Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Satanic είπε

Υπολόγισε εδώ με κατώτερο μισθό και 8 ώρες υπεργασια

https://vontikakis.com/el/misthodosia

Κάτι δεν πάει καλά με αυτό το πρόγραμμα, γιατί ενώ 650 μικτός μηνιαίος μισθός δεν μ αφήνει να βάλω 32 ώρες υπερεργασία μιας και..  8 ώρες την εβδομάδα*4 εβδομάδες τον μήνα =32 ώρες υπερεργασία τον μήνα. άρα μου βγαίνουν περίπου 721,04 καθαρά με υπερεργασία. Σωστά;

19 λεπτά πριν, logistoulis είπε

λέω χαζομάρες γιατί δεν έχω γράψει ο ίδιος τέτοιες βλακείες όταν έκανα αυτή τη δουλειά 

αλλά το έχω δει σε άλλους (και στη δική μου κοπέλα... ) 

το να κάτσεις παραπάνω είναι άλλο πράγμα, αλλά το να το δικαιολογείς έτσι είναι αστείο, πες δουλεύουμε παραπάνω και τέλος 

Τι να πω, ότι δεν έχεις δίκιο; Αλλά κάπως πρέπει να βγαίνουν τα προς το ζην. Και πόσο άλλο να συνεχίσω νύχτα; Δεν λέω καλύτερα τα λεφτά αλλά Κουράστηκα. 

14 λεπτά πριν, Ihavetheanswers είπε

8ωρο 5ημερο = 550 καθαρά.

8ωρο 6ημερο = 670 καθαρά (οι έξτρα ώρες είναι υπερεργασία)

Νομίζω ο φίλτατος Ihavetheanswers τα είπε πιο σωστά από όλους. 

Σας ευχαριστώ και τους 4 για την άμεση ανταπόκριση σας. 
Εσείς τι μου συμβουλεύεται να κάνω; 8ωρο πενθήμερο 800€ νυχτα; ή 8ωρο 6ήμερο 670€ πρωινό;

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Lilmztrouble είπε

Κάτι δεν πάει καλά με αυτό το πρόγραμμα, γιατί ενώ 650 μικτός μηνιαίος μισθός δεν μ αφήνει να βάλω 32 ώρες υπερεργασία μιας και..  8 ώρες την εβδομάδα*4 εβδομάδες τον μήνα =32 ώρες υπερεργασία τον μήνα. άρα μου βγαίνουν περίπου 721,04 καθαρά με υπερεργασία. Σωστά;

Τι να πω, ότι δεν έχεις δίκιο; Αλλά κάπως πρέπει να βγαίνουν τα προς το ζην. Και πόσο άλλο να συνεχίσω νύχτα; Δεν λέω καλύτερα τα λεφτά αλλά Κουράστηκα. 

Εσείς τι μου συμβουλεύεται να κάνω; 8ωρο πενθήμερο 800€ νυχτα; ή 8ωρο 6ήμερο 670€ πρωινό;

Αν μπορεις να φτιαξεις προγρμμα να κοιμασε μεσημερι απογευμα και να σαι ξυπνια βραδυ για δουλεια και πρωι για ψωνια, βολτες, δουλειες σπιτιου κλπ τοτε μακραν το βραδινο

Και αν δεν μπορεις δε πειραζει εχεις μια μερα παραπανω τη βδομαδα να τα κανονισεις και περισοτερα λεφτα στη τσεπη

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Το μικτό ωρομίσθιο του βασικού είναι 3,90 και με την προσαύξηση υπερεργασίας πηγαίνει στα 4,68. Επομένως για 32 ώρες πχ είναι 32*4,68 = 149,76. Προσθέτονται στον βασικό επομένως έχουμε μικτές αποδοχές περιόδου 650,00 + 149,76 = 799,76. Μείον ΙΚΑ, μείον ΦΜΥ, πας στα 668 και κάτι ψιλά.

Δύσκολες οι εποχές, σίγουρα, αλλά υπό προϋποθέσεις ίσως να μην αξίζει η δέσμευση του Σαββάτου. Αν θες για παράδειγμα 50,00 το μήνα καύσιμα για τη μετάβαση στην εργασία, αυτή η έξτρα ημέρα εργασίας, ανάλογα το μήνα, θα επιφέρει αύξηση 20-25%. Στον Φεβρουάριο πχ, οι εργάσιμες πενθημέρου ήταν 20 και του εξαημέρου 25 (αν θυμάμαι ορθώς δεν είχε αργία). Η αύξηση μόνο στα καύσιμα είναι 12,50 (χωρίς να συνυπολογίσεις τα κρυφά κόστη για service, λάστιχα). Αν παίρνεις και κανα καφέ στη δουλειά, πας στα 18-20 ευρώ.  Με τα ψιλολόγια μέσα, θα δεις ότι ένα Σάββατο το μήνα δουλεύεις ουσιαστικά τζάμπα. Χώρια η δέσμευση όλων σχεδόν των Σ/Κ. Δεν μπορείς να φύγεις μια Παρασκευή να πας μια εκδρομή. Ξαναλέω, όλα τα παραπάνω υπό προϋποθέσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lilmztrouble είπε

Eγω θα σου πω να βαλεις μεσα στην εξισωση και τον παραγοντα της υγειας. Το να αντιστρεφεις την φυσιολογικη βιολογικη λειτουργια του οργανισμου, μενοντας ξυπνια την νυχτα, δεν ειναι καθολου αμελητεο. Να το ξερεις.

Απο 'κει και περα τα ζυγιζεις και παιρνεις την αποφαση.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lilmztrouble είπε

Δεν ξαναρωτάω γιατί δεν θέλω να φανώ ανίδεη.. όσο να'ναι τον εντυπωσίασα στην συνέντευξη υποτίθεται.. μην τα κάνω μαντάρα τώρα.. 

και μετα βγαινουν οι φεμινιστριες και λενε οτι οι γυναικες  περνουν λιγοτερα χρηματα απο τους ανδρες για την ιδια εργασια ( που δεν ισχύει) 
αμα δεν ρωτας κοπελα μου τι μισθο θα περνεις, τι ενσημα θα σου κολαει, τι αρμοδιοτητες θα εχεις στην επηχειρηση και οτι αλλο ΠΡΕΠΕΙ να ξερεις μην παραξενευτεις αργοτερα  αμα σε εκμεταλλεύεται και δεν πληρωνεσαι σωστα και δεν περνεις τα νομιμα χρηματα και τις αυξησεις που θα δικαιουσαι επειδη δεν ηθελες να φανεις "ανιδεη" και ηθελες να τον "εντυπωσιάσεις"

• Like 1
Δημοσ.

Πλάκα κάνεις φίλε; Θέλεις να ψάξω πόσα θέματα ανοίχτηκαν το τελευταίο χρόνο από άντρες με κύριο θέμα το: δεν μου κολλάει ένσημα, είμαι δηλωμένος 2 μέρες την εβδομάδα, πόσα έπρεπε να παίρνω για το τάδε; Συντριπτική πλειοψηφία. Να το έλεγες γενικά, να συμφωνούσα. Χάνεις το όποιο δίκιο σου έτσι. Και επειδή κάνω καθημερινά προσλήψεις, μπορώ να σου πω πως οι γυναίκες είναι πολύ πιο τυπικές από τους άντρες. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, koulkos είπε

Πλάκα κάνεις φίλε; Θέλεις να ψάξω πόσα θέματα ανοίχτηκαν το τελευταίο χρόνο από άντρες με κύριο θέμα το: δεν μου κολλάει ένσημα, είμαι δηλωμένος 2 μέρες την εβδομάδα, πόσα έπρεπε να παίρνω για το τάδε; Συντριπτική πλειοψηφία. Να το έλεγες γενικά, να συμφωνούσα. Χάνεις το όποιο δίκιο σου έτσι. Και επειδή κάνω καθημερινά προσλήψεις, μπορώ να σου πω πως οι γυναίκες είναι πολύ πιο τυπικές από τους άντρες. 

στο insomnia είναι 99% άντρες τα μέλη...
αμα το ψαξεις σε ερευνες που γινονται στον εργασιακο τομεα γενικα οι γυναικες δεν το κυνηγανε να μαθουν τα δικαιωματα τους και τις υποχρεωσεις τους και αυτο εχει σαν αποτελεσμα την εκμεταλευση τους απο τον εργοδοτη τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

100ε πανω απο το βασικο του πενθημερου βγαινει,για καθαρα ποσα μιλαω

Επεξ/σία από 3DJIN
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ardi21 είπε

Eγω θα σου πω να βαλεις μεσα στην εξισωση και τον παραγοντα της υγειας. Το να αντιστρεφεις την φυσιολογικη βιολογικη λειτουργια του οργανισμου, μενοντας ξυπνια την νυχτα, δεν ειναι καθολου αμελητεο. Να το ξερεις.

Απο 'κει και περα τα ζυγιζεις και παιρνεις την αποφαση.

να ρωτησω, και συγνωμη για το οφφ τοπικ, εχεις μηπως τιποτα "χαρτια" οσων αφορα το θεμα εργασια τη νυχτα.

ειχα ρωτησει ενα γιατρο που μας εκανε μαθημα στο ιεκ αλλα δεν ειχα παρει ικανοποιητικη απαντηση. θυμαμαι μας ελεγε κατι με το μεταβολισμο κλπ, αλλα δεν συνδεοταν αμα ηταν μερα ή νυχτα απολυτα. εννοω πως αμα πας σε μια χωρα με αναποδες ωρες καποια στιγμη θα συνηθισεις, γιατι να μη συνηθισεις και στην ιδια χωρα το αναποδο ρολοι? δε λεω να κοιμασε τα πρωινα διοτι θα υπαρχουν θεματα απ την ελλειψη ηλιου, αλλα τι σ εμποδιζει να εισαι υγειης αν κοιμασαι τα απογευματα αντι για τα βραδια?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Zengar Zombolt είπε

στο insomnia είναι 99% άντρες τα μέλη...
αμα το ψαξεις σε ερευνες που γινονται στον εργασιακο τομεα γενικα οι γυναικες δεν το κυνηγανε να μαθουν τα δικαιωματα τους και τις υποχρεωσεις τους και αυτο εχει σαν αποτελεσμα την εκμεταλευση τους απο τον εργοδοτη τους.

Θα ήθελα να δω αυτή την έρευνα, γιατί έχω μια διαφορετική αίσθηση ως προς το ποιος ασχολείται με δικαιώματα και υποχρεώσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Lilmztrouble είπε

Δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ στο εκατομμύριο περίπτωση να δουλεύεις νόμιμα 48 ώρες την βδομάδα και να σου πληρώνει μονίμως τις 8 ώρες σαν υπερεργασία.

Είμαι όχι 99%, 1000% βέβαιος ότι μαμουνιά θα παίξει και στην καλύτερη θα σου δίνει μαύρα κάποια λεφτά για τις παραπάνω ώρες.

Κακώς το έδεσες σκοινί κορδόνι το 670 ή το 800 ή το ο,τιδήποτε καθαρά που διάβασες, από την στιγμή που δεν αναφέρθηκε σε μισθό (και κακώς, κάκιστα δεν ρώτησες εσύ), τον βασικό θα παίρνεις και στην καλύτερη θα σου δίνει και κανά χαρτζιλίκι παραπάνω (σε καμιά περίπτωση 200 ή 250 ευρώ) για τις παραπάνω ώρες. Στάνταρ θα σε έχει δηλωμένη φουλ απασχόληση 6ήμερη, που σημαίνει 7 ώρες την μέρα και θα χώσει και κανά διάλειμμα μέσα στις καθημερινές για να δικαιολογήσει τις 2 παραπάνω ώρες.

Όταν υπογράψεις την σύμβαση σου, δες ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τι ώρες γράφει για το ωράριο σου, είμαι βέβαιος ότι αυτό που λέω θα γράφει 7 ώρες την μέρα και κανά μισάωρο διάλειμμα επίσης.

(εσύ φυσικά 8 ώρες θα πηγαίνεις κάθε μέρα αφού αυτό "συμφωνήσατε", το αν θα σε πληρώνει για αυτές, εξαρτάται πόσο αφελή θα σε βρει, άμα δει ότι δεν χαμπαριάζεις, θα κάνει την πάπια, άμα σε πιο ξύπνια, θα σου πει θα στις πληρώνω μαύρες).

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

να ρωτησω, και συγνωμη για το οφφ τοπικ, εχεις μηπως τιποτα "χαρτια" οσων αφορα το θεμα εργασια τη νυχτα.

ειχα ρωτησει ενα γιατρο που μας εκανε μαθημα στο ιεκ αλλα δεν ειχα παρει ικανοποιητικη απαντηση. θυμαμαι μας ελεγε κατι με το μεταβολισμο κλπ, αλλα δεν συνδεοταν αμα ηταν μερα ή νυχτα απολυτα. εννοω πως αμα πας σε μια χωρα με αναποδες ωρες καποια στιγμη θα συνηθισεις, γιατι να μη συνηθισεις και στην ιδια χωρα το αναποδο ρολοι? δε λεω να κοιμασε τα πρωινα διοτι θα υπαρχουν θεματα απ την ελλειψη ηλιου, αλλα τι σ εμποδιζει να εισαι υγειης αν κοιμασαι τα απογευματα αντι για τα βραδια?

Δεν ειμαι γιατρος αλλα ναι εχει να κανει με τον μεταβολισμο. Υπαρχουν αρκετες ερευνες αν ψαξεις.

Αν πας σε μια αλλη χωρα θα συνηθισεις τις ωρες και θα κοιμασαι την νυχτα. Αυτο ειναι κατι διαφορετικο. Ο οργανισμος οταν νυχτωνει μπαινει σιγα σιγα σε μια λειτουργια οτι πρεπει καποια στιγμη να κοιμηθει. Σου λεω τι εχω διαβασει και τι μου εχουν πει καποιοι γιατροι. Τωρα απο 'κει και περα...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Ειλικρινά βοήθησε πολύ Βέβαια δεν προχωρήσαμε σε καμία πρόσληψη μια και λόγο Καραντίνας έκλεισαν. Θα το δουμε καλύτερα πάλι όταν ανοίξει. 😏

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα ,
βρίσκω την απάντηση που θέλω στο θέμα , οτι για 8ωρο 6ημερο τα καθαρά θα είναι 670(?) 

Απλά,
μήπως αλλάζει κάτι για τις μεταφορικές;
Με πήραν προφορικά σε courier με βανάκι για 6ημερο 8ωρο(που λογικά θα βγαίνει κ παραπάνω σε ώρες) - δεν έχω υπογράψει ούτε δει σύμβαση ακόμα.
Μου είπε για 700-750 καθαρά .
Θα ήθελα κάποια έξτρα άποψη και γνώμη για το τι είναι κ τι δεν είναι νόμιμο ,τι να προσέξω, μιας και απο εργασιακά στην Ελλάδα δεν έχω ιδέα, τελευταία φορά εργάστηκα το 2014 μιας και ήμουν εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...