Προς το περιεχόμενο

Xbox Series X Topic v2

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, IceMatrix είπε

Δυστυχώς το αφήγημα πάντα ελίσσεται για να βάζει πάντα σε θέση άμυνας την MS (και δεν μιλάω εδώ μέσα, στον τελευταίο τροχό την αμάξης).

Στη μια γενιά η τιμή δεν παίζει ρόλο, στην άλλη παίζει.

Στη μια γενιά δεν παίζουν ρόλο τα παιχνίδια, στην άλλη παίζουν.

Στη μία γενιά παίζουν ρόλο τα γραφικά και η ανάλυση, στην άλλη παίζει ο σκληρός δίσκος.

Θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρα, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει λόγος. Έχουμε διαλέξει να προτιμούμε (εγώ τουλάχιστον) ένα προϊόν που πάντα θα είναι σε δεύτερη μοίρα. Στην Ελλάδα δε, το Xbox θεωρείται ένα συμπληρωματικό προϊόν ψηφιακής διασκέδασης που χρησιμεύει μόνο και μόνο για να έχει λόγο να κάνει victory lap το Playstation.

Έχω σταματήσει πια να προσπαθώ να πείσω κόσμο για το αυτονόητο. Όταν σε κάποιον για παράδειγμα εξηγείς ότι οι υπηρεσίες της MS είναι το μέλλον του gaming, αυτός σου απαντάει ότι "Εγώ δεν θέλω Νετφλιξ, παιχνίδια θέλω" και την άλλη μέρα σου μιλάει για μια τέλεια σειρά που είδε στο Νετφλιξ, ε τότε σταματάς να μιλάς. Όταν μιλούσες για cloud gaming αλλά σε έλεγε τρελό και ξαφνικά σου μιλάει για το PS Now, ε τότε σταματάς να μιλάς. Όταν του εξηγείς ότι τους πρώτους 6 μήνες θα μπορώ να παίξω 250+ παιχνίδια με τα ίδια λεφτά που θα πάρεις εσύ την κονσόλα σου κι ένα παιχνίδι αλλά μου λέει ότι δεν έχω Miles Morales, σταματάς να μιλάς.

Ότι και να πεις, για χαζό θα σε περνάνε. Τουλάχιστον μην τους κάνεις την χάρη να ασχολείσαι μαζί τους.

To να αλλαζεις το narrative οπως σε βολευει ειναι στη φυση των system wars, το εχουμε δει απειρες φορες μεχρι τωρα σε ολες τις πλατφορμες. Το θεμα ειναι να προσπαθησουμε να ειμαστε καλυτεροι απο αυτο, καποιοι επιλεγουν να ειναι σε αυτο το επιπεδο και καποιοι προσπαθουν να ξεπερασουν το επιπεδο του 14χρονου fanboy. Δηλαδη οταν φτανει καποιος σε σημειο να λεει οτι το game pass ειναι fast food (και αυτο να στο λεει καποιος που παιζει ανοστες target group focused σε σημειο αηδιας ΑΑΑ παπατζες) και οτι ερχεται βατερλω νο.2 για την MS/το SX θα παει χειροτερα απο το One ε καπου σταματας να τον παιρνεις στα σοβαρα και αρχιζεις τα memes.

Και εγω εχω βαρεθει να ακουω και να διαβαζω ποσο επος ειναι τα TLOU2 και Ghost of Tsushima αλλα δεν μπαινω στα threads των παιχνιδιων αυτων και να τρολλαρω επειδη ειμαι concerned με τη πορεια των 1st parties της Sony ή επειδη δεν με ενδιαφερουν εμενα σαν παιχτη. Εχω επιλεξει να παιζω και να υποστηριζω με τα λεφτα μου καποια παιχνιδια και καποιες εταιριες και αυτο θα συνεχισω να κανω, θα πω τη γνωμη μου σε ενα τριτο thread με καποιο θεμα πανω στη κατασταση που επικρατει στα ΑΑΑ παιχνιδια? σιγουρα αλλα δεν θα ριξω το επιπεδο με τρολλιες 3ης κατηγοριας με καθε ευκαιρια. 

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Mitroglou7 είπε

Παίρνω πίσω τη λέξη Βατερλώ γιατί για κάποιο λόγο τσίτωσα και γω όπως πιθανώς τσίτωσα άλλους με το κλίμα που κάποιες φορές δημιουργείται.

Να το αντικαταστήσω αν προτιμάς με αυτό που έγραψα στο προηγούμενο post ότι στη πράξη δηλαδή δε βλέπω πώς θα αλλάξει τουλάχιστον short-term η αναλογία κονσολών της προηγούμενης γενιάς.

Τώρα αν θες επειδή έφαγα λίγο χρόνο και έγραψα τα κέρατά μου πριν κάνε ένα σχόλιο. Αν πάλι βαριέσαι είναι κατανοητό γιατί δεν είσαι και υποχρεωμένος.

@hexenlord συμφωνώ με αυτά που έγραψες με εξαίρεση αυτό με το μονοπώλιο. Βλέπω την ίδια τη Microsoft να οδηγεί τη κατάσταση σε μονοπώλιο τουλάχιστον προσωρινά. Nintendo τα φορητά, Sony τις κονσόλες, Microsoft τις υπηρεσίες/Cloud. 

Η μοναδική απάντηση που έχω είναι ότι δεν ξέρω, δεν με ενδιαφέρει και δεν ξέρω καν αν ενδιαφέρει την MS πως θα αλλάξει η αναλογία. Έχει βρει άλλο μοντέλο που αυτή την στιγμή της βγαίνει (δεν ξέρω εάν είδες τα revenues του Q2 2020).

Short term δεν ξέρω, long term βρίσκω πολλούς. Εκτός των νέων παιχνιδιών των Xbox studios (τα οποία είναι στο gamepass όλα), έχουμε και την δεδομένη διαφορά δυναμικότητας στα 3rd party.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mitroglou7 είπε

αλλά πλέον είμαι certain για την αποτυχία του.

Να υποθέσω ότι ήσουν και σίγουρος για την αποτυχία του Switch ε ???

Ήσουν και σίγουρος για την αποτυχία της AMD πριν 5-6 χρόνια που ήτανε στα όρια της καταστροφής ?

Ήσουν σίγουρος και για την αποτυχία του Ζoom έναντι των ήδη εδραιωμένων Skype κλπ..???

Από αυτούς ήσουν ?

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, ryu_hadouken είπε

Να υποθέσω ότι ήσουν και σίγουρος για την αποτυχία του Switch ε ???

Ήσουν και σίγουρος για την αποτυχία της AMD πριν 5-6 χρόνια που ήτανε στα όρια της καταστροφής ?

Ήσουν σίγουρος και για την αποτυχία του Ζoom έναντι των ήδη εδραιωμένων Skype κλπ..???

Από αυτούς ήσουν ?

Ήμουν επίσης μέλος της Ιεράς Εξέτασης όταν ο Γαλιλαίος είπε ότι η γη δεν είναι επίπεδη.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Ήμουν επίσης μέλος της Ιεράς Εξέτασης όταν ο Γαλιλαίος είπε ότι η γη δεν είναι επίπεδη.

Μείνε στην ουσία των πραγμάτων και μην αναλώνεσαι σε αδιάφορα πράγματα.Πόσο μάλλον όταν δε σε απασχολούν.

Κανείς δε περίμενε ότι το Wii θα πουλούσε 105 εκατομμύρια κονσόλες. Και κανείς δεν περίμενε ότι η Nokia θα έκλεινε.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

lmao lol GIF

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως αν και μου αρέσει περισσότερο το Xbox franchise για δικούς μου λόγους που δεν είναι του παρόντος, αυτή τη στιγμή ως κάτοχος του One S και μην έχοντας παίξει τα παιχνίδια του PS4 αρχίζω να σκέφτομαι για τα καλά το PS5 αφού ότι έχει να μου δώσει το Series X μπορεί να μου το δώσει και ένα PC με περισσότερα χρήματα βέβαια. Ίσως έπρεπε κάποια παιχνίδια να τα αφήσουν console exclusives όπως το παλιό καλό καιρό ή τουλάχιστον να περνάνε στο PC μετά από 1-2 χρόνια όπως το Red Dead 2 πχ.

Να δίνεται ένα κίνητρο παραπάνω σε αυτόν που θέλει να πάρει την κονσόλα λέγοντάς του το αφήγημα ότι ξέρεις τι; Πάρε το SeX που είναι η πιο δυνατή κονσόλα και παίξε τα 15-20 παιχνίδια που θα βγάλω σε μία γενιά έναν χρόνο νωρίτερα από τον PCα.

Επεξ/σία από lebron15
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lebron15 είπε

Πάντως αν και μου αρέσει περισσότερο το Xbox franchise για δικούς μου λόγους που δεν είναι του παρόντος, αυτή τη στιγμή ως κάτοχος του One S και μην έχοντας παίξει τα παιχνίδια του PS4 αρχίζω να σκέφτομαι για τα καλά το PS5 αφού ότι έχει να μου δώσει το Series X μπορεί να μου το δώσει και ένα PC με περισσότερα χρήματα βέβαια. Ίσως έπρεπε κάποια παιχνίδια να τα αφήσουν console exclusives όπως το παλιό καλό καιρό ή τουλάχιστον να περνάνε στο PC μετά από 1-2 χρόνια όπως το Red Dead 2 πχ.

H microsoft  στοχευει στο gamepass  δεν θα την συμφερε με τιποτα να κανει κατι τετοιο γιατι θα σκοτωνε το ιδιο της το προιον.. Το console war  για την MS  δεν υπαρχει ... ( Μπες στην υπηρεσια/οικοσυτησμα της και ολα οκ...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, lebron15 είπε

Να δίνεται ένα κίνητρο παραπάνω σε αυτόν που θέλει να πάρει την κονσόλα λέγοντάς του το αφήγημα ότι ξέρεις τι; Πάρε το SeX που είναι η πιο δυνατή κονσόλα και παίξε τα 15-20 παιχνίδια που θα βγάλω σε μία γενιά έναν χρόνο νωρίτερα από τον PCα.

SIE aims to achieve robust revenue growth by accelerating the virtuous cycle that has been established for the PlayStation Platform. This entails increasing active users and play time, enhancing network services and reinforcing content IP so that consumers select PlayStation as their platform of choice.
Targeted outcomes include growth in active users, stronger retention and a shorter cash conversion cycle, from which expanded cash flow can be expected.
We will explore expanding our 1st party titles to the PC platform, in order to promote further growth in our profitability

https://www.neogaf.com/threads/sony-confirms-more-first-party-games-to-pc.1563363/

Επεξ/σία από IceMatrix
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, enable_your_mind είπε

H microsoft  στοχευει στο gamepass  δεν θα την συμφερε με τιποτα να κανει κατι τετοιο γιατι θα σκοτωνε το ιδιο της το προιον.. Το console war  για την MS  δεν υπαρχει ... ( Μπες στην υπηρεσια/οικοσυτησμα της και ολα οκ...

Ελπίζω να μη δούμε κάποια στιγμή το game pass σαν έξτρα συνδρομή σε κάποια κονσόλα της Sony ή της Nintendo. Θα σημαίνει ότι μείναμε με δύο παίκτες στην αγορά κονσολών και αυτό μόνο καλό δεν θα είναι.

1 λεπτό πριν, IceMatrix είπε

SIE aims to achieve robust revenue growth by accelerating the virtuous cycle that has been established for the PlayStation Platform. This entails increasing active users and play time, enhancing network services and reinforcing content IP so that consumers select PlayStation as their platform of choice.
Targeted outcomes include growth in active users, stronger retention and a shorter cash conversion cycle, from which expanded cash flow can be expected.
We will explore expanding our 1st party titles to the PC platform, in order to promote further growth in our profitability

https://www.neogaf.com/threads/sony-confirms-more-first-party-games-to-pc.1563363/

Έχουν αρχίσει ήδη να το κάνουν με την κυκλοφορία του Death Stranding ή του Horizon αλλά αυτές έγιναν καθυστερημένα. Πιστεύω ότι δεν θα δώσουν τουλάχιστον σύντομα 1st party παιχνίδι day one σε PC. Κατ'εμέ ήταν ο μόνος λόγος να προτιμήσει κανείς PS4 έναντι Xbox One από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι pro εκδόσεις και το game pass. Αυτό το χαρτί δεν θα το δώσει έτσι εύκολα.

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, lebron15 είπε

Έχουν αρχίσει ήδη να το κάνουν με την κυκλοφορία του Death Stranding ή του Horizon αλλά αυτές έγιναν καθυστερημένα. Πιστεύω ότι δεν θα δώσουν τουλάχιστον σύντομα 1st party παιχνίδι day one σε PC. Κατ'εμέ ήταν ο μόνος λόγος να προτιμήσει κανείς PS4 έναντι Xbox One από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι pro εκδόσεις και το game pass. Αυτό το χαρτί δεν θα το δώσει έτσι εύκολα.

Δεν νομίζω να μην προτιμήσει και άμεσα να δώσει και στο pc όταν υπάρχει τέτοια δυναμική, γλυκάθηκε με το horizon, επίσης μόλις σηκώσει το psnetwork στο Azure είναι σίγουρο οτι το psnow θα προσπαθήσει να γινει ανταγωνιστικό εναντίον του gamepass καί ίσως εκεί να δούμε exclusive στις συνδρομές πχ να έχει όλη την σειρά COD που δεν έχει η ms. Βέβαια win - win για ms. Και φαίνεται πως πάει το πράγμα τώρα τελευταία και η amazon στο prime βάζει και το δικο της gaming thing αλλά στο πακέτο δίνει και το τηλεοπτικό. Βλέπω καμια ms να κλείνει συμφωνία με Netflix η Disney+. 

• Moderators
Δημοσ.

Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, δεν κατανοώ τι ακριβώς προσπάθησε να κάνει η MS δείχνοντας το Halo Infinite σε αυτή την κατάσταση. 

Χωρίς να είμαι Halo-fan (ποτέ δεν ένιωσα το vibe του εξαιρετικού FPS), με ξένισε πολύ άσχημα αυτό που είδα, μου θύμησε Don Mattrick era. 

Δηλαδή το είδε ο Spencer και είπε "καλά θα πάει κι αυτό";

Γενικότερα πάντως σαν υποσημείωση, αυτό που λαμβάνω και από τις δύο εταιρείες είναι ότι πάνε να βγάλουν κονσόλες για το prestige και μόνο, χωρίς κανένα σοβαρό game, μόνο για να 'χαμε να λέγαμε. 

• Like 7
Δημοσ.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως, είναι ότι κάποιοι θεωρούν το Xbox One αποτυχία, έχοντας πουλήσει 50 εκατομμύρια κονσόλες.Ναι,ο ανταγωνιστής έχει πουλήσει 100 και βάλε άρα θα μπορούσε και η ms να τα έχει πάει πολύ καλύτερα αλλά όχι και να μιλάμε για αποτυχία και ότι θα πατώσει.Γενικα γράφονται απίστευτα πράγματα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Malthador είπε

Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, δεν κατανοώ τι ακριβώς προσπάθησε να κάνει η MS δείχνοντας το Halo Infinite σε αυτή την κατάσταση. 

Χωρίς να είμαι Halo-fan (ποτέ δεν ένιωσα το vibe του εξαιρετικού FPS), με ξένισε πολύ άσχημα αυτό που είδα, μου θύμησε Don Mattrick era. 

Δηλαδή το είδε ο Spencer και είπε "καλά θα πάει κι αυτό";

Γενικότερα πάντως σαν υποσημείωση, αυτό που λαμβάνω και από τις δύο εταιρείες είναι ότι πάνε να βγάλουν κονσόλες για το prestige και μόνο, χωρίς κανένα σοβαρό game, μόνο για να 'χαμε να λέγαμε. 

Μάλλον το ακριβως αντιθετο ειπε ο Σπένσερ εξ ου και οι προσθαφαιρέσεις στο ροστερ της 343..

Συμφωνώ για το αναιμικο launch  με μια υποσημείωση, παρότι εμενα δεν με ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος τίτλος, το Ratchet n Clank θα έκανε ένα πολύ δυνατό δευτερεύοντα launch τιτλο, για πολλούς και πρωτεύοντα ενδεχομενως, εάν είχε ένα δυνατό ΑΑΑ διπλα του. Κατά τα λοιπά θα έχουμε με κάθε επισημότητα το χειρότερο launch ever σε software επίπεδο. 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Billie13 είπε

Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως, είναι ότι κάποιοι θεωρούν το Xbox One αποτυχία, έχοντας πουλήσει 50 εκατομμύρια κονσόλες.Ναι,ο ανταγωνιστής έχει πουλήσει 100 και βάλε άρα θα μπορούσε και η ms να τα έχει πάει πολύ καλύτερα αλλά όχι και να μιλάμε για αποτυχία και ότι θα πατώσει.Γενικα γράφονται απίστευτα πράγματα.

οταν σε μια γενια εχεις χασει τη μιση πελατεια σου και απο τα 90εκ χρηστες πας στα 50, επιτυχια δεν το λες...Οπως και να χει η ms νομιζω εχει ξεκαθαρα δειξει οτι δεν την ενδιαφερει το παραδοσιακο gaming...gaas, υπηρεσιες με ξεκαθαρο σκοπο να μπει στην mobile market σαν ο 1ος παιχτης στην αγορα. η τυχη του  xcloud θα καθορισει την επιτυχια της πολιτικης της...ουτε το xsx, ουτε το gamepass...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...