Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, αρχικά δεν ξέρω αν ποστάρω στη σωστή κατηγορία του φόρουμ, αλλά...

Είχα δεί μια αγγελία στο Marketplace, ένα λάπτοπ γύρω στα 300€. Επικοινώνησα με τον πωλητή ο οποίος ενώ στην αγγελία έγραφε συγκεκριμένη περιοχή, και συναλλαγή χέρι με χέρι, όταν μιλήσαμε μου είπε πως βρίσκεται αλλού και στέλνει μόνο με κατάθεση. Φαινόταν πρόθυμος να μιλήσει μέχρι που κατέθεσα τα χρήματα πρίν δύο 24ωρα. Από 'κει και έπειτα έχει σχεδόν χαθεί. Κατέβασε την αγγελία από το Marketplace πρίν στείλει το προϊόν, χωρίς να την έχω βγάλει screenshot, και χωρίς να μπορώ να βρώ άλλη αγγελία του για να αφήσω review. Τις 2 αυτές μέρες ζήτημα να έχει στείλει 4-5 μηνύματα, και έστειλε αφού του στείλω εγώ. Την πρώτη μου είπε πως σχόλασε αργά, ενώ τη δεύτερη πως δεν είχε κουτί να το στείλει με μεταφορική - γιατί δεν δέχονταν τσάντα.
Τα μόνα στοιχεία του, που έχω, είναι το όνομά του, το προφίλ του, ένα μέρος της συνομιλίας (αφού διέγραψε την αγγελία) και ο αριθμός στον οποίο έκανα κατάθεση. Ούτε το κινητό του.
Ήξερα πως ήταν ρίσκο αλλά είχε αρκετά και καλά review. Βέβαια, ίσως λέει αλήθεια και απλά χασομερεί, δεν μπορώ να είμαι απόλυτος.

Η ερώτησή μου λοιπόν είναι, πώς να κινηθώ αν το προϊόν δεν το παραλάβω ποτέ ή δεν παραλάβω το ίδιο με την αγγελία (επαναλαμβάνω πως δεν έχω screenshot). Ή τι να κάνω προκειμένου να μου στείλει τα χρήματά μου πίσω; Ποιά είναι η νομική διαδικασία;

Επεξ/σία από SchizoidMan
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Πες ότι πλήρωσες το ποσό αυτο για ενα σεμινάριο "Πως κανουμε online ασφαλείς αγορές".

.

Μόνο με καταγγελία, αλλα μην περιμένεις και πολλά.

.

Να πω βέβαια οτι αυτο με της καταθέσεις εχει γίνει πλέον αστείο.

• Like 19
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα περιμενω και σημερα και υστερα θα επικοινωνησω με τη ΔΗΕ, τελικα.
Υπαρχει πιθανοτητα να ειναι ενταξει ο αναφερομενος, και οντως να ισχυουν αυτα που λεει;

Γιατι ειναι δυσκολο ομως; Εφοσον εχω τον αριθμο του λογαριασμου του, και ειναι στο ονομα του;
Το μονο που βλεπω δυσκολο οσον αφορα τη νομικη διαδικασια (περα απο τον χρονο που χρειαζεται), ειναι να αποδειξω πως το προϊον που θα στειλει, αν στειλει, ειναι αυτο που ελεγε. Εφοσον δεν εχω σκρινσοτ.

Επεξ/σία από SchizoidMan
Δημοσ.

Είναι κλασσική περίπτωση απάτης.

Μην έχεις πολλές ελπίδες πάρε τηλέφωνο και δες τι μπορεί να γίνει.Μην περιμένεις παραπάνω.

Δημοσ.

πες οτι σου επεσαν τα λεφτα οπως περπατουσες στο δρομο.

μην ασχοληθεις καν με διωξη γιατι ουτε κι αυτοι θ'ασχοληθουν μαζι σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρόλαρε τον. Πες του ότι δεν χρέωσε τα μεταφορικά και πως θέλεις να του τα πληρώσεις.

Επεξ/σία από eliasjuve
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SchizoidMan είπε

Γιατι ειναι δυσκολο ομως; Εφοσον εχω τον αριθμο του λογαριασμου του, και ειναι στο ονομα του;
Το μονο που βλεπω δυσκολο οσον αφορα τη νομικη διαδικασια (περα απο τον χρονο που χρειαζεται), ειναι να αποδειξω πως το προϊον που θα στειλει, αν στειλει, ειναι αυτο που ελεγε. Εφοσον δεν εχω σκρινσοτ.

Μπορείς να κινηθείς δικαστικά(έξοδα). Κατά τα άλλα δεν έχει κάτι άλλο να κάνεις, όπως μπορείς να πεις εσύ πλήρωσα το laptop αυτός μπορεί να πει ότι σου το έδωσε στο χέρι. Η συναλλαγή έγινε και εσύ θες να κάνεις τον μάγκα και να του φας τα λεφτά. 

Ελπίζω να σου το στείλει και απλά να μην είχε χρόνο να το κάνει μέχρι σήμερα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, christakos07 είπε

Επικοινώνησε με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος. Χθες.

Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος.

Δεν θα γίνει τίποτα από ΔΗΕ.

Αν ενδιαφέρεσαι ts τότε μόνο σε αστικό δικαστήριο, το οποίο θα σου στοιχίσει περισσότερα από αυτά που έχασες.

Επίσης δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα.

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος.

Δεν θα γίνει τίποτα από ΔΗΕ.

Αν ενδιαφέρεσαι ts τότε μόνο σε αστικό δικαστήριο, το οποίο θα σου στοιχίσει περισσότερα από αυτά που έχασες.

Επίσης δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα.

Δεν γνωρίζω, οπότε πρότεινα κάτι αυτονόητο.

Γενικά ts αφού έχεις όλα τα στοιχεία του, μαζί με το τηλέφωνο επικοινωνίας, υπάρχει λύση. Εντοπίζεις διεύθυνση και τον κάνεις τουλούμι στο ξύλο ένα ωραίο βράδυ, μαζί με άλλα δύο παλικάρια, σπάζοντας του 4-5 δοντάκια. Ας τα φάει εκεί τα 300 ευρώ.

Επεξ/σία από christakos07
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για να καταλάβω όταν λες φίλε μου Marketplace εννοείς εδώ στην παρούσα δημόσια ιστοσελίδα/κοινότητα τις αγγελίες?

αν αφορά τις εδώ αγγελίες τότε μπορείς να απευθυνθείς νομίζω στην ομάδα διαχείρισης και συντονισμού της παρούσας ιστοσελίδας/κοινότητας να σε κατευθύνουν ανάλογα  τι μπορείς να κάνεις από την δική σου μεριά και τι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι για να μην την πατήσουν άλλα μέλη.

είναι αυτό που έχω παρατηρήσει αλλά κάποιοι με λέτε υπερβολικό...

αγγελίες που δέχονται μόνο τραπεζική κατάθεση με μάρτυρα τις αξιολογήσεις του πωλητή

εγώ πάντως δεν θα το άφηνα έτσι θα πήγαινα στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

αυτή θα ζητούσε από την εισαγγελία το απαραίτητο ένταλμα για άρση απορρήτου και θα απευθυνόταν στην ιστοσελίδα όπου υπάρχει το "Marketplace" που αναφέρεσαι και από εκεί και πέρα θα προχωρούσε το πράγμα δικαστικά.

υπάρχει και ο μη νόμιμος τρόπος που πονάει περισσότερο (ξέρεις μερικά σπασμένα δόντια/μύτη/σαγόνι/κόκαλα) γίνεται καλό μάθημα ώστε να μην το επαναλάβει.

Επεξ/σία από ikorolis
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ikorolis είπε

για να καταλάβω όταν λες φίλε μου Marketplace εννοείς εδώ στην παρούσα δημόσια ιστοσελίδα/κοινότητα τις αγγελίες?

αν αφορά τις εδώ αγγελίες τότε μπορείς να απευθυνθείς νομίζω στην ομάδα διαχείρισης και συντονισμού της παρούσας ιστοσελίδας/κοινότητας να σε κατευθύνουν ανάλογα  τι μπορείς να κάνεις από την δική σου μεριά και τι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι για να μην την πατήσουν άλλα μέλη.

είναι αυτό που έχω παρατηρήσει αλλά κάποιοι με λέτε υπερβολικό...

αγγελίες που δέχονται μόνο τραπεζική κατάθεση με μάρτυρα τις αξιολογήσεις του πωλητή

Εννοεί στο facebook.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...