Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ADHD είπε

Το δευτερο σκελος ηταν συμπληρωματικο με στοχο να δωθουν ρεαλιστικες απαντησεις στο πρωτο.

Ναι πραγματι αυτο σχολιασα.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kondoras είπε

Και δεύτερον η πραγματικότητα φαίνεται πως δεν έχει και τόση σημασία όσο η επικοινωνία και η εικόνα.

ακριβώς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ADHD είπε

Άρα είσαι υπέρ της άποψης ότι αναγκαστικά τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κάποια στιγμή πριν βγει το όποιο εμβόλιο. Λογικοί οι προβληματισμοί σου, νομίζω το work from home μπορεί να συνεχιστεί όπου είναι εφικτό και συντρέχει λόγος το κατά πόσο μπορεί να επέμβει η πολιτεία και να αναγκάσει τις επιχειρήσεις μαζικά να το δεχθούν αυτό δεν το γνωρίζω. Νομίζω υπάρχει οδηγία (αναφέρομαι στα σχολεία) η θα υπάρξει σχετικά με γονείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ίσως υπάρξει μια εξαίρεση. 

Πάντως αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα με τα παιδιά ως ασυμπτωματικους φορείς, πρέπει να πάρουμε υπόψιν μας ολοι οτι μεχρι να βρεθεί το εμβόλιο και να ξεμπερδέψουμε απο αυτο το πράγμα θα είμαστε εκτεθειμένοι, το να κλειστούμε στο καβούκι μας μέχρι τότε δεν αποτελεί βιώσιμη λύση για τους περισσοτερους οπότε η λεγόμενη "ατομική ευθύνη" γίνεται ακόμα πιο σημαντική.

Το δευτερο σκελος ηταν συμπληρωματικο με στοχο να δωθουν ρεαλιστικες απαντησεις στο πρωτο.

Γενικά είμαι μπερδεμένη όπως οι περισσότεροι από μας..Λαμβάνουμε κάθε μέρα νέες πληροφορίες/οδηγίες που αρκετές από αυτές αναιρούν κάποιες που δόθηκαν λίγο καιρό πριν.

Όλοι ψαχνουμε να βρούμε τα πατήματά μας κ το πως θα βγούμε απ "ολο αυτό με τις λιγότερες απώλειες..Σίγουρα δεν θέλω να χαθούν ζωές.Κ σίγουρα θα συνεχίσω με την ίδια λογική που λειτουργούσα κ εν μέσω της καραντίνας.

Ελπίζω στο καλύτερο για όλους μας.Ό,τι κ αν επιλέξει ο καθένας ας βάλει μέσα στην εξίσωση κ τον συνάνθρωπό του και όχι μόνο την οικονομική ανάπτυξη..

Επεξ/σία από lovesucks
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Natha είπε

Θα ανοίξουν λέει οι χώροι εστίασης και τα ξενοδοχεία, αλλά θα πρέπει να φοράει το προσωπικό μάσκα. Δηλαδή θα δουλεύει ο άλλος στην κουζίνα με 40 βαθμούς (χωρίς υπερβολή), μπροστά του να καίνε η σχάρα και τα μάτια, για 8-10 ώρες φορώντας μάσκα, χωρίς να πάθει ασφυξία ας πούμε.

Καλα ασε τη μασκα και τα γαντια, κοροιδευομαστε ολοφανερα: γιατι ενω πιο σημαντικη απο αυτα ειναι
η αποσταση εκει δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο να τηρειται αποσταση 2 μετρων..!💣

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, lovesucks είπε

Γενικά είμαι μπερδεμένη όπως οι περισσότεροι από μας..Λαμβάνουμε κάθε μέρα νέες πληροφορίες/οδηγίες που αρκετές από αυτές αναιρούν κάποιες που δόθηκαν λίγο καιρό πριν.

Όλοι ψαχνουμε να βρούμε τα πατήματά μας κ το πως θα βγούμε απ "ολο αυτό με τις λιγότερες απώλειες..Σίγουρα δεν θέλω να χαθούν ζωές.Κ σίγουρα θα συνεχίσω με την ίδια λογική που λειτουργούσα κ εν μέσω της καραντίνας..προσέχω για να συνεχίσω να έχω κοντά μου τους ανθρώπους μου κ να συνεχίσουν να χουν κ αυτοί εμένα..🙂

Ελπίζω κ εύχομαι το καλύτερο για όλους μας.Ό,τι κ αν επιλέξει ο καθένας ας βάλει μέσα στην εξίσωση κ τον συνάνθρωπό του και όχι μόνο την οικονομική ανάπτυξη..

Ότι θα υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες είναι αναπόφευκτο. Σε όλες τις πανδημίες έχουν πεθάνει πολλοί. Εμβόλιο δεν ξέρουμε αν και πότε θα υπάρξει. Οπότε ο μόνος δρόμος είναι η απόκτηση ανοσίας σε βάθος χρόνου. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Βέβαια η Ελλάδα δεν έχει σχεδόν καμία και στα επόμενα κύματα θα πληγεί περισσότερο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sdragon είπε

Ότι θα υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες είναι αναπόφευκτο. Σε όλες τις πανδημίες έχουν πεθάνει πολλοί. Εμβόλιο δεν ξέρουμε αν και πότε θα υπάρξει. Οπότε ο μόνος δρόμος είναι η απόκτηση ανοσίας σε βάθος χρόνου. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Βέβαια η Ελλάδα δεν έχει σχεδόν καμία και στα επόμενα κύματα θα πληγεί περισσότερο.

Νομιζω οτι αφου δεν τη πατησαμε τωρα δε θα τη πατησουμε μετα. Τωρα δεν δικαιολογουνται να μην παρουν εγκαιρως μετρα, ασε που πλεον ειναι πιο ετοιμες οι ΜΕΘ.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, DrLo είπε

Για τα δρομολόγια του Μετρό της Θεσσαλονίκης ούτε κουβέντα. 

Αλήτες καρντάσηδες

Spoiler

95264673_2592080354368494_23065145788900

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lovesucks είπε

Δεν είπε κανείς πως το γενικό lock-down είναι η λύση.

Λύσεις ψάχνουμε να βρούμε όλοι όσοι έχουμε παιδιά κ πρέπει να τα αφήσουμε σε παππούδες για τον χ,ψ λόγο μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου.Λύση θα ήταν να συνεχιστεί η εργασία από το σπίτι όπου είναι εφικτό.Λύση θα ήταν να συνεχιστούν  οι άδειες ειδικού σκοπού .Λύση θα ήταν να δοθούν οδηγίες στους εργοδότες για ευέλικτα ωράρια ή εκ περιτροπής με συνεννόηση μεταξύ των εργαζομένων που έχουν παιδιά.Αυτά μπορώ να σκεφτώ πρόχειρα τώρα.

Γενικά θα θελα η πολιτεία να προνοήσει για να μπορέσουμε να στείλουμε τα παιδιά σχολείο κ να επανέλθουμε σε κάποια κανονικότητα  χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες κ ηλικιωμένους.

Αν δεν υπάρξουν λύσεις από την πολιτεία, λύση είναι να μη τα στείλουμε σχολείο με προσωπική μας ευθύνη .Με ό,τι συνεπάγεται αυτό..Γιατί μη ξεχνάμε...υπάρχουν κ γονείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες..

Με τα τωρινά δεδομένα όμως, οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν πιο δύσκολα τον ιό και το ποσοστό της διασποράς που οφείλεται σε αυτούς είναι πολύ μικρό. Η λογική λέει, λοιπόν, πως η ανοσία θα πρέπει να ξεκινήσει από αυτούς που κινδυνεύουν λιγότερο, δηλαδή τα παιδιά. Εξάλλου, με το άνοιγμα των σχολείων για ένα μικρό χρονικό διάστημα θα γνωρίζουμε τις επιπτώσεις και το πώς θα πρέπει να κινηθούμε τον Σεπτέμβριο.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι εκκλησίες είναι μεγαλύτερο θέμα. Ναι, είπαν θα υπάρχουν μέτρα, όμως η διαφορά με τα σχολεία είναι πως εκεί ο συγχρωτισμός συμβαίνει με άτομα, κυρίως, μεγάλης ηλικίας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Έτσι, εάν υπάρξει διασπορά εκεί πέρα, θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Με τα σχολεία το βασικότερο πρόβλημα είναι πως τα παιδιά είναι δύσκολο να τα πείσεις να τηρήσουν τα μέτρα. Για αυτό, λογικά, και ο δισταγμος να ανοίξουν τα δημοτικά. Παρόλα αυτά, εάν επιβληθούν κανόνες και παρθούν μέτρα αποφυγής συγχρωτισμου, θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό θα λυθεί το πρόβλημα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, pontez2 είπε

Mα, δε τσακωνόμαστε. Κουβέντα ειναι. :-)

Και κάτι ακομα για την εξ αποστάσεως που αρκετοι (και ειναι λογικο) δεν το γνωριζουν.

Η θεσμοθέτηση της εξ αποστάσεως έγινε μονο για τους ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ πουθενά εξ αποστάσεως εκπαίδευση ανηλίκων.

Οταν ένα παιδι πχ αρρωστήσει σοβαρά και πρέπει να μείνει σπιτι για πολλούς μήνες ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ Ή ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ στο σπιτι. Αν ειναι στο νοσοκομείο, πχ στο Παίδων, υπάρχει εκει σχολείο με διευθυντή και εκπαιδευτικους που υποστηρίζει το παιδί. (τα γράφω με κεφαλαία διοτι ειναι πολύ σημαντικά)

Οχι απλά δεν ενδεικνύτε η εξ αποστάσεως αλλά ειναι απαγορευτικη κανονικά.

Ζουμε κάποιες πολυ ιδιαίτερες ημέρες και ειναι προφανές πως υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε για να μην αφηνουν τα δημοτικά να ανοίξουν. Ισα ίσα που ειναι τα πρώτα που έπρεπε να ανοιξουν. 

Προφανώς ήθελαν να μετριάσουν κάπως την διάδοση για να μην καταλήξει εντελώς εκτός ελέγχου η κατάσταση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να λέμε φίλτατοι, πάνε να ανοίξουν οι οικονομίες με αυτά τα νούμερα παγκοσμίως.
Αφήνω τις εικόνες να μιλήσουν.

Annotation 2020-04-29 035232.jpg

Annotation 2020-04-29 035444.jpg

Επεξ/σία από rosgr100
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, rosgr100 είπε

Να σε πληροφορήσω ότι είχα στα σκαριά εγχείρημα το οποίο πήγε άκλαυτο λόγο του ότι άνηκε στον τουριστικό τομέα, έχασα αρκετά λεφτά, όποτε καταλαβαίνεις.
Επίσης σαν DJ αναμένεται να εργαστώ ξανά προς τα τέλη του χρόνου και αν.
Η ξενοδοχειακή μονάδα που εργάζομαι/εργαζόμουν 99% δεν θα ανοίξει.
Αρκετοί δημοσιογράφοι έχασαν τις δουλείες τους μέσα σε αυτούς και εγώ.
Και εχω και έξοδα/φορολογία να με κυνηγούν.

Επίσης εγώ δεν είχα την δυνατότητα να αποκρύπτω το εισόδημα μου και να φοροαποφευγω, ούτε να αποφεύγω την κοπή αποδείξεων με σκοπό να τσεπώνω τον ΦΠΑ και να το επωμίζονται οι μισθωτοί σαν και έμενα.

Τώρα τα "ανοίγματα" σου σαν επιχειρηματίας θέλω να ελπίζω οτι δεν περιμένεις να στα πληρώσουμε και αυτά εμείς. Νομίζω όσα κλέβετε και επωμίζονται οι υπόλοιποι μεσώ φόρων αρκούν.
Τώρα αν είσαι από αυτούς που (μάλλον έχεις συνεργείο που όντως είναι ανοιχτά😏) πάντα κόβουν απόδειξη (εκτός αντιπροσωπίας δεν μου έχουν κόψει πότε αν δεν την ζητήσω) ζήτω συγνώμη.

οχι φιλε στο ινσομνια ειναι τα καλυτερα αφεντικα, ολοι καλωπληρωτες, στην ωρα τους κλπ κλπ, ολα αυτα που βλεπουμε στην αγορα εργασιας δεν υπαρχουν στο ινσομνια εδω μεσα εχουμε μονο τους τιμιους

Επεξ/σία από splanis
  • Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.

New York City Coronavirus Infection Rate Is 21%, 2.7 Million New Yorkers Had COVID-19

Φυσικά πρέπει να γίνουν και άλλα τεστ αντισωμάτων για να δούμε πόσο αυτό το ποσοστό είναι ακριβές. Στην Ελλάδα ακόμα τίποτα....

Μία χώρα των 50.000 κατοίκων μετέτρεψε το εργαστήριο ανίχνευσης ιών για τα ψάρια της, σε τέτοιο ικανό να τεστάρει ανθρώπους για τον κορωνοϊο. Η δικαιολογία ότι δεν μας φτάνουν τα τεστ είναι γελοία.

Εμβόλιο ασφαλές πριν 1,5 χρόνο (άντε 1) δεν γίνεται να βγει όσα λεφτά και να επενδυθούν. Εκτός και αν παρακαμφθούν αρκετοί κανόνες ασφάλειας όσο αφορά τη κατασκευή του. Αν ο καινούργιος ιός ήταν σαν και αυτόν στη ταινία Contagion (ποσοστό θνησιμότητας 90%), σίγουρα θα το έκανα και ας έβγαινε σε 3 μήνες. Αλλά δεν είναι ούτε 1 στους 30 (που λανθασμένα ακόμα ισχυρίζεται ο π.ο.υ.), που και τότε θα το έκανα( 1 στις 30 πιθανότητες να πεθάνεις είναι τρομακτικά μεγάλη). Δεν είμαι εννοείται κατά των εμβολίων, τα περισσότερα είναι απαραίτητα (και τα έχω κάνει) και έχουν σώσει και σώζουν αμέτρητες ζωές. Πόσο γελοίο και τραγικό θα ήταν άλλωστε να πέθαινα ή να αποκτούσα κανένα κουσούρι από τέτανο. Αλλά εμβόλιο που θα βγει βιαστικά , χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους δεν πρόκειται να κάνω και ας είναι υποχρεωτικό. Άλλωστε οι πρώτοι που εφάρμοσαν υποχρεωτικό εμβολιασμό ήταν οι ναζί στη ναζιστική τότε Γερμανία.

Πιστεύω ακράδαντα πια ότι κανένα lockdown δεν μπορεί να σταματήσει τη διασπορά ενός αρκετά μεταδοτικού ιού όπως είναι ο covid-19, μάλλον να τον επιβραδύνει λίγο. Το μόνο lockdown που θα ήταν αποτελεσματικό θα ήταν να κλειστούμε όλοι στα σπίτια μας σε ατομικούς θαλάμους υποπίεσης. 

Είναι μεγάλες οι ευθύνες αρκετών κυβερνήσεων διαχρονικά σε πολλές χώρες που διαλύσανε τη δημόσια υγεία. π.χ Που να αντέξουνε οι ΜΕΘ της Ιταλίας και της Ν.Υόρκης κάτι έκτακτο αφού κάθε χειμώνα λειτουργούν στο 95% της πληρότητας τους?

Είναι μεγάλη η ευθύνη του Π.Ο.Υ που ενώ η Ταϊλάνδη τους προειδοποίησε στις 31 Δεκεμβρίου ότι ο ιός μεταδιδόταν από άνθρωπο σε άνθρωπο, επέλεξαν? να την αγνοήσουν και να tweet-άρουν στις 14 Ιανουαρίου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Βασιζόταν στα λεγόμενα της ελεύθερης και δημοκρατικής Κίνας.

Δήλωση διαμάντι από γιατρό? εκπρόσωπο? (δεν θυμάμαι) του ΠΟΥ. Με το lockdown καταφέραμε να σταματήσουμε την μετάδοση του ιού έξω και τη μεταφέραμε στα σπίτια. Καλό θα ήταν τώρα να κάνουμε τεστ και όποιον βρίσκουμε θετικό να τον απομακρύνουμε με αξιοπρέπεια. Απλά έλεος 

Αφού δεν μπορούν να σκεφτούν άλλες τακτικές να μας τρομοκρατήσουν όπως με τη δημοσίευση ρεπορτάζ και βίντεο του νεκροταφείου των αζήτητων νεκρών στo heart -island της Ν. Υόρκης είπαν τα ΜΜΕ να δημοσιεύσουν και μια χρήσιμη έρευνα που βγήκε πρόσφατα και λέει ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται με το σπέρμα. Προτείνω απαγόρευση της εκσπερμάτισης! Μάσκα στο μόριο σας! Α ξέχασα  υπάρχουν τα προφυλακτικά. Βέβαια άμα είναι να την βρεις με τον άλλον-άλλη έχεις καταλάβεις λάθος την έννοια του social distancing και οι πιθανότητες να αρπάξεις κρυολόγημα, γρίπη, κορωνοϊούς κτλ αυξάνεται δραματικά. Οπότε τέλος και το σεξ , θα πέφτει πρόστιμο.

Αυτή η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο που κάτι έλεγε περί πίστης και μολύνσεων διδάσκει ακόμα? Ειδικός δεν είναι και αυτή?

υ.γ Έβαλα επιτέλους windows 10 - φαίνονται πιο ανθεκτικά σε ιούς, βάρα Bill...….

• Like 5
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

“αυστηρή σύσταση για περιορισμό της κυκλοφορίας 12-6 π.μ":p

Κωλοτουμπα σε γάντια μάσκες..με πρόστιμο..περιμένω με ανυπομονησία να μάθω ποσες κόπηκαν κ πόσες πληρωθηκαν

δεν ξέρω ποια task force  τα γράψε αυτά αλλα είναι αστεια..

Λοιπον ας επανέλθουμε στην πραγματικότητα η ανατολή βγήκε από καραντίνα όταν σχεδόν μπαιναμε εμείς...δεν βρήκε φάρμακα 5 μήνες τώρα!μάλιστα χρησιμοποίησαν αυτά π λεμε ανατολική/ κινεζικη ιατρική(βελονισμό κτλ)

Η δύση κ ο πλανηταρχης είπε βρείτε μου λύση χτες..δεν βρήκε φάρμακο εδώ κ 3μηνο..

Π.ο.υ. έλεγε όλα καλά...τσιοδρας τα ίδια .. μάλιστα τοτε είχε χαμόγελο όταν τα λεγε αλλά τελικα εκλαψε...

Νιώθει κάποιος ότι απλά όλα είναι στο αυτόματο κ απλά όλοι είναι θεατές ? ;)

Στην αρχή καραντίνας fb instagram κυκλοφόρουσε μια φωτό π λεγε ποιος θα επηρεαστει από καραντινα( οποίος την έχει ας την στείλει)..έλεγε κάτι σε στυλ.:αυτός που δεν αντέχε την οικογένεια του,αυτός π δεν άντεχε την σύντροφό του ,τον εαυτό του  κτλ

Επεξ/σία από kage
  • Confused 1
  • Moderators
Δημοσ.
11 hours ago, DrLo said:

Σε τι δυσκολεύει το να φοράς γάντια στο να κουρέψεις κάποιον?

Νομίζω έχω στο παρελθόν κουρευτεί από κάποιον που φορούσε γάντια. 

Δεν ξέρω, δεν είμαι κομμωτής, γνωστός μου μπαρμπέρης μου είπε πάντως ότι δεν τον βολεύουν. Δεν μπορούν όλες οι δουλειές να γίνονται με γάντια και μάσκα. Και για να προλάβω, όχι δεν είναι το ίδιο με τον γιατρό ή τον τατουατζή, είναι ένα πράγμα να έχεις μάθει να κάνεις μια δουλειά για τριάντα χρόνια με γάντια και ένα εντελώς διαφορετικό να σου πουν «από εδώ και μπρος έτσι θα είναι το πράγμα, deal with it».

Γενικότερα πάντως, θα ανοίξει η αγορά, αλλά παράλληλα δεν θα ανοίξει κιόλας με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Εντοπίζονται πολλά προβλήματα που θα επηρεάσουν τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων και το αποτέλεσμα θα είναι είτε πολλά να μην ανοίξουν καν, είτε να κλείσουν στην πορεία μιας και το προϊόν που θα πουλάνε θα είναι ξεκάθαρα υποβαθμισμένο.

Εστιατόρια που δεν έχουν εξωτερικό χώρο είναι χαμένα από χέρι. Αλλά και αυτά που έχουν θα μειώσουν τους καθήμενους (και άρα τους εξυπηρετούμενους) με αποτέλεσμα να μειωθεί η προσφορά, να αυξηθεί η ζήτηση και επομένως να αυξηθούν οι τιμές. Οι τιμές θα αυξηθούν με παράλληλη πτώση της ποιότητας του προϊόντος, μιας και δεν μπορούν όλες οι δουλειές της κουζίνας να γίνουν γάντια και -το κυριότερο- με μάσκα, θα έχει αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Και ποιός θα θέλει να πάει για φαγητό ή για καφέ ή για ποτό έξω με τέτοιους περιορισμούς σε αποστάσεις και σε τραπέζια; Υποτίθεται όταν βγαίνεις για να κοινωνικοποιηθείς κάνεις το ακριβώς αντίθετο από το social distancing.

Ο κουρέας πως θα σε κουρέψει και πως θα σε ξυρίσει αν φοράς μάσκα; Θα την βγάζεις; Με κίνδυνο το 20ευρω κούρεμα να σου κοστίσει 150; Ε ντάξει, δεν πειράζει, μπορώ να ζήσω με buzz cut που θα το κάνω μόνος μου για κανά χρόνο, το έκανα ήδη μια φορά στο στρατό.

Οι νυχούδες και τα καλλυντικάδικα θα πληγούν επίσης. Αν μια γυναίκα φοράει όλη μέρα μάσκα στη δουλειά της δεν θα βαφτεί, αν κάνει home office δεν θα φτιάξει τα νύχια της κοκ.

Γενικά η φάση θα είναι προβληματική, αλλά από την άλλη δεν έχω να προτείνω και κάτι καλύτερο.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...