Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mitroglou7 είπε

Αυτό που λέει ο DarthVader είναι ότι τα next gen αρχίσουν πραγματικά να κυκλοφορούν σε καμιά διετία ή θα στηθούν με βάση το XSS οπότε δε θα εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα PS5/XBX και θα έχουμε μια μπασταρδεμένη γενιά ή θα έχουν θέματα στο XSS.

Κατανοω τι λεει, απλα εγω εχω ενστασεις τις οποιες και διατυπωσα. Θα υπαρξουν αποκλειστικα next-gen τιτλοι οι οποια μια χαρα θα εκμεταλλευθουν το HW του Series X και του πσ5 προφανως αντιστοιχα οι μη αποκλειστικοι. 

Το series S δεν το ελαβα υποψη μου στο προηγουμενο σχολιο μου, ωστοσο ειναι προφανες πως σε τιτλους που δεν θα σκελαρουν καλα σε διαφορετικο HW ενδεχομενως να χρειαζεται να ριχνουν πολυ framerate-settings οπως ακριβως συμβαινει και σε αυτη τη τη γενια με τα σλιμ και Χ..

• Like 1
  • Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, xavier είπε

engine programmer της id software...τα ίδια με τον τυπα της remedy...πληθαίνουν οι φωνές...

Ναι αυξάνονται οι φωνές. Έχουμε δύο ολόκληρες φωνές. Λαοθάλασσα. Ο ίδιος λέει ότι η αύξηση της ram είναι πολύ μικρή. Το ιδανικό θα ήταν 128 gb, δηλαδή απλά lol.

Κρίμα που δεν μας είπε και για τον SSD. Θα θεωρεί ότι η ιδανική χωρητικότητα είναι 1 Petabyte.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, kostiger είπε

Κατανοω τι λεει, απλα εγω εχω ενστασεις τις οποιες και διατυπωσα. Θα υπαρξουν αποκλειστικα next-gen τιτλοι οι οποια μια χαρα θα εκμεταλλευθουν το HW του Series X και του πσ5 προφανως αντιστοιχα οι μη αποκλειστικοι. 

Το series S δεν το ελαβα υποψη μου στο προηγουμενο σχολιο μου, ωστοσο ειναι προφανες πως σε τιτλους που δεν θα σκελαρουν καλα σε διαφορετικο HW ενδεχομενως να χρειαζεται να ριχνουν πολυ framerate-settings οπως ακριβως συμβαινει και σε αυτη τη τη γενια με τα σλιμ και Χ..

Οι ενστάσεις οι δικές μου πηγάζουν από το γεγονός ότι στις κονσολες δεν έχουμε πλέον gpu αλλά gpgpu, δηλαδή γίνεται π.χ. offload στη gpu tasks όπως τα physics. Και οκ κάνεις scale την ανάλυση, τα physics πως τα κάνεις; Επομένως σε software που εκμεταλέυεται προγραμματισμό gpgpu είναι αδύνατο να μπορείς να εκεμταλλευτείς στο maximum διαφορετικό hardware.

• Άρα είτε θα γράφεις το game για το Series S και θα ανεβάζεις μόνο resolution +fps (προσσεγγιση pc). Σε αυτή τη περίπτωση τα +8tf του Series X θα είναι ανεκμετάλευτα.
  • Είτε θα τα γράφεις για Series X και δεν θα μπορεί να γίνει port της προκοπής στο series S.

Δεν πιστευω δηλαδή ότι οι devs απλά με ένα κουμπάκι θα κάνουν port από S σε Χ και το  αντιστροφο.

Επεξ/σία από Darthvader
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Darthvader είπε

Οι ενστάσεις οι δικές μου πηγάζουν από το γεγονός ότι στις κονσολες δεν έχουμε πλέον gpu αλλά gpgpu, δηλαδή γίνεται π.χ. offload στη gpu tasks όπως τα physics. Και οκ κάνεις scale την ανάλυση, τα physics πως τα κάνεις; Επομένως σε

Δεν θα παιρνει εν προκειμενω μερος του φορτου η σχεδον αντιστοιχη cpu;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kostiger είπε

Δεν θα παιρνει εν προκειμενω μερος του φορτου η σχεδον αντιστοιχη cpu;

Αν την έχεις τερματίσει τη cpu στο series X και έχεις δώσει π.χ τα δυνατά physics στο rdna με τα 52 cu's, προφανώς και μετά δεν θα μπορείς να κάνεις port στο series S.

Και σε δυνατά παράλληλα tasks ο zen 2 και κάθε cpu, δεν πιάνει μια μπροστά στη gpu...

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είδαμε πραγματική εκμετάλλευση του PS4 pro και XoX σε αυτή τη γενιά. Τα games γραφοντάν για να τρέχουν στο xbox και από εκεί και πέρα ανέβαζαν resolution, fps και κανά εφέ όπου μπορούσαν στα PS4, PS4 pro, XoX.

Επεξ/σία από Darthvader
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Darthvader είπε

Αν την έχεις τερματίσει τη cpu στο series X και έχεις δώσει π.χ τα δυνατά physics στο rdna με τα 52 cu's, προφανώς και μετά δεν θα μπορείς να κάνεις port στο series S.

Τραβηγμενο σεναριο θεωρω. Θα τα δουμε στην πραξη.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostiger είπε

Τραβηγμενο σεναριο θεωρω. Θα τα δουμε στην πραξη.

Ψαξε λίγο και θα δεις ότι στα exclusives της Sony συμβαίνει κατά κόρον, πάρα πολλά assets γίνονται offload στη gpu. Προφανώς και με jaguar δεν θα έπρεπε το PS4 να σηκώσει ουτε το uncharted ούτε το tlous 2.

* Το μόνο "καλό" που βλέπω με την ύπαρξη του sereis S είναι ότι λόγω χαμηλού πήχη, όσοι πάρουμε series X - PS5 θα απολαύσουμε περισσότερα games σε 4κ/60 από κάθε άλλη γενιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Darthvader είπε

Και σε δυνατά παράλληλα tasks ο zen 2 και κάθε cpu, δεν πιάνει μια μπροστά στη gpu...

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είδαμε πραγματική εκμετάλλευση του PS4 pro και XoX σε αυτή τη γενιά. Τα games γραφοντάν για να τρέχουν στο xbox και από εκεί και πέρα ανέβαζαν resolution, fps και κανά εφέ όπου μπορούσαν στα PS4, PS4 pro, XoX.

Ακόμα και σ' αυτό το ακραίο σενάριο, λογικά πετσοκόβεις κι άλλο ανάλυση,ποιότητες κτλ απ' όπου μπορείς. Έχουμε δει ports τίτλων σε συσκευές με πολύ μεγαλύτερο χάσμα ισχύος. Το πιο πιθανό είναι oτι το S θα τρέχει τα περισσότερα απαιτητικά παιχνίδια στα 1080p, με πιο ασταθή framerate και λίγα δεύτερα πιο πολύ loading δλδ κάτι ανάλογό μ αυτό που είδαμε μεταξύ xbox one και xbox x.

Ο κύριος λόγος που προσπαθούσαν να μεταφερούν ότι μπορούσαν στη gpu στο ps4/xbone ήταν λόγω σαπίλας jaguar cpu. Οι Zen 2 είναι αιώνες μπροστά συγκριτικά...

Σωστά. Για μένα και το S να μην υπήρχε, πάλι δε θα βλέπαμε κάτι το μοναδικό σε ps5/series X λόγω cross platform development με τη προηγούμενη γενιά  κονσολών και τα pc.

Επεξ/σία από wakabanka
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω εχω μια απορια .... το Assasin το καινουργιο ειπαν οτι θα παιζει 4Κ / 60 FPS στο X .....δεν ειπαν τιποτα ομως για το S .....αν στο Χ ειναι ετσι θα ειναι πολυ βαρυ για το S .....εκει ; θα παιζει Full HD ? Υπαρχει περιπτωση να μην κυκλοφορησει ; ( το θεωρω απιθανο θα ειναι ταφοπλακα για το S ) . Τι εγινε λοιπον ; Στηθηκε το παιχνιδι στα μετρα του X ? και πως θα το υποστηριξει το S? Αν στηθηκε στα μετρα του S πως θα βγαλει 4Κ / 60 FPS στο Χ ? Ολα αυτα ειναι αποριες γιατι διαβαζω οτι δεν θα εχουμε δυνατα παιχνιδια στην νεα γενια γιατι θα φτιαχνουν συμφωνα με το μηχανημα με την μικροτερη ισχυ ... Ειμαστε σιγουροι για αυτο ; 

Επεξ/σία από GaGaS_Thess
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε

εγω εχω μια απορια .... το Assasin το καινουργιο ειπαν οτι θα παιζει 4Κ / 60 FPS στο X .....δεν ειπαν τιποτα ομως για το S .....αν στο Χ ειναι ετσι θα ειναι πολυ βαρυ για το S .....εκει ; θα παιζει Full HD ? Υπαρχει περιπτωση να μην κυκλοφορησει ; ( το θεωρω απιθανο θα ειναι ταφοπλακα για το S ) . Τι εγινε λοιπον ; Στηθηκε το παιχνιδι στα μετρα του X ? και πως θα το υποστηριξει το S? Αν στηθηκε στα μετρα του S πως θα βγαλει 4Κ / 60 FPS στο Χ ? 

To AC θα παίζει μέχρι και στο αρχικό One που έχω! Στο S μπορεί να είναι 1080p/30fps

To bulletproof 60fps για αυτή τη γενιά είναι το Series X. Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε μεσαίος gamer αξίζει να πάρει το Series S.

Επεξ/σία από jokul7
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Darthvader είπε

Αν ισχυε αυτο οι multuplatform devs θα ειχαν εκμεταλλευτει την ESRAM και δεν θα εβλεπες το 90% των multiplatform εκδοσεων στο One να τρεχουν στα 25fps και με αναλυσεις κατω των 900p. Νομιζω οτι ειναι προφανες οτι σε αυτη τη γενια το lead platform σχεδον παντα ηταν το PS4, ακομα κ σε παιχνιδια που ηταν CPU bound το One δεν ειχε προβαδισμα ενω θεωρητηκα ειχε πλεονεκτημα στο κομματι του επεξεργαστη.

Oταν εχεις ηδη το περιορισμο των 36 CU's στο PS5 και θες να εχεις πανω και καποιας μορφης RT στο παιχνιδι σου σιγα μην αφιερωσεις compute units για αλλα CPU tasks ειδικα οταν εχεις στα χερια σου τα CPU's των SX και PS5. Το gpgpu ηταν ενα "πασαλλειμα" και ενας τροπος να ισορροπησουν τη υπερμπουκαλα που ηταν ο Jaguar (οπως εκανε η Sony το αντιστροφο στο PS3 ριχνοντας GPU tasks στον Cell οπως το MLAA), με τα νεα πολυ πιο ισχυρα CPU΄s και το ray tracing να μασουλαει για πλακα compute units οι devs δεν εχουν λογο να πουσαρουν το gpgpu. Η πιο ευκολη λυση για να βγουν χωρις ιδιαιτερες θυσιες τα παιχνιδια στο Series S ειναι να μην εχουν RT. 

Επεξ/σία από dr_thodt
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε

εγω εχω μια απορια .... το Assasin το καινουργιο ειπαν οτι θα παιζει 4Κ / 60 FPS στο X .....δεν ειπαν τιποτα ομως για το S .....αν στο Χ ειναι ετσι θα ειναι πολυ βαρυ για το S .....εκει ; θα παιζει Full HD ? Υπαρχει περιπτωση να μην κυκλοφορησει ; ( το θεωρω απιθανο θα ειναι ταφοπλακα για το S ) . Τι εγινε λοιπον ; Στηθηκε το παιχνιδι στα μετρα του X ? και πως θα το υποστηριξει το S? Αν στηθηκε στα μετρα του S πως θα βγαλει 4Κ / 60 FPS στο Χ ? Ολα αυτα ειναι αποριες γιατι διαβαζω οτι δεν θα εχουμε δυνατα παιχνιδια στην νεα γενια γιατι θα φτιαχνουν συμφωνα με το μηχανημα με την μικροτερη ισχυ ... Ειμαστε σιγουροι για αυτο ; 

Το πιο πιθανό είναι να  τρέχει σε 1080 60fps,εκτός αν έχει και άλλες επιλογές πχ 1440p 30fps,υπομονή σε κάνα ενάμιση με 2 μήνες, θα τα δούμε και θα ξέρουμε απο πρώτο χέρι 😏

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...