tazos87 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Έλαβα το συγκεκριμένο μήνυμα τάχα από Alpha bank, ευτυχώς δεν έχω τη συγκεκριμένη τράπεζα... Αν και αυτονόητο, μη πατήσει κανείς το link. (αν είχα άλφα μπορεί να τη πάταγα)
Γιαούρτι Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 βασικά δε πηγαίνει πουθενά το link. (Ναι είμαι περίεργος)
george1807 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Server με βάση τη Χιλή. Κακή προσπάθεια πάντως. Αν πατήσεις σε βγάζει σε μια απλή φόρμα. Καμία σχέση με την ιστοσελίδα της Αλφα 1 λεπτό πριν, Γιαούρτι είπε βασικά δε πηγαίνει πουθενά το link. (Ναι είμαι περίεργος) Πήγαινε μέχρι πριν 1 λεπτο. Πρόλαβα να το δω.
alfaeffe Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Ακομα δουλευει, βγαζει σε μια login page υποτιθεται της Alpha Bank. Φυσικα το URL ειναι ο,τι να'ναι. Simple, but good job..
KoreanW Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) για αυτό κοιτάμε πάντα και πρώτα τη διεύθυνση ξεκινώντας από δεξιά πρώτα στο συγκεκριμένο αυτό που μπορείτε να κάνετε για την πλάκα σας και πριν το κλείσουν είναι να το σπαμάρετε με τυχαίους κωδικούς login που θα πατήσετε αν το δοκιμάσετε στο τέλος σου κατεβάζει αυτόματα και εφαρμογή «Alpha.apk» για το κινητό καλοί άνθρωποι... Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2020 από KoreanW
christos4 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, KoreanW είπε είναι να το σπαμάρετε με τυχαίους κωδικούς login που θα πατήσετε εγώ μια φορά έτσι έδινα τυχαίους κωδικούς λεφτά στο λεπτό σε έναν που είχε χακάρει το fb ενός γνωστού και μου ζήταγε λεφτά. αφού το παίζω ότι δεν έχω καταλάβει τι γίνεται, του δίνω ψεύτικο κωδικό. μου λεει δε λειτουργει. μετα από δυο ώρες του απαντάω έδωσα κατά λάθος 50 ευρώ έδωσα εντολή, όχι 40 που μου είπες, δεν πειράζει, πάρε τα 50. μετά πάλι δε λειτουργεί, μετά από 2 ώρες κάτσε να βγάλω καινούριο. πρέπει να πήγε στην τράπεζα 5-6 φορές χωρίς λόγο μέσα σε μια μέρα
PerfectParanoia Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Το σπαστικό είναι ότι φαίνεται το scam να είναι piggyback σε κάποια οργάνωση τύπου ΜΚΟ https://actionk.cl/ που οργανώνει αγώνες δρόμου για να βοηθήστε/υποστηρίξει παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες και για να ενθαρρύνει την δωρεά οργάνων, από ότι τουλάχιστον καταλαβαίνω από google translate και το info στην σελίδα τους. Μπορεί βέβαια να είναι και φτιαγμένο για να καλύπτει το scam γιατί post στα social (Facebook , Instagram) αρχίζουν από Φλεβάρη φέτος, αλλά φαίνεται πολύ καλή δουλεία συγκριτικά με το scam page αν είναι ψεύτικο (συν ότι υπάρχει και μια συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι (;) οπότε μάλλον είναι πραγματική).Το whois επίσης δίνει ένα όνομα πράγμα περίεργο αν είναι φτιαγμένο μόνο για sms phishing το site. Σε κάθε περίπτωση έστειλα από ένα burner email στο mail που έχουν ως contact για να τους πω ότι μάλλον έχουν κάποιο breach στο site τους. Αν κανείς ξέρει τίποτα παραπάνω από web dev και τα κοινά stucture κάποια directories είναι ανοιχτά πχ https://www.alpha.myalpha.gr.login.gr.actionk.cl/ https://www.alpha.myalpha.gr.login.gr.actionk.cl/alpha/files/ Και για να δείτε ποιοι έχουν κάνει κλικ αν θέλετε.. https://www.alpha.myalpha.gr.login.gr.actionk.cl/alpha/log 2
KoreanW Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην Alpha bank θέλει αναφορά.
PerfectParanoia Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 26/3/2020 στις 3:53 ΜΜ, KoreanW είπε Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην Alpha bank θέλει αναφορά. Στην δίωξη μπορεί να γίνει αλλά καλύτερα από κάποιον που το έχει λάβει ως SMS. Αυτή την περίοδο πάντως λόγω του ότι είναι τα παιδάκια όλη μέρα μέσα στον σπίτι και στα tablet, κινητά κτλ έχουν πολύ φόρτο και δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι άμεσα. Η Alpha έχει από 24.2 στο site της notice να μην δίνετε στοιχεία λογαριασμού με sms/τηλέφωνο σε κανέναν και οτι η alpha δεν θα τα ζητήσει ποτέ έτσι κτλ, επομένως μάλλον το γνωρίζουν ότι γίνεται. UPDATE: Ολόκληρο το site πάει σε wordpress error τώρα και το bitly σε warning και μετά πουθενα, οπότε λογικά είτε πανικοβλήθηκαν οι ιδιοκτήτες και απλά το έριξαν μέχρι να γίνει purge είτε όποιος έκανε phishing τα έσβησε όλα και συνέχισε στο επόμενο... Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από PerfectParanoia Update
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα