Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, logistoulis είπε

αυτό πώς γίνεται γλείφοντας τα παγκάκια;

δε νομίζω ότι δουλεύει έτσι ο ιός πάντως 

επίσης το να πας να αράξεις με το αυτοκίνητό σου κάπου πάλι δε βρίσκω σε τι είναι επικίνδυνο , τελοσπάντων εφόσον πρόκειται για σύσταση ο καθένας θα το αξιολογήσει ως κάτι τέτοιο 

Δεν χρειαζεται να γλειψεις τα παγκακια και με την αναπνοη, αφου μπορει να ζησει εως 3 ωρες στον αερα, βραδυ το καλυτερο του.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, dazed είπε

Θα σχολιάσω τα της υγείας. Από την μία σχολίαζει οτι έγιναν λίγα τεστ αλλά ταυτόχρονα λέει οτι είχαμε πολύ μεγάλο ποσοστό θνητότητας επι των επιβεβαιώμενων. Μήπως το ένα αναιρεί το άλλο ; Αν όντως έγινε τρελή υποκαταγραφή κρουσμάτων τότε το ποσοστό θνητότητας είναι και τρελά χαμηλότερο. Τέλος σχετικά με τα test γιατί βαρεθήκα και σου έτυχε εσένα να τα ακούσεις. Οκ , έγιναν λίγα test το ξέρουμε από την πρώτη μέρα αυτό. Παρολαυτά επείδη μερικοί είστε μαλλόν αφελείς. Αν τα κρούσματα ήταν δεκάδες χιλίαδες ή εκατοντάδες δεν θα είχαν αρρωστήσει και γνωστοί σας ή ακόμα και εσείς ; Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει καμία περίπτωση στον κύκλο μου (εκτός ελάχιστους οι οποίοι ταλαιπώρηθηκαν λόγω της κατάστασης αλλά εν τέλει δεν είχαν covid). Εσάς αρρώστησαν γνωστοί σας ; Φίλοι σας ; (έχω την εντύπωση πως μάλλον όχι, και αν συνέβει δεν θέλω να σας προσβάλλω προσπαθώ απλά να τονίσω ότι μας τα πρήξατε με τα test χωρίς λόγο)

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gordonas είπε

Δεν υπάρχει λεφτόδεντρο. Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ΠΟΤΕ. Ούτε το ευρω-ομόλογο είναι λεφτόδεντρο. Χρέος είναι.

Εννοείται πως υπάρχει λεφτόδενδρο και είναι βασικό συστατικό του οικονομικού συστήματος που ζούμε. Βλέπε FED και δημιουργία χρήματος στις ηνωμένες πολιτείες αμερικής.

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fnp είπε

Θα σχολιάσω τα της υγείας. Από την μία σχολίαζει οτι έγιναν λίγα τεστ αλλά ταυτόχρονα λέει οτι είχαμε πολύ μεγάλο ποσοστό θνητότητας επι των επιβεβαιώμενων. Μήπως το ένα αναιρεί το άλλο ; Αν όντως έγινε τρελή υποκαταγραφή κρουσμάτων τότε το ποσοστό θνητότητας είναι και τρελά χαμηλότερο. Τέλος σχετικά με τα test γιατί βαρεθήκα και σου έτυχε εσένα να τα ακούσεις. Οκ , έγιναν λίγα test το ξέρουμε από την πρώτη μέρα αυτό. Παρολαυτά επείδη μερικοί είστε μαλλόν αφελείς. Αν τα κρούσματα ήταν δεκάδες χιλίαδες ή εκατοντάδες δεν θα είχαν αρρωστήσει και γνωστοί σας ή ακόμα και εσείς ; Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει καμία περίπτωση στον κύκλο μου (εκτός ελάχιστους οι οποίοι ταλαιπώρηθηκαν λόγω της κατάστασης αλλά εν τέλει δεν είχαν covid). Εσάς αρρώστησαν γνωστοί σας ; Φίλοι σας ; (έχω την εντύπωση πως μάλλον όχι, και αν συνέβει δεν θέλω να σας προσβάλλω προσπαθώ απλά να τονίσω ότι μας τα πρήξατε με τα test χωρίς λόγο)

Ακριβως το αντιθετο. Το ενα ειναι επακολουθο του αλλου, δεν το αναιρει. Εφοσον κανουν τεστ μονο σε οσους ειναι πολυ σοβαρα, λογικο ειναι πολλοι απο αυτους να καταληγουν, αρα η θνητοτητα αυξανεται. 

Πραγματικα απορω πως γινεται να ειναι ο κακος της υποθεσης αυτος που φωναζει για τεστ οταν στην ουσια ειναι το μοναδικο πραγματικο οπλο που εχουμε εναντια στην εξαπλωση του ιου, και οταν ο ΠΟΥ ζηταει επιμονα τεστ (εδω τον αγνοουμε τον ΠΟΥ και τον επικαλουμαστε μονο οπου ταιριαζει με τα σχεδια μας). Δεν υπαρχει κατι αλλο αυτη τη στιγμη. Τεστ και μεσα προστασιας. Το αν εχεις αρρωστησει εσυ ή καποιος γνωστος σου δεν το ξερεις γιατι -μαντεψε- δεν γινονται τεστ. Μπορει πολυ ευκολα ομως να εχει καποιος μεταδωσει τον ιο (οντας ο ιδιος ασυμπτωματικος) και να εχει δημιουργησει προβλημα σε καποιον αλλο με πιθανοτατα πιο ευθραυστη υγεια. Με τεστ θα το ειχαμε σταματησει αυτο. 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θεωρω τα μετρα απο τις 4 μαιου και μετα τελειως υποκριτικα εως γελοια. οπως απαντησε και ο φιλος παραπανω απαγορευεται η μετακινηση απο περιφερειακη ενοτητα σε αλλη. τα σχολεια ομως για παραδειγμα οπως η γ΄λυκειου ανοιγουν στις 11 μαιου οπως και τα φροντιστηρια. και πώς θα πανε ρε σεις τα παιδια σε ενα  φροντιστηριο αν καποιος μενει πχ καλλιθεα και θελει να πηγαινει σε φροντιστηριο της επιλογης του που ειναι κεντρο αθηνας ή ακομα πιο μακρια? 

μιλαμε για αλλοπροσαλες καταστασεις για να μην πω ανικανων ανθρωπων.

τα μετρα για εμενα ηταν εξαρχης γελοια.θες να σταματησεις τον ιο.κανε οτι και το βιετναμ που ανεβασε πριν και ενας αλλος φιλος  βιντεο.

ας εκλειναν τα συνορα απο τις 20 ιανουαριου.ολα κλειστα λιμανια,αεροδρομια κτλ.δεν μπαινει δεν βγαινει κανεις και τιποτα και στο εσωτερικο της χωρας λειτουργουν ολα κανονικα. βιετναμ 10 κρουσματα μηδεν νεκροι ως τωρα απο την αρχη της επιδημιας.

τα υπολοιπα τα θεωρω βερεσε.εκλεισαν τα παντα εδω κατεστρεψαν οικονομικα τον κοσμο και επιζητουν και χειροκροτημα.

να συνοδευαν την καραντινα μετρα αναλογα και αντιστοιχα της επιδημιας μαλιστα.αλλα αυτοι ισοπεδωσαν το συμπαν  και δινουν ψιχουλα.μιλαμε τελειως δυσαναλογα των μετρων οι οικονομικες παροχες.

ε οχι.γελοιες καταστασεις!

Επεξ/σία από sonikk
  • Like 10
Δημοσ.
5 ώρες πριν, phanispal είπε

Κάποιοι μπορεί να αντέχουν και να τους βαράνε κανά μισάωρο κάθε μέρα.

Αυτό σημαίνει ότι είναι ευχάριστο;

Η μάσκα είναι ενοχλητική για πολύ κόσμο.

Απ' ότι είπες εργάζεσαι στον Κωτσόβολο.

Σακούλες σκούπας ξέρεις αν θα μπορώ να αγοράσω;

Να φύγετε. Να πάτε αλλού.

Μεγάλη προσοχή αν θες να κατασκευάσεις μάσκα από την σακούλα της σκούπας, δεν είναι όλες κατάλληλες. Μερικές περιέχουν κάποια υλικά όπως μικροσωματίδια γυαλιού (ή κάπως έτσι τέλος πάντων) απ' ότι διάβασα σε αγγλόφωνα sites με αποτέλεσμα να είναι άκρως επικίνδυνες για χρήση ως μάσκα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dazed είπε

Το αν εχεις αρρωστησει εσυ ή καποιος γνωστος σου δεν το ξερεις γιατι -μαντεψε- δεν γινονται τεστ. 

Καλά τώρα με δουλεύεις ; Αν είχε αρρώστησει κάποιος θα είχε συμπτώματα και θα το ήξερε. Υπάρχουν μεν ασυμπτωματικοί , αλλά στατιστικά είναι αδύνατον όλοι να είναι. Αν ο κόσμος ήταν άρρωστος θα το ξέραμε.

4 λεπτά πριν, dazed είπε

Πραγματικα απορω πως γινεται να ειναι ο κακος της υποθεσης αυτος που φωναζει για τεστ οταν στην ουσια ειναι το μοναδικο πραγματικο οπλο που εχουμε εναντια στην εξαπλωση του ιου, και οταν ο ΠΟΥ ζηταει επιμονα τεστ (εδω τον αγνοουμε τον ΠΟΥ και τον επικαλουμαστε μονο οπου ταιριαζει με τα σχεδια μας). Δεν υπαρχει κατι αλλο αυτη τη στιγμη.

Είναι προφανές ότι αν μπορούσαμε κάθε πρωί να κάνουμε τεστ πριν φύγουμε από το σπίτι η πανδημία θα τελειώνε. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε 10.000.000 τεστ την μέρα. Ας πατήσουμε στην γη. Ο ΠΟΥ λέει το αυτονόητο, δεν είπε και τίποτα φοβερό. Δεν ξέρω πως τα έχετε φανταστεί μερικοί τα μαζικά τεστ. Προφανώς δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνονται τεστ σε ασυμπτωματικούς , ούτε θα υπάρξει σύντομα. Μερικοί περιμένατε από εκεί που πριν δύο μήνες δεν είμασταν καν κράτος ξαφνικά σε κάθε γωνία να γίνονται test.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, rosgr100 είπε

Αυτό τώρα πάλι τι είναι από τους "φίλους" Γερμανούς;

*Διαβάζω οτι παρόμοια άρθρα προϋπάρχουν από την 26/04 και στην Αυστρία...

https://www.sportime.gr/extratime/koinonia/arthro-sok-pseftika-stichia-i-ellines-den-kanoun-test-agnostos-ke-o-pragmatikos-arithmos-nekron/

Μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί και ψέμματα.

Το παρακάτω γράφημα συνηγορεί προς το 1ο.

Μόλις τώρα, dazed είπε

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Γερμαναράδες δεν θέλουν με τίποτα να σηκώσουμε οικονομικό κεφάλι και με αφορμή αυτό, μας κοπανάνε ακόμα μία φορά.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, ADHD είπε

Παντως ηλικιωμενος η οχι η σωστη χρηση μασκας ειναι εξαιρετικα σπανια απο οτι εχω δει μεχρι στιγμης απο το γενικο πληθυσμό, σιγουρα καποιος θα διαφωνησει και θα πει "απο το τιποτα κατι κανουν" και σιγουρα εν μερη ισχυει αλλα πιστεψε με εχω δει απιστευτα πραγματα. Αυτο ειναι πριν καμια 20αρια μερες σε ενα παρκο κοντα μου, ο τυπος αυτος προφανως στοκαρε μασκες τις στερουσε απο το νοσηλευτικο προσωπικο για να τις φοραει ετσι:

Απόκρυψη περιεχομένων

nUeUkJM.jpg

Και δεν ειναι ο μονος πιστεψε με, δυστυχως αυτο πιστευω θα αποδειχθει μεγαλο φιασκο, αυτο που λες μια χαρα καταλαβαινουν δυστυχως δεν ισχυει.

Ας την φοράει και έτσι φίλε μου, με αυτό τον τρόπο μπορεί να μην προστατεύει τον εαυτό του αλλά προστατεύει τους άλλους όταν είναι σε συνθήκες συγχρωτισμού. Εξάλλου αυτές οι μάσκες (υφασμάτινες, χειρουργικές) προστατεύουν μόνο τους άλλους από εκείνον που την φοράει και όχι τον ίδιο το χρήστη!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, sonikk είπε

θεωρω τα μετρα απο τις 4 μαιου και μετα τελειως υποκριτικα εως γελοια. οπως απαντησε και ο φιλος παραπανω απαγορευεται η μετακινηση απο περιφερειακη ενοτητα σε αλλη. τα σχολεια ομως για παραδειγμα οπως η γ΄λυκειου ανοιγουν στις 11 μαιου οπως και τα φροντιστηρια. και πώς θα πανε ρε σεις τα παιδια σε ενα  φροντιστηριο αν καποιος μενει πχ καλλιθεα και θελει να πηγαινει σε φροντιστηριο της επιλογης του που ειναι κεντρο αθηνας ή ακομα πιο μακρια? 

μιλαμε για αλλοπροσαλες καταστασεις για να μην πω ανικανων ανθρωπων.

τα μετρα για εμενα ηταν εξαρχης γελοια.θες να σταματησεις τον ιο.κανε οτι και το βιετναμ που ανεβασε πριν και ενας αλλος φιλος  βιντεο.

ας εκλειναν τα συνορα απο τις 20 ιανουαριου.ολα κλειστα λιμανια,αεροδρομια κτλ.δεν μπαινει δεν βγαινει κανεις και τιποτα και στο εσωτερικο της χωρας λειτουργουν ολα κανονικα. βιετναμ 10 κρουσματα μηδεν νεκροι ως τωρα απο την αρχη της επιδημιας.

τα υπολοιπα τα θεωρω βερεσε.εκλεισαν τα παντα εδω κατεστρεψαν οικονομικα τον κοσμο και επιζητουν και χειροκροτημα.

να συνοδευαν την καραντινα μετρα αναλογα και αντιστοιχα της επιδημιας μαλιστα.αλλα αυτοι ισοπεδωσαν το συμπαν  και δινουν ψιχουλα.μιλαμε τελειως δυσαναλογα των μετρων οι οικονομικες παροχες.

ε οχι.γελοιες καταστασεις!

Δεν πειράζει.

Πλήρωνε 1 ευρώ την μάσκα (εσύ και εγώ και όλοι μας), τώρα που φτιάχτηκε σε χρόνο ντετε και με μπόλικες πλάτες, το εργοστάσιο παραγωγής μασκών του Αχιλλέα Νταβέλη, και αν δεν μας αρέσει, πάρε 150 ευρώ πρόστιμο για να μάθεις να συμμορφώνεσαι. 

Και όλα καλά...

Αχιλλέας Νταβέλης - Ποινή.jpg

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rosgr100 είπε

Φυσικα ενω το να γραφουν παρομοια και χειρότερα φίλοι Ελληνες ειναι απολύτως αποδεκτό και παιρνει και like. Παντως ειναι σαν να το εχει γραψει ατομο απο εδω μεσα, για τσεκαρε μια μπας και ειναι ελληνας ο συντακτης οπως με τους NYT και τα μυστικα μαυρα στρατοπεδα συγκεντρωσης που εχουμε στον Εβρο το οποιο το εγραψε ελληνιδα (και μετα ζηταγε συγνωμες επειδη ο προσφυγας που εδωσε τις πληροφοριες ηταν τελικα Τουρκος πολιτης)

Ελα αφου χαιρεστε με την αποτυχια τι προσπαθείτε να το κρυψετε μερικοι, 2 ποστ παρακατω ο αλλος μας βαζει ενα σκουπιδι site σαν να το εχει σχεδιάσει 5χρονο για να δειξει την αποτυχια, πραγματικα ποσο υποκριτες ειστε κάποιοι. 

• Like 1
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rosgr100 είπε

Μας τρολλαρουν μάλλον. Σε άλλο άρθρο τους έλεγαν τα αντίθετα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, ADHD είπε

Φυσικα ενω το να γραφουν παρομοια και χειρότερα φίλοι Ελληνες ειναι απολύτως αποδεκτό και παιρνει και like. Παντως ειναι σαν να το εχει γραψει ατομο απο εδω μεσα, για τσεκαρε μια μπας και ειναι ελληνας ο συντακτης οπως με τους NYT και τα μυστικα μαυρα στρατοπεδα συγκεντρωσης που εχουμε στον Εβρο το οποιο το εγραψε ελληνιδα (και μετα ζηταγε συγνωμες επειδη ο προσφυγας που εδωσε τις πληροφοριες ηταν τελικα Τουρκος πολιτης)

Ελα αφου χαιρεστε με την αποτυχια τι προσπαθείτε να το κρυψετε μερικοι, 2 ποστ παρακατω ο αλλος μας βαζει ενα σκουπιδι site σαν να το εχει σχεδιάσει 5χρονο για να δειξει την αποτυχια, πραγματικα ποσο υποκριτες ειστε κάποιοι. 

Εσύ πιστεύεις ότι ενώ ζω σε τουριστικό νησί και κατά μεγάλο ποσοστό τα προς το ζην τα εξασφαλίζω μέσω του τουρισμό λόγω της εργασίας μου ότι εγώ χαίρομαι με αυτα;

Ρε σταματήστε να είστε κοντόφθαλμοι. 

Update: Ferry Batzoglou λέγεται ο συντάκτης.

Όντως είναι Έλληνας. (Λεμε τωρα) Αν και σαν δημοσιογράφος αν ισχύουν αυτά τα στοιχεία Καλώς κάνει και τα αποκαλύπτει γιατί αυτή είναι η δουλειά του δημοσιογράφου. 

Και το άρθρο: https://www.nwzonline.de/meinung/athen-ein-coronawunder-das-keins-ist-wie-griechenland-mit-frisierten-statistiken-den-tourismus-retten-will_a_50,8,222313808.html

Επεξ/σία από rosgr100
Δημοσ.

Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση μετακινήσεων εντός περιφερειακών ενοτήτων εντός Αττικης πχ. Μια μπούρδα της Ναφτεμπορικής είναι, πουθενά αλλού δεν έχει γραφτεί κάτι τέτοιο. Επιτρέπονται όλες οι μετακινήσεις εντός νομού.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, fnp είπε

Καλά τώρα με δουλεύεις ; Αν είχε αρρώστησει κάποιος θα είχε συμπτώματα και θα το ήξερε. Υπάρχουν μεν ασυμπτωματικοί , αλλά στατιστικά είναι αδύνατον όλοι να είναι. Αν ο κόσμος ήταν άρρωστος θα το ξέραμε.

Είναι προφανές ότι αν μπορούσαμε κάθε πρωί να κάνουμε τεστ πριν φύγουμε από το σπίτι η πανδημία θα τελειώνε. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε 10.000.000 τεστ την μέρα. Ας πατήσουμε στην γη. Ο ΠΟΥ λέει το αυτονόητο, δεν είπε και τίποτα φοβερό. Δεν ξέρω πως τα έχετε φανταστεί μερικοί τα μαζικά τεστ. Προφανώς δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνονται τεστ σε ασυμπτωματικούς , ούτε θα υπάρξει σύντομα. Μερικοί περιμένατε από εκεί που πριν δύο μήνες δεν είμασταν καν κράτος ξαφνικά σε κάθε γωνία να γίνονται test.

Τουλαχιστον το 25% ειναι ασυμπτωματικοι, αρα υπαρχουν τεραστιες πιθανοτητες να ξεφυγει το πραγμα και αυτη ειναι και η μεγαλη δυναμη του ιου μαζι με τον χρονο επωασης. 

Κανεις κλασσικα το ιδιο λαθος οτι με τα τεστ ψαχνουμε αν αρρωστησαμε και με λογικα αλματα βγαζουμε αχρηστα τα τεστ τα οποια κανει ολος ο υπολοιπος πλανητης κατα εκατονταδες χιλιαδες τη μερα. Ο σκοπος των τεστ ειναι να χρησιμοποιηθουν στην ιχνιλατιση, στον περιορισμο των ασθενων (με συμπτωματα ή οχι) για να μην γινεται διασπορα, για τη μελετη της εξελιξης της επιδημιας και την εκτίμηση της καταστασης κλπ. Η Ελλαδα αυτη τη στιγμη μονο εκτιμησεις μπορει να κανει με βαση μοντελα διασπορας κλπ. Δεν εχουμε εικονα της καταστασης και παμε να ανοιξουμε στα τυφλα, πραγμα πολυ πιο επικινδυνο απο το αρχικο κλεισιμο στα σπιτια. Παραδοχη ανικανοτητας ειναι ολο αυτο, και παμε για ανοσια αγελης που κοροιδευαμε.

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...