Timour21 Δημοσ. Παρασκευή στις 02:52 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:52 μμ 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Εχω ακούσει όμως πως αν το χρησιμοποιήσεις μια φορά και δεν ξέρω αν ισχύει , πάει το λάστιχο άχρηστο και είσαι για καινούργιο και επειδή δεν μπορείς να αλλάξεις μόνο ένα πας ζευγάρι (170 έβαλα 2 πριν 5 μέρες)😜 Παππού, κάτι αντίστοιχο είχα ακούσει και εγώ, ότι κάνει το εσωτερικό του ελαστικού , αλλά και της ζάντας, κώλο, έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς και λύση της michelin και της wurth και άλλες, και όταν το πήγα στον λαστιχά, δεν μου ανέφερε κάτι. Ούτως ή άλλως, με τα λάστιχα έχω λίγο αυτιστική συμπεριφορά, άπαξ και τρυπίσει θα το επισκευάσω μεν προσωρινά (με μπάλωμα αν είμαι πχ σε ταξίδι) αλλά με την επιστροφή μου στην έδρα, θα αλλάξω τόσο αυτό που τρύπησε, όσο και το αντίστοιχο "απέναντι"). Αλλά επειδή κατά καιρούς έχω ακούσει και εγώ αυτά που άκουσες και εσύ, είχα το νού μου κάθε φορά να δώ τι είδους "ζημιά" κάνει στην ζάντα και στο λάστιχο, ποτέ δεν είδα κάτι, και ποτέ δεν μου είπε και κάτι κάποιος μάστορας. 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Τι αμάξι ήταν; Peugeot 306 gti με 283 δίσκους μπροστά , και τώρα που θυμάμαι καλύτερα, η 15άρα ζάντα που είχε χώραγε "οριακά" μπροστά, άρα λογικό να μην μπαίνει η ρεζέρβα η οποία δεν θυμάμαι ίντσες, αλλά πάνω από 13 δεν ήταν με την καμία. 2
Ukforthemoment Δημοσ. Παρασκευή στις 03:17 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:17 μμ 14 λεπτά πριν, Timour21 είπε Peugeot 306 gti με 283 δίσκους μπροστά , και τώρα που θυμάμαι καλύτερα, η 15άρα ζάντα που είχε χώραγε "οριακά" μπροστά, άρα λογικό να μην μπαίνει η ρεζέρβα η οποία δεν θυμάμαι ίντσες, αλλά πάνω από 13 δεν ήταν με την καμία. Σε punto hgt που φοράει 284 δίσκους μπροστά, τα αυτοκόλλητα μολύβια της ζυγοστάθμισης στην 15αρα ζάντα οριακά δεν βρίσκουν στην δαγκάνα.Η ρεζερβα αναγκης είναι όμως 15αρα. 1 1
aromeo Δημοσ. Παρασκευή στις 04:20 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:20 μμ Σε Giulietta με 4πιστονα 330 η ρεζέρβα(ανάγκης αλλά δε θυμάμαι διάσταση) μπαίνει μια χαρά πάντως αν και περνάει «φίλερ» από τη δαγκάνα. Τώρα βέβαια που είπε ο φίλος ότι πρέπει να μπαίνει πίσω με έβαλε σε σκέψεις, θα το τσεκάρω στο μανουάλι.
Timour21 Δημοσ. Παρασκευή στις 04:45 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:45 μμ 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Σε punto hgt που φοράει 284 δίσκους μπροστά, τα αυτοκόλλητα μολύβια της ζυγοστάθμισης στην 15αρα ζάντα οριακά δεν βρίσκουν στην δαγκάνα.Η ρεζερβα αναγκης είναι όμως 15αρα. Άρα στην ουσία, ότι γλυτώνει σε "χώρο" το συγκεκριμένο αμάξι, αφορά το πλάτος της ζάντας όχι την διάμετρο. Το δικό μου την είχε κάτω από το αμάξι (εκτεθειμένη δηλαδή στα κρύα και στους καύσωνες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την φθορά του ελαστικου) και όχι "εντός" αυτοκινήτου - κάτω από πόρτ παγκάζ, και ο χώρος που είχε ήταν αρκετός για μια full μεγέθους 15άρα που φόραγε από την μάνα του. Στην δικιά μου περίπτωση δηλαδή, ήταν καθαρά για εξοικονόμηση βάρους - και όχι χώρου. 35 λεπτά πριν, aromeo είπε Σε Giulietta με 4πιστονα 330 η ρεζέρβα(ανάγκης αλλά δε θυμάμαι διάσταση) μπαίνει μια χαρά πάντως αν και περνάει «φίλερ» από τη δαγκάνα. Τώρα βέβαια που είπε ο φίλος ότι πρέπει να μπαίνει πίσω με έβαλε σε σκέψεις, θα το τσεκάρω στο μανουάλι. Φίλε μου να σε διορθώσω στο ότι δεν υπάρχει πρέπει, αν η ρεζέρβα μπαίνει μπροστά και θές θεωρητικά την βάζεις μπροστά. ΟΜΩΣ, από την στιγμή που το αμάξι σου έχει τις 330 μπροστά (λογικά πίσω 260-280?) πάει να πεί πως τον μεγαλύτερο φόρτο στο φρενάρισμα τον "παίρνει" ο μπροστινός άξονας , η μηχανή μπροστά, άρα και περισσότερο βάρος στον μπρός άξονα, από εκεί επιταχύνεις , από εκεί στρίβεις, από εκεί φρενάρεις (κυρίως), δεν θα ήθελες να έχεις το "σωστό" λάστιχο πάντα μπροστά? Άλλη πρόσφυση έχεις όταν πατάνε 5 πόντοι (σε πλάτος) στον δρόμο, και άλλο 10.
Ukforthemoment Δημοσ. Παρασκευή στις 05:24 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:24 μμ 37 λεπτά πριν, Timour21 είπε Φίλε μου να σε διορθώσω στο ότι δεν υπάρχει πρέπει, αν η ρεζέρβα μπαίνει μπροστά και θές θεωρητικά την βάζεις μπροστά. ΟΜΩΣ, από την στιγμή που το αμάξι σου έχει τις 330 μπροστά (λογικά πίσω 260-280?) πάει να πεί πως τον μεγαλύτερο φόρτο στο φρενάρισμα τον "παίρνει" ο μπροστινός άξονας , η μηχανή μπροστά, άρα και περισσότερο βάρος στον μπρός άξονα, από εκεί επιταχύνεις , από εκεί στρίβεις, από εκεί φρενάρεις (κυρίως), δεν θα ήθελες να έχεις το "σωστό" λάστιχο πάντα μπροστά? Άλλη πρόσφυση έχεις όταν πατάνε 5 πόντοι (σε πλάτος) στον δρόμο, και άλλο 10. Για αυτό και σου λέει θα πας μέχρι Χ χλμ/ωρα .
aromeo Δημοσ. χθες στις 12:59 πμ Δημοσ. χθες στις 12:59 πμ 7 hours ago, Timour21 said: Φίλε μου να σε διορθώσω στο ότι δεν υπάρχει πρέπει, αν η ρεζέρβα μπαίνει μπροστά και θές θεωρητικά την βάζεις μπροστά Εγώ αναφέρθηκα στον φίλο πιο πάνω που είπε ότι είχε αυτοκίνητο που υποχρεωτικά η ρεζέρβα έπρεπε να μπει στον πίσω άξονα σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήσης. Άρα υπάρχει πρέπει. Στο δικό μου δεν ξέρω, θα το ψάξω από περιέργεια, μιας και στην πράξη μπαίνει απροβλημάτιστα μπροστά. 7 hours ago, Timour21 said: ΟΜΩΣ, από την στιγμή που το αμάξι σου έχει τις 330 μπροστά (λογικά πίσω 260-280?) πάει να πεί πως τον μεγαλύτερο φόρτο στο φρενάρισμα τον "παίρνει" ο μπροστινός άξονας , Σε όλα τα αυτοκίνητα έτσι δεν είναι; 8 hours ago, Timour21 said: δεν θα ήθελες να έχεις το "σωστό" λάστιχο πάντα μπροστά? Άλλη πρόσφυση έχεις όταν πατάνε 5 πόντοι (σε πλάτος) στον δρόμο, και άλλο 10. Τις 2 φορές που έχει τύχει να βάλω ρεζέρβα(σε διαφορετικά αυτοκίνητα) και τις 2 μπροστά μπήκε. Η συμπεριφορά του αυτοκινήτου μέχρι τα προτεινόμενα 80 (άντε 90 γιατί το ένα ήταν σε αυτοκινητόδρομο νύχτα και είχα 100χλμ μπροστά μου) δεν είχε διαφορά. Άρα πάλι θα την έβαζα εκεί που χρειαζόταν χωρίς έξτρα σκέψη πέρα απ´το να σεβαστώ το όριο και να μην κυνηγάω τελικές και γωνιές με λάστιχο από καρότσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα