Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρακαλάμε τους Βρετανούς να έρθουν, και μάλιστα χωρίς τεστ και καραντίνες κτλ. Γελάω και κλαίω ταυτόχρονα. Και εσύ τόλμα να μαζέψεις 10 φίλους για μπάρμπεκιου...

Επεξ/σία από studiokristo
  • Like 8
  • Thanks 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, studiokristo είπε

Παρακαλάμε τους Βρετανούς να έρθουν, και μάλιστα χωρίς τεστ και καραντίνες κτλ. Γελάω και κλαίω ταυτόχρονα. Και εσύ τόλμα να μαζέψεις 10 φίλους για μπάρμπεκιου...

Πάψε απείθαρχε!

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Πάψε απείθαρχε!

Σοβαρά τώρα; Έχω χάσει επαφή με το αντικείμενο. Θα έρχεται ο οποιοσδήποτε από οπουδήποτε χωρίς κανένα έλεγχο;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν είπε κανένας ότι θα τους δεχόμαστε όλους...

https://www.skai.gr/news/finance/restart-tourismou-poious-perimenoume-protous-ta-voucher-kai-ta-metra-gia-ton-koronoio

λογικά θα γίνουν διακρατικές συμφωνίες με συγκεκριμένες χώρες.

όταν γράφτηκε ότι θα κάνουμε τεστ σε όλους πάλι εκραζαν όλοι.... τώρα πάλι τα ίδια

προφανώς ειδαν ότι δεν είναι εφαρμόσιμο το σύστημα με τα πιστοποιητικά υγείας. εφόσον δεν υπάρχουν αρκετά τεστ ή αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων.

Επεξ/σία από The_Judas
Επισκέπτης
Δημοσ.

Θετικό στον κορωνοϊό μέλος πληρώματος του ΕΚΑΒ ,σε καραντίνα 30.

Βρέφος οκτώ μηνών με κορωνοϊό διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Παίδων «Αγία Σοφία»

Οι αρχές στην κινεζική πόλη Γουχάν, επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού, απαγόρευσαν επίσημα την κατανάλωση όλων των άγριων ζώων .

Δημοσ.

Σε πτήσεις απο το εξωτερικό που έχουν γίνει στην περίοδο καραντίνας και τους έκαναν Τεστ, θετικοί ήταν το 2%. Εγώ επειδή είμαι μπακάλης θα στο αφήσω 1%.  Αν έρθουν 5.000.0000 τουρίστες, μιλάμε για 50.000 εισαγόμενα κρούσματα μέσα σε περίοδο 3 μηνών κι ενώ είναι όλα ανοιχτά, που θα σουλατσάρουν σε πλοία, νησιά και ξενοδοχεία.

Χωρίς έλεγχο είναι τραγικό αυτό που πάει να γίνει. Γιατί πάλι θα πάμε σε lockdown μαθηματικά και πάλι η οικονομία δε θα δει κανένα όφελος.

• Like 5
Δημοσ.
12 ώρες πριν, gorilas13 είπε

Τι μηδένισα στην είδηση που παρέθεσα? Μηδέν είναι τα μέτρα που θα πάρουν. Ούτε καν μια απλή θερμομέτρηση στα σύνορα δε θα κάνουν.  Και μιλάμε για Βαλκανικές χώρες, έχω μείνει στη Σερβία και ξέρω, που η αντικειμενική πληροφόρηση είναι Βορείου Κορέας. Είχαν 400 κρούσματα την μέρα, έκαναν κινέζικα τέστ ανίχνευσης και ξαφνικά τα άνοιξαν όλα και είπαν τα κρούσματα ειναι 30-40.

Σε νησί μενω που ζεί απο τουρισμό, όλοι θέλουν να ανοίξουν τα πράγματα αλλά όχι χύμα στο κύμα. Γιατί αν υπάρξει έξαρση σε ένα νησί, τέλος. Οπότε πρέπει να υπάρχει μέριμνα.

Αν βέβαια είσαι της άποψης οτι ο ιος δεν υπάρχει, δεν υπήρξε κτλ, πάμε σε άλλη συζήτηση.

Όταν σταματήσουν οι ηθοποιοί που παίζουν τους άρρωστους με κορωνοϊό στη Αμερική και στη Βραζιλία και πουν να έρθουν να φάνε κανά σουβλάκι χωρίς 5G στην Ελλάδα.

Είπα τέτοιο πράγμα.;

Εγώ σε ρωτάω αντί να είσαι μηδενιστής, πρότεινε τί θεωρείς εσύ λύσεις. Να μείνουν τα σύνορα κλειστά ες αεί; 

9 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Γιατί αν βρεθεί κάποιος τουρίστας με συμπτώματα κορωνοϊού δεν θα καταλήξει κλεισμένος σε ένα δωμάτιο 14 μέρες (στο καλό σενάριο);

Ή θα το κάνουμε αβαβά και αυτό μην γίνει κανένα σούσουρο και εξαφανιστούν όλοι, οπότε θα μπορεί να σουλατσάρει σαν να μην συμβαίνει τίποτα;

Ας κλείσουν τα σύνορα τότε ναι; Είσαι αυτής της λύσης βλέπω, διαφορετικά για πρότεινε τί θεωρείς εσύ πρέπει να γίνει; 

• Confused 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, The_Judas είπε

δεν είπε κανένας ότι θα τους δεχόμαστε όλους...

https://www.skai.gr/news/finance/restart-tourismou-poious-perimenoume-protous-ta-voucher-kai-ta-metra-gia-ton-koronoio

λογικά θα γίνουν διακρατικές συμφωνίες με συγκεκριμένες χώρες.

όταν γράφτηκε ότι θα κάνουμε τεστ σε όλους πάλι εκραζαν όλοι.... τώρα πάλι τα ίδια

προφανώς ειδαν ότι δεν είναι εφαρμόσιμο το σύστημα με τα πιστοποιητικά υγείας. εφόσον δεν υπάρχουν αρκετά τεστ ή αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων.

Μια καλή κίνηση ως προς την ατομική ευθύνη είναι να μη βλέπουμε ΣΚΑΙ

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Σε πτήσεις απο το εξωτερικό που έχουν γίνει στην περίοδο καραντίνας και τους έκαναν Τεστ, θετικοί ήταν το 2%. Εγώ επειδή είμαι μπακάλης θα στο αφήσω 1%.  Αν έρθουν 5.000.0000 τουρίστες, μιλάμε για 50.000 εισαγόμενα κρούσματα μέσα σε περίοδο 3 μηνών κι ενώ είναι όλα ανοιχτά, που θα σουλατσάρουν σε πλοία, νησιά και ξενοδοχεία.

Χωρίς έλεγχο είναι τραγικό αυτό που πάει να γίνει. Γιατί πάλι θα πάμε σε lockdown μαθηματικά και πάλι η οικονομία δε θα δει κανένα όφελος.

5Μ λίγα έβαλες... Βάλε 10Μ να είσαι μέσα 😂 Τρέχουν ήδη όλοι να βγάλουν εισιτήρια... 😜 

Σε περίοδο lockdown γινόταν 2 πτήσεις όλες και όλες Αθήνα Βρυξέλλες, για αυτό και μπορούσαν να γίνουν και πρακτικά Test. Άρα τι προτείνεις, να μην ανοίξει τίποτα απλά; 

Μην ανησυχείς.... Εγώ και μερικοί ακόμα Έλληνες να δούμε την μάνα μας θα έρθουμε, σιγά μην έχει τουρισμό με κόσμο που θα πληρώσει ξενοδοχείο να του βγει το λάδι... 

Σήμερα μίλαγα με ένα φίλο που θα παντρευτεί ο αδελφός του Ιούλιο, απλά ακυρώνει το τραπέζι του γάμου. Βλέπεις πως έρχεται η ύφεση; 

Επεξ/σία από gthe
Δημοσ.

οι μασκες καταργηθηκαν ή να περιμενουμε να ερθουν οι πρωτοι τουριστες,αφου με τουρισμο δεν κολλαει....

• Like 3
Δημοσ.

Εαν φτάσουμε στο peak τη σαιζον με μερικά εκατομύρια τουριστών στην Ελλάδα και
(πράγμα που απεύχομαι φυσικά) αρχίζουν να αυξάνουν τα κρούσματα στη χώρα  πχ. 20-50-100-200..., τι  κάνουμε?

Νεο lockdown ή πάμε ηρωικά μέχρι να βγει η σαιζόν?
Για αυτό το ενδεχόμενο δεν άκουσα κάτι

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, gthe είπε

5Μ λίγα έβαλες... Βάλε 10Μ να είσαι μέσα 😂 Τρέχουν ήδη όλοι να βγάλουν εισιτήρια... 😜 

Σε περίοδο lockdown γινόταν 2 πτήσεις όλες και όλες Αθήνα Βρυξέλλες, για αυτό και μπορούσαν να γίνουν και πρακτικά Test. Άρα τι προτείνεις, να μην ανοίξει τίποτα απλά; 

Μην ανησυχείς.... Εγώ και μερικοί ακόμα Έλληνες να δούμε την μάνα μας θα έρθουμε, σιγά μην έχει τουρισμό με κόσμο που θα πληρώσει ξενοδοχείο να του βγει το λάδι... 

Σήμερα μίλαγα με ένα φίλο που θα παντρευτεί ο αδελφός του Ιούλιο, απλά ακυρώνει το τραπέζι του γάμου. Βλέπεις πως έρχεται η ύφεση; 

Όποιος θέλει να έρθει πρέπει να έχει κάνει Τέστ μια βδομαδα πριν στη χώρα του και θερμομέτρηση σε αεροδρόμιο και σύνορα. Δεν φορούσαμε και φοράμε μάσκες σαν τον ζορό τόσο καιρό, μας έχουν επιβληθεί μέτρα να μην γίνουν ούτε πασχαλινά τραπέζια κτλ για να έρθει ο καθένας απο το εξωτερικό χύμα στο κύμα. Δεν έχει λογική.

Φάγαμε τις γριές και τους γέρους για τα κουταλάκια και τα κουταλάκια στις εκκλησίες και τώρα θα γλύφει ο κάθε τουρίστας που έχει μπει χύμα, κουτάλες σε ταβέρνες.

19 λεπτά πριν, koupan16 είπε

Εαν φτάσουμε στο peak τη σαιζον με μερικά εκατομύρια τουριστών στην Ελλάδα και
(πράγμα που απεύχομαι φυσικά) αρχίζουν να αυξάνουν τα κρούσματα στη χώρα  πχ. 20-50-100-200..., τι  κάνουμε?

Νεο lockdown ή πάμε ηρωικά μέχρι να βγει η σαιζόν?
Για αυτό το ενδεχόμενο δεν άκουσα κάτι

Θα γίνουν λέει επιλεκτικά και τοπικά lockdowns..θα κλείσουν δηλαδή την Άνω Μερά Μυκόνου που έχει κρούσματα και στο Super Paradise θα χορεύουν σάμπα.

Επεξ/σία από gorilas13
  • Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, panostom είπε

Παντως απο την εξαιρετικα περιορισμενη μου κινηση στην πολη δε βλεπω να τηρουνται τα μετρα. Σε συνοικιακα μαγαζια ισως και να μην υπαρχει καμια περιπτωση τηρησης τους

Δεν ξερω πώς μπορει να αποφευχθει η διασπορα.

Εχω την αισθηση οτι κρινουμε δια του αποτελεσματος εδω περα, κι οχι δια των γεγονοτων που βλεπουμε σε αλλες χωρες

Το θέμα είναι ότι αυτό είχε προβλεφθεί με την άρση των μέτρων. Κανείς δεν περίμενε να τηρηθούν τα μέτρα, όμως η διασπορά του ιού στη χώρα μετά από 1,5 μήνα "καραντίνας" είναι ελάχιστη. Επομένως, παρότι δεν τηρούνται τα μέτρα, αύξηση στα κρούσματα δεν υπάρχει.

Αυτό βεβαίως μπορεί να αλλάξει άρδην με την είσοδο τουριστών. Καθώς κανείς δεν τηρεί μέτρα, δεν αργεί να γίνει το μπαμ και να πάμε για νέο lockdown, το οποίο μάλιστα αμφιβάλλω αν θα μας σώσει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...