Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dannie είπε

Αν ειπαν οτι πρεπει να φορανε μασκες πρεπει να φορανε μασκες.Σαφως δεν ειναι ωραιο να καρφωνεις κ.τ.λ αλλα εδω μιλαμε οτι κανενας υπαλληλος δεν φορουσε μασκα.Οποτε με την δικη σου λογικη κακος εκοβαν κλησεις στον κοσμο και ειδικα σε ηλικιωμενους.Ο Καθενας να κανει οτι γουσταρει.Ηδη πριν απο σημερα χθες και προχθες γινοταν χαμος στους δρομους στα καθισματα στις καφετερειες κ.τ.λ.Εαν πραγματικα η ζεστη δεν βοηθα σε αυτη την κατασταση σε 15 μερες θα μας κλεισουν μεσα παλι ειναι σιγουρο.

Βασικα δεν ειναι ωραιο να αρρωσταινεις τον συναθρωπό σου , μιλαμε για τα ελαχιστα μετρα, οποιος δε μπορει υπαρχει αλλος κοσμος που δεν εχει προβλημα να τη κανει τη δουλεια.

• Like 2
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5 λεπτά πριν, Opium είπε

Συνεχίζεις να μην απαντάς....lol

Χάθηκε κάθε λογική πλέον....μην επεξεργάζεστε καθόλου αυτα που σας λένε για υποχρεωτικά ...Κ ας είναι παράλογα...

Κάντε καταγγελιες λοιπόν στους υπαλλήλους...κ μετά θα πάτε εσείς να δουλέψετε εκεί όταν θα τους απολύσουν.

Φίλε κάνεις λάθος. Όσο ίσχυε η καραντίνα ο ρυθμός μετάδοσης του ιού είχε πέσει πάρα πολύ. Κάτω και από το 0.5 λένε. 

Με την λήξη της καραντίνας ο ρυθμός αύξησης του ιού αναμένεται να αυξηθεί, άγνωστο πόσο. Μέχρι να το μετρήσουμε, χρειάζεται να τροποποιηθούν τα μέτρα. 

Για να κυκλοφορούμε ελεύθερα όλοι έξω (αύξηση μεταδοτικότητας), χρειάζεται να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα στα μαγαζιά (μείωση μεταδοτικότητας), όπως και συνέβη.

Ελπίζω τώρα να κατάλαβες.

Επεξ/σία από gordonas
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Opium είπε

Συνεχίζεις να μην απαντάς....lol

Χάθηκε κάθε λογική πλέον....μην επεξεργάζεστε καθόλου αυτα που σας λένε για υποχρεωτικά ...Κ ας είναι παράλογα...

Κάντε καταγγελιες λοιπόν στους υπαλλήλους...κ μετά θα πάτε εσείς να δουλέψετε εκεί όταν θα τους απολύσουν.

Εχεις μεγαλωσει μου φαινεται χωρις κανονες και χωρις να γνωριζεις την υπαρξη μετρων. Συνεχιζε να αρρωσταινεις τον κοσμο εσυ και κοιμησου μη ησυχη την συνειδηση σου

1 λεπτό πριν, gordonas είπε

Ηλ. Μόσιαλος: Η επόμενη μέρα, οι πιθανές προσεγγίσεις και το ρίσκο

Φίλε κάνεις λάθος. Όσο ίσχυε η καραντίνα ο ρυθμός μετάδοσης του ιού είχε πέσει πάρα πολύ. Κάτω και από το 0.5 λένε. 

Με την λήξη της καραντίνας ο ρυθμός αύξησης του ιού αναμένεται να αυξηθεί, άγνωστο πόσο. Μέχρι να το μετρήσουμε, χρειάζεται να τροποποιηθούν τα μέτρα. 

Για να κυκλοφορούμε ελεύθερα όλοι έξω, χρειάζεται να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα στα μαγαζιά, όπως και συνέβη.

Ειναι ψηλα γραμματτα , ασε εχει μινι μαρκετ και μας δουλευει τωρα. Εναν εφιαλτη εχει , το 1520 και αμεσως τσιμπησε.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, totalius είπε

Εχετε καταλαβει οτι μιλάμε για ουτε 10 περιστατικα την ημέρα σε όλη την Ελλάδα ετσι ;

με 2 μηδενικα απο πισω

Επεξ/σία από frieck
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gordonas είπε

Ηλ. Μόσιαλος: Η επόμενη μέρα, οι πιθανές προσεγγίσεις και το ρίσκο

Για να κυκλοφορούμε ελεύθερα όλοι έξω, χρειάζεται να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα στα μαγαζιά, όπως και συνέβη.

Ξερεις τι δεν καταλαβαινουν οσοι ειναι στα @@.. Αν αυξηθει το R0  ο χαρδαλιας δε θα πει οτι τα μετρα ηταν καλα αλλα δεν εφαρμοστηκαν, θα πει οτι τα μετρα ηταν λιγα και πρεπει να παρουμε και αλλα. Θα βγαλουν λαθος συμπερασμα επειδη καποιοι δεν μπορουν να εφαρμοσουν τα ελαχιστα.

Δημοσ.

ΡΕ ΠΑΙδια με τους παιδικους σταθμους τι θα γινει δεν εχει πει κανεις τπτα, οι παιδικοι κλεινουν 31/7 και ειδικου σκοπου να δωσουν δεν φτανει η αδεια μας για 5 μηνες αν υποθεσουμε οτι και αυγουστο θα ειναι κλειστα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, frieck είπε

με 2 μηδενικα απο πισω

Δλδ γίναμε Κίνα κ κρύβουμε τα περιστατικα ; Κ γιατι ειναι άδεια τα νοσοκομεία ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Μιλάμε για πανδημία και για μέτρα που όρισε η πολιτεία για να προστατέψει τον πληθυσμό. Οι συνθήκες δουλειάς που κάνει ο καθένας και τα χρήματα που παίρνει δεν ειναι μέτρο για να πουμε να φοράνε ή όχι. 

Εχω ξαναπεί ειμαι σε εργοστάσιο , ξερεις πως κυκλοφορούμε ΟΛΟΙ στα εργοστάσια? Ξερεις οτι μπαίνουμε σε φούρνους, ψυγεία κλπ ανάλογα με την επιχείρηση, απο αυτον που παίρνει βασικό μισθό μέχρι και το στέλεχος?

Κανενας δεν έχει το δικαίωμα να πράττει κατα το δοκουν. Ολοι πρέπει να υπακούν στους νόμους και τις οδηγίες. Αδιαπραγμάτευτα. 

Τι έξτρα μέτρα έχει πάρει το εργοστάσιο αυτές τις βδομάδες για τον covid λοιπόν? Αυτό έχει σημασία εν μέσω πανδημίας να μας πεις, όχι τι γινόταν πριν. Και εγώ έχω δουλέψει σε "καθαρό" χώρο και ξέρω τι είναι.

Γιατί την πέφτουν όλοι στους υπαλλήλους του μάρκετ τελικά. Άκου λοιπόν τι έπρεπε να έχει θεσπίσει η πολιτεία κατά την ταπεινή δική μου άποψη εν μέσω καραντίνας για τα μάρκετ και τα είδη κατανάλωσης:

1. Απαγορεύεται η πώληση μη τυποποιημένων προιόντων με υπάλληλο εξυπηρέτησης. Φρέσκα τυρία, σαλάμια κτλ τέρμα. Μόνο συσκευασίες. Μηδεν επαφή πελάτη με υπάλληλο.
2. Την ώρα που τοποθετούνται προιόντα στα ράφια, κλείνει ο διάδρομος για πρόσβαση σε πελάτη.  Μηδέν επαφή υπαλλήλου με πελάτη.
3. Plexiglass σε κάθε ταμείο.
4. Απαγορεύονται συναλλαγές με μετρητά ... μόνο contactless. Κανονικά και μόνο self service ταμείο για όσα μάρκετ έχουν
5. Απαγορεύεται το delivery, takeway, καφέδες απέξω, ζαχαροπλαστεία κτλ. Αναγκαιες είναι οι πρώτες ύλες. Μαγειρεύουμε και τρώμε.

Και αν έπρεπε να διαλέξει κάποιος αν ο πελάτης που μπαίνει 20 λεπτά μέσα έπρεπε να φορέσει μάσκα ή ο υπάλληλος που επι 8 ώρες δουλεύει χειρονακτική εργασία, ναι ο πελάτης είναι αυτός που θα "ξεβολευτεί λιγότερο". Ο άλλος θα περάσει γολγοθα στην δουλειά του.

Επεξ/σία από gthe
  • Like 4
  • Thanks 3
  • Sad 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, totalius είπε

Δλδ γίναμε Κίνα κ κρύβουμε τα περιστατικα ; Κ γιατι ειναι άδεια τα νοσοκομεία ;

300 νοσηλευόμενους έχουν τα νοσοκομεία με κορονοϊο σε απλές κλίνες και 36 σε ΜΕΘ. 

Αυτό δεν μας δίνει 1.000 κρούσματα, αλλά όπως πολύ σωστά έγραψαν μας δίνει κάπου στο 5-10.000 πολύ χοντρικά. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, gthe είπε

5. Απαγορεύεται το delivery, takeway, καφέδες απέξω, ζαχαροπλαστεία κτλ. Αναγκαιες είναι οι πρώτες ύλες. Μαγειρεύουμε και τρώμε.

Εγώ ας πούμε που 

- δε ξέρω να μαγειρεύω

- δεν έχω καν κουζίνα 

τι κάνω;

έχω 3-4 μέρες να μάθω να μαειρευω πριν πεθάνω της πείνας ;

• Like 2
Δημοσ.

Σήμερα τετραπλάσια κίνηση στους δρόμους. 

Όλοι αυτοί πηγαίνανε σε δουλειές? 

Μόνο με κομμωτήρια βιβλιοπωλεία και είδη φυτών? 

Αν ανοίξουν όλα τι θα γίνει 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, gthe είπε

Τι έξτρα μέτρα έχει πάρει το εργοστάσιο αυτές τις βδομάδες για τον covid λοιπόν? Αυτό έχει σημασία εν μέσω πανδημίας να μας πεις, όχι τι γινόταν πριν. Και εγώ έχω δουλέψει σε "καθαρό" χώρο και ξέρω τι είναι.

Γιατί την πέφτουν όλοι στους υπαλλήλους του μάρκετ τελικά. Άκου λοιπόν τι έπρεπε να έχει θεσπίσει η πολιτεία κατά την ταπεινή δική μου άποψη εν μέσω καραντίνας για τα μάρκετ και τα είδη κατανάλωσης:

1. Απαγορεύεται η πώληση μη τυποποιημένων προιόντων με υπάλληλο εξυπηρέτησης. Φρέσκα τυρία, σαλάμια κτλ τέρμα. Μόνο συσκευασίες. Μηδεν επαφή πελάτη με υπάλληλο.
2. Την ώρα που τοποθετούνται προιόντα στα ράφια, κλείνει ο διάδρομος για πρόσβαση σε πελάτη.  Μηδέν επαφή υπαλλήλου με πελάτη.
3. Plexiglass σε κάθε ταμείο.
4. Απαγορεύονται συναλλαγές με μετρητά ... μόνο contactless. Κανονικά και μόνο self service ταμείο για όσα μάρκετ έχουν

Και αν έπρεπε να διαλέξει κάποιος αν ο πελάτης που μπαίνει 20 λεπτά μέσα έπρεπε να φορέσει μάσκα ή ο υπάλληλος που επι 8 ώρες δουλεύει χειρονακτική εργασία, ναι ο πελάτης είναι αυτός που θα "ξεβολευτεί λιγότερο". Ο άλλος θα περάσει γολγοθα στην δουλειά του.

Όλα πολύ σωστά και στα όρια του εφικτού. Στα όρια όμως. 

Πιθανότατα έκριναν ότι η διασπορά δεν ήταν τέτοια, που να τα δικαιολογούν.

Εξάλλου έχουν υπολογίσει ότι το Ro έπεσε στο 0.46. Πολύ χαμηλά. 

Στην Ιταλία πάντως κάποια από αυτά νομίζω έγιναν. Βέβαια κακώς αναφέρω την Ιταλία σαν σημείο αναφοράς. Ισπανία και Βέλγιο είναι σαφώς χειρότερα. 

2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Εγώ ας πούμε που 

- δε ξέρω να μαγειρεύω

- δεν έχω καν κουζίνα 

τι κάνω;

Θα μπεις σε πρόγραμμα για άστεγους/ανήμπορους. 

Επεξ/σία από gordonas
  • Sad 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Opium είπε

Διαβάζεις αυτά που γράφω ή απλά μιλάς για να πεις κάτι;;;;έγραψα πως σήμερα στο μάρκετ μου την είπε παππούς γτ του κανα παρατήρηση να κρατα αποστάσεις κ με δούλευε που φορούσα μάσκα.

Μάσκα  φορούσα εξαρχης κ συνεχίζω να φοράω .αν κρατούσαν όλοι καραντινα όπως εγώ...τεσπα...

Εχεις μια δική σου λογική..

Σου φαίνεται λογικό το υποχρεωτικο για υπαλλήλους ενώ για τους πελάτες προαιρετικό;;;;

Σε μενα λογικο είναι το υποχρεωτικό για όλους!!!!!χωρίς εξαιρέσεις!!!!

Κ εκεί  θα χεις την χαρα να κάνεις χιλιάδες καταγγελίες..

Μου φαινεται οτι μιλας για να μιλας. Θελεις να συζητησουμε τωρα τη μια περιπτωση που εζησες ή αν πρεπει να εφαρμοζονται τα μετρα. Δεν εχω καμια λογικη δικη μου, εγω κοιταω τι μετρα ισχυουν και πως μπορω να βοηθησω ωστε να εφαρμοστουν απο οσους δε νοιαζονται για τον συναθρωπο τους επειδη νοιωθουν δυνατοι. Τι δικη σου λογικη δε θελω καν να τη καταλαβω διοτι εδω δεν εφαρμοζουμε οτι μας κατεβει αλλα οτι αποφασιζεται. 

Εσενα σου φαινεται λογικο να λες οτι επειδη δε φορανε οι πελατες ας μη βαλουν και οι υπαλλξλοι πχ... τι αλλο θα διαβασουμε στο ινσομνια ....Συνεχιζε να διασπειρεις τον ιο εσυ και ασε τους αλλους να σε προσεχουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, gordonas είπε

Θα μπεις σε πρόγραμμα για άστεγους/ανήμπορους. 

Όπου κάποιος μαγειρευει και κάνει ακριβώς αυτό που κάνει και το εστιατόριο απλά δωρεάν.

got it

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DrLo είπε

Θα πάρεις από το μάρκετ έτοιμα γεύματα ... πρέπει να έχεις σουβλατζή και πιτσαδόρο να στα φέρνει ζεστά δλδ? Έλα παναγία μου ...

• Like 7
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...