Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις τώρα ο Τσιόρδας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες η ανοσία του οργανισμού είναι 2-3 χρόνια για όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Επεξ/σία από th_nikos
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, masteripper είπε

Είμαι άραγε ο μοναδικός που αρχίζω και σκέφτομαι extreme σενάρια........ανησυχώ...

Για πες.Τι σενάρια;

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, masteripper είπε

Είμαι άραγε ο μοναδικός που αρχίζω και σκέφτομαι extreme σενάρια........ανησυχώ...

χα..χαχαχαχαχαχχααααα 🤣😭😭

οχι.

πολλοι ανησυχουμε. πολλοι τα σκεφτομαστε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, masteripper said:

Εγώ βλέπω νεαρές ηλικίες να νοσούν και μεγαλύτερες να παίρνουν εξιτήριο και λυπάμαι όλους του συνωμοσιολατρεις που φαντάζονται οργανωμένα σχέδια μείωσης πληθυσμού και συντάξεων.. Κρίμα τόσος κόπος

Επεξ/σία από Kostasspil
  • Like 3
Δημοσ.

Δεν ξέρω αλλά με τόσες αντικρουόμενες πληροφορίες το βαρέλι δεν φαίνεται να έχει πατο...

Όσον αφορά την συνωμοσία ...δεν είναι αυτό που με απασχολεί...αυτό ανήκει στην "καλή" ελεγχόμενη περίπτωση

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, masteripper είπε

Δεν ξέρω αλλά με τόσες αντικρουόμενες πληροφορίες το βαρέλι δεν φαίνεται να έχει πατο...

Α εννοείς να γίνουμε Ιταλία και Ισπανία;Δύσκολο άλλα όχι αδύνατο.

Δημοσ.

74 χιλιαδες κρουσματα και στις ΗΠΑ 200 κρουσματα πιο κατω απο ιταλια. σε μιση ωρα θα δοσει κ ιταλια τα νουμερα της αλλα πιστευω αργοτερα σημερα η το πολυ μεχρι αυριο οι ΗΠΑ θα εχουν ξεπερασει ιταλια σε κρουσματα και θα ειναι μονο κατω απο κινα την οποια πιστευω θα περασει μεθαυριο. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kritikos28 είπε

Α εννοείς να γίνουμε Ιταλία και Ισπανία;Δύσκολο άλλα όχι αδύνατο.

Αν κάποιος ερχόταν τον Γενάρη και σου έλεγε ότι 25η Μαρτίου θα ήσουν κρυμμένος στο σπίτι με απαγόρευση κυκλοφορίας + τα "εξτρα" πιθανόν θα τον έπαιρνες με τις πέτρες....

Απλώς λέω....

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, masteripper είπε

Το δεδομένο πάντως είναι πως με το τσιγκέλι σου βγάζουμε τα "extreme σενάρια" που φαντάζεσαι.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως από ένα σημείο και πέρα, μετά το τέλος της καραντίνας, μια θα προσθέτουν και μια θα αφαιρούν μέτρα αναλόγως με τον αριθμό κρουσμάτων κλπ ...μέχρι να βρεθεί λύση μάλλον σε 1-2 χρόνια. Ενδεχομένως πιο πριν να σωθούμε μέσω της ανοσίας της αγέλης;; Δεν ξέρω.

Πάντως εγώ βλέπω πως αυξάνονται και πληθύνονται οι φωνές που λένε πως μπορεί στα ποσοστά θνησιμότητας να έχει γίνει λάθος.  π.χ. cambridge.

Επίσης, αυτό το άρθρο του Science λέει πόσο σημαντικά είναι τα μαθηματικά μοντέλα σε όλη αυτή την ιστορία.

Επεξ/σία από Sanjuro
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sanjuro είπε

Το δεδομένο πάντως είναι πως με το τσιγκέλι σου βγάζουμε τα "extreme σενάρια" που φαντάζεσαι.

Επειδή θα με πάρετε με τις πέτρες...απλώς είπα να δώ μέχρι πόσο "μακριά" βλεπετε....δεν είμαστε "κοντά" ...οπότε ας το αφήσουμε

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, zio10 είπε

Ο ΠΟΥ δεν είναι υπέρ των περισσότερων τεστ;

Μαθηματικα η μεταδοτικοτητα ειναι ο πολλαπλασιασμος τριων παραγοντων

- Πιθανοτητα μεταδοσης (μειωνεται με πλυσιμο χεριων, μη άγγιγμα προσωπου, μασκες, αποσταση ενος μετρου)

- Αριθμος επαφων (μειωνεται με το social distancing)

- Χρονος μεταδοτικοτητας (μειωνεται με το να θεσεις σε καραντινα οσο πιο γρηγορα οσο περισσότερους φορεις γινεται)

Αν το γινομενο α*β*γ των τριων αυτων παραγοντων παει απο το 3 που εχει ο κορονοιος σε τιμες κατω απο 1 κερδισες. Αν μεινει πανω απο 1 εχασες και θα αρρωστήσουν ολοι (περιπου 60% του πληθυσμου).

Οποτε βλεπεις ποιοι τροποι ειναι πιο ευκολοι για να ριξεις το α*β*γ κατα 70%. Το ιδανικο ειναι να δουλεψεις να ριξεις και τα 3 ταυτοχρονα, τα τεστ βοηθουν να μειωσεις το γ.

Ολα τα μετρα σωστα ειναι, η διαφορα βρισκεται στο ποσο δυσκολα να υλοποιησεις το καθενα ειναι.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως από ένα σημείο και πέρα, μετά το τέλος της καραντίνας, μια θα προσθέτουν και μια θα αφαιρούν μέτρα αναλόγως με τον αριθμό κρουσμάτων κλπ ...μέχρι να βρεθεί λύση μάλλον σε 1-2 χρόνια. Ενδεχομένως πιο πριν να σωθούμε μέσω της ανοσίας της αγέλης;; Δεν ξέρω.

Πάντως εγώ βλέπω πως αυξάνονται και πληθύνονται οι φωνές που λένε πως μπορεί στα ποσοστά θνησιμότητας να έχει γίνει λάθος.  π.χ. cambridge.

Επίσης, αυτό το άρθρο του Science λέει πόσο σημαντικά είναι τα μαθηματικά μοντέλα σε όλη αυτή την ιστορία.

Είμαστε ήδη στο extreme πάντως, άλλο αν αρχίζει να μας φαίνεται φυσιολογικό...

2 λεπτά πριν, masteripper είπε

Επειδή θα με πάρετε με τις πέτρες...απλώς είπα να δώ μέχρι πόσο "μακριά" βλεπετε....δεν είμαστε "κοντά" ...οπότε ας το αφήσουμε

Εγώ το φοβάμαι πολύ και από θέμα υγείας αλλά και από οικονομικής άποψης και τι επιπτώσεις θα έχει και που θα οδηγήσει τον απελπισμένο κόσμο...εκτός αν βρεθεί λύση και στα δύο θέματα σύντομα. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...