Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως λοιπον ειναι καλυτερο να φτιαξουν περισσοτερες μεθ αντι να δουλευουν το κοσμο.Απο κει και περα λοιπον προσεχω την ζωη μου και την ζωη των συνανθρώπων μου αλλα προχωράω μπροστα.Χρειαζεται μεγαλύτερο θαρος να βγεις να αντιμετωπίσεις την πραγματικοτητα απο το να κρυβσεσαι μια ζωη πισω απο τέσσερις τοίχους κοιτώντας μονο μην αρρωστήσει η  παρτη σου.Τωρα θα φανει ποιος εχει κοτσια..........................

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαίνεται πως πλέον έχουμε άφθονο απόθεμα σε μάσκες και δεν τις στερούμε από αυτούς που τις χρειάζονται περισσότερο, ήτοι ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς, άτομα που φροντίζουν ασθενείς, επαγγελματίες που δεν σταμάτησαν να εργάζονται και έχουν συνεχείς επαφές με πελάτες, σώματα ασφαλείας κλπ. Προσωπικά δεν βλέπω να ισχύει αυτό, αλλά ας υποθέσουμε ότι έτσι είναι.

Θα ήταν καλό να υπάρξει μία κάποια διατίμηση στις απλές χειρουργικές μάσκες, γιατί το 1€ ανά κομμάτι είναι αισχροκέρδεια. Φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ εύκολο να πέσουν μερικά πρόστιμα και εκεί. Και βεβαίως, πολύ σωστά τελικά επιλέγεται ο δρόμος της σύστασης προς τους πολίτες. Και οι πολίτες - όσοι τουλάχιστον διαθέτουν την οικονομική ευχέρεια - καλό είναι να τηρήσουν τη σύσταση, σε όλους τους χώρους όπου βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους. Ας σκεφθούμε και τον απέναντι. Δεν θα μας πάρει καιρό ούτε να μάθουμε να τη χρησιμοποιούμε, ούτε να τη συνηθίσουμε. Και καλό θα είναι αν βλέπουμε κάποιον να τη χρησιμοποιεί λάθος, να του λέμε ευγενικά πώς να διορθώσει το λάθος, αντί να του κρεμάσουμε κουδούνια στο facebook.

Επεξ/σία από kondoras
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SPYRER_007 είπε

Μήπως λοιπον ειναι καλυτερο να φτιαξουν περισσοτερες μεθ αντι να δουλευουν το κοσμο.Απο κει και περα λοιπον προσεχω την ζωη μου και την ζωη των συνανθρώπων μου αλλα προχωράω μπροστα.Χρειαζεται μεγαλύτερο θαρος να βγεις να αντιμετωπίσεις την πραγματικοτητα απο το να κρυβσεσαι μια ζωη πισω απο τέσσερις τοίχους κοιτώντας μονο μην αρρωστήσει η  παρτη σου.Τωρα θα φανει ποιος εχει κοτσια..........................

νόμιζα οτι μιλας σοβαρά , το θεμα ειναι να δείξουμε ποιος την εχει ποιο μεγάλη ?? εχεις καταλάβει οτι πεθάνει κοσμος ..?? οτι πεθαίνει πολυς κοσμος ?

• Like 5
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kondoras είπε

Πάει κι αυτό τελικά, τζάμπα κι η διαφήμιση για το ελληνικό θαύμα...

Ναι συντροφε τραγικα τα πραγματα, μην ξεχασεις να δεις τα γραφήματα του αλλου με τα νησια Φεροε και τη Μαλτα σε τεστ ανα εκατομμύριο πληθυσμού, ετσι απλα για να εμπεδώσεις την αποτυχια. 😂

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, nikos1965ny10 είπε

φιλε μου δεν λεω να βγουμε απο την καραντινα μετα απο 20 χρονια ...απλα λεω οτι θελει λιγο ακομη να πέσει η μεταδοτικοτητα και ίσος να βρούνε καποιο φαρμακο , να μπορεσουμε να ειμαστε ποιο άνετοι ...ζω στην νεα Υόρκη και πιστεψεμε δεν υπαρχει ανθρωπος να μην ξερει καποιον που να εχει αρρωστήσει η να εχει πεθάνει ..που ?? στην νεα Υόρκη  !!!θέλω να πω οτι δεν ειναι της πλακας η ολη ιστορια ...και ειδικα στην ελλαδα με της 200 μεθ αν αρχισει να αρρωσταίνει κοσμος τι θα γινει ??

Κοίτα επειδή κι εγώ ζω στην Αμερική, δε διαφωνώ ούτε και συμφωνώ μαζί σου. Δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας για το πότε. Η καραντίνα είναι μέτρο περιορισμού αλλά προσωρινό. Ούτως ή άλλως και παλιά ρισκάραμε να αρρωστήσουμε σοβαρά. Οι πιθανότητες ήταν πολύ μικρότερες αλλά υπήρχαν. Εγώ πάντως προτιμώ να το ρισκάρω. Σε λίγο δεν θα έχω λεφτά. Ελεγχόμενη απόκτηση ανοσίας. Αλλιώς περίμενε αν θα βγει εμβόλιο.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kondoras είπε

Εσύ αλλάζεις τις θέσεις σου πιο γρήγορα από υαλοκαθαριστήρα.

Ακόμη και για Φερόε και Μάλτα, πάλι εσύ λες.

Μαλλον κατι εχεις μπερδέψει η δεν πιανεις την ειρωνεία αλλα οκ.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nikos1965ny10 είπε

εύχομαι να μην δεις αυτα που ειδα !!

Στην Ελλάδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι πέρασε την νόσο πολύ μικρός αριθμός. Όποιο πινακάκι νοσοκομειακής νοσηλείας και θανάτων και να πάρουμε από αυτά που έχουν δημοσιευτεί έως τώρα δύσκολα βγαίνει να αρρώστησαν πάνω από καμιά 20αρια χιλιάδες άτομα. Οπότε ο κόσμος είναι δύσπιστος γιατί δεν έχει δει ακόμα τραγικά αποτελέσματα. Αν διαδοθεί η νόσος θα υπάρξουν χιλιάδες παππούδες 70+ ετών που θα χαιρετήσουν τα βουνά.

Annotation 2020-05-03 003704.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν έχει χρήματα η Ελλάδα για να φτιάξει πολλές νέες ΜΕΘ. Κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο η εμβόλιο θα αργήσει να γίνει, η καραντίνα δύσκολα μπορεί να κρατήσει και άλλο, δεν αποκλείεται βέβαια να επανέρθει μελλοντικα. Ο κορονοιος θα μας ταλαιπωρήσει πολύ τον επομενο χειμώνα, αν δεν βρεθεί αποτελεσματικό φάρμακο σε συνδυασμό με εμβόλιο δεν προκειται να ηρεμισουμε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μμμ-ταξι πρεπει να παρεχουν μασκες στους πελατες τους. ετσι ειναι το σωστο. παρεχεις τα παντα στον πελατη σου. οταν το εισιτήριο εχει 1-2-3ευρω και σε υπεραστικα φτανει τα 30-40ευρω τοτε πρεπει να υποχρεωθουν να παρεχουν την μασκα ΔΩΡΕΑΝ. υπαρχει κοσμος που δεν εχει τα βασικα, ανεργοι, υγιεις, αρρωστοι, φτωχοι, πλόυσιοι. εκει θα τους παραδεχτω. θες να χρησιμοποιήσεις μμμ-ταξι? δωσε μασκα στον πελατη σου.  αν θες 1-2 μασκες την μερα και για 1μηνα ειναι τεραστιο κοστος-εξτρα εξοδο. μην πειτε για επαναχρησιμοποιουμενες αφου πρεπει να την πλενεις αρα 2 τουλαχιστον θες. πλύνε βάλε δηλαδη εναλλαξ τις μασκες.

Επεξ/σία από xxatziva
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nikos1965ny10 είπε

φιλε μου δεν λεω να βγουμε απο την καραντινα μετα απο 20 χρονια ...απλα λεω οτι θελει λιγο ακομη να πέσει η μεταδοτικοτητα και ίσος να βρούνε καποιο φαρμακο , να μπορεσουμε να ειμαστε ποιο άνετοι ...ζω στην νεα Υόρκη και πιστεψεμε δεν υπαρχει ανθρωπος να μην ξερει καποιον που να εχει αρρωστήσει η να εχει πεθάνει ..που ?? στην νεα Υόρκη  !!!θέλω να πω οτι δεν ειναι της πλακας η ολη ιστορια ...και ειδικα στην ελλαδα με της 200 μεθ αν αρχισει να αρρωσταίνει κοσμος τι θα γινει ??

Κι εγώ έχω 3 γνωστούς/συγγενείς στη Νέα Υόρκη, που κόλλησαν τον ιό και πέθαναν. Οι δύο ήταν ηλικιωμένοι, η μία 65. Γενικά το κλίμα που μας μεταφέρουν είναι φόβος, κάτι που φαίνεται και στα δικά σου σχόλια. Ο κόσμος και ειδικά πολλοί γέροι στις ΗΠΑ, έχουν κλειδαμπαρωθει στο σπίτι και τους πηγαίνουν τρόφιμα νεότεροι συγγενείς. 

Ίσως στην Ελλάδα να είμαστε πιο χαλαροί, επειδή ο ιός δεν μεταδόθηκε τόσο (ευτυχώς που το Φλεβάρη/Μάρτιο δεν έχουμε πολύ τουρισμό/επισκέπτες). Πλέον η Ελλάδα νομίζω έχει 900 διαθέσιμες ΜΕΘ, μαζί με των ιδιωτικών κλινικών. 

Επεξ/σία από MitsosDaBest13
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, xxatziva είπε

μμμ-ταξι πρεπει να παρεχουν μασκες στους πελατες τους. ετσι ειναι το σωστο. παρεχεις τα παντα στον πελατη σου. οταν το εισιτήριο εχει 1-2-3ευρω και σε υπεραστικα φτανει τα 30-40ευρω τοτε πρεπει να υποχρεωθουν να παρεχουν την μασκα ΔΩΡΕΑΝ. υπαρχει κοσμος που δεν εχει τα βασικα, ανεργοι, υγιεις, αρρωστοι, φτωχοι, πλόυσιοι. εκει θα τους παραδεχτω. θες να χρησιμοποιήσεις μμμ-ταξι? δωσε μασκα στον πελατη σου.  αν θες 1-2 μασκες την μερα και για 1μηνα ειναι τεραστιο κοστος-εξτρα εξοδο. μην πειτε για επαναχρησιμοποιουμενες αφου πρεπει να την πλενεις αρα 2 τουλαχιστον θες. πλύνε βάλε δηλαδη εναλλαξ τις μασκες.

Δεν γινονται αυτά που γράφεις. Πως θα οργανωθεί όλο αυτό και με ποιον τρόπο θα δίνονται οι μάσκες; Από ποια σημεία θα τις προμηθεύεται ο επιβάτης μέσα στους σταθμούς; Φαντάσου την περίπτωση να έρχεται ένας που έχει πάρει ήδη μάσκα και να εκμεταλλευεται την κατάσταση και να παίρνει παραπάνω μάσκες από πολλά σημεία στους σταθμούς. Εκτός κι αν μου πεις ότι όσοι δίνουν θα καταγράφουν τα στοιχεία ταυτότητας σε κάποιο σύστημα οπότε θα ξερουν πόσες πήρες και πότε. Δεν είναι λάθος αυτό που λες σαν σκεπτικό αλλά πάσχει τρομερά στην εφαρμογή του. Όσο για τα υπόλοιπα, όλοι με υφασμάτινες θα βολευτούν από εδώ και στο εξής. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ougxar είπε

Βγαινεις εξω πεντε λεπτα και ο αλλος μπροστα σου φτυνει κατω οπως εγινε πριν λιγο που βγηκα.Οχι μονο μασκα θα φοραω αλλα και φλογοβολο θα κουβαλαω

Πραγματικά, το έχω αναφέρει άλλες δύο φορές εως τώρα στο νήμα. 

Θα ήταν καταπληκτικό να σταματούσε ο κόσμος να φτύνει κάτω. Αλλά που...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν γινονται αυτά που γράφεις. Πως θα οργανωθεί όλο αυτό και με ποιον τρόπο θα δίνονται οι μάσκες; Από ποια σημεία θα τις προμηθεύεται ο επιβάτης μέσα στους σταθμούς; Φαντάσου την περίπτωση να έρχεται ένας που έχει πάρει ήδη μάσκα και να εκμεταλλευεται την κατάσταση και να παίρνει παραπάνω μάσκες από πολλά σημεία στους σταθμούς. Εκτός κι αν μου πεις ότι όσοι δίνουν θα καταγράφουν τα στοιχεία ταυτότητας σε κάποιο σύστημα οπότε θα ξερουν πόσες πήρες και πότε. Δεν είναι λάθος αυτό που λες σαν σκεπτικό αλλά πάσχει τρομερά στην εφαρμογή του. Όσο για τα υπόλοιπα, όλοι με υφασμάτινες θα βολευτούν από εδώ και στο εξής. 

μολις μπεις στο λεωφορειο θα σου δινει ενας ορισμένος-υπευθυνος απο τον αντιστοιχο οργανισμο. στο ταξι ο οδηγος θα στην δινει. δεν χρειαζεται καταγραφη. κατα την χρηση θα σου δινεται η μασκα. απλα τα πραματα. οχι εκει ειναι παρτε μασκες. ελεγχομενα η παροχη δηλαδη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...