vthanosv Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, Lumini είπε ναι αυτη ειναι κλασικη ιστορια στο ebay...πλεον θα ασχολουμαι μονο με αντικειμενα 100+ ευρω για να αξιζει τον κοπο..ολα τα αλλα ελλαδα Συμπερασμα ! εχουν μονο να χασουν στο Συνολο αρα θα τους πεσει και ο τζιρος αλλα δεν τους νοιαζει ! ηδη εχουν μπει πολυ μεσα και ψαχνουν τροπους να τα παρουν πισω οπως ειπες και εσυ πριν για να μην διωξουν υπαλληλους! 3 λεπτά πριν, RVgtr είπε Το ιδιο δέμα με αλλη εταιρεία πόσο κοστίζει; μετα πας σε επιλογη κουριερ ! εως μισο κιλο ειναι απο 30 εως 80 ευρω αναλογως την κουριερ! ωστωσο κανενα ευρωπαικο ταχυδρομειο δεν χρεωνει τους πολιτες του 11 ευρω τα 1 εως 100 γραμμαρια τουλαχιστον μεχρι τωρα!
DrLo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vthanosv είπε Εχεις πολυ Δικιο !! αλλα αν τα ελτα εχουν πτωχευσει εμεις οι πολιτες τι φταιμε να πληρωνουμε διπλα αυτο ειναι θρασος και μεγαλο Νταβατζιλικι Απο τα ΕΛΤΑ αυτη την φορα το παρακανανε!! οσο δεν παιρνει αλλο!!!! Τι λογική είναι αυτή; Η εναλλακτική μιας πτωχευμενης εταιρείας θα είναι να κλείσει οπότε όντως τότε δε θα πληρώνεις το νταβατζιλικι. Ακριβώς το ίδιο πράγμα μπορείς να κάνεις και τώρα . Μπορείς να αποφασίσεις ότι για σένα τα ΕΛΤΑ πτώχευσαν/εκλεισαν και να μη τα ξαναχρησιμοποιήσει και να μη πληρώνεις νταβατζιλικι. Αν δεν βρεθεί άλλος πρόθυμος να κάνει αυτό που εσύ θεωρείς ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ νταβατζιλικι τότε απλά έχεις πάρει για νταβατζιλικι κάτι που αντικειμενικά δεν είναι. Προσωπική μου άποψη είναι : απελευθέρωση πλήρης της ταχυδρομικής αγοράς και αν είναι τα ΕΛΤΑ να να κλείσουν, ας κλείσουν και ας απολυθούν όλοι. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από DrLo 6 2
vthanosv Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 33 λεπτά πριν, DrLo είπε Τι λογική είναι αυτή; Η εναλλακτική μιας πτωχευμενης εταιρείας θα είναι να κλείσει οπότε όντως τότε δε θα πληρώνεις το νταβατζιλικι. Ακριβώς το ίδιο πράγμα μπορείς να κάνεις και τώρα . Μπορείς να αποφασίσεις ότι για σένα τα ΕΛΤΑ πτώχευσαν/εκλεισαν και να μη τα ξαναχρησιμοποιήσει και να μη πληρώνεις νταβατζιλικι. Αν δεν βρεθεί άλλος πρόθυμος να κάνει αυτό που εσύ θεωρείς ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ νταβατζιλικι τότε απλά έχεις πάρει για νταβατζιλικι κάτι που αντικειμενικά δεν είναι. Προσωπική μου άποψη είναι : απελευθέρωση πλήρης της ταχυδρομικής αγοράς και αν είναι τα ΕΛΤΑ να να κλείσουν, ας κλείσουν και ας απολυθούν όλοι. μεγαλυτερο νταβατζιλικι ειναι οι κουριερ που για αποστολες στο εξωτερικο ζητανε 30 κ 80 ευρω αντιστοιχα ομως το ταχυδρομειο ειναι θεσμος δεν μπορει να σου λεει ξαφνικα δωσε μου απο σημερα σχεδον τα διπλα ας το εκανε τμηματικα τα προηγουμενα χρονια αν ηθελε ! εδω απο μισθους δεν εχει αυξηθει τιποτα δεν μπορει ο καθενας να ζηταει παπαδες! οπως επισης δικαιο θα ητανε οι αποστολες να πηγαινανε βαση βαρους και οχι με αλχημειες μικρα μεγαλα κ ακανονιστα οσες φορες κ αν εστειλα στο παρελθον απο διαφορετικα καταστηματα ΕΛΤΑ μεγαλα η μικρα δεν μου τιμολογησαν ποτε μονιμως και φακελος να ητανε τιμολογουσαν Ακανονιστα η κοροιδια τους ειναι που με χαλαει δυστυχως δεν υπαρχει ανταγνισμος απο αλλη ταυδρομικη υπηρεσια με αποτελεσμα να κανουν οτι γουσταρουν ας κανανε μια λογικη αυξηση 20% οχι ετσι αυριο μπορει να ζητανε 30 ευρω κ αυτοι οπως το πανε! 4
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, vthanosv είπε Καλησπερα απο Σημερα τα ελτα αλλαξαν τιμολογιακη πολιτικη και οι τιμες ποια εχουν ξεφυγει εχουν παει στο θεο ! αυξησεις που αγγιζουν εως και 110% απο 0.90 το απλο εξωτερικου εως 20 γραμμαρια στο 1.90 και κατηγορια Συστημενο εξωτερικου ακανονιστα απο 1 εως 100 γραμμαρια με κοστος 5.30 στα 11 ευρο πλεον αυξηση 100% επισης τρελες αυξησεις Διχως λογο και αφορμη οταν ο βασικος μισθος στην χωρα μας παραμενει ιδιος παρακαλω καταθεστε την αποψη σας αν οι νεες τιμες των ελτα σας φαινονται λογικες! επισης εξισωθηκε η διαφορα τιμης αποστολης σε ευρωπαικες χωρες με τις υπολοιπες χωρες πλεον ωπου και αν στειλεις η τιμη ειναι ιδια και φυσικα πολυ ακριβοτερη σε Σχεση με πριν !! __02_2020_1.pdf 152 kB · 14 downloads Πάμε να βγάλουμε και αυτή την αλλαγή ΑΚΥΡΗ. Πριν χρόνια, και συγκεκριμένα την 1/8/2008, είχαν αλλάξει τον τιμοκατάλογο του ΟΣΕ, παράνομα και καταχρηστικά. Μια αλλαγή τιμοκαταλόγου, πρέπει να γίνει με ενημέρωση ένα χρονικό όριο πριν και μέχρι ένα ποσοστό πάνω
papoys1 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 6 ώρες πριν, Ihavetheanswers είπε Οι εταιρίες κούριερ γιατί δεν έχουν την επιλογή εκτός από ταχυμεταφορές να μεταφέρουν και δέματα/αλληλογραφία σε περισσότερες μέρες και με χαμηλότερες τιμές; 🙃🙃 5 ώρες πριν, RVgtr είπε Το ιδιο δέμα με αλλη εταιρεία πόσο κοστίζει; Αυτή περιμένουν να ωριμάσει η πτώχευση και να πέσει το λουκέτο. Τότε να δεις που σε πονεί και που σε σφάζει.Οι νέες τιμές των ΕΛΤΑ θα είναι πανάκεια μπροστά τους.Άσε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι που λένε.Με αγορές από Κίνα έχουμε κάποιες αλλαγές;;;;
bluesattack Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, vthanosv είπε Καλησπερα απο Σημερα τα ελτα αλλαξαν τιμολογιακη πολιτικη και οι τιμες ποια εχουν ξεφυγει εχουν παει στο θεο ! αυξησεις που αγγιζουν εως και 110% απο 0.90 το απλο εξωτερικου εως 20 γραμμαρια στο 1.90 και κατηγορια Συστημενο εξωτερικου ακανονιστα απο 1 εως 100 γραμμαρια με κοστος 5.30 στα 11 ευρο πλεον αυξηση 100% επισης τρελες αυξησεις Διχως λογο και αφορμη οταν ο βασικος μισθος στην χωρα μας παραμενει ιδιος παρακαλω καταθεστε την αποψη σας αν οι νεες τιμες των ελτα σας φαινονται λογικες! επισης εξισωθηκε η διαφορα τιμης αποστολης σε ευρωπαικες χωρες με τις υπολοιπες χωρες πλεον ωπου και αν στειλεις η τιμη ειναι ιδια και φυσικα πολυ ακριβοτερη σε Σχεση με πριν !! __02_2020_1.pdf 152 kB · 20 downloads Δεν πειραζει.Ετσι και αλλιως σε πολλους πελατες δεν αρεσαν τα ελτα , τους φαινοντουσαν... σιοβιετια που εμποδιζει την επιχειρημαικοτητα και ηθελαν αυτορυθμιση της αγορας.Ας φανε τωρα αυξησεις.Ας πανε να τα στειλουν με τα κουριερ και τον..ανταγωνισμο του ιδιωτικου τομεα Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από bluesattack 5 2
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, Lumini said: η χωρα μας πλεον δεν εχει τιποτα φθηνο, απο βενζινη μεχρι ντελιβερι, απο ενοικια μεχρι ρευμα. Σε ποιά ευρωπαϊκή (ή γενικά χώρα του δυτικού κόσμου) βρίσκεις τεσσάρι σε καλή περιοχή της πρωτεύουσας με 800-900 ευρώ; Εγώ λέω σε καμία, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. 5 hours ago, DrLo said: Προσωπική μου άποψη είναι : απελευθέρωση πλήρης της ταχυδρομικής αγοράς και αν είναι τα ΕΛΤΑ να να κλείσουν, ας κλείσουν και ας απολυθούν όλοι. Δεν είναι απελευθερωμένη αυτή η αγορά; Ήδη η ΕΥΔΑΠ (νομίζω και η ΔΕΗ) έρχονται με ACS, άρα; Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από Malthador
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, vthanosv είπε μεγαλυτερο νταβατζιλικι ειναι οι κουριερ που για αποστολες στο εξωτερικο ζητανε 30 κ 80 ευρω αντιστοιχα ομως το ταχυδρομειο ειναι θεσμος δεν μπορει να σου λεει ξαφνικα δωσε μου απο σημερα σχεδον τα διπλα ας το εκανε τμηματικα τα προηγουμενα χρονια αν ηθελε ! εδω απο μισθους δεν εχει αυξηθει τιποτα δεν μπορει ο καθενας να ζηταει παπαδες! οπως επισης δικαιο θα ητανε οι αποστολες να πηγαινανε βαση βαρους και οχι με αλχημειες μικρα μεγαλα κ ακανονιστα οσες φορες κ αν εστειλα στο παρελθον απο διαφορετικα καταστηματα ΕΛΤΑ μεγαλα η μικρα δεν μου τιμολογησαν ποτε μονιμως και φακελος να ητανε τιμολογουσαν Ακανονιστα η κοροιδια τους ειναι που με χαλαει δυστυχως δεν υπαρχει ανταγνισμος απο αλλη ταυδρομικη υπηρεσια με αποτελεσμα να κανουν οτι γουσταρουν ας κανανε μια λογικη αυξηση 20% οχι ετσι αυριο μπορει να ζητανε 30 ευρω κ αυτοι οπως το πανε! δηλαδη δε σ αρεσει που απο φετος θα δινεις 11 ενω περσι και προπερσι εδινες 6, αλλα θα ησουν ενταξει να εδινες φετος 11, περσι 9 προπερσι 7? εκτος αν εχω ξεχασει τα μαθηματικα μου νομιζω σε συμφερει που ανεβηκαν μονο φετος οι τιμες.. ποιο ταχυδρομιο ειναι θεσμος, που 2020 και καθομαστε και ξοδευουμε χαρτι για μακακιες αντι να ειναι ολα ηλεκτρονικα.. μονο δεματα και συστημενα επρεπε να ειναι το ταχυδρομιο (εν ολιγης κουριερ) και οπως βλεπεις εκει το πανε. εχουν αλλαξει οι εποχες, δε μπορει να βασιζεται το ταχυδρομιο στα ολο και λιγοτερα γραμματα για να βγαζει τα σπασμενα. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης
DrLo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, Malthador είπε Δεν είναι απελευθερωμένη αυτή η αγορά Εξαρτάται πως ορίζεις την αγορά. Οι υπηρεσίες κούριερ είναι απελευθερωμένες με τα ΕΛΤΑ να έχουν και αυτά το πορτα-πορτα. Του επιστολικου ταχυδρομείου νιζω πως όχι αν και τα όρια είναι δυσδιάκριτα. 2
Narayan Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Πήγα σήμερα να στείλω έναν φάκελο (<200 γρ.) ως δέμα εσωτερικού όπως έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, με τον νέο τιμοκατάλογο θα πλήρωνα €3, με ενημέρωσαν πως πλέον οι φάκελοι δεν επιτρέπεται να φύγουν ως δέματα (!) και πως πρέπει να το στείλω ως συστημμένο γράμμα με κόστος €6.50. Δεν βλέπω να αναφέρεται κάπου αυτός ο περιορισμός για τα δέματα και δεν μου φαίνεται και λογικό, δηλαδή και οι φάκελοι με φυσαλλίδες θα είναι πλέον γράμματα; Το έχουν πει και σε κάποιον άλλο από εδώ;
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 19 λεπτά πριν, Narayan είπε Πήγα σήμερα να στείλω έναν φάκελο (<200 γρ.) ως δέμα εσωτερικού όπως έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, με τον νέο τιμοκατάλογο θα πλήρωνα €3, με ενημέρωσαν πως πλέον οι φάκελοι δεν επιτρέπεται να φύγουν ως δέματα (!) και πως πρέπει να το στείλω ως συστημμένο γράμμα με κόστος €6.50. Δεν βλέπω να αναφέρεται κάπου αυτός ο περιορισμός για τα δέματα και δεν μου φαίνεται και λογικό, δηλαδή και οι φάκελοι με φυσαλλίδες θα είναι πλέον γράμματα; Το έχουν πει και σε κάποιον άλλο από εδώ; ισως και να ισχυει, για κοιτα στο σαιτ μηπως γραφει κατι περι αυτου. αμα το εστελνες δεματακι ποσο θα πηγαινε το μαλι? ισως συμφερει καλυτερα
Narayan Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ισως και να ισχυει, για κοιτα στο σαιτ μηπως γραφει κατι περι αυτου. αμα το εστελνες δεματακι ποσο θα πηγαινε το μαλι? ισως συμφερει καλυτερα €3 όπως με ενημέρωσαν, το πήρα πίσω και θα το πάω αύριο σε κουτί. Μου έκανε εντύπωση πως η υπάλληλος προσπάθησε να με πείσει πως με το να αλλάξω συσκευασία θα μου στοιχίσει τελικά το ίδιο με το να το έστελνα ως γράμμα (€6.50)!
overpower Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 8 ώρες πριν, Ihavetheanswers είπε Οι εταιρίες κούριερ γιατί δεν έχουν την επιλογή εκτός από ταχυμεταφορές να μεταφέρουν και δέματα/αλληλογραφία σε περισσότερες μέρες και με χαμηλότερες τιμές; 🙃🙃 Γιατί τα κουριερ δεν χρησιμοποιούν σχεδόν καθόλου οδική μεταφορά μεταξύ χωρών.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Ξεκίνησα να πουλάω στο eBay πριν πολλά χρόνια, για την ακρίβεια το 2005 (22 ετών). Έψαχνα για αντικείμενα χαμηλού όγκου και βάρους, λόγω των πολύ υψηλών μεταφορικών της Ελλάδας σε σχέση με άλλα κράτη της ΕΕ. Κατέληξα στις μπαταρίες κινητών. Με μέσο όρο τα 50γρ, έδινα από 1.30-1.45€ (+2.50€ για συστημένο αν χρειαζόταν). Ναι, τα μεταφορικά ήταν ακριβά, όχι όμως τόσο στο σύνολο που να με πετάνε εκτός αγοράς. Για αντικείμενα όμως από 250-500γρ γινοσουν σίγουρα πολύ ακριβός, οπότε θα έπρεπε να συντρέχει πολύ συγκεκριμένος λόγος για να αγοράσει ο άλλος από εσένα. Η ΙΑΤΑ με κατέστρεψε. Με τις απαγορεύσεις μπαταριών τα πακέτα δεν έφταναν. Το eBay με απέκλεισε. Πρόσφατα ξεκίνησα νέο πρότζεκτ, με είδη για Etsy, όπως εκτυπώσεις σε μπλουζάκια, κούπες κλπ. Πριν καλά καλά ξεκινήσω, τα ΕΛΤΑ έκαναν πάλι το θαύμα τους. Άλλη μια επιχειρηματική αποτυχία για εξωγενείς παράγοντες. Ευχαριστώ πολύ ΕΛΤΑ Ευχαριστώ πολύ ΙΑΤΑ Σας ευχόμαι να μην πάρετε ποτέ σας σύνταξη
baud13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2020 Με τον νεο τιμοκατάλογο τους μολις μου κλείσανε 3 eshop. To είχαν ξανακάνει και παλιότερα που βγάλανε τις κατηγορίες και μετά τα ξαναβάλανε... τόση οργάνωση υπάρχει στα ελτά.. Ας κάνουν πρώτα μια σοβαρή έρευνα αγοράς πριν βάλουν τις τιμές σε αυτά τα επίπεδα. Αυξήσεις του στυλ απο 2,60 στο ακανονιστο εξωτερικου ευρώπης σε 8,5 ευρω απο τη μια στιγμή στην άλλη πρέπει να δικαιολογούνται. Αυξήθηκαν τα κόστη σας πάνω απο 300%? τι γίνεται στα ελτά? Είναι απαράδεκτη αυτή η τιμολογιακή πολιτική και θα βγάλει πολύ κόσμο στην ανεργία. Σε περίπτωση που είναι δυνατόν ας το αλλάξουν αλλιώς ας τα λουστούν αργοτερα.. Όποιος μπορεί και τον επηρέασε αυτή η αύξηση ας στειλει στο elta.gr κανα μηνυμα μπας και ξυπνήσουν. Το είχαν ξανακάνει πριν 6 χρόνια μου φαίνεται. Έβγαλαν τις κατηγορίες βάρους και το πήγαν κατεύθείαν 500 αλλα μετά απο παράπονα το ξανάβαλαν. Αυτή τη φορά δύσκολο το βλέπω αλλα ας το παλέψουμε... 3 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα