιζει/υποννοει οτι μονο αυτη εχει αντιγραφο της συνομιλιας, ειναι δικο της προβλημα το τι νομιζει. η καταγραφη της κλησης ειναι αποδεκτη και απο τα δυο μερη χωρις να εχουν συμφωνηθει οι τεχνικες λεπτομερειες Ακριβως αυτο πιστευω και εγω.. Ειναι σαν να σου λεει θα υπογραψουμε ενα συμβολαιο αλλα θα εχω αντιγραφο μονο εγω.... Εαν το εχεις εσυ αντιγραφο δεν ισχυει.... 1
vasilllis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Θεωρω οτι αποτην στιγμη που η αλλη πλευρα δεχεται καταγραφη θεωρειται αυτονοητο οτι μπορεις να την καταγραψεις και εσυ. Δεν μπορει να ειναι μονομερης η καταγραφη .Ασε που μπορεις καλλιστα να ισχυριστεις οτι αυτο εινα μια κοπια που σου στειλανε και εχει γινει δεκτη και απο τις δυο πλευρες. 3 1
Joshua21 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 3 hours ago, k_w_t said: Εαν στην αρχη της ηχογραφησης ακουγεται το κλασσικο "Η ΚΛΗΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ" εξακολουθει να ειναι παρανομη ? Η καταγραφή είναι παράνομη εφόσον αυτός που την κάνει δεν έχει ενημερώσει τον άλλον. Συνεπώς στην περίπτωση μας αν το κλασσικό "η κλήση καταγράφεται" που ακούστηκε ειπώθηκε από την εταιρεία, τότε η καταγραφή θα είναι παράνομη εφόσον την έχεις κάνει εσύ. 3 hours ago, k_w_t said: Απλα δεν ειναι το δικο τους αντιγραφο.. αλλα το δικο μου... Σου διαφεύγει η ουσία, πως είναι δική σου καταγραφή... 2 hours ago, Lezantas26 said: εφοσον δεν το εχει προσδιορισει. η καταγραφη της κλησης ειναι αποδεκτη και απο τα δυο μερη Το τι φαντάζεσαι πως ισχύει, δεν έχει καμία σημασία. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη, η ηχογράφηση είναι παράνομη εφόσον το μέρος που την κάνει δεν έχει ενημερώσει το άλλο μέρος ότι κάνει καταγραφή. Για αυτό ακριβώς μερικοί πωλητές, ενώ σου λένε πως η συνομιλία καταγράφεται, αν τους πεις πως και συ καταγράφεις τη συνομιλία στο κλείνουν. 2 hours ago, k_w_t said: Ακριβως αυτο πιστευω και εγω.. Ειναι σαν να σου λεει θα υπογραψουμε ενα συμβολαιο αλλα θα εχω αντιγραφο μονο εγω.... Εαν το εχεις εσυ αντιγραφο δεν ισχυει.... Τώρα αν πιστεύεις πως η υπογραφή συμβολαίου είναι το ίδιο πράγμα με την καταγραφή μιας κλήσης, τι να πω...
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 46 minutes ago, Joshua21 said: Η καταγραφή είναι παράνομη εφόσον αυτός που την κάνει δεν έχει ενημερώσει τον άλλον. Συνεπώς στην περίπτωση μας αν το κλασσικό "η κλήση καταγράφεται" που ακούστηκε ειπώθηκε από την εταιρεία, τότε η καταγραφή θα είναι παράνομη εφόσον την έχεις κάνει εσύ. Σου διαφεύγει η ουσία, πως είναι δική σου καταγραφή... Το τι φαντάζεσαι πως ισχύει, δεν έχει καμία σημασία. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη, η ηχογράφηση είναι παράνομη εφόσον το μέρος που την κάνει δεν έχει ενημερώσει το άλλο μέρος ότι κάνει καταγραφή. Για αυτό ακριβώς μερικοί πωλητές, ενώ σου λένε πως η συνομιλία καταγράφεται, αν τους πεις πως και συ καταγράφεις τη συνομιλία στο κλείνουν. για βαλε την νομοθεσια, θελω να δω τι γραφει ακριβως και οχι την δικια σου ερμηνεια
Joshua21 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Lezantas26 είπε για βαλε την νομοθεσια Τεκμηρίωσε εσύ πρώτα το "εφοσον δεν το εχει προσδιορισει. η καταγραφη της κλησης ειναι αποδεκτη και απο τα δυο μερη", και θα τη βάλω.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Τεκμηρίωσε εσύ πρώτα το "εφοσον δεν το εχει προσδιορισει. η καταγραφη της κλησης ειναι αποδεκτη και απο τα δυο μερη", και θα τη βάλω. εχει αγνοια ο υπαλληλος οτι καταγραφεται η κληση? αν ναι ειναι ακυρη ειτε καταγραφει μονο η εταιρεια ειτε και εγω. αν ο υπαλληλος γνωριζει οτι η κληση καταγραφεται και δεν το κλεινει δινει συγκαταθεση στη καταγραφη
Joshua21 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε εχει αγνοια ο υπαλληλος οτι καταγραφεται η κληση? αν ναι ειναι ακυρη ειτε καταγραφει μονο η εταιρεια ειτε και εγω. αν ο υπαλληλος γνωριζει οτι η κληση καταγραφεται και δεν το κλεινει δινει συγκαταθεση στη καταγραφη Από ισχυρισμούς άλλο τίποτα, τεκμηρίωση όμως πουθενά! Δεν ασχολούμαι άλλο.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Από ισχυρισμούς άλλο τίποτα, τεκμηρίωση όμως πουθενά! Δεν ασχολούμαι άλλο. την νομοθεσια ξεχασες
k_w_t Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 46 minutes ago, Joshua21 said: Τώρα αν πιστεύεις πως η υπογραφή συμβολαίου είναι το ίδιο πράγμα με την καταγραφή μιας κλήσης, τι να πω... Ποσες φορες σου κανουν ανανεωση συμβολαιου ή φορητοτητα σε αλλο παροχο με τηλεφωνικο συμβολαιο? Εκει τι εχουν σαν αποδειξη ? την καταγραφη... αρα ειναι κατι σαν συμβολαιο... (ασχετα που η ΕΕΤΤ λεει οτι ειναι ακυρη εαν δεν σας σταλουν τα εγγραφα μεσα σε ευλογο διαστημα για υπογραφη) Τα στελνουν πολυ σπανια ή μετα την εκδοση του πρωτου λογαριασμου που ειναι πλεον αργα... Ειδικα κατι τριτες εταιριες πωλησεων που ταζουν λαγους με πετραχιλια και μετα σκανε οι πελατες στα επισημα καταστηματα και βριζουν...
polaki Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 21/2/2020 στις 5:52 ΜΜ, papoys1 είπε Πάντως εγώ μια φορά μία φορά που χρειάστηκε στη nova-fortnet αν και φοβήθηκα ότι δεν θα την έχουν λέγοντάς τους ημερομηνία και ώρα τη βρήκαν. Φυσικά δικαιώθηκα γιατί μου ζητούσαν κάτι που ρητά είχε καταγραφεί το θυμόμουν και είχα δίκιο και φυσικά δικαιώθηκα.😊 Το γεγονός αυτό έγινε πριν κανένα χρόνο περίπου. Ακριβώς το ίδιο σε μένα, για λογαριασμό φίλης μου στη Nova. 2 ώρες πριν, vasilllis είπε Θεωρω οτι αποτην στιγμη που η αλλη πλευρα δεχεται καταγραφη θεωρειται αυτονοητο οτι μπορεις να την καταγραψεις και εσυ. Δεν μπορει να ειναι μονομερης η καταγραφη .Ασε που μπορεις καλλιστα να ισχυριστεις οτι αυτο εινα μια κοπια που σου στειλανε και εχει γινει δεκτη και απο τις δυο πλευρες. Σε κράτος που αλλάζει ο νόμος μέσα σε μία νύχτα και ομάδες που πρέπει να πέσουν κατηγορία όχι μόνο δεν πέφτουν αλλά συνεχίζουν κανονικά τους αγώνες, το τί ΕΣΥ και ΕΓΩ και ο οποιοσδήποτε "θεωρούμε" είναι παντελώς άσχετο με το τί πραγματικά ισχύει νομικά, πόσο μάλλον τί ΘΑ ισχύσει σε κάποιο δικαστήριο... Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2020 από polaki 2
Joshua21 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 48 minutes ago, k_w_t said: Ποσες φορες σου κανουν ανανεωση συμβολαιου ή φορητοτητα σε αλλο παροχο με τηλεφωνικο συμβολαιο? Εκει τι εχουν σαν αποδειξη ? την καταγραφη... αρα ειναι κατι σαν συμβολαιο... (ασχετα που η ΕΕΤΤ λεει οτι ειναι ακυρη εαν δεν σας σταλουν τα εγγραφα μεσα σε ευλογο διαστημα για υπογραφη) Τα στελνουν πολυ σπανια ή μετα την εκδοση του πρωτου λογαριασμου που ειναι πλεον αργα... Ειδικα κατι τριτες εταιριες πωλησεων που ταζουν λαγους με πετραχιλια και μετα σκανε οι πελατες στα επισημα καταστηματα και βριζουν... Ποτέ δεν μου έχουν κάνει ούτε ανανέωση συμβολαίου ή φορητότητα σε άλλο πάροχο με τηλεφωνικό συμβόλαιο. Τους τελευταίους 6 μήνες μάλιστα που είναι νωπή ακόμα η μνήμη μου έκανα τρεις διαφορετικές συμβάσεις με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, τις δύο φορές που ήταν νέα σύμβαση μου την έστειλαν με e-mail και την επέστρεψα μαζί με τα δικαιολογητικά υπογεγραμμένη επίσης μέσω e-mail, και την άλλη που ήταν απλά ανανέωση μου έστειλαν τη σύμβαση ως συνημμένο στο κινητό και απλά έκανα αποδοχή. Να τι είχαν σαν απόδειξη, τις υπογραφές μου στις δύο πρώτες περιπτώσεις και την αποδοχή μέσω κινητού στη δεύτερη.
SPYRER_007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εχω κανει 1 συμβόλαιο με υπογραφη στην νοβα και τωρα ειμαι στην 3 δίχρονη τηλεφωνικη ανανεωση χωρις να υπογράψω τιποτα αλλο ουτε να μου στειλουν καποιο χαρτι.Οταν με ηχογραφούσαν τούς ηχογραφουσα και εγω γιατι ηξερα οτι χαρτι δεν στελνουν και συμβολαιο ειναι η ηχογράφηση.Εγω μακακας ειμαι να μην εχω αντιγραφο του τι υπογραφω?????????????? Α και εγω θα ηθελα το νομο παρακαλω...........μιας και ασχολείσαι ακομα Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2020 από SPYRER_007
Joshua21 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 12 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Εχω κανει 1 συμβόλαιο με υπογραφη στην νοβα και τωρα ειμαι στην 3 δίχρονη τηλεφωνικη ανανεωση χωρις να υπογράψω τιποτα αλλο ουτε να μου στειλουν καποιο χαρτι.Οταν με ηχογραφούσαν τούς ηχογραφουσα και εγω γιατι ηξερα οτι χαρτι δεν στελνουν και συμβολαιο ειναι η ηχογράφηση.Εγω μακακας ειμαι να μην εχω αντιγραφο του τι υπογραφω?????????????? Α και εγω θα ηθελα το νομο παρακαλω...........μιας και ασχολείσαι ακομα Αυτό που δεν διευκρίνησες είναι το σημαντικότερο, εξασφάλισες ή όχι τη συναίνεση της νόβα πριν προχωρήσεις σε καταγραφή της συνομιλίας? Αν δεν την έχεις τότε είναι παράνομη, και δεν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις. Επίσης όταν είπα ότι δεν ασχολούμαι άλλο δεν εννοούσα με το συγκεκριμένο θέμα, εννοούσα με το συγκεκριμένο μέλος που θέλει τεκμηρίωση όσων λένε γράφουν οι άλλοι αλλά κάνει την πάπια όταν είναι να τεκμηριώσει αυτά που γράφει αυτός. Όσο για τον νόμο δες εδώ: "Αποτελεί κοινή γνώση ότι η χωρίς συναίνεση καταγραφή τηλεφωνικής συνδιάλεξης διώκεται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος, κατά το άρθρο 370Α του Ποινικού Κώδικα. Η έλλειψη συγκατάθεσης δεν καλύπτεται από την προηγούμενη ενημέρωση του υποκειμένου των δεδομένων ότι η συνδιάλεξη πρόκειται να ηχογραφηθεί." https://www.tanea.gr/2019/02/21/politics/government/ti-provlepei-o-poinikos-kodikas-gia-tin-katagrafi-synomilion-poies-oi-eythynes-polaki-vaksevani/ Παραθέτω και λινκ που περιέχει το επίμαχο άρθρο: https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/pk/arthro-370a-poinikos-kodikas-paraviasi-toy-aporritoy-tis
tigergreg Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Ρε παιδια δεν το καταλαβαινετε οτι ολα αυτα γινονται για το καλο μας?
SPYRER_007 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το αρθρο μιλαει για αθέμιτη παγίδευση συσκευής, αθέμιτη παρακαλούθηση συσκευης και χρηση της παράνομα αποκτηθείσας πληροφορίας. Οταν σε καταγραφει ο αλλος στο τηλ ουτε τον παγιδεύεις ουτε τον παρακολουθεις αθεμιτα................. Διαβαζουμε τουλαχιστον τι ανεβάζουμε.................. 33 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό που δεν διευκρίνησες είναι το σημαντικότερο, εξασφάλισες ή όχι τη συναίνεση της νόβα πριν προχωρήσεις σε καταγραφή της συνομιλίας? Αν δεν την έχεις τότε είναι παράνομη, και δεν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις. Επίσης όταν είπα ότι δεν ασχολούμαι άλλο δεν εννοούσα με το συγκεκριμένο θέμα, εννοούσα με το συγκεκριμένο μέλος που θέλει τεκμηρίωση όσων λένε γράφουν οι άλλοι αλλά κάνει την πάπια όταν είναι να τεκμηριώσει αυτά που γράφει αυτός. Όσο για τον νόμο δες εδώ: "Αποτελεί κοινή γνώση ότι η χωρίς συναίνεση καταγραφή τηλεφωνικής συνδιάλεξης διώκεται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος, κατά το άρθρο 370Α του Ποινικού Κώδικα. Η έλλειψη συγκατάθεσης δεν καλύπτεται από την προηγούμενη ενημέρωση του υποκειμένου των δεδομένων ότι η συνδιάλεξη πρόκειται να ηχογραφηθεί." https://www.tanea.gr/2019/02/21/politics/government/ti-provlepei-o-poinikos-kodikas-gia-tin-katagrafi-synomilion-poies-oi-eythynes-polaki-vaksevani/ Παραθέτω και λινκ που περιέχει το επίμαχο άρθρο: https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/pk/arthro-370a-poinikos-kodikas-paraviasi-toy-aporritoy-tis Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2020 από SPYRER_007 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα