Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Καλά, το υπέθεσα.

Τις ελιές, τις ποτίζετε ?

όσοι έχουν αρτεσιανό ναι, εγώ όχι και είμαι σε πλαγιά .Το σωστό είναι να γίνει μισθωτήριο

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adsl2+ είπε

όσοι έχουν αρτεσιανό ναι, εγώ όχι και είμαι σε πλαγιά .Το σωστό είναι να γίνει μισθωτήριο

Το σωστό είναι να γίνει μισθωτηριο, αλλά μεταβιβάζεται και η επιδότηση ΜΕΙΩΜΕΝΗ κατά 20%.

Μισθωτηριο, για ποσά χρόνια είναι το συνηθισμένο ?

1 ώρα πριν, adsl2+ είπε

Άτυπη συμφωνία , (α) με 35/100 στον εργάτη γης με όλα τα έξοδα δικά μου (β) 50/100 με όλα τα έξοδα του εργάτη γης 

Άρα, ο ιδιοκτήτης της γης, τι παίρνει περίπου μέσο όρο στα 2 χρόνια, αν πούμε ότι χρόνια παρά χρόνια έχουν βεντεμα ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Το σωστό είναι να γίνει μισθωτηριο, αλλά μεταβιβάζεται και η επιδότηση ΜΕΙΩΜΕΝΗ κατά 20%.

Μισθωτηριο, για ποσά χρόνια είναι το συνηθισμένο ?

Από ότι ''ξέρω'' 10 χρόνια δεν είμαι σίγουρος ,ο λογιστής ξέρει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, adsl2+ είπε

Την χρονιά που έχει μεγάλη παραγωγή  τα κλαδιά που έχουν καρπό  κόβονται και λίγα μένουν επάνω μαζί με τα κλαδιά που δεν έχουν καρπό,άρα είναι λίγα τα κλαδιά την νέα χρονιά που θα κάνουν λάδι,σε ορισμένους ελαιώνες μπορεί να κάνουν μισά-μισά ,είναι ανάλογα το κλάδεμα ,αυτά συμβαίνουν στην ελαιοπαραγωγή,για τις βρώσιμες δεν ξέρω τι γίνεται

Λάθος, τις ελιές τις κλαδεύεις κάθε χρόνο για να πετάξουν καινούργια κλαδιά !!

20 ώρες πριν, Speculoos είπε

Ψάξε για τη λέξη "παρενιαυτοφορία" όπως είναι γνωστό το φαινόμενο αυτό. Συμβαίνει σε διάφορα καρποφόρα και είναι πιο έντονο το φαινόμενο σε αυτά που δεν ποτίζονται.

Long story short, το δέντρο τα δίνει όλα να παράξει καρπούς και ξεμένει από ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για να βγάλει την ίδια ποσότητα την επόμενη χρονιά οπότε κάνει ένα μικρό reserve δυνάμεων.

Έτσι ακριβώς !

19 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Δράμα φίλε, πραγματικά μόνο έτσι περιγράφεται το φετινό.

Δεν μας λέτε όμως τι κάνανε οι παραγωγοί τις προηγούμενες χρονιές που κράταγαν τις ελιές μέχρι τον Αύγουστο / Σεπτέμβριο για να εκβιάσουν τον έμπορο για μεγαλύτερη τιμή? Και όταν χώρες όπως η Ισπανία και χώρες τις βόρειας Αφρικής πλέον έχουν μεγάλες και οργανωμένες παραγωγές και ο Έλληνας το παίζει εξυπνάκιας, η αγοραστές θα αγοράσουν από άλλου, κάτι που γίνεται πλέον !!!! Και να μην πούμε για τα ρεντηζματα και πόσες εξαγωγές γύρισαν πίσω από τους «κουτοφραγκους»

Επεξ/σία από Dinos1973
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Δεν μας λέτε όμως τι κάνανε οι παραγωγοί τις προηγούμενες χρονιές που κράταγαν τις ελιές μέχρι τον Αύγουστο / Σεπτέμβριο για να εκβιάσουν τον έμπορο για μεγαλύτερη τιμή?

Μάλλον μπερδεύτηκες με την παράθεση ή με μπέρδεψες με κάποιον άλλο. Εγώ ιδιώτης είμαι, επιδότηση παίρνουμε γιατί την παίρνει ο πατέρας μου και μας τη μοιράζει. Οικογενειακή παραγωγή έχουμε, απλά μένουμε Αθήνα και δεν έχουμε δυνατότητα να τις φροντίζουμε.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Λάθος, τις ελιές τις κλαδεύεις κάθε χρόνο για να πετάξουν καινούργια κλαδιά !!

Έτσι ακριβώς !

Δεν μας λέτε όμως τι κάνανε οι παραγωγοί τις προηγούμενες χρονιές που κράταγαν τις ελιές μέχρι τον Αύγουστο / Σεπτέμβριο για να εκβιάσουν τον έμπορο για μεγαλύτερη τιμή? Και όταν χώρες όπως η Ισπανία και χώρες τις βόρειας Αφρικής πλέον έχουν μεγάλες και οργανωμένες παραγωγές και ο Έλληνας το παίζει εξυπνάκιας, η αγοραστές θα αγοράσουν από άλλου, κάτι που γίνεται πλέον !!!! Και να μην πούμε για τα ρεντηζματα και πόσες εξαγωγές γύρισαν πίσω από τους «κουτοφραγκους»

είναι προφανές πως δεν έχεις δουλέψει σε λιόφυτο μέρα στην ζωή σου, για να μην υποθέσω και γενικότερα.

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς....

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Beefeater είπε

είναι προφανές πως δεν έχεις δουλέψει σε λιόφυτο μέρα στην ζωή σου, για να μην υποθέσω και γενικότερα.

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς....

2500 ρίζες έχω γατάκι....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

2500 ρίζες έχω γατάκι....

Μαλιστα, και αναφερες στο προηγουμενο μηνυμα σου ότι οι παραγωγοι-λιγο πολύ- εχουν το πανω χερι και εκβιαζουν τους εμπορους?

σε πιστεψαμε τυπε

• Like 2
Δημοσ.
Στις 2/4/2020 στις 9:28 ΜΜ, Nikos9019 είπε

όσο αναφορά

όσον αφορά είναι το σωστό. Μπορούμε να πούμε και καθόσον αφορά ή σε ό,τι αφορά

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη πράξη τα ελαιοτριβεία πωλούν το λάδι ως μεσάζοντες στους εμπόρους στην τρέχουσα τιμή,κάποιοι το κρατούν και παρακολουθούν την εξέλιξη της τιμής ,με αποτέλεσμα κάποιες φορές να κερδίζουν και κάποιες να χάνουν, οι συνεταιρισμοί είναι οι κερδισμένοι μέσω των προσφορών-δημοπρασιών πετυχαίνουν καλύτερες τιμές.Οι έμποροι δεν εκβιάζονται, έχουν τους μηχανισμούς να παίρνουν, αυτό που θέλουν στη τιμή που θέλουν ,άλλωστε αγοράζουν ''κιλά'' και πωλούν ''λίτρα'',1 λίτρο λάδι, είναι 0.91 κιλά!! πούλησα αγουρέλαιο 2,10 το κιλό και στο σούπερ μάρκετ έχει  7 έως 9 το ΛΙΤΡΟ

Επεξ/σία από adsl2+

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...