Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην μπλέκετε την κοινη λογική με το ελληνικό κληρονομικό δίκαιο. Δεν έχουν καμία σχέση. Ναι, μπορείς πολύ άνετα να κληρονομήσεις χρέη χωρίς κανένας απολύτως να σε ενημερώσει. Έχει συμβεί άπειρες φορές.

Δεδομένο είναι ότι από τη στιγμή που κάνατε αποδοχή, κληρονομήσατε και όλα τα χρέη. Όποιον δικηγόρο και να ρωτήσεις θα σου το επιβεβαιώσει. Κάποια στιγμή θα τα βρείτε μπροστά σας και καλό είναι να ξεμπερδεψεις τώρα και να μην κρέμεσαι από το τι θα κανει, αν και πότε θα το κάνει η τραπεζα. Ασε τους τόκους που θα μαζευτούν.

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τίποτα δε μπορούν να σου κάνουν. Είναι μια σύμβαση μεταξύ ιδιωτών. Δε μπορούν να προσβάλλουν το σπίτι για αυτό ζητάνε νέο δάνειο. ΑΝ θέλει κάποιος μπορεί να το αποπληρώσει. Έτσι και αλλιώς το μισό σπίτι ήταν στη γυναίκα του. Το άλλο μισό υπό προυποθέσεις μπορεί να το προσβάλει. Αν και δύσκολα. 

Αλήθεια έχετε ακούσει πολλές κατασχέσεις για καταναλωτικά; Ή πιστωτικές; Τι πιστεύετε; Ότι είναι τυχαίο; Αφού τα έδιναν έτσι τα δάνεια. Και πριν πει κάποιος το οτιδήποτε , το ξέρω από συγγενικό μου πρόσωπο. Ότι δεν έχει υποθήκη , αντίος…...

Και by the way που λένε στο χωριό μου , τα χρέη πάνε ΜΟΝΟ σε παιδιά. Η γυναίκα του δεν έχει βαθμό αίματος...… Οπότε αν τα παιδιά δεν πάρουν τίποτα , τότε ας κάνει ότι θέλει η τράπεζα. Μετά από 20-30 χρόνια που ΘΑ κληρονομήσουν τα παιδιά ας έρθει να τα ζητήσει , αν δεν έχουν παραγραφεί.....

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

μα και σπίτι να είχε κάπου χωρίς να το ξέρει η γυναίκα του πάλι κάποιος έπρεπε να της το πει. Το σπίτι πες το βρίσκεις στη εφορία, το καταναλωτικό που το βρίσκεις? Παίρνεις βόλτα τις τράπεζες και ρωτας? Φαίνετε κάπου ενα δάνειο? Πραγματική απορία, δεν έχω ιδέα πως θα μπορούσε κάποιος να μάθει στοιχεία ενος ιδιωτικού συμφωνητικού ανάμεσα στην τράπεζα και εναν πολίτη.

Τειρεσίας.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, constantinesane είπε

Καλησπέρα διαβαζω συχνα θεματα σε αυτό το φόρουμ αλλα είναι το πρώτο που γράφω, αν δεν είναι στο σωστό σημείο ας αγνοηθεί, δεν ζητώ δωρεάν συμβουλες η οτιδήποτε απλά θα ήθελα την γνώμη αν κάποιος ξέρει για ένα θέμα καθώς είμαι αβγαλτος σε τραπεζικά θεματα.

Λοιπόν ο πατέρας μου ήταν δημόσιος υπάλληλος και είχε πάρει ενα καταναλωτικο δανειο απο το ταχυδρομικό ταμιευτήριο η απο την eurobank το οποίο εν τέλη λογο συγχωνευσης βρίσκεται στην eurobank τώρα. Το δάνειο αυτό πληρωνώταν από τον μισθό του κάθε μήνα το 2013 ο πατέρας μου πέθανε και ο μισθός σταματησε(το δάνειο δεν είχε υποθήκη το σπίτι). Εδώ να αναφέρω οτι το δάνειο δεν είχε ασφάλεια. Η μητέρα μου ως χήρα ξεκίνησε να πέρνει σύνταξη του πατέρα μου και η περιουσία(μια κατοικία) πέρασε στα χέρια της. Το σπίτι δεν είναι προσημειωμένο δεν έκανε κάποια αποδοχή χρεων η οτιδηποτε. Η δοση του δανείου ξεκίνησε να έρχεται στο όνομα του πατέρα μου αλλα λόγο κακής οικονομικής κατάστασης δεν πληρώθηκαν,

πέρυσι κάναμε μια προσπάθεια να πάμε στην τραπεζα και να ρωτήσαμε όπου καποιος υπάλληλος και ένας προιστάμενος μας είπαν απέξω απέξω "τι το ψάχνετε τωρα και το σκαλίζετε?" και ότι "κυρία μου είναι πουθενα το όνομα σας?" "τι σας απασχολεί?". Φέτος λοιπόν μιλήσαμε με εναν δικηγόρο με τον οποίο πήγαμε στην τράπεζα όπου ενας προιστάμενος εξηπηρετικότατος μας είπε ότι εμείς εγώ και η μητέρα) δεν φαινόμαστε πουθενά και πάνω κάτω μας έλεγε τα ίδια με τους προηγούμενους επαναλαμβάνοντας την φράση "αυτο δεν το είπα ποτέ" λέγοντας πράγματα που υποτίθεται δεν θα έπρεπε να μας τα πει. Απέξω απέξω μας έλεγε και δεν μας έλεγε οτι δεν έχουμε καμια εκρεμότητα με την τράπεζα και οτι αν θελουμε ΟΙ ΙΔΙΟΙ(το τόνισε) να το πληρωσουμε το δάνειο θα μπορουσαμε να διαπραγμετευτούμε με την τράπεζα να δωσουμε ένα πολύ μικρότερο ποσο και να εξοφληθει και οτι η τράπεζα θα δεχόταν οπωσδήποτε. Εδώ να σημειώσω ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε το ύψος του ποσού αν και υποψιαζόμαστε περίπου πόσο είναι.

Η μάνα μου έδειξε θέληση να διαπραγματευτεί κυρίως απο φόβο αλλα την επόμενη φορά που πήγαμε μαζι με τον προιστάμενο βρισκόταν και ένας άλλος συνάδελφος του με λίγο περίεργη συμπεριφορά ο οποίος μας έλεγε οτι πρεπει να αποδεχτούμε το δάνειο (στελνοντας χιλιάδες χαρτια στα κεντρικά και εκτελώντας μια περίεργη διαδικασια) και μετά αν θέλουμε να διαπραγματευτούμε για κούρεμα και όχι το αναποδο, και ότι μπορει σε κάποιο καιρό η τράπεζα να κυνηγήσει εμάς και ας μην είναι προσημειωμένο το ακίνητο ή η  μανα μου εγγυητης. Ο άλλος υπάλληλος ας πούμε ο "καλός" δεν φαινόταν να συμφωνει μαζί του αλλα δεν μίλαγε όπως την προηγουμενη φορα.

Δεν έχουμε ξεκινήσει κάποια διαδικασία και αναρωτιέμε αν μπορείτε να με συμβουλέψετε η να μ πειτε που να απευθυνθω για συμβουλες καθώς δεν θα ήθελα να κάνουμε κάποια κίνηση και να μπλέξουμε χωρίς λόγο και δυστυχώς ως νεαρός δεν εχώ αν και θα έπρεπε γνώσεις πάνω σε τέτοια πραγματα, εδω να σημειώσω οτι η μανα μ τα βγαζει ηδη δυσκολα πέρα οικονομικα, οπότε μια οποιαδήποτε μηνιαία δόση όσο χαμηλή και να είναι θα είναι επίπονη.

απο την στιγμη που δεν υπαρχει υποθηκη για κατι δεν υπαρχει προβλημα να σου παρουν κατι, αλλα μπορουν να κινηθουν εναντιον σας για να παρουν τα λεφτα τους κτλ. καλυτερα να μιλησετε με δικηγορο και επισης θα πρεπει να δειτε τους ορους του δανειου.

3 ώρες πριν, hoannis είπε

Έχω κάποιες ερωτήσεις 

1. Αφού το δάνειο αποπληρωνόταν μεσω του μισθού ,όταν σταμάτησε να μπαίνει ο μισθός δεν έπρεπε να καταλάβει η τράπεζα ότι αυτό έγινε λόγω θανάτου?  Υπάρχει τέτοιος μηχανισμός?

2. Η σύνταξη πήγαινε σε άλλο λογαριασμό , δεν γινόταν κατάθεση στον ίδιο?

3. Πως έγινε αποδοχή κληρονομιάς? Υπήρχε διαθήκη και το σπίτι το άφησε ο θανών στην γυναίκα του? Αν όχι , το γεγονός ότι δεν έγινε αποδοχή κληρονομιάς ,  τότε αυτόματα ,είναι και ο TS κληρονόμος και αν έχει και άλλα αδέρφια είναι και αυτά.

Μόνο σε δικηγόρο που ασχολείται με αυτά τα θέματα θα βρεις άκρη.

Ενημέρωσε μας σε παρακαλώ , όταν μάθεις τι πρέπει να κάνεις.

καθε περιπτωση δεν ειναι η ιδια επομενως οτι και να σου απαντησει ο φιλος θα ειναι μετα απο αρκετο καιρο εφοσον βγει μια ακρη.

2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

με ποια λογική έχει το παιδι ή η μάνα οποιαδήποτε υποχρέωση απέναντι σε μια συμφωνία δανείου ανάμεσα στην τράπεζα και έναν που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωη? Δεν υπάρχει υποθήκη, δεν υπάρχει εγγυητής, δεν υπάρχει υποχρεώση. Δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσε οποιοσδήποτε να ζητήσει χρήματα απο κάποιον που δεν έλαβε γνώση και δεν συναίνεσε σε δάνειο.

με τη λογικη οτι κληρονομεις τα παντα, οχι οτι σε βολευει γι'αυτο πρεπει να ψαξεις μεσω δικηγορου αν υπαρχει καποιο χρεος, ειτε αυτο ειναι σε τραπεζα ειτε σε καποια δημοσια υπηρεσια η προς καποιον προμηθευτη αν ειναι επιχειρηματιας ο αλλος

Δημοσ.

Για το δάνειο ισχύουν όσα έγραψαν οι περισσότεροι, δηλαδή οι κληρονόμοι ευθύνονται για την αποπληρωμή του. Η διαδικασία είναι η προσκόμιση δικαιολογητικών (ληξιαρχική πράξη θανάτου, πλησιεστέρων συγγενών, ταυτότητες κληρονόμων, αποδοχή κληρονομιάς, διαθήκη αν υπάρχει, πιστοποιητικά περί μη δημοσίευσης διαθήκης) στην τράπεζα ώστε να δηλωθεί ο θάνατος και έπειτα να βγει γνωμάτευση από το νομικό τμήμα της τράπεζας οπότε και οι κληρονόμοι δικαιούνται να λάβουν γνώση για τα περί του δανείου. Μέχρι τότε, επαφίεται στην όρεξη ή την καλοσύνη του κάθε υπαλλήλου να δίνει πληροφορίες σχετικά με το δάνειο. Μόλις εκδοθεί η γνωμάτευση (κόστος 20,00 στη Eurobank) μπορεί να γίνει αίτηση "κουρέματος". Η αίτηση αυτή -στην οποία μπορείς να γράψεις ότι θέλεις, ακόμη και τη δακρύβρεχτη ιστορία της ζωής σου - θα καταλήξει στα αρμόδια κεντρικά γραφεία της τράπεζας και είτε θα τη δεχτούν, είτε θα την αρνηθούν, είτε θα αντιπροτείνουν. Όλο αυτό, ανάλογα το κατάστημα και τον ευρύτερο όγκο εργασίας κατά την περίοδο κατάθεσης, απαιτεί περίπου 1-2 μήνες.

Στην Εθνική, όπου ο πατέρας μου διατηρούσε πιστωτική, δικαιούταν 20 ευρώ επιστροφή επειδή είχε βάλει περισσότερα λεφτά κάποιον μήνα. Για να τα πάρουμε πίσω ως κληρονόμοι, κάναμε 4-5 μήνες. Μας ζήτησαν όλα τα χαρτιά ξανά (τους τα είχαμε πάει για να δηλωθεί ο θάνατος και να ¨κοπούν" οι κάρτες) και επιπροσθέτως δεν τους έφτανε το πιστοποιητικό από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ήθελαν και από την Αθήνα. Κόστος 5 + 5 ευρώ, σύνολο 10. Αν βάλεις και το κούριερ από Αθήνα, πάμε στα 13 κάτι. Για να πάρεις πίσω 20 που είναι δικά σου λεφτά. Τέτοια αλητεία. Φυσικά δεν αξίζει η όλη φασαρία αλλά εννοείται δεν τους άφησα. Και ένα cent να έμενε, θα τα έπαιρνα τα λεφτά. Αν από την άλλη, χρωστούσε στην κάρτα 20 ευρώ, σου λένε απλά πέρνα από το ταμείο. 

Τέλος, όταν μιλάμε για περιπτώσεις α΄ βαθμού συγγένειας χωρίς επιπλοκές στις μεταξύ τους σχέσεις, να με συγχωρέσετε αλλά θα πω πως πρέπει κάποια στιγμή να είμαστε υπεύθυνοι. Τι θα πει δεν ήξερα αν έχει δάνειο, τρίτο σπίτι ή παρατημένο αυτοκίνητο. Στο 95% των περιπτώσεων, θα είχε σχέση με κάποια από τις 4 συστημικές. Πας με τα ίδια χαρτιά στην καθεμία και λαμβάνεις γνώση του τι έχει ή τι χρωστάει. Θυμόμουν για παράδειγμα πως ο πατέρας μου είχε κάτι μετοχές τραπεζών από πολύ παλιά και ρώτησα σε όλες ώστε να τις συμπεριλάβω στην κληρονομιά. Απευθύνεσαι στους δήμους (πόσοι να είναι, ένας που κατοικεί, ένας του χωριού και ένας του εξοχικού αν υπάρχουν χωριό και εξοχικό) και ρωτάς αν οφείλει κάτι. Αν δεν έχεις τους κωδικούς taxis, απευθύνεσαι στον λογιστή και ρωτάς αν χρωστάει εφορία και ταμεία. Και φυσικά, μπορείς να πας μια βόλτα από κάποια εφορία και να ρωτήσεις και εκεί. Δεν είναι κάτι τραγικό. 

Από την άλλη, υπάρχουν κάτι περιπτώσεις παιδιών που ζουν στην Αγγλία και πέθανε ο θείος τους στην Ελλάδα που χρωστούσε της μιχαλούς και είχαν να του μιλήσουν από τα πέντε τους. Αυτές οι περιπτώσεις ναι. είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Και εσύ πως ξέρεις τι προβλέπει η νομοθεσία?

Επειδή σε αντίθεση με σένα όποτε χρειάζεται το ψάχνω, δεν παίρνω σαν δεδομένο το τι πιστεύω πως θα έπρεπε να ίσχυε. Και εσύ αν το έψαχνες λίγο θα διαπίστωνες αυτό που λέμε όλοι οι υπόλοιποι εδώ, δλδ ότι όποιος κάνει αποδοχή κληρονομιάς μαζί με το ενεργητικό κληρονομεί και το παθητικό (τα χρέη), θέλει δεν θέλει.

55 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις εγγύηση είναι ο μισθός σου. Αν δεν πάρει στο όνομά της το δάνειο τι θα γίνει? Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα απολύτως γι αυτό και θέλουν να υπογράψει για να πάρει το δάνειο στο όνομα της.

Που ακριβώς το είδες αυτό? Εγώ προσωπικά ποτέ δεν έχω δει δάνειο με εξασφάλιση τον μισθό του δανειολήπτη, τα μόνα τέτοια δάνεια (με εξασφάλιση) που γνωρίζω είναι τα δάνεια με προσημείωση ακινήτου.

Που και πάλι, ΟΛΑ τα δάνεια στην Ελλάδα και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες είναι resource δάνεια, δηλαδή σε περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν αποπληρώσει το δάνειο η τράπεζα θα του πάρει όχι μόνο το προσημειωμένο ακίνητο, αλλά και ότι άλλο έχει και δεν έχει μέχρι να αποπληρωθεί πλήρως το δάνειο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Επειδή σε αντίθεση με σένα όποτε χρειάζεται το ψάχνω, δεν παίρνω σαν δεδομένο το τι πιστεύω πως θα έπρεπε να ίσχυε. Και εσύ αν το έψαχνες λίγο θα διαπίστωνες αυτό που λέμε όλοι οι υπόλοιποι εδώ, δλδ ότι όποιος κάνει αποδοχή κληρονομιάς μαζί με το ενεργητικό κληρονομεί και το παθητικό (τα χρέη), θέλει δεν θέλει.

Που ακριβώς το είδες αυτό? Εγώ προσωπικά ποτέ δεν έχω δει δάνειο με εξασφάλιση τον μισθό του δανειολήπτη, τα μόνα τέτοια δάνεια (με εξασφάλιση) που γνωρίζω είναι τα δάνεια με προσημείωση ακινήτου.

Που και πάλι, ΟΛΑ τα δάνεια στην Ελλάδα και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες είναι resource δάνεια, δηλαδή σε περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν αποπληρώσει το δάνειο η τράπεζα θα του πάρει όχι μόνο το προσημειωμένο ακίνητο, αλλά και ότι άλλο έχει και δεν έχει μέχρι να αποπληρωθεί πλήρως το δάνειο.

Έγραψε ξεκάθαρα ότι δεν έχει γίνει προσημείωση ακινήτου. Επίσης εμένα μου έδωσαν πιστωτική με 1000 ευρώ πιστωτικό όριο χωρίς καν ΑΦΜ τι κάνανε παλιότερα οι τράπεζες ας το αφήσουμε καλύτερα και στην προκειμένη περίπτωση δεν γνωρίζουμε πως εκδόθηκε που λογικά είναι της δεκαετίας 00'.

Αν η τράπεζα είχε κάτι προσημειωμένο δεν θα προσπαθούσαν να την βάλουν να υπογράψει πάλι.

Στην περίπτωση resource ισχύει με εξώδικο μπορεί να το κυνηγήσουν αν θέλουν. Αλλά η περίπτωση είναι μικρή, όλες οι τράπεζες θέλουν να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια τους ειδικά της δεκαετίας 00' και σε περίπτωση που ο άλλος είναι εν ζωή του προσφέρουν κάτι κουρέματα της τάξης 80%. Αν η μητέρα του ts υπογράψει ξανά δεν νομίζω ότι θα της προσφέρουν εκ των υστέρων κούρεμα.

Συμπέρασμα: το σωστό είναι αυτό να αναλάβει το χρέος όπως πρέπει αλλά απ' έξω εύκολο είναι να μιλάμε όλοι. Το σπίτι δεν υπάρχει περίπτωση να το πάρουν για καταναλωτικό χωρίς προσημείωση. Αν έχει τεράστιες καταθέσεις σίγουρα θα μπορούν να το κυνηγήσουν. Τα συμπεράσματα δικά σας και τι θα έκανε ο καθένας στην θέση του ts δεν νομίζω ότι μπορούμε να το συζητήσουμε σε δημόσιο φόρουμ.

Υ.Γ.: Μια χαρά το έχω ψάξει και ξέρω τι γίνεται. Αν η τράπεζα θέλει να είναι σωστή ας στείλει απευθείας εξώδικο και όχι να τους βάζει να αποδεχτούν το δάνειο. Εντωμεταξύ δεν ξέρω το ύψος του δανείου αλλά ούτε εγγυητή δεν έχει. Αν έχει ας μας ενημερώσει ο TS.

Δημοσ.

@armagedwnn

Τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι βασισμένα σε αστήρικτες υποθέσεις, δεν θα μπω καν στον κόπο να τα σχολιάσω.

Πάντως μια και σου αρέσουν οι αστήρικτες υποθέσεις και τα τραβηγμένα σενάρια, δες αυτό:

Τόσα χρόνια η τράπεζα δεν μπορούσε τους αγγίξει μια και η Α κατοικία ήταν υπό προστασία, για αυτό και τόσα χρόνια δεν είχαν δώσει μία, για αυτό και η τράπεζα  προσπαθούσε να τους πείσει να αποδεχτούν το δάνειο. Τώρα όμως που ξέρουν πως η προστασία της Α κατοικίας τελειώνει σε 2 μήνες, τρέχουν και δεν φτάνουν.

Δημοσ.

Προς τον ts απευθύνομαι κυρίως μια και έχεις το πρόβλημα.

Ισχύουν όσα σου είχα πει πιο πριν. Κυρίως πάντως το πρώτο που είπα, ότι ο καθένας λέει ότι του κατεβάσει το κεφάλι χωρίς να γνωρίζει οτιδήποτε για το αντικείμενο. Απλά ότι φαντάζεται ή ότι έτυχε να ακούσει σε κουβέντα καφενείου.

Τη στιγμή που αποδέχτηκε η μάνα σου, χρωστάει το δάνειο.

Όχι δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να μάθει η τράπεζα χωρίς να πάνε οι κληρονόμοι ή χωρίς να το μάθει δρώντας ενεργητικά (όταν αποφασίσει να βγάλει διαταγή πληρωμής) αν πέθανε κάποιος. Επειδή σταμάτησε να μπαίνει λέει ο μισθός του, δηλαδή εγώ που άλλαξα τράπεζα μισθοδοσίας 5 φορές, στις 4 προηγούμενες έπρεπε να θεωρούμαι νεκρός. 🙄

Δάνειο με εγγύηση το μισθό. Τι άλλο θα ακούσουμε. Οι τράπεζες δεν έχουν δικαίωμα ενεχύρασης του μισθού. Αυτό που σκέφτεται αυτός που το ανέφερε είναι πιθανόν προκαταβολή μισθού από την δουλειά σου. Όχι δάνειο από τράπεζα.

Επίσης εννοείται ότι η τράπεζα προφανώς και μπορεί να κατασχέσει το σπίτι και όποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο των κληρονόμων του μακαρίτη. Συνήθως αυτό γίνεται μετά την καταγγελία του δανείου. Αλίμονο αν δεν μπορούσαν, τότε κανείς δεν θα είχε το παραμικρό λόγο να αποπληρώσει οποιαδήποτε οφειλή (όχι μόνο δάνειο, αλλά επιταγή, τιμολόγιο, γραμμάτιο whatever) που δεν εξασφαλίζεται με προσημείωση υποθήκης.

Τι στιγμή που κάνει μια ερώτηση σοβαρή πετάει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Και μάλιστα με "βεβαιότητα".

Ts επειδή προφανώς δεν μπορείς να βγάλεις άκρη από εδώ, ή ρώτα έναν αξιόπιστο τραπεζικό ή έναν αξιόπιστο δικηγόρο. Και λέω αξιόπιστο με την έννοια όχι μόνο ότι γνωρίζει, αλλά που θα σου απαντήσει και αντικειμενικά χωρίς απώτερο σκοπό (σε βλέπουν περισσότερο ως πελάτη-50άρικο παρά να απαντήσουν αυτό που ρωτάς).

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

@armagedwnn

Τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι βασισμένα σε αστήρικτες υποθέσεις, δεν θα μπω καν στον κόπο να τα σχολιάσω.

Πάντως μια και σου αρέσουν οι αστήρικτες υποθέσεις και τα τραβηγμένα σενάρια, δες αυτό:

Τόσα χρόνια η τράπεζα δεν μπορούσε τους αγγίξει μια και η Α κατοικία ήταν υπό προστασία, για αυτό και τόσα χρόνια δεν είχαν δώσει μία, για αυτό και η τράπεζα  προσπαθούσε να τους πείσει να αποδεχτούν το δάνειο. Τώρα όμως που ξέρουν πως η προστασία της Α κατοικίας τελειώνει σε 2 μήνες, τρέχουν και δεν φτάνουν.

Αστήρικτες υποθέσεις είναι η πραγματικότητα είτε το θες είτε όχι. Είτε είναι σωστό είτε όχι αυτό γίνεται εκεί έξω. Τρέχουν πανικόβλητοι ο ts και η μητέρα του, όχι η τράπεζα.

Εδώ ο ίδιος ο υπάλληλος τους είπε στα μουλωχτά να μην ασχολούνται, αν εσύ πιστεύεις ότι θα τους πάρουν το σπίτι για καταναλωτικό χωρίς προσημείωση ακινήτου μάλλον ζεις κάπου αλλού και όχι στην Ελλάδα του 2020.

99.99% είναι καταναλωτικό δάνειο χωρίς εγγυητή, χωρίς προσημείωση ακινήτου με μόνη προϋπόθεση να τραβάει αυτόματα χρήματα από τον μισθό.

5 λεπτά πριν, panostza είπε

Δάνειο με εγγύηση το μισθό. Τι άλλο θα ακούσουμε. Οι τράπεζες δεν έχουν δικαίωμα ενεχύρασης του μισθού. Αυτό που σκέφτεται αυτός που το ανέφερε είναι πιθανόν προκαταβολή μισθού από την δουλειά σου. Όχι δάνειο από τράπεζα.

https://www.kathimerini.gr/440319/article/oikonomia/epixeirhseis/pagwnoyn-doseis-gia-daneia-dhmosiwn-ypallhlwn-to-tt-kai-to-tpd

Για δες καλύτερα αν υπήρχαν τέτοια δάνεια ή όχι και μετά μίλα ποιοι είναι άσχετοι και τι θα συμβεί.

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα είναι μία περίπτωση δίκοπο μαχαίρι.

Ναι μπορεί ποτέ να μην τους ενοχλήσουν ποτέ αλλά μπορεί όμως μετά από 1-2 χρόνια κάποιος δικηγόρος της Τράπεζας από κάπου να διαπιστώσει (έχουν τις άκρες τους)  ότι η σύνταξη του θανόντος πέρασε στη σύζυγο να ψάξει και να βρει ότι έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς άρα και των χρεών οπότε εκεί θα αρχίσει το μαρτύριο.

Οπότε εδώ οι συμβουλές όλων μας πάνε περίπατο και σε οδηγεί το ένστικτο τι απόφαση πρέπει να πάρεις.Ζυγίζεις όλα τα ενδεχόμενα αν το χρέος είναι υπέρογκο λες ας πάει να κουρευτεί η Τράπεζα και ότι γίνει.Αν όμως πρόκειται για ένα ποσό 10.000 ευρώ (που μπορεί με κούρεμα να γίνει 5000) αξίζει να χάσεις ένα σπίτι 200.000 ευρώ π.χ.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Αστήρικτες υποθέσεις είναι η πραγματικότητα είτε το θες είτε όχι. Είτε είναι σωστό είτε όχι αυτό γίνεται εκεί έξω. Τρέχουν πανικόβλητοι ο ts και η μητέρα του, όχι η τράπεζα.

Εδώ ο ίδιος ο υπάλληλος τους είπε στα μουλωχτά να μην ασχολούνται, αν εσύ πιστεύεις ότι θα τους πάρουν το σπίτι για καταναλωτικό χωρίς προσημείωση ακινήτου μάλλον ζεις κάπου αλλού και όχι στην Ελλάδα του 2020.

99.99% είναι καταναλωτικό δάνειο χωρίς εγγυητή, χωρίς προσημείωση ακινήτου με μόνη προϋπόθεση να τραβάει αυτόματα χρήματα από τον μισθό.

https://www.kathimerini.gr/440319/article/oikonomia/epixeirhseis/pagwnoyn-doseis-gia-daneia-dhmosiwn-ypallhlwn-to-tt-kai-to-tpd

Για δες καλύτερα αν υπήρχαν τέτοια δάνεια ή όχι και μετά μίλα ποιοι είναι άσχετοι και τι θα συμβεί.

Και συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάς. Απλώς θέλεις να έχεις δίκιο.

Οκ έχεις δίκιο. Βαριέμαι αφόρητα να συνεχίζω μια κουβέντα όπου και δεν ξέρεις για τι μιλάς και δεν έχεις καν τη διάθεση να ακούσεις οτιδήποτε αντιβαίνει σε αυτά που πιστεύεις. Καλό απόγευμα.

Πάντως έτσι για να σου φύγει η απορία, μόνο το ΤΠΔ είχε δικαίωμα να βάζει χέρι (τουλάχιστον μέχρι κάποτε) σε μισθούς ΔΥ, και το άρθρο αναφέρεται σε καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια που ρυθμίζονται/διευκολύνουν. Δηλαδή πριν το ποστάρεις δεν το διάβασες καν, εκτός αν δεν το κατάλαβες απλά.

Δημοσ.

Τέλος επειδή θα ακούσω πολλούς που είναι οι σωστοί κτλ.

Πολύ κοντινό άτομο είχε 10.000+ μετοχές στην Αγροτική Τράπεζα, είχε και ένα δάνειο καταναλωτικό στην ίδια Τράπεζα περίπου 5000. Εξαγοράζεται η τράπεζα από την Πειραιώς το δάνειο μεταφέρθηκε και συνέχισε να το πληρώνει από τον άλλο μήνα όπως πάντα. Αλλά η μετοχές μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει τίποτα.

Συμπέρασμα ο TS και όποιος μπορεί να την γλιτώσει καλά θα κάνει, αλλά ας μην μιλάμε για σωστά και λάθος όταν εμπλέκονται οι τράπεζες γιατί θα μιλάμε για πάντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Καλό θα ήταν να διαβάζεις κάτι πριν το ποστάρεις, το άρθρο δεν λέει πουθενά για κάποιο τύπο εξασφαλισμένων δανείων με προσημείωση μισθού

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, panostza είπε

Και συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάς. Απλώς θέλεις να έχεις δίκιο.

Οκ έχεις δίκιο. Βαριέμαι αφόρητα να συνεχίζω μια κουβέντα όπου και δεν ξέρεις για τι μιλάς και δεν έχεις καν τη διάθεση να ακούσεις οτιδήποτε αντιβαίνει σε αυτά που πιστεύεις. Καλό απόγευμα.

Πάντως έτσι για να σου φύγει η απορία, μόνο το ΤΠΔ είχε δικαίωμα να βάζει χέρι (τουλάχιστον μέχρι κάποτε) σε μισθούς ΔΥ, και το άρθρο αναφέρεται σε καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια που ρυθμίζονται/διευκολύνουν. Δηλαδή πριν το ποστάρεις δεν το διάβασες καν, εκτός αν δεν το κατάλαβες απλά.

1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Καλό θα ήταν να διαβάζεις κάτι πριν το ποστάρεις, το άρθρο δεν λέει πουθενά για κάποιο τύπο εξασφαλισμένων δανείων με προσημείωση μισθού, απλά επιβεβαιώνει εμένα που είπα ότι η τράπεζα θα πάρει από τον οφειλέτη ότι έχει και δεν έχει μέχρι να αποπληρωθεί τελείως το δάνειο.

Δεύτερη παράγραφος γράφει ξεκάθαρα ότι εκδίδονται τέτοια δάνεια. Γι αυτό ανεβάστηκε τι ακριβώς δεν διάβασα. Ας μην τα συγχέουμε το άρθρο πήγαινε αν εκδίδονταν αυτά τα δάνεια ή όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...