Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, czarjuly είπε

Γιατι το συνταγμα της Ελλαδος υπερισχυει οποιασδηποτε αλλης διαταξης καθ ολη τη διαρκεια της ισχυος του ,αν μπορεις να το καταλαβεις....

Ας αφήσουμε το Σύνταγμα που υπερισχύει, διότι το σημαντικότερο είναι να μην φτάσουμε στατιστικά τις άλλες χώρες.Αν το ψάξεις, μάλλον το Σύνταγμα έχει ήδη παραβιαστεί, δεν θα χαλάσει το status μας.

Αν δεν είχαν πάρει νωρίς μέτρα, αυτό θα είχε συμβεί.Ας είμαστε τυπικοί με τα μέτρα χωρίς κουτοπονηριά για να μην έβαζαν πρόστιμο.Αφού θέλουμε μπαμπούλα για να πράξουμε σωστά και αυτό όχι στο 100%.

Εως πρίν μερικά χρόνια ο Ελληνας "έσβηνε" τις κλήσεις, τώρα που δεν μπορεί κλαίει.

Εμεινε 2 εβδομάδες στο σπίτι με εξόδους για ψώνια κλπ και γκρινιάζει σαν παιδάκι.Αυτό δεν είναι πραγματική καραντίνα.

Σκέφτονται το αρνί στο χωριό και τις καλοκαιρινές διακοπές απο τώρα, όμως θα ζούμε έως τότε;Οι συγγενείς μας;

Τα μέτρα πρέπει να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά και να τηρηθούν, γιατί θα είμαστε με τα μέτρα όλο τον χρόνο.

• Like 8
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα. 10 νεκροί σε μία μέρα, που είναι το περισσότερο μέχρι στιγμής. Τίποτα δεν τελείωσε. Μην κοιτάτε τα κρούσματα, είναι ότι να 'ναι. Σήμερα μπορεί να είναι 30, αύριο πάλι 90+ και πάλι λέγοντας. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Το καλό είναι ότι το ΣΚ θα είναι βροχερό οπότε θα κάτσουν μέσα οι περισσότεροι. Ο καλός καιρός σε αυτή τη φάση δεν βοηθάει αφού όλοι θέλουν να βγουν έξω. Χρειάζεται καλοκαιρινή ζέστη που έτσι και αλλιώς δεν θα είχε από τόσο νωρίς..

Δημοσ.

Όποιος μένει σε χωριό, νησί κτλ και παρατηρήσει επισκέπτες απο πρωτεύουσά, καταγγελία στην αστυνομία κατευθείαν.  Δεν έχω κάνει καταγγελία ποτέ στη ζωή μου, αλλά τώρα θα το κάνω κι ας με πουν Αρτέμη Μάτσα... Εγώ θα τους πω Αρτέμη Σώρρα με τις δήθεν θεωρίες για αγρίους που λένε.

Είναι θέμα δημοσιας υγείας και σοβαρό. Αφού θέλει να φάει πετσούλα ο Αθηναίος, θα την φάει στο τμήμα.

• Like 2
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Post που εκανα 5 ημέρες πριν. Τώρα και το αμερικάνικο CDC προτείνει τη χρήση υφασμάτινων μασκών σε όλο το πληθυσμό.

Και εδώ ακόμα τίποτα. 

Έχει καλή αποτελεσματικότητα στα μεγαλυτερα σωματίδια αρκεί να μην ξεθαρευει ο κόσμος και να κρατάει αποστάσεις. Τα πολυ πολυ μικρά σωματίδια δεν θα τα κοψει σε σημαντικό ποσοστό . Εκεί θέλει ειδικο ύφασμα απο πολυπροπυλενιο. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Όποιος μένει σε χωριό, νησί κτλ και παρατηρήσει επισκέπτες απο πρωτεύουσά, καταγγελία στην αστυνομία κατευθείαν.  Δεν έχω κάνει καταγγελία ποτέ στη ζωή μου, αλλά τώρα θα το κάνω κι ας με πουν Αρτέμη Μάτσα... Εγώ θα τους πω Αρτέμη Σώρρα με τις δήθεν θεωρίες για αγρίους που λένε.

Είναι θέμα δημοσιας υγείας και σοβαρό. Αφού θέλει να φάει πετσούλα ο Αθηναίος, θα την φάει στο τμήμα.

Κανε αλλα πολλοι εχουν παει ηδη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Κανε αλλα πολλοι εχουν παει ηδη. 

Εγώ επειδή μένω σε νησί, ήρθαν οι φοιτητές μόλις έκλεισαν οι σχολές κτλ. Από τότε δεν έχει έρθει κανένας.   Λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε στην επαρχία, εγώ θα κάνω καταγγελία και ας πράξει η αστυνομία όπως θέλει.

Επεξ/σία από gorilas13
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, patclo είπε

Έχει καλή αποτελεσματικότητα στα μεγαλυτερα σωματίδια αρκεί να μην ξεθαρευει ο κόσμος και να κρατάει αποστάσεις. Τα πολυ πολυ μικρά σωματίδια δεν θα τα κοψει σε σημαντικό ποσοστό . Εκεί θέλει ειδικο ύφασμα απο πολυπροπυλενιο. 

Κοίτα είναι προφανές ότι τέτοιες DIY λύσεις δεν έχουν την ίδια προστασία όπως οι N95 μάσκες, αλλά από τη στιγμή που τέτοιες μάσκες δεν είναι διαθέσιμες πουθενά αυτή τη στιγμή (και αν είναι καλύτερα να πάνε κατευθείαν σε νοσηλευτικό προσωπικό), η καλύτερη δυνατή λύση που μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν στο σύνολο του πληθυσμού, είναι οι υφασμάτινες. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Εγώ επειδή μένω σε νησί, ήρθαν οι φοιτητές μόλις έκλεισαν οι σχολές κτλ. Από τότε δεν έχει έρθει κανένας.   Λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε στην επαρχία, εγώ θα κάνω καταγγελία και ας πράξει η αστυνομία όπως θέλει.

Αφου δεν υπαρχει απαγορευτικο και πρεπει να αποδειξεις οτι εισαι μονιμος κατοικος νησιου πριν μπεις σε πλοιο;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thomasG4 είπε

Κοίτα είναι προφανές ότι τέτοιες DIY λύσεις δεν έχουν την ίδια προστασία όπως οι N95 μάσκες, αλλά από τη στιγμή που τέτοιες μάσκες δεν είναι διαθέσιμες πουθενά αυτή τη στιγμή (και αν είναι καλύτερα να πάνε κατευθείαν σε νοσηλευτικό προσωπικό), η καλύτερη δυνατή λύση που μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν στο σύνολο του πληθυσμού, είναι οι υφασμάτινες. 

Εννοείται αυτό. Και εχουν και το πλεονέκτημα οτι τις πλένεις και τις ξαναχρησιμοποιεις. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, krakozia είπε

Αφου δεν υπαρχει απαγορευτικο και πρεπει να αποδειξεις οτι εισαι μονιμος κατοικος νησιου πριν μπεις σε πλοιο;

O Ελληνάρας μπορεί να σκεφτεί πολλά, απο Photoshop μέχρι ξέρω τον τάδε πράκτορα. Και δε μιλάω μόνο για νησιά, όποιος μένει επαρχία γενικότερα και δει καραγκιοζιλίκια, καταγγελία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

O Ελληνάρας μπορεί να σκεφτεί πολλά, απο Photoshop μέχρι ξέρω τον τάδε πράκτορα. Και δε μιλάω μόνο για νησιά, όποιος μένει επαρχία γενικότερα και δει καραγκιοζιλίκια, καταγγελία.

ΕΛπιζω να μην γινουν πολλα(οχι οτι δεν θα γινουν). Με γιαγια και θεια μενουμε στα 20 μετρα και αποφασισαμε ο καθενας σπιτι του. Ας κανουμε ολοι τα βασικα...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Στην επαρχία είναι πιο υποψιασμένοι από τους πονηρους. Κατάγομαι απο περιοχη που ειχαν τα πρώτα κρούσματα και ειχαν παρει απο μονοι τους δεκαπλάσια μέτρα από του μητσοτακη. Δεν θα μου κάνει εντύπωση να πέσουν και τίποτε ψιλες αν παίξουν περίεργα σκηνικά μαζικής μετακίνησης. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδια . Βλεπω διαφημίσεις στο internet για μάσκες υφασμάτινες πλενομενες . Εχει αγοράσει κανείς να πει καμία γνώμη ;

Επεξ/σία από totalius
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...