ifaist Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Εχω καποια λεφτα κρατημενα, κατω απο το στρωμα, που λενε... Υπαρχει καποιο προβλημα να τα καταθεσω στην Τραπεζα ? Μου ανεφεραν κατι τετοιο και η αληθεια μου φανηκε και λογικο να συμβαινει. Ισχυει ομως ? Μπορω να παω αυριο στην τραπεζα και να καταθεσω 5-10-15 χιλ. χωρις προβλημα ?
VasKag Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν μπορεις να τα δικαιολογησεις, δεν υπαρχει κανενα προβλημα Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2020 από VasKag 1
Baator Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Άμα μπορούσε ο καθένας να καταθέτει 15 χιλιάρικα έτσι απλά στην τράπεζα χωρίς να χρειάζεται να τα δικαιολογήσει, δεν θα υπήρχε ο όρος "ξέπλυμα χρήματος". Θα τα χώνανε όλοι στην τράπεζα και τέλος. Φυσικά και υπάρχει θέμα (γενικά μιλώντας). Υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι αν πας να καταθέσεις 500 και 1000 ευρώ π.χ. δεν θα υπάρξει πρόβλημα γιατί κανείς δεν θα κάτσει να ασχοληθεί με τέτοια μικροποσά (λογικό), το πολύ πολύ να σε ρωτήσει ο ταμίας που τα βρήκατε κτλ. και εσύ να πεις "τα είχα". 15 είναι ένα σεβαστό ποσό που λογικά θα χτυπήσει. Δεν πάει "ε να μωρέ, τα είχα ξεχασμένα/παραπεταμένα κάπου και είπα να τα βάλω στον λογαριασμό μου". Το 500ρικο και το 1000ρικο, άντε πες δικαιολογείται. Τα 15 πολύ πιο δύσκολα, ειδικά αν δεν είναι μόνο 15 και μετά από κανά μήνα πας χώσεις άλλα τόσα. Όλα σχετικά είναι βέβαια, αν έχεις κάποια δουλειά και βγάζεις 5 χιλιάρικα τον μήνα και κάνεις συνέχεια αναλήψεις, προφανώς δεν υπάρχει θέμα. Αν παίρνεις τον βασικό και φαίνεται ότι δεν έχεις από πουθενά άλλα έσοδα, υπάρχει. 3
ifaist Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Mαλιστα, ευχαριστω για τις απαντησεις. Σκεφτομαι για αρχη να βαλω 4-5χιλ. και βλεπω στην πορεια. Τα λεφτα δεν ειναι μαυρα etc. ειναι απο την εργασια μου , αποταμιευσεις. Εχω ενα σεβαστο ποσο στην τραπεζα (λογαριασμος μισθοδοσιας) Απλα την περιοδο της "κρισης" (capital control) τα εβγαζα και μαζευτηκαν. Ειπα να ξοδευω απο αυτα αλλα με ebanking , καρτα κτλ δε γινετε ευκολα. Θα ρωτησω και λογιστη βεβαια απλα απουσιαζει ο δικος μου.. Μηπως υπαρχει καποιος κανονας ? καποιος μαθ. τυπος, κατι τελοσπαντων που να εξηγει την καταθεση ? Δηλ βγαζεις "τοσα" τον χρονο , μπορεις να καταθεσεις "τοσα" ?
Joshua21 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, ifaist είπε Τα λεφτα δεν ειναι μαυρα etc. ειναι απο την εργασια μου , αποταμιευσεις. Τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα, μια χαρά μπορείς να τα δικαιολογήσεις. 2 λεπτά πριν, ifaist είπε Μηπως υπαρχει καποιος κανονας ? καποιος μαθ. τυπος, κατι τελοσπαντων που να εξηγει την καταθεση ? Δηλ βγαζεις "τοσα" τον χρονο , μπορεις να καταθεσεις "τοσα" ? Ναι υπάρχει, αλλά δεν υπολογίζεται με τον τρόπο που νομίζεις. Σε κάθε φορολογική σου δήλωση αφαιρείς από το δηλωθέν εισόδημα τα τεκμήρια σου, και αυτό που μένει είναι τα "τόσα" που μπορείς να καταθέσεις.
Diver_Gr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Baator είπε Άμα μπορούσε ο καθένας να καταθέτει 15 χιλιάρικα έτσι απλά στην τράπεζα χωρίς να χρειάζεται να τα δικαιολογήσει, δεν θα υπήρχε ο όρος "ξέπλυμα χρήματος". Θα τα χώνανε όλοι στην τράπεζα και τέλος. Φυσικά και υπάρχει θέμα (γενικά μιλώντας). Υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι αν πας να καταθέσεις 500 και 1000 ευρώ π.χ. δεν θα υπάρξει πρόβλημα γιατί κανείς δεν θα κάτσει να ασχοληθεί με τέτοια μικροποσά (λογικό), το πολύ πολύ να σε ρωτήσει ο ταμίας που τα βρήκατε κτλ. και εσύ να πεις "τα είχα". 15 είναι ένα σεβαστό ποσό που λογικά θα χτυπήσει. Δεν πάει "ε να μωρέ, τα είχα ξεχασμένα/παραπεταμένα κάπου και είπα να τα βάλω στον λογαριασμό μου". Το 500ρικο και το 1000ρικο, άντε πες δικαιολογείται. Τα 15 πολύ πιο δύσκολα, ειδικά αν δεν είναι μόνο 15 και μετά από κανά μήνα πας χώσεις άλλα τόσα. Όλα σχετικά είναι βέβαια, αν έχεις κάποια δουλειά και βγάζεις 5 χιλιάρικα τον μήνα και κάνεις συνέχεια αναλήψεις, προφανώς δεν υπάρχει θέμα. Αν παίρνεις τον βασικό και φαίνεται ότι δεν έχεις από πουθενά άλλα έσοδα, υπάρχει. Τη λέτε ρε παιδιά, από ποτέ έχει το δικαίωμα ο υπάλληλος και κάθε υπάλληλος να ρωτήσει από που είναι τα λεφτά; μη γράφετε ότι σας κατέβει. Ο μόνος που έχει νομικά το δικαίωμα να σε ελέγξει είναι η εφορία και κάνεις άλλος. Από την στιγμή που τα λεφτά που καταθέτεις μπορούν να δικαιολογηθουν με το εισόδημα σου δεν έχεις κανένα θέμα. Δεν είναι κανόνας ότι θα ελεγχθείς . Πχ αν με εισόδημα 20.000 κάνεις 150.000 κατάθεση ναι θα χτυπήσει στην εφορία ενώ πχ μια κατάθεση 15 είσαι καλυμμένος γιατί ακόμα και με τα τεκμήρια είναι πόσο που μπορείς να ισχυρίστεις ότι το μαζευες χρόνια, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να έχει τα λεφτά του στη Τράπεζα. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2020 από Diver_Gr 2
Joshua21 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2020 7 λεπτά πριν, Diver_Gr είπε Τη λέτε ρε παιδιά, από ποτέ έχει το δικαίωμα ο υπάλληλος και κάθε υπάλληλος να ρωτήσει από που είναι τα λεφτά; μη γράφετε ότι σας κατέβει. Εδώ και μερικά χρόνια έχει υποχρέωση (και όχι δικαίωμα) να ρωτάει όταν υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες, η άγνοια σου δεν είναι επιχείρημα. 2 1
vamvakoolas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 10 ώρες πριν, Joshua21 είπε Εδώ και μερικά χρόνια έχει υποχρέωση (και όχι δικαίωμα) να ρωτάει όταν υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες, η άγνοια σου δεν είναι επιχείρημα. νομιζω πριν το παιζουμε μαγκες να ανοιξουμε και καμμια εφημεριδα της κυβερνησης να διαβασουμε το νομο:https://www.bankofgreece.gr/RelatedDocuments/Νόμος_4557_Α_30072018.pdf Η τραπεζα υποχρεουται να ελεγχει συναλλαγες αλλα σε καμμια περιπτωση δεν υποχρεουται να κανει "συνετευξη" στο πελατη. Ωστοσο εχει υποχρεωση αφενος να ενημερωσει αρχες αφετερου δικαιωμα να απαγορευσει συναλλαγες.
eidikos33 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 παντως αν πας να κανεις μια μεγαλη αναληψη απο την τραπεζα σε ρωτανε τον λογο και τον καταγραφουν
gbras Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Τελος παντων δεν εισαι ο μονος που το εχεις κανει. Δεν εχεις προβλημα αν και καλυτερα να τα βαζεις λιγα λιγα ας πουμε εως 999 ευρω ( ναι εχει σημασια αυτο το νουμερο ) το μηνα...
Joshua21 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε νομιζω πριν το παιζουμε μαγκες να ανοιξουμε και καμμια εφημεριδα της κυβερνησης να διαβασουμε το νομο:https://www.bankofgreece.gr/RelatedDocuments/Νόμος_4557_Α_30072018.pdf Η τραπεζα υποχρεουται να ελεγχει συναλλαγες αλλα σε καμμια περιπτωση δεν υποχρεουται να κανει "συνετευξη" στο πελατη. Ωστοσο εχει υποχρεωση αφενος να ενημερωσει αρχες αφετερου δικαιωμα να απαγορευσει συναλλαγες. Εγώ έγραψα για ερώτηση, δεν έγραψα για "συνετευξη"(λες και ο καταθέτης ζητάει εργασία), ούτε για έλεγχο πόθεν έσχες, ούτε για τίποτα άλλο. Όταν υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις απλά τον ρωτάνε για την προέλευση τους, και μετά ενημερώνουν τις αρχές και για την κατάθεση και για την προέλευση που δήλωσε ο πελάτης. Επίσης αν έχεις κάτι να δείξεις σε κάποιο συγκεκριμένο νόμο να το κάνεις copy/paste, ή έστω αριθμό νόμου άρθρο και παράγραφο, το να δίνεις λινκ με 50+ σελίδες δεν έχει κανένα νόημα. 26 λεπτά πριν, eidikos33 είπε παντως αν πας να κανεις μια μεγαλη αναληψη απο την τραπεζα σε ρωτανε τον λογο και τον καταγραφουν Και όχι μόνο, πρόσφατα γνωστός ζήτησε έκδοση τραπεζικής επιταγής μεγάλου ποσού, τον ρώτησαν τι τα θέλει, τους είπε ότι θέλει να αγοράσει διαμέρισμα, και του ζήτησαν μετά την αγορά να τους προσκομίσει αντίγραφα των συμβολαίων. 1
GnsP Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Εδώ ρε παιδιά σε επαγγελματικό λογαριασμό αν κάνεις συνέχεια καταθέσεις που είναι και το λογικό και θες κάποια στιγμή να βγάλεις σημαντικό ποσό, σε ρωτάνε.. τρέχα γύρευε. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2020 από GnsP
bluesattack Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Βρε συ Joshua21 (η logistoulis η οποιος ξερει τελωσπαντων ) λυσε μου μια απορια , ετσι απο περιεργεια (το ειχα ξαναρωτησει καποτε αλλα δεν ).. .... τι γινεται με τα λεφτα του τζογου ? Κερδιζει καποιος ξερω γω 10.000 στο καζινο .Πως τα δικαιολογει ? Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2020 από bluesattack
Joshua21 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, bluesattack είπε Βρε συ Joshua21 (η logistoulis η οποιος ξερει τελωσπαντων ) λυσε μου μια απορια , ετσι απο περιεργεια (το ειχα ξαναρωτησει καποτε αλλα δεν ).. .... τι γινεται με τα λεφτα του τζογου ? Κερδιζει καποιος ξερω γω 10.000 στο καζινο .Πως τα δικαιολογει ? Μπορεί να ζητήσει από το καζίνο απόδειξη ή βεβαίωση ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, με αυτό που θα του δώσουν τα δηλώνει κανονικά στην εφορία, φορολογείται για αυτά, οπότε μια χαρά μπορεί να τα δικαιολογήσει. Ομοίως και για κέρδη από λαχεία, πάμε στοίχημα κτλ.
Ison_ Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Είχα διαβάσει ότι όταν θες να επανακαταθέσεις χρήματα «στρώματος» μπορείς να το κάνεις χωρίς να θεωρηθούν μάυρο χρήμα, αν η ποσότητα που καταθέσεις είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που είχες σήκωσει το 2015.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα