Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, marmagia said:

Σίγουρα δεν είναι το ίδιο. Για αυτό διαφοροποιείται και η εγγύηση. Το ένα είναι φτιαγμένο Τσεχία τα αλλά Γερμανία η Αυστρία. Αλλά και πάλι είναι ανώτερο από τις περισσότερες αν όχι όλες τις μάρκες που αναφέρθηκαν πριν στην ίδια τιμή. Συν ότι έχει και το τρίτο κάνιστρο που δεν το έχουν όλα όσα προαναφέρθηκαν 

ανώτερο το Miele των 600 ευρώ από όλες τις μάρκες που αναφέρθηκαν, δε νομίζω

και έχει και το 3ο κάνστρο που δεν έχουν όλα όσα αναφέρθηκαν; πάλι δε νομίζω, το ένα Bosch έχει 3ο κάνιστρο

και στην χώρα κατασκευης,υπάρχουν μάρκες που αναφέρθηκαν και δε φτιάχνονται Τσεχία αλλά Γερμανία χωρίς να ανέβεις στα λεφτά του ακριβού  Miele

btw Miele δε σημαίνει ότι είναι αξιόπιστο, ακόμα και στα 2 χιλιάρικα τιμή

Δημοσ.

Δεν το είχα διατυπώσει σωστά και το άλλαξα μετά. Το έχει το ένα από τα Bosch. 
σίγουρα ο καθένας αξιολογεί μια εταιρία με βάση την εμπειρία του με αυτή. Στην δίκη μου περίπτωση 3 πλυντήρια είτε δικά μου είτε την μητέρας είτε της αδερφής μου είναι σκυλιά και τα 2 από τ 3 έχουν ήδη κλείσει 30 χρόνια λειτουργίας με καθημερινή χρήση. Η Miele σαν εταιρία έχει προϊόντα που αξίζουν 1000% όπως πχ πλυντήρια πιάτων, ρούχων η Στεγνωτηρια και προϊόντα που δεν θα τα αγόραζα με τίποτα (πχ ψυγείο, κουζίνα η απορροφητηρες δεν λένε απολύτως τίποτα). 
ως προς τα πλυντήρια όμως εγώ είμαι φαν μακράν. Φυσικά όπως προείπα όπως ο καθένας έχει διαφορετικές εμπειριες από διαφορετικές εταιρίες αλλά σε τελική ανάλυση αυτός δεν είναι ο ρόλος ενός forum; Να συζητάμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις.. 🙂

Δημοσ.

Ωραίος και εποικοδομητικός διάλογος.

Όμως εκτός από αυτό που πρότεινα εγώ κι έχει ο 26ska, αλλά και το "φθηνό" Miele, δεν βλέπω κάτι άλλο;

Κλείσαμε δηλαδή;

Οι ενστάσεις περί άλλων μαρκών (στο πρώτο ποστ) ισχύουν ή είναι ανακριβείς;

Π.χ. το Whirlpool που πρότεινε ο φίλος.

Προσπαθώ να πάρω κάτι ιδανικό στο μπάτζετ μου.

Δεν δίνω και λίγα.

Δημοσ.

Δεν έχω άποψη για τα τωρινά μοντέλα, είχα Siemens 45αρι από τα ακριβούτσικα μοντέλα τότε (μιλάω για 2001). Χωρίς να έχω εμπειρία από προηγούμενα πλυντήρια ήμουν ευχαριστημένος. Το 2011 κάηκε ο εγκέφαλος, μου ζητούσαν από την Siemens περισσότερα από το 50% της αξίας ένος καινούριου πλυντηρίου για να τον αλλάξουν. Τελικά τον επισκεύασα μόνος μου δίνοντας 3 ευρώ για να αλλάξω ένα καμμένο ρελέ και λειτουργούσε κανονικά στα 2 προγράμματα που κυρίως χρησιμοποιούσα(στα άλλα έκανε ότι ήθελε). Μου δούλεψε μέχρι το 2018 χωρίς κανένα άλλο σοβαρό πρόβλημα. Υπόψιν ότι από 2μελής οικογένεια το 2001, γίναμε 6μελής το 2011, οπότε καταλαβαίνετε το σκίσαμε σε χρήση 1-2 πλύσεις καθημερινά.

Παρόμοιο μοντέλο αλλά της bosch είχε πάρει και η κουνιάδα μου και περίπου στην δεκαετία της εμφάνισε παρόμοια βλάβη, απλώς εκτός από το ρελέ κάηκε και η πλακέτα και δεν επισκευάζοντάν.

Εδώ και 20 μήνες πήρα ένα της AEG  a++ πάλι 45αρι λόγο χώρου στα 380 ευρώ, ως τώρα είμαι ικανοποιημένος από την χρήση, ελπίζω να μείνω και από την αντοχή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η τελευταία γενιά pitsos siemens bosch είναι αυτά με τον zeolith για την υγρασία ...πάρε ένα τέτοιο..3ο συρτάρι για μαχαιροπίρουνα(χάνεις χώρο από τα κάτω αλλά πιο οργανωμένα)..σαν τεχνολογία έχουν τα ίδια πράγματα θα διαφέρει η εγγύηση και η τιμή..το ινοξ θα ναι σχεδόν 100ε εξτρα..όσα πιο πολλά δώσεις τόσο μεγ.ευκολιες π.x. led φωτισμό όταν ανοίγεις πορτα..στα εντοιχιζόμενα ,έχουν led δέσμη φωτος ή χρονόμετρο να δείχνει στο πατωμα:p

https://www.skroutz.gr/c/406/plynthria-piatwn/m/45_79_92/Bosch_or_Siemens_or_Pitsos/f/427301_794064/60-eleythero.html?o=πλυντηριο+πιατων

Τα Α 2 ή 3 +++ δεν έχουν σημασια.ελαχιστες kw διαφορα

------

Αυτό με τα lg samsung ότι έχουν θέματα π το λέει?

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/4/2020 στις 4:26 ΜΜ, kage είπε

Η τελευταία γενιά pitsos siemens bosch είναι αυτά με τον zeolith για την υγρασία ...πάρε ένα τέτοιο..3ο συρτάρι για μαχαιροπίρουνα(χάνεις χώρο από τα κάτω αλλά πιο οργανωμένα)..σαν τεχνολογία έχουν τα ίδια πράγματα θα διαφέρει η εγγύηση και η τιμή..το ινοξ θα ναι σχεδόν 100ε εξτρα..όσα πιο πολλά δώσεις τόσο μεγ.ευκολιες π.x. led φωτισμό όταν ανοίγεις πορτα..στα εντοιχιζόμενα ,έχουν led δέσμη φωτος ή χρονόμετρο να δείχνει στο πατωμα:p

https://www.skroutz.gr/c/406/plynthria-piatwn/m/45_79_92/Bosch_or_Siemens_or_Pitsos/f/427301_794064/60-eleythero.html?o=πλυντηριο+πιατων

Τα Α 2 ή 3 +++ δεν έχουν σημασια.ελαχιστες kw διαφορα

------

Αυτό με τα lg samsung ότι έχουν θέματα π το λέει?

Συγγνώμη για την καθυστέρηση.

LG, Samsung μου είπαν ότι είναι επιρρεπείς σε ηλεκτρονικές αστοχίες.

Σχετικά με την κατανάλωση, είχα την εντύπωση ότι από 2 σε 3 +++ υπάρχει διαφορά, αφού βλέπω ότι βγήκε και Α+++ -10%.

Χωρίς να είμαι γνώστης, είχα την εντύπωση ότι υπάρχει σημαντική διαφορά στον λογαριασμό.

Τώρα, σχετικά με ό,τι αναφέρεις, ένας φίλος νωρίτερα μίλησε για διαφορά στα καλάθια και στην ποιότητα κατασκευής στο κάτω μέρος του ινοξ Bosch, συγκριτικά με το λευκό μοντέλο.

Άρα, έχουν και ποιοτικές διαφορές.

Δεν έχεις 2-3 μοντέλα για πρόταση, που θα τα έπαιρνες σίγουρα;

Έχω βάλει ταβάνι 600€.

Αν θεωρείς ότι και με 500€ κάνουμε δουλειά, ακόμα καλύτερα.

Επεξ/σία από Alexcxvtr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, Alexcxvtr said:

Συγγνώμη για την καθυστέρηση.

LG, Samsung μου είπαν ότι είναι επιρρεπείς σε ηλεκτρονικές αστοχίες.

Σχετικά με την κατανάλωση, είχα την εντύπωση ότι από 2 σε 3 +++ υπάρχει διαφορά, αφού βλέπω ότι βγήκε και Α+++ -10%.

Χωρίς να είμαι γνώστης, είχα την εντύπωση ότι υπάρχει σημαντική διαφορά στον λογαριασμό.

Τώρα, σχετικά με ό,τι αναφέρεις, ένας φίλος νωρίτερα μίλησε για διαφορά στα καλάθια και στην ποιότητα κατασκευής στο κάτω μέρος του ινοξ Bosch, συγκριτικά με το λευκό μοντέλο.

Άρα, έχουν και ποιοτικές διαφορές.

Δεν έχεις 2-3 μοντέλα για πρόταση, που θα τα έπαιρνες σίγουρα;

μια και είμαι εγώ που το είπα,
όταν λέμε για πλαστικό πάτο εννοούμε τα πιο φτηνά Bosch-Siemens-Pitsos

πχ Boxch SMS25AI07E που έχει και ανοξείδωτη φάτσα

https://www.bosch-home.gr/katigories-proiontwn/plinitria-piatwn/elefthera-piatwn/plintiria-piatwn-60/SMS25AI07E#/Tabs=section-technicalspecs/Togglebox=223175626/Togglebox=75664222/

ψάχνεις εκεί που λέει «Υλικό κάδου» και γράφει «Πλαστικό»

συν ότι εργοστάσια κατασκευής είναι διαφορετικά, ηχομονώσεις έχουν διαφορετικές κλπ

Τα πολύ πιο ακριβά μοντέλα είναι ΟΚ. Κοινώς ό,τι πληρώνεις, σχεδόν το παίρνεις.

Επεξ/σία από KoreanW

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...